HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

99% nas kolega nije briga gdje ce sta bit za 2..3..5..godina a vjerujem ni vas. Svi cekamo koju ce cijenu ponudit kupac i po tome cemo se ravnat. Moguce da bude n000 ali je ne bude na burzi…
Evo ja licitiram sa 760 kn po dionici i da bi kupac stekao preko 95 % ..ako g ane bude ..ako se natjecaj ponisti..udju mirovinci i sl kombinacije…idemo na 400.
Argumenti ?..nema..samo spekulacija

Pozdrav

po sve općoj prihvaćenoj teoriji na burzi u novom duvanju balona slijedeći ath će biti veći od predhodnog. naravno ako firma u međuvremenu ne bankrotira. kad će se to desiti? pojma nemam.

who dares, wins

Nije bitno vidim li ja bolje ponude ili ne….a vjerujem da ni vi vase nemate namjeru ostavljat nasljednicima.
Ako dodje do preuzimanja novi vlasnik lako moguce otkupi sve dionice i povuce ih sa zse…Imate takvih primjera koliko hocete. ..a siguran sam da vecina nas ovdje nije briga koliko danas vrijedi dionica Plive…karlovacke ili zagrebacke pivovare…kosn-a…jadranke…i td..itd.
S druge strane imate li i jedan primjer da je nakon preuzimanja dionica danas vrijednija a da je jos uvijek na burzi ..Primjera obrnutih koliko hocete..IPKK..Zitnjak..Arena turist…

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Nije bitno vidim li ja bolje ponude ili ne….a vjerujem da ni vi vase nemate namjeru ostavljat nasljednicima.
Ako dodje do preuzimanja novi vlasnik lako moguce otkupi sve dionice i povuce ih sa zse...Imate takvih primjera koliko hocete. ..a siguran sam da vecina nas ovdje nije briga koliko danas vrijedi dionica Plive…karlovacke ili zagrebacke pivovare…kosn-a…jadranke…i td..itd.
S druge strane imate li i jedan primjer da je nakon preuzimanja dionica danas vrijednija a da je jos uvijek na burzi ..Primjera obrnutih koliko hocete..IPKK..Zitnjak..Arena turist…

Pozdrav

1. namjeram ih prodati kada ću procjeniti da je tako najbolje a na ovim razinama oko 0,65 Bv ne pada mi na pamet,pripremio sam cash pa ako baš moj prst bude najbrži nakon očekivanog skorog nastavka natječaja neću se žaliti 🙂
2.taj je scenarij(istiskivanje) malo vjerojatan jer su ušli omf-ovi koji nisu kratkoročni ulagači.
i sami imaju dovoljno da svi osim njih otpuste nemože ih se “istisnuti”,oni se netrebaju bojati a dali će otpustiti? držim da prije ne nego da.
ne bojim se delistiranja i ostavljanja dionica ako ponuda neće biti fer a sve ispod 780 bio bi preveliki (nepotreban)poklon kupcu.
vrijeme je debelo na strani dioničara za sada a očekujem da će se tako i nastaviti pa ne vidim razlog i potrebu žurbe u prodaji(privatizaciji)
sva voda ide na mlin hr turizmu,biće ozbiljan novac svakim danom nervozniji i spremniji platiti više
zar nije dovoljan dokaz da su ameri izrazili zainteresiranost kada su vidjeli da će rusi sve pokupiti?
kome treba žurba?imamo raritetnu,vrlo traženu “robu”,koja je i money making mashine,pa stanimo na loptu neka se kupci znoje već će netko izgubiti živce a do tada
fotelja,kokice i colu u ruke ,smiley face i …

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Kolega vlasnik nekretnina je blizu bankrota a kupcu je na ponudu sirok izbor…Od 2012 do sad se nisu nesto isprsili i potukli za ponudjeno…Od kud vam 0,65 bv..?..Sa zadnjim FI bv je ako se ne varam 524 kn.

http://www.arhitekti-hka.hr/files/file/pdf/2012/12-kat-invest-FIN.pdf

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Šta se promijenilo u 2015 u odnosu na prošle natječaje:
1. sve se je promijenilo u Sredozemlju, da niko više neče u Tunis, Egipat, Tursku, mnogo manje u Grčku, kao rezultat Hrvatska več bijeleži opazan porast rezervacija za ovu godinu
2. da su Rusi kupili Kupare i da su javno izjavili, da hoče i Maestrale
3. da su tako domači (Adris-prodaja TDR, Valamar) kao i strani turistički igrači (Rusi, Starwood,…) puni jeftinih para i da javno izjavljuju, da hoče akvizicije na Jadranu
4.da su rezultati u 2015 rekordni
5. da novi ministar turizma javno kaže, da če se prvo prodati to što je več u natječaju

http://www.jutarnji.hr/premijer-trazi-kupce-za-drzavne-kompanije-oreskovic-u-londonu-na-velikom-investicijskom-summitu–dolazi-i-tedeschi–moguc-susret-s-vucicem/1525094/
Na summitu će biti riječi i o privatizaciji državnih tvrtki, a tu će i premijer Orešković imati što reći jer u ovoj godini Vlada računa na prihod od oko 500 milijuna eura od prodaje udjela u tvrtkama koje nisu strateške. Predsjednik hrvatske Vlade imat će dobru priliku potencijalne investitore uvjeriti da ulažu u Hrvatsku i kupuju državne tvrtke.

randopph@

da je tvoja namjera bila dobiti odgovor na to pitanje našao bi taj odgovor ovdje na temi napisan više puta.
samo treba čitati temu unazad nekad više nekad manje a nekad je dovoljno pročitati odgovor samo 4 posta iznad tvog na istoj strani[/b]

"…te dvije stavke sigurno nisu ušle u procjenu pa mi se ova procjena 780 čini vrlo daleko od fer cijene.
kolika je ona?
po meni u ovom trenu min 1000 kn…"

petoricu korisnika držim na ignore a ti si jedan od njih.
nisu problem naša različita mišljenja već…
povlačim ponudu da na private raščistimo…
i zato ostajem kod

randopph@

…oćekujem da poštuješ moju odluku da ne “privatiziram” ovu temu i da me ignoriraš kao što ću i ja tebe…

sretno u investiranju i trgovanju

[/quo

uhhh, sad mjesec dana neću moći spavati!!!

svi smo mi propustili ne malo toga u životu,ako je himr propuštena prilika nije niti ti prva niti zadnja.nijedan novac nije vrijedan zdravlja.

Kolega vlasnik nekretnina je blizu bankrota a kupcu je na ponudu sirok izbor…Od 2012 do sad se nisu nesto isprsili i potukli za ponudjeno…Od kud vam 0,65 bv..?..Sa zadnjim FI bv je ako se ne varam 524 kn.

http://www.arhitekti-hka.hr/files/file/pdf/2012/12-kat-invest-FIN.pdf

Pozdrav

taj je katalog prilično out of date
mislim “širok izbor” više i nije toliko širok a mogao bi uskoro bitno suziti?
ali dobar podsjetnik za budućnost da se vidi kakve su se prilike pružale.
0,65 Bv sam u više navrata razjasnio…
da ne duljimo,nije normalno da se gađevinsko zemljište uz more knjiži po 30 eur i da se hoteli od betona,kamena otpisuju na 30 godina pa je normalno da je imovina procjenjena na 780 + 80(zarada nakon procjene)=850=0,6 (od 515 zadnje referentne)
ta je procjena za mene vrlo konzervativna,rekao bi “naštimana” za “nazovi kupce” ali njihovi apetitit su prenezasitni,van svake pameti i razuma očekujem da će uskoro biti “prizemljeni “isto kao što su bili na platu koji je plačen 18% više od procjene rasta i kako su to bili na kuparima nedavno.
jer kako objasniti osim prepohlepnošću da im nije povoljno bilo u dva natječaja 900 eur za m2 + kampovi gratis,monopol na destinaciju gratis,400.000 m2 zemljišta i za nekretninski biznis gratis
hoće li to sve biti ozbiljnom novcu malo?
ako je imalo ozbiljan i dosta manje od navedenog bi mu trebalo biti više nego dovoljno.
od ozbiljnog novca do ozbiljnog novca nije mala razlika pa…
držim da mi je pametno čekati da dođe ozbiljan novac i na himr kad mi već himr zarađuje 20% godišnje a što je pametno onima kojima nosi 10% ako kupe danas?
e “u to se nebi štel miješati”
svatko ima glavu i neka kombinira za sebe jer i od potencijalno dobre prilike ima potencijalno “bolja prilika” zar ne?
kako sijemo tako ćemo žeti
ako je ozbiljan novac došao na druge lokacije u hr ne vidim zašto nebi došao na rab koji ima i rajsku plažu??a svi bi u raj zar ne?

http://www.lopar.com/hrv/turisticka_ponuda/plaze/rajska_plaza.php

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

onako jednostavno rečeno domaći žmukleri su promašili dno pa će sad malo da se licitiraju sa strancima. inače ima široka ponuda ovakvih hotela i puuuuno puuuuuo boljih u anatoliji. 1300 komada bud zašto.

who dares, wins

verdi@
svaka evolucija ima dvije strane.
prvo ona bolna,proces učenja a tko ga preživi taj ubire plodove učenja.
meni ovakve izjave ne zvuče kao dobrovoljni pristanak na evoluciju.
vidim još uvijek velike” utege” u glavama.

Valamar Riviera gleda prilike za nove akvizicije, o Kuparima će razmisliti

“smatramo da je cijena po kojoj država prodaje svoj udjel u toj tvrtki previsoka”, kažu iz Valamara.”

nisam baš stekao dojam da svoje tako nisko valuiraju ako da neka oglase prodaju
ozbiljan novac će biti oduševljen.

Rapski Imperial Valamaru, a Hoteli Maestral Rusima

“Hoteli Imperial uklapaju se u profil Valamarova portfelja, to je relativno zdrava tvrtka koja godinama posluje s dobiti, no 127 mil. kn ipak nisu spremni platiti.”
400 kn im je previše za himr :-))))))

da nije sve tako crno i da se je moguće rješiti utega iz izvlastitih glava dokazali su i omf-ovi koji su sa zvukom sirene uletili u himr.
još da su to sve preuzeli po 300 umjesto 500 a mogli su jer sve im je bilo servirano,objašnjeno,”nacrtano”…
pa ti ne čitaj forum poslovnog 😉
:-))
o evolucijo…

onako jednostavno rečeno domaći žmukleri su promašili dno pa će sad malo da se licitiraju sa strancima. inače ima široka ponuda ovakvih hotela i puuuuno puuuuuo boljih u anatoliji. 1300 komada bud zašto.

U svjetlu trenutacne stuacije, koja ne pokazuje znakove smirenja, kako uopce mozes anatoliju usporedjivati s hrvatskom.
fakat ne kuzim kako se moze povezivati znam sto je problem antalije!

kolegu verdija sam osobno razumio u sarkastičnom tonu.
problem sa tih 1300 hotela je da turisti nemogu bookirati dok ne predoče agenciji dokaz da uplačuju posmrtnu pripomoć.
karikiram malo ali nije daleko od istine.
sve to preusmjerilo je desetke mil turista iz opasnih destinacija i na hr jadran,vjerojatno će to tako ostati godinama,zato je ozbiljan novac tako: agresivan,hrabar,već pomalo nervozan a biti će još više,”iskače iz svake paštete”,pun hvale za naše potencijale,dobronamjeran jer želi otvarati nova radna mjesta… nastavite niz
samo našim “nazovi kupcima” sve preskupo :-))
o evolucijo…

New Report

Close