Kupnja se naglo probudila. Jel’ to ima neki novi info?
u ponedjeljak je premijer rekao da je već zvao bobana nek ubrza tu trakavicu sa imperialom i maestralom. stvar se uskoro privodi kraju. samo zahvaljujući krajnjoj nelikvidnosti i neupućenosti ulagača ovo se drži ispod 600. ispada da je uzeti tu zaradu sasvim normalno na zse. ako pogledamo kretanje drugih dionica puno je lakše ostvariti gubitak nego ostati na svome. o zaradi mnogi mogu samo sanjati.
deja vu već bezbroj puta a i na ovoj dionici ne tako davno kada su na razinama 4xx i 5xx promet bili mali ali zato na 6xx veliki.
jednostavno je “prejeftino” za kupovinu na ovim razinama.
zvuči paradoksalno ali tako krdo funcionira
ako je jeftino znači “da ne vrijedi” odnosno
čekaj da prvo drugi kupe i nadaj se da će i netko poslije tebe kupiti.
najveći će promet biti u arbitraži u borbi za zaradom od 3%
ovih potencijalnih >50% nije dovoljno jak mamac 🙂
postoje i rizici naravno kao i u svemu u životu.
čak bi se usudio izreći gotovo da i ne postoje ovdje ako nisi kratkoročni jer najgori scenarij je opet novi natječaj i to relativno brzo jer 3,5 mlrd kn su projicirani prihodi od privatizacije u 2016 pa…
a omjer potencijalni rizik-potencijalna dobit
neka svatko za sebe prouči i odluči
kolega pogledaj te promet na certifikatima i sve će vam biti jasno. svi kockari zajedno kad ostvare promet od 100 000kn to je luda kuća. ovdje viktoriji ne odgovara rast jer odmah udare glavom u plafon i moraju prodavati a sad im se to nešto i ne radi.
verdi@
oni su sa svojom prodajom praktično gotovi,onako iz glave ostalo im je do početne 780 za prodati oko 2000 max 2500 kom. tako da nisu više neki faktor za cijenu.
a dobro su je uštopali prošlih godina,avg oko 100 kn pa i današnja je cijena posljedica toga u kombinaciji sa nelikvidnošću.
danas fundamenti definitvno opravdavaju 550-600 i bez privatizacije.
ovdje sada sljedi još nekoliko poz. vijesti prije eventualno jedne neg.
i sentiment na marketu će utjecati na kretanje cijene.
znao je biti bitno bolji a i lošiji.
a to je već jedna druga tema.
najvažnije je da je vrlo izgledno pred nama sezona koja će srušiti sve dosadašnje rekorde u većem ili manjem obimu.
strpljivi i optimisti će se naplatitit ovdje kao i do sada jer imovina je još uvijek debelo podcjenjena
a i podcjenjenost fundamenata ne zaostaje značajno za imovinom pa držim da je bitno izglednije da se neće proslaviti ovdje pesimisti i nestrpljivi.
možda griješim,nebi bilo….
Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, Mladen Pejnović, Alen Leverić, Igor Rađenović, Daglas Koraca, Zdenko Antešić, Snježana Španjol i Vesna Nađ.
Novim predsjednikom imenovan je Tomislav Boban, a članovima, koji su po položaju zamjenici ministara nadležnih ministarstava, te predstavnici sindikata i poslodavaca, imenovani su Leo Prelec, Robert Pauletić, Miro Škrgatić, Tugomir Majdak, Ivan Vukuć, Mladen Novosel i Davor Majetić. Član Upravnog vijeća koji je po položaju zamjenik ministra financija imenovat će se naknadno.
jutros sam ja gledao sjednicu vlade na youtube sve u nadi da će imenovati nove likove u cerpu. a oni dave nešto o kulturi i td. ali viš vraga na zatvorenom dijelu sjednice bi ono najvažnije. i sad kad to kronološki poslažem ispadne da su prve današnje transakcije po asku bile insajderske. možda je daktilografkinja pri vladi baš u to doba išla na wc? jel sms-ala tamo? pojma nemam. ali svejedno mi je drago da je insajder tipovao na dionice koje i ja posjedujem.
jutros sam ja gledao sjednicu vlade na youtube sve u nadi da će imenovati nove likove u cerpu. a oni dave nešto o kulturi i td. ali viš vraga na zatvorenom dijelu sjednice bi ono najvažnije. i sad kad to kronološki poslažem ispadne da su prve današnje transakcije po asku bile insajderske. možda je daktilografkinja pri vladi baš u to doba išla na wc? jel sms-ala tamo? pojma nemam. ali svejedno mi je drago da je insajder tipovao na dionice koje i ja posjedujem.
a ti znaš da je kupovao insajder? smiješno….
Gdje oni nalaze te sve ljude, nevjerojatno… Enigmatičar, branitelj, sindikalni vođa… A za glavnog Bobana je sami HDZ u prošlom mandatu rekao da je to “ništa posebno” kadar.
Svakako najzanimljiviji mi je Prelec, očito PPD postaje sve jači i jači.
Gdje oni nalaze te sve ljude, nevjerojatno… Enigmatičar, branitelj, sindikalni vođa… A za glavnog Bobana je sami HDZ u prošlom mandatu rekao da je to "ništa posebno" kadar.
Svakako najzanimljiviji mi je Prelec, očito PPD postaje sve jači i jači.
kolega jako lijepo ste to proučili. evo vam spisak sviju juče imenovanih pa ako vam se da pronaći još koji biser. Vaš link …