HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nije mi to baš napeto, CERP mi je bio zanimljiv jer ipak upravlja ogromnom imovinom i najdirektnije je vezan za burzu. Ali ako se pogleda članak vidi se da je to 50ak ljudi u razno raznim odborima, uredima, agencijama i što sve ne… Teško iz toliko ispreplitanja i preklapanja može ispasti neki efikasan sustav.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju,
Razriješena je predsjednica Upravnog vijeća Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo
Dosadašnji predsjednik, zamjenik predsjednika i članovi Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije
Imenovani su zamjenici predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću

Tako su u Povjerenstvu za politiku plaća, porezni sustav i životni standard
U Povjerenstvu za socijalnu politiku opozvani
I na kraju, u Povjerenstvu za održivi razvoj, poticanje gospodarstva, energetiku i klimatske promjene opozvani

Jednostavno previše toga, a svak 4 godine se pojavi još novih…

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

nekome i 525 fino danas…

To je valjda reakcija na ovo..

“za tjedan dana malo ćete više čuti na koji ćemo način za 150 do 200 milijuna eura smanjiti dug – kazao je novinarima jučer, nakon aktualnog prijepodneva, premijer Tihomir Orešković. Doznajemo da bi za tjedan dana trebala biti oglašena prodaja državnih udjela u velikim tvrtkama. O imenima na Markovu trgu zasad ne govore, no s obzirom na svotu lako se može zaključiti da će država ponuditi na prodaju udjele u Podravci, Končaru, Croatia osiguranju i svim drugim tvrtkama za koje postoji interes na tržištu.”
http://www.vecernji.hr/hrvatska/krece-prodaja-udjela-u-drzavnim-tvrtkama-1076070

Samo da ne bude..daj sta das.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

uskoro će i po 600 biti dobro. a tek na 700 ajeee super povoljna kupnja. i td.

who dares, wins

uskoro će i po 600 biti dobro. a tek na 700 ajeee super povoljna kupnja. i td.

Uvijek je tako bilo i uvijek če biti, neki žele kupovati tek kad je sve jasno ali ok, zato smo mi imali mogučnost kupovati jeftinije. Ali ipak ovo je uz sve javne naznake o privatizaciji HIMR i pored super poslovanja ipak znak totalno nefikasnog tržišta. Nemojte se ljutiti na mene, ali u Ljubljani uz sve što je bilo javno objavljeno o HIMR, cijena bi absolutno odavno bila preko 600 kn.

"za tjedan dana malo ćete više čuti na koji ćemo način za 150 do 200 milijuna eura smanjiti dug – kazao je novinarima jučer, nakon aktualnog prijepodneva, premijer Tihomir Orešković. Doznajemo da bi za tjedan dana trebala biti oglašena prodaja državnih udjela u velikim tvrtkama. O imenima na Markovu trgu zasad ne govore, no s obzirom na svotu lako se može zaključiti da će država ponuditi na prodaju udjele u Podravci, Končaru, Croatia osiguranju i svim drugim tvrtkama za koje postoji interes na tržištu."
http://www.vecernji.hr/hrvatska/krece-prodaja-udjela-u-drzavnim-tvrtkama-1076070

Pozdrav

Uz promijenjenu situaciju u Sredozemlju, odlično poslovanje i najave još bolje godine pre nego daj šta daš biče koliko daš iznad procijenjene vrijednosti, da bi postao kupac te jedinstvene lokacije.

"za tjedan dana malo ćete više čuti na koji ćemo način za 150 do 200 milijuna eura smanjiti dug – kazao je novinarima jučer, nakon aktualnog prijepodneva, premijer Tihomir Orešković. Doznajemo da bi za tjedan dana trebala biti oglašena prodaja državnih udjela u velikim tvrtkama. O imenima na Markovu trgu zasad ne govore, no s obzirom na svotu lako se može zaključiti da će država ponuditi na prodaju udjele u Podravci, Končaru, Croatia osiguranju i svim drugim tvrtkama za koje postoji interes na tržištu."

Pozdrav

Uz promijenjenu situaciju u Sredozemlju, odlično poslovanje i najave još bolje godine pre nego daj šta daš biče koliko daš iznad procijenjene vrijednosti, da bi postao kupac te jedinstvene lokacije.

pamtim ja i drugačija vremena na zse. možda niste našli pravu dionicu za argumentaciju jer su ovdje baš slovenski fondovi odigrali katastrofalno. znamo zadnji izlaz od onoga kd pitaj boga kako se zove po 500kn. ne znamo motiv ali se je sam odrekao sigurne zarade od cca 50%. ne znam da li se to negdje drugdje nudi sa tolikom sigurnošću. o kd viktoriji smo već puno pisali. to je jedna sramota da najstariji dionički fond u hr. vode takvi diletanti. osim ako nisu korumpirana pa je to druga pjesma.

who dares, wins

Sto se tice viktorije nemam sta reci osim da se u potpunosti slazem, cista katastrofa

…ovdje baš slovenski fondovi odigrali katastrofalno. znamo zadnji izlaz od onoga kd pitaj boga kako se zove po 500kn. ne znamo motiv ali se je sam odrekao sigurne zarade od cca 50%. ne znam da li se to negdje drugdje nudi sa tolikom sigurnošću. o kd viktoriji smo već puno pisali. to je jedna sramota da najstariji dionički fond u hr. vode takvi diletanti. osim ako nisu korumpirana pa je to druga pjesma.

500 kn?
prodavali u tisućama i ispod 200
nakad sam to računao pa se sječam da su do 2015 prodali po avg 300 i sitno kn.
pošto nakon toga nisu prodavali bitno više nego prije može se odokativnom metodom procjeniti da je taj avg do max 350.
nedugo nakon toga išla je cijena do 600 ali nisu prodali niti komada 🙂
pa nek netko kaže da se na zse ne pružaju prilike iz snova 🙂

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

na ovu zadnju veliku transakciju sam mislio. Vaš link …

who dares, wins

na ovu zadnju veliku transakciju sam mislio. Vaš link …

To nije viktorija, ali nema veze. Ono što sam ja napisao je, da je tržište kao takvo totalno neefikasno. To ako neko pravi totalne gluposti na tržištu, to je njegov problem (uvijek neko vidi bolje prilike na nekim drugim tržištima sa večom likvidnošču), a problem tržišta je ako se uopšte ne odziva na realne informacije.

New Report

Close