Nas problem je da uvijek prodajemo robu sa greskom. Kod nas se nikada stvari ne rasciste, vec nesto sto je dobro, mi na kraju molimo da netko uzme.
Što reći za ovu cijenu 500 kn. Izgleda mi potpuno luda i otkačeno cijena? Kao da se prodaje uređen poslovni prostor na Trgu bana Jelačića po 500 eura/m2 . Da bolje mogu razumjeti fetišisti nekretnina. Nije Trg, ali je cijeli Rab. Ovo mi se čini sigurnije od bilo koje dionice. Ipak, rizici uvijek postoje i to ne samo jedan…Morao sam se registrirati da komentiram ovo. Imam dionice i vjerojatno nisam objektivan i uzmite ovo razmišljanje sa svim mogućim ogradama…Inače ulažem dugoročno i ne zanima me toliko niti prodajna cijena državnog
paketa, niti trejdanje, nego "ne možeš faliti" situacije koje su na burzama vrlo rjetka pojava posebno u
kratkom roku u bilo kojoj branši. Kažu iz Valamara da im je skupo. Šaljivdžije iz Valamara. Dobro, to su
ipak pregovori…tako da kapa do poda…
Koje vrhunsko zakljucivanje! Zamisli…iz Valamara su saljivdije koje su provele dubinsko snimanje (JEDINE?), a kolega koji se sad regostrirao je mudar i siguran da "ne moze faliti". Zanimljivo. Koliko je trajalo Valamarovo DUBINSKO snimanje? Valjda par milisekundi koliko i vase razmisljanje za napisati ovaj mudri zakljucak.
I,da? Ako su u Valamaru saljivdije zasto NITKO DRUGI NIJE napravio cak niti DUBINSKO snimanje, a kamoli da je kupio po toj cijeni?
[/quote]
To je bilo na prošlom natječaju, u medjuvremenu situacija se promijenila u Mediteranu za 180 stepeni i HIMR je napravio rekordne rezultate uz najavu još boljih ove godine, a cijena za prodaju ostaje ista. Vidječemo ovaj put, da li još uvijek smrdi HIMR Valamaru po procijenjenoj vrijednosti. Jasno je, da bi oni kao kupci željeli to kupiti po 1kn ali kako posluje HIMR svake godine biče teže kupiti po prodajnoj cijeni.
a šta ako je valamar to htio za kikiriki kao što je i stekao većinu svoje imovine? u međuvremenu su se okolnosti promjenile, interes javnosti se je povećao, bez pejnovića se nikakva muljaža nije mogla provesti, čovjek je bio pred mirovinom i shvatio da mu je bolje ostatak života pecati ribe nego se motati po remetincu. valamar nije nikakvo zvučno ime u svjetskom turizmu i vrlo lako bi ovdje mogao ostati kratkih rukava. uvijek je problem pogodovanje, pogodovanje i samo pogodovanje sa elementima korupcije. rijetki su strani kupci koji će se na to požaliti da ne izgube sledeće prilike. no imamo slučaj gdje renomirana dogus grupa kaže da ju netko ne želi vidjeti kao vlasnika aci-a. i sad se taj aci proglasi kao strateškim interesom države !? šta je tu strateško ja ne znam. to ćemo saznati kad se proda. onda će se znati i kome se je pogodovalo i tko je od toga profitirao. trag novca otkriva sve.
Što reći za ovu cijenu 500 kn. Izgleda mi potpuno luda i otkačeno cijena? Kao da se prodaje uređen poslovni prostor na Trgu bana Jelačića po 500 eura/m2 . Da bolje mogu razumjeti fetišisti nekretnina. Nije Trg, ali je cijeli Rab. Ovo mi se čini sigurnije od bilo koje dionice. Ipak, rizici uvijek postoje i to ne samo jedan…Morao sam se registrirati da komentiram ovo. Imam dionice i vjerojatno nisam objektivan i uzmite ovo razmišljanje sa svim mogućim ogradama…Inače ulažem dugoročno i ne zanima me toliko niti prodajna cijena državnog
paketa, niti trejdanje, nego "ne možeš faliti" situacije koje su na burzama vrlo rjetka pojava posebno u
kratkom roku u bilo kojoj branši. Kažu iz Valamara da im je skupo. Šaljivdžije iz Valamara. Dobro, to su
Koje vrhunsko zakljucivanje! Zamisli…iz Valamara su saljivdije koje su provele dubinsko snimanje (JEDINE?), a kolega koji se sad regostrirao je mudar i siguran da "ne moze faliti". Zanimljivo. Koliko je trajalo Valamarovo DUBINSKO snimanje? Valjda par milisekundi koliko i vase razmisljanje za napisati ovaj mudri zakljucak.
I,da? Ako su u Valamaru saljivdije zasto NITKO DRUGI NIJE napravio cak niti DUBINSKO snimanje, a kamoli da je kupio po toj cijeni?
[/quote]
Po tebi ispada da su svi fondovi zapravo lameri sto imaju ovu dionicu, zar ne?
[/quote]
To je bilo na prošlom natječaju, u medjuvremenu situacija se promijenila u Mediteranu za 180 stepeni i HIMR je napravio rekordne rezultate uz najavu još boljih ove godine, a cijena za prodaju ostaje ista. Vidječemo ovaj put, da li još uvijek smrdi HIMR Valamaru po procijenjenoj vrijednosti. Jasno je, da bi oni kao kupci željeli to kupiti po 1kn ali kako posluje HIMR svake godine biče teže kupiti po prodajnoj cijeni.
[/quote]
Ja ne kazem da ne vrijedi HIMR. Ja samo kazem da kolega pise gluspoti kao i svi koji tako razmosljaju.
a šta ako je valamar to htio za kikiriki .
Pa to bi meni kao dionicaru Valamara bilo jako drago. Da cim jeftinije zele dobiti cim vrijedniju imovinu.
Nego, jos samo, jel bio otvoreni JAVNI natjecaj ili je Valamar imao eksluzivu? Pa bas da niko nije napravio niti dubinsko snimanje?!?
Fondovi su nebrojeno puta dokazali da su amateri…oni nisu referenca za nista, osim za gubitke. Tko misli drugacije, neka kupuje ono sto oni kupuju
[/quote]
Po tebi ispada da su svi fondovi zapravo lameri sto imaju ovu dionicu, zar ne?
[/quote]
Ne. Super da imaju i nadam se da ce se HIMR prodati sto skuplje. I da ce svi cim vise zaraditi. To bi bilo dobro za cijeli burzu. Al kad neko pise gluposti kao “Valamar je g.lup jer nije kupio”, onda me samo zanima sto je sa svima ostalima koji nisu kupili, a cak ih nije zanimalo duninsko. Jako jednostavno.
Pa to bi meni kao dionicaru Valamara bilo jako drago. Da cim jeftinije zele dobiti cim vrijedniju imovinu.
Nego, jos samo, jel bio otvoreni JAVNI natjecaj ili je Valamar imao eksluzivu? Pa bas da niko nije napravio niti dubinsko snimanje?!?
[/quote]
da ali treba naći balans između propuštene prilike i povoljne kupnje. koliko ja pamtim valamar je tek nedavno platio približnu tržišnu cijenu na baškoj. ono prije je bilo šišanje prognanika i ostale kombinacije.
biti će na ovoj temi zabavno,a tek je poćelo,mislim nije još ali će jako brzo….
“ja sam dioničar valamara i neka valamar kupi himr za 1 kn”(karikiram)
hahahaha
valamar i slični da citiram jednog kolegu”domaći žmukleri” koji će na himr i hmst pokazati da nisu sposobni predati obvezujuću ponudu će se time legitimirati kao nesposobni i istaknuti svoje kandidature da budu preuzeti od strane ozbiljnog novca i to u bliskoj budućnosti,pri tome nije bitno prijateljsko ili neprijateljsko preuzimanje.
neka se dioničari vlmr ne nađu uvrijeđeni jer je to i za njih najbolje,tako će brže i više zaraditi.
bilo im je servirano ispred nosa godinama,i to po promotivnim cijenama sa velikim gratis poklonoma vrijednim na stotine mil kn ali prepohlepa je uradila svoje.
mi strpljivi i optimisti ćemo zato bolje naplatiti prije ili kasnije.
kasnije ne znači da je to i lošije za nas dioničare,naprotiv pokazalo se do sada bolje..
sada neka se”domaći žmukleri” nadlicitiravaju sa ozbiljnim novcem.
tražili su adrenalin ,dobili su ga.
nisu htjeli vreću poklona gratis,platit će je ili neće kupiti.
možda i griješim,nebi bilo…
7.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/KD VICTORIA FOND (01914309442)
12.977 2,04
7.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/KD VICTORIA FOND (01914309442)
12.977 2,04
zadnjih cca 2000 kom koje “moraju” prodati ispod 800 drži cijenu <600
ako i nebi uspjela privatizacija držim da najkasnije sa fi 3q neće večina vrednovati himr <600.
realno gledajući već sada se vide temelji za osjetno rušenje svih dosadašnjih rekorda.
naravno vidimo ih mi optimisti a pesimisti(večina) još ne.
biti će svakim danom sve teže biti ovdje pesimista i bez očekivane privatizacije.
možda griješim nebi bilo...