Prema svemu sudeći, čitajući i slušajući najnovije vijesti i najave, najrealnija nam je opcija da u većinsku strukturu hotelskih poduzeća u državnom vlasništvu, kako je to klasificirano, a tu svakako spada i HIMR, uđu mirovinski fondovi.
To bi značilo da ništa od ponude za preuzimanje ostalim dioničarima, nego se uzdati u bolju profitabilnost poslovanja i veću izdašnost u dividendi, te eventualnu mogučnost da mirovinci to plate skuplje od trenutne cijene na burzi.
lp
Prema svemu sudeći, čitajući i slušajući najnovije vijesti i najave, najrealnija nam je opcija da u većinsku strukturu hotelskih poduzeća u državnom vlasništvu, kako je to klasificirano, a tu svakako spada i HIMR, uđu mirovinski fondovi.
To bi značilo da ništa od ponude za preuzimanje ostalim dioničarima, nego se uzdati u bolju profitabilnost poslovanja i veću izdašnost u dividendi, te eventualnu mogučnost da mirovinci to plate skuplje od trenutne cijene na burzi.
lp
Odakle takvo razmišljanje, je li neko zvanično nešto rekao, da natječaj koji je u toku neče buti nastavljen? Imamo 10 kupaca u prvom krugu, kakvi mirovinci?
mirovinci su od nedavno prisutni u ovoj dionici cca 12%. država ima preko 50% šta se dešava ako jedan mirovinac prijeđe preko 25%? da li i oni moraju dati ponudu? još takav primjer nismo imali pa ne znam. valjda i za njih to vrijedi. po meni ne radi se tu o tome da mirovinci postanu većinski već da imaju nekave kontrolne pakete. ovo treba preuzeti neka firma koja ima velikog iskustva u turizmu i veliku bazu korisnika koje može usmjeriti na rab. mirovinci to nemaju. nemaju ni menadžment koji umije kvalitetno upravljati sa turističkom tvrtkom i samim time maksimalizirati profit. to čak i nije njihova osnovna djelatnost. ali imaju kapital i mogu u svakoj narednoj dokapitalizaciji pratiti većinskog vlasnika. idealna opcija je iskusan većinski iz turističke branše i mirovincima neki kontrolni paketi. sve ostalo je polu riješenje.
i ja sam tako razumio da nije interes i želja mirovinaca večinsko vlasništvo već do 25%
nemaju oni kapacite niti znanje da bi mogli upravljati ali da bi za sve nas bilo dobro da mrovinci uzmu
dio poklona zašto ne,dapače.
a ovdje se gratis(nije ušlo u procjenu imovine) dobiva na stotine mil kn.
sada je ta procjena već vrlo upitna i prilično odstupa od realnog.
pri bilo kakvom pokušaju(koji je po meni malo izgledan jer bi za njega remitinec bio gotovo zagarantiran)mi mali dioničari s pravom imamo tražiti novu procjenu imovine jer je nakon prošle imovina realno narasla za min 80 kn a što je oko 10% + ovdje se ne prodaje auto već hoteli koji praktično imaju monopol na prekrasan otok+ oni koji su na izvoru inf govore da se prodajom himr otvara mogućnost bavljenja nekretninskim biznisom.
te dvije stavke sigurno nisu ušle u procjenu pa mi se ova procjena 780 čini vrlo daleko od fer cijene.
kolika je ona?
po meni u ovom trenu min 1000 kn.
imamo li mi nekog tko bi to platio?
zar je problem ako ga trenutno nema???
dapače više ćemo zaraditi ako se odgodi privatizacija jer money making mashine će i ove godine zaraditi min 60 kn po dionici,zar je to malo??
meni dovoljno da bi pričekao da jednog dana nekome 1500 bude jeftino.
taj jedan dan ne vidim u dalekoj budućnosti već na rok 3-5 godina a tko će i na ćemu zaraditi više u tih 3-5 godina živi bili pa ….
znam samo da velka večina onih koji su prije 3-5 godina vidjeli bolje prilike se nisu proslavili,baš suprotno.držim da znam i zašto,neću ponavljati,sve je zapisano.
brzo će i tih 3-5 g proći pa ćemo vidjeti kako je tko vidio danas.
sva voda ide na naš mlin,trebalo bi to biti više nego dovoljno za biti strpljiv(optimista) a večina to ipak nemože.
dokaz je zadnjih 3-5 godina na himr a ako se mene pita nije trebalo biti niti previše;mudar,pametan ,znalac,sretan,samo malo strpljiv i pričekati da vrijeme napravi svoje.
Bv ( nerevaloriz)je i prije 5 godina bio 450 zar ne?
danas je bez velikih gratis poklona 850 a za manje od godinu dana >900…
S obzirom na trenutnu situaciju na tržištu stvari stoje barem meni da za HIMR ima šanse ulaska mirovinaca već ako i dalje kupuju na burzi, dok kod HMST stvari zasad izgledaju da će ići u privatizaciju.
Kolega..2007…1300 kn…2013…160 kn..danas ..545 kn.
Ovo je burza..sva su iznenadjenja kako vidite moguca
Pozdrav
kroničari povijesti tko ima hrahrosti napisati gdje će biti himr za 2,3,4 ili 5 ili više godina?
ili koji će biti u tom periodu time high?
postavljam ovo drsko pitanje svima koji prate temu a imaju hrabrost napisati jer se moje projekcije poznate i više puta ponovljene pa…
kako bi mogli u budučnosti usporediti procjene.
99% nas kolega nije briga gdje ce sta bit za 2..3..5..godina a vjerujem ni vas. Svi cekamo koju ce cijenu ponudit kupac i po tome cemo se ravnat. Moguce da bude n000 ali je ne bude na burzi…
Evo ja licitiram sa 760 kn po dionici i da bi kupac stekao preko 95 % ..ako g ane bude ..ako se natjecaj ponisti..udju mirovinci i sl kombinacije…idemo na 400.
Argumenti ?..nema..samo spekulacija
Pozdrav
eeee, migra, stvarno si faca! napišeš cijelu plahtu, vadiš dvije godine stare postove, loviš se za nebitne stvari i ne daš nikakav odgovor! mogao si samo napisati 5-6-7 znamenki i gotovo. ili si mogao ignorirati post. ovako ispada da ni ti sam izgleda ne znaš što bi!
A tko je ovaj koji je pošmrkao sve do 515 u petak?
99% nas kolega nije briga gdje ce sta bit za 2..3..5..godina a vjerujem ni vas. Svi cekamo koju ce cijenu ponudit kupac i po tome cemo se ravnat. Moguce da bude n000 ali je ne bude na burzi…
Evo ja licitiram sa 760 kn po dionici i da bi kupac stekao preko 95 % ..ako g ane bude ..ako se natjecaj ponisti..udju mirovinci i sl kombinacije…idemo na 400.
Argumenti ?..nema..samo spekulacija
Pozdrav
mene zanima što će biti za 2,3,5g a vjerojatno i večinu drugih jer ako ste htjeli reči da ćete sigurno prodati u ponudi to bi značilo da već sada vidite bolje prilike od himr.
što se tiće cijene u slučaju pada natječaja.
nakon prvog cijena je pala na oko 400 poslije drugog na oko 450 pa bi bilo za očekivati da bi u tom slučaju palo oko 500??
vjerojatno računajući sa time je i jučerašnji kupac počistio ask jer realno gotovo da i nema što izgubiti a s druge strane može jako puno dobiti posebno ako će biti na kratak rok.
bilo bi to godišnjih ne usudim se niti napisati 🙂
bilo bi to i za mene nestvarni godišnji prinos jer mi koji čekamo godinama ipak smo daleko od te potencijalne avg godišnje dobiti.
dodatno mirovinci su preuzeli 11% himr po 500 pa…
nije da moraju braniti već im je izgleda to povoljno zar ne?
l štopati,rušiti nema više tko a imovina iznosi 850 pa…
možda i griješim…
kakobilo netko je zagrabio u petak 300 dionica
dali je to sve ili bi i više da ima na ask-u pokazat će vrijeme.
možda nam se i na temi oglasi nekad ako ne izgledno je da će pratiti temu pa
welcome aboard
ako će cijena i dalje ovako rasti na relativno malom volumenu malo će se tko još ukrcati.
ništa novo na himr reklo bi se,već više puta viđen scenarij.
randopph@
da je tvoja namjera bila dobiti odgovor na to pitanje našao bi taj odgovor ovdje na temi napisan više puta.
samo treba čitati temu unazad nekad više nekad manje a nekad je dovoljno pročitati odgovor samo 4 posta iznad tvog na istoj strani[/b]
“…te dvije stavke sigurno nisu ušle u procjenu pa mi se ova procjena 780 čini vrlo daleko od fer cijene.
kolika je ona?
po meni u ovom trenu min 1000 kn…”
petoricu korisnika držim na ignore a ti si jedan od njih.
nisu problem naša različita mišljenja već…
povlačim ponudu da na private raščistimo…
i zato ostajem kod
randopph@
…oćekujem da poštuješ moju odluku da ne “privatiziram” ovu temu i da me ignoriraš kao što ću i ja tebe…
sretno u investiranju i trgovanju