HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

barikb@
kolega sarkastični ste?
ako jeste dijelom utemeljeno jer sada je jasno da je bilo bolje prodati i ukrcati se na druge dionice a večina je rasla po večim stopama.
svi mi koji nismo ljubitelji božanstva cash smo to pozdravili i naplatili i na tim istim,istina u nešto manjoj mjeri ,nećemo sada cjepidlačiti,neka samo ima što više onih koji zarađuju.
može li biti bolje od okruženja bogatih ljudi,evo neke kolege se hvale ovdje na forumu da su toliko bogati da nam ne žele raditi konkurenciju već namjerno propuštaju rast i zaradu.
to me čini još sretnijim i nadam se da ću i ja jednog dana dostići te moralne visine ako već ne materijalne.
a nije loše imati u portfelju i nešto konzervativno kao himr a neće niti tih 20-tak kn po dionici biti tako zanemariv prinos na par mjeseci ako se uzme u obzir nerizičnost.
+ uvijek se može i na brzinu prodati ako se ukaže prilika kojoj se nemože odoljeti,nemoralna ponuda ili…
burza nadoknađuje duge godine pretjeranog pesimizma i straha i ljepo je biti dio tog procesa bez obzira na ime dionice.
za kraj dopustite i nama koji smo ovdje i od razina 160 i malo nerezonskih “emocija”
kad si to već možemo priuštiti a za to vrijeme vi uletite u bolje prilike i čekajte vjetar u leđa s naše strane a kako sada stvari stoje nećete dugo čekati.
čvrsto se držite i nedajte pesimizmu da vas nagovori da nam jeftino prodate .
znate da vas nećemo radi toga žaliti,sve što možete očekivati je eventualno “hvala”.
strpljivi i optimisti uvijek naplate, i ovo je bio još jedan dokaz u nizu zar ne?
moram dati za pravo nekim mojim neistomišljenicima prije svega pesimitima bilo je tu i,iskustva,znanja,”sreće”,logike,hrabrosti…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

U svakom slučaju lijepa zarada za mene ovdje jer sam vjerovao da će biti ponuda.
Danas je 15 kn po dionici sigurna zarada. Nema rizika.

Međutim, obzirom da je mirovinac duboko unutra ovdje, da su marže
kakve jesu, a sinergijski učinci sa Valamarom tek kreću, sve sam
sigurniji da ću jedan dio dionica ipak zadržati dugoročno, a dio prodati po 819.

niste jedini koji tako razmišlja jer himr će sa vlmr dobiti pristup tui mreži.
svi će fundamenti rasti po još većim stopama
mirovinci su veliki osigurač za male.
prije da će biti greška otpustiti nego zadržati.
izgledno jedan dio ulagaća otpušta sa namjerom ponovne kupnje u slučaju pada cijene nakon ponude.
zadnjih godina mnogi nisu u tome uspjeli pa izgledno neće niti sada ili neće u željenim količinama.
živi bili…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Da mogu se očekivati vijesti poput ove, pa tko da više.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/nIDBtHURVrgnDItSaFjJ0w==.pdf

Ova kupnja je bila fantastičan potez uprave Valamara. Kupljen je praktički cijeli otok Rab….

Herak: Prodaja Imperijala Rab ili ne?

Koliko je ono bivši ministar turizma davno govorio da vrijedi ne ispod oko 200 eura po dionici…
Prilično informiran tip. Ukupne obaveze tvrtke, koja ostvaruje godišnji prihod od oko 100 milijuna kuna, iznose 150 milijuna kuna i rok njihove otplate je povoljan. Od značajnijih kapaciteta raspolaže sa četiri hotela, dva autokampa i dva turistička naselja u kojima je, između ostaloga, locirano još pet hotela. Prema neslužbenim procjenama, vrijednost Imperiala d.d. ne bi trebala biti manja od milijardu kuna.

barikb@
e da tih 1500 herakovih toliko puta od mene”citiranih” a radi toga pokupio min par tisuća negativnih ocjena.
ne,sigurno ne pretjerujem jer ima masu komenatra na kojima mi je ocjena bila(je) u rasponu 2-5%
ocjene s potpuno nevažne ali su pokazatelj suprotnih razmišljanja,jala ili čega već…
nejednom sam napisao od razina 500 a i nakon vlmr ponude da će oni koji prihvate izglednije žaliti za tom svojom odlukom i da je pitanje na čemu će toliko zaraditi pri tako malom riziku.
ali pošto ću i ja najvjerojatnije otpustiti veći dio tko sam ja da sudim.
priznajem vidim bolje prilike ali sa večim rizikom ,mogu si ga priuštiti i mogu čekati koliko treba pa on tada i nije toliko velik.
u sezoni nema puno prostora za napredak ali u pred i posezoni mogu se napraviti čuda.
i zgledno da će se to i dogoditi jer potencijal postoji,monopol postoji,dobar menagment će postati još bolji,jaka podrška vlmr sada postoji.
priključak na jednu od najjačih svj. turop. mreža postoji,60% kapacita na 4* + izgledno ubrzanje dizanje svega na 4*,ogromne količine zemljišta za novu gradnju postoji….
može li bolje od toga?
dali je mudro tražiti više?
živi bili…

A pisalo se kako je to Valamar skupo platio. 🙂

ha pisalo se…
papir i”plot” svašta trpe zar ne?
pisalo i nedavno prije vlmr ponude da sami kažu da himr ne vrijedi niti 400 zar ne?
neki su novinari isto bili jako samouvjereni u prognoziranju crnog raspleta.
a neki su u to vrijeme govorili da je sve ispod 4znamenke poklon.
neki se hvalili što su na 3xx- 4xx prodali a nas držali za nerealnim,nepopravljivim optimistima,sanjačima,utopistima…
svašta je bilo i sigurno će se i ponoviti još xxxxx puta
jer to su zakoni prirode najjjači od svih.
večina mora biti u zabludi a najčešće i je.
“kupuj kada nitko neće i prodaj kada svi kupuju”
tako jednostvno,efikasno,dokazano bezbroj puta u prošlosti….
samo treba primjeniti a prilika i danas ima masu
za koju godinu napravit ćemo rezime
.-):-)

evo i ova transakcija je provedena. valamar ispod 50%
1. VALAMAR RIVIERA D.D. 318.446 50,08%
2. AZ OMF kat. B 56.670 8,91%

1. VALAMAR RIVIERA D.D. 254.860 40,08%
2. AZ OMF kat. B 120.256 18,91%
3. CILIKA D.O.O. 20.356 3,20%
4. Erste Plavi OMF kat. B 15.063 2,37%
5. CERP/REPUBLIKA HRVATSKA 13.032 2,05%
6. KD Victoria 12.387 1,95%
7. BONDA FRANK JOHN PETER 12.078 1,90%
8. BONDA SERGE LEON 12.078 1,90%
9. INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O. 3.947 0,62%
10. RENIĆ MATO 3.768 0,59%
UKUPNO 467.825 73,57%

who dares, wins

@verdi
Jos dobro “jahate” po turistima a nise se valjda Badela prije vremena rijesili? Nema Vas tamo?

@verdi
Jos dobro "jahate" po turistima a nise se valjda Badela prije vremena rijesili? Nema Vas tamo?

badel bez 40 ne prodajem. i onako čekam da vidim kako će računati porez pa ne mjenjam portfelj. vjeroja tno tu nešto i gubim ali… zicer se kad tad isplati.

who dares, wins

6675 kom na asku u jednom nalogu ?!

nije mi jasan taj nalog komu, čemu i zašto se na novoj fiminoj gledalici to ne da iskopirati?

who dares, wins

Da mogu se očekivati vijesti poput ove, pa tko da više.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/nIDBtHURVrgnDItSaFjJ0w==.pdf

Ova kupnja je bila fantastičan potez uprave Valamara. Kupljen je praktički cijeli otok Rab….
http://hrturizam.hr/herak-prodaja-imperijala-rab-ili-ne/
Koliko je ono bivši ministar turizma davno govorio da vrijedi ne ispod oko 200 eura po dionici…
Prilično informiran tip. Ukupne obaveze tvrtke, koja ostvaruje godišnji prihod od oko 100 milijuna kuna, iznose 150 milijuna kuna i rok njihove otplate je povoljan. Od značajnijih kapaciteta raspolaže sa četiri hotela, dva autokampa i dva turistička naselja u kojima je, između ostaloga, locirano još pet hotela. Prema neslužbenim procjenama, vrijednost Imperiala d.d. ne bi trebala biti manja od milijardu kuna.

Koliko sto vrijedi ogledava se danas nazalost iskljucivo kroz ponudu i potraznju. dakle trenutacnu cijenu.
da je to itekako krivo, odgovorit ce buduce generacije kada se sa sjetom sjete kako smo unistili domacu poljoprivredu i stocarstvo. nazalost tada ce biti kasno. ali danas je tako kako je. to nam ne vrijedi bas nista kada ovako hametice unistavamo.
a to je i odgovor na to koliko vrijedi HIMR…onoliko za koliko se moze prodati.
i to nije po meni (ciji stav sam izrekao malo prije) nego prema ekonomskim pokazateljima sveznajucih ekonomista ciji nas danas liberalni i bjesomucni kapitalizam prozdire kao malu djecu.

New Report

Close