HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

FI Y2015?
na himr ništa novo ,sve po starom,predvidljivi,pomalo dosadno….
rekordni rezultati,ovaj puta bitno rekordniji,u svakom slučaju za mene dovoljno da ga svrstam u kategoriju money making mashine sa pozitivnim izgledima za iskorak stepenicu ili dvije više već u ovoj 2016.
prikazanih 30-tak +”zamagljenih” 20-tak=50-tak kn po dionici (10% od cijene)a godina brzo prođe pa će i ova 2016 još brže proći a i vrlo izgledno sa zarađenih 60-tak kn po dionici a možda nas i iznenade…
sa pozitivnom perspektivom i za 2017…
taj nedostatak neizvjesnosti,straha,adrenalina odbija večinu zse investitora koji su u vječnoj potrazi
za boljim prilikama koje će preko noći izbrisati sve njihove dugogodišnje promašaje pa uglavnom zaziru od himr.
ne zamaram se mogućim privatizacijskim premijama jer mi je i ovo super,neka ostane za mene na 20-tak% godišnje i biti će dosta za nas skromne investitore kada nam je rizik više nego debelo pokriven atraktivnom imovinom.
neće ta premija pobjeći ona je zagarantirana,dapače što kasnije to je izgledna i veća.
reklo bi se win-win-win,ovaj zadnji win za one koji vide bolje prilike.
uskoro će se ovdje i ozbiljan novac početi “znojiti” jer samo će jedan odnjeti gratis bonuse u stotinama mil kn.
znači uz odličnu zaradu i odlična zabava zagarantirana.
realno i sa malo skromnosti može li bolje?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

545,45 odmah mi je dan vedriji.

u petak popodne se insajd info dilaju? ne treba tu nikakav insajd. sve je poznato.

who dares, wins

Izgleda da se ponavlja sablona, do sada vec nekoliko puta isto. Jedan dan prije neke vazne objave HIMR i HMST potegnu prema gore…. cini se, u ponedjeljak mozda mozemo ocekivati objavu.

Pa kako to kad nema nista novo od proslog natjecaja hahahah

možda novi natječaj a možda i

….znači sada imamo jednog velikog ustvari največeg štopača cijene manje a izgledno jednog velikog kupca
više.koji može ovo na osnovu fundamenata dignuti ovo u sekundi na 600(a možda i više) i to na vrrrrrlo malom volumenu…..

…došlo vrijeme da mogu reći da sam bio u pravu kada sam govorio da i bez privatizacije himr opravdava 550-600.
zašto trenutno ne “opravdava”850 ili više koliko min vrijedi imovina bez velikih gratis poklona?
ili zašto trenutno ne”opravdava”; ATH 1300 iako je realno tada vrijedio bitno manje nego danas?
ili zašto trenutno ne “opravdava”min 1500 koliko himr vrednuje bivši ministar turizma?
odgovor je vrlo blizu odgovoru sa razine 160 od prije par godina.
kada smo se pitali zašto je cijena 160 a ne 500?
ok,tada su štopači bili puni dionica kao brod a sada su im ostale” mrvice”
svemu dođe kraj pa i štopanju kad-tad.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

http://www.vecernji.hr/hrvatska/rezat-ce-dodatke-na-place-i-prodati-drzavnu-imovinu-poput-podravke-1061506

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Pozdrav i tebi. Čekamo početnu cijenu i uvjete prodaje naših hotelskih kuća.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

ajde migra uzivaj u danasnjem danu …
🙂

FI je bio razlog za uživanje i sve one najave koje upučuju da će FI 2016 biti još bolji samo neznamo koliko bolji,dali bolji ili puno bolji, izgleda da je današnji kupac zadovoljan i sa boljim,mogli bi nas opet vrlo ugodno iznenaditi kao i ove godine.
vidim više jakih razloga(koga zanimaju naći će ih čitajući ovu temu) radi kojih bi se to realno moglo ponoviti.
cijena kad-tad dođe na svoje a to strpljivim(optimistima) nije nikad bio problem dočekati naravno ako su analize dobre.
do sada su prognoze uglavnom držale vodu a dalje…
živi bili…

premješteno sa teme hmst

migra

fascinira me tvoja strast kako pišeš na topicima dionica koje posjeduješ i koliko si im posvećen i najvažnije, koliko vjeruješ u njihov potitivan rasplet. ..

pozitivan rasplet na na himr za mene ne uključuje nužno privatizaciju(dokaz FI Y2015)
meni himr nosi 20% godišnje bez privatizacijske premije pri zanemarivom riziku i više nego debelom osiguranju u atraktivnim nekretninama.
na hmst je ona poželjna(+ bolje prije nego kasnije) jer se je previše godina čekalo sa restrukturiranjem društva ali vide se prvi pozitivni pomaci započetog i dokaz da se je moglo,trebalo,moralo prije započeti.
da ne vjerujem u pozitivan rasplet nebi kupio te dionice ili bi ih vjerojatno prodao kao neki(večina) do sada.

randopph@
nemoj se zamarati brojem mojih dionica,broj je četveroznamenkasti i
raste 😉
ti si svoju “siću” kao što vidimo rješio oko 330
pa te to sad muči,neda ti spavat,dobro je da pratiš šta se ovdje
dešava,svi ćemo nešto naučiti pa ćemo drugi puta biti pametniji jer vrijeme uloženo u učenje se uvijek naplati…

zašto ste se okomili na kolegu randy-a
pa sam vam je napisao nekad ovdje da će kada himr naraste na >300 svoje prodati
sad svi znamo da je mogao na 600-640 nedugo poslije toga.
iz toga je jasno koliko njemu vrijedi himr,meni nije bilo dovoljno tih 600-640 jer sam uvjeren da vrijedi više i da će doći taj dan.
u međuvremenu se imovina oplođuje i nema razloga za nervozu osim kod onih koji bi kupili po što nižoj cijeni.
što će cijena više dole biti će više zainteresiranih i opet će doći dan kada će na smješnom volumenenu ovo odletiti 30-50% i omogućiti onima koji žele izlazak.
u međuvremenu mudri skupljaju po sitno preuzimajući gotovo nikakav rizik sa mogućnošću daleko iznadprosječne zarade za zse prilike….

istina migra, prodao sam jer sam imao malu količinu, te nisam mogao skupiti više po željenoj cijeni. ispalo je da sam škrtario sa 10-20 kn, ne vjerujući da može poteći u kratkom roku kao što se dogodilo, tako da sam propustio finu zaradu. e sad je pitanje na koliko bi ih prodavao??!! iskreno, moj target je bio nekih 475-500 kn max maxa! išlo je i puno više, ali na tim razinama ja bi sigurno rasprodao svu količinu. ispada krivo, ali živo me zanima kad će se vratiti na te razine!

prodavači su za dionice dobili koliko su tražili pa i od mene,nikad nisam tajio svoje mišljenje da još nije vrijeme za prodaju,nikad nisam ništa napisao iz čega bi netko mogao zaključiti da bi možda trebalo prodati čak niti u razdobljima vlastitog dokupa.moja je savjest čista i tako će ostati.
ne vidim “bolje prilike” što ne znači da ih nema,bilo ih je vrlo malo do sada a kako će biti odgovor uskoro.
za strpljive(optimiste) nema straha već su se ovdje debelo naplatili i očekujem da će biti još toga dosta za pokupiti u budućnosti.
sada kada su najveći “sljepci” (omf-ovi)na zse progledali(uklonili sve količine za “štopanje”) da je himr na 500 ta”bolje prilika”.prozivao sam ja njih i na 200,300,400 ali…
očekujem da nije privatizacijska premija kao što nebi smio biti razlog njihovog ulaska.
to bi u tom slučaju bio veliki osigurač od istiskivanja jer sa pravim partnerom(tui ili slično) koji može napuniti do vrha pred i posezonu rab ima potencijal za pretvoriti se jedan od najvećih bisera mediterana.
vrijedna razmatranja bila bi tada odluka o neotpuštanju u javnoj ponudi ili bolje rečeno neotpuštanja nekog dijela jer za sebe ne vidim bolje prilike pri tako malim rizicima.
možda i griješim,nebi bilo…

randopph@

…oćekujem da poštuješ moju odluku da ne “privatiziram” ovu temu i da me ignoriraš kao što ću i ja tebe…

za nastavak rasprave koja na “ignore” nije niti moguća potrebno razjašnjavanje uzroka koji su do toga doveli(isključivo na privat).

premješteno sa teme hmst

migra

fascinira me tvoja strast kako pišeš na topicima dionica koje posjeduješ i koliko si im posvećen i najvažnije, koliko vjeruješ u njihov potitivan rasplet. ..

pozitivan rasplet na himr za mene ne uključuje nužno privatizaciju(dokaz FI Y2015)
meni himr nosi 20% godišnje bez privatizacijske premije pri zanemarivom riziku i više nego debelom osiguranju u atraktivnim nekretninama.
na hmst je ona poželjna(+ bolje prije nego kasnije) jer se je previše godina čekalo sa restrukturiranjem društva ali vide se prvi pozitivni pomaci započetog i dokaz da se je moglo,trebalo,moralo prije započeti.
da ne vjerujem u pozitivan rasplet nebi kupio te dionice ili bi ih vjerojatno prodao kao neki(večina) do sada.

randopph@
nemoj se zamarati brojem mojih dionica,broj je četveroznamenkasti i
raste 😉
ti si svoju “siću” kao što vidimo rješio oko 330
pa te to sad muči,neda ti spavat,dobro je da pratiš šta se ovdje
dešava,svi ćemo nešto naučiti pa ćemo drugi puta biti pametniji jer vrijeme uloženo u učenje se uvijek naplati…

zašto ste se okomili na kolegu randy-a
pa sam vam je napisao nekad ovdje da će kada himr naraste na >300 svoje prodati
sad svi znamo da je mogao na 600-640 nedugo poslije toga.
iz toga je jasno koliko njemu vrijedi himr,meni nije bilo dovoljno tih 600-640 jer sam uvjeren da vrijedi više i da će doći taj dan.
u međuvremenu se imovina oplođuje i nema razloga za nervozu osim kod onih koji bi kupili po što nižoj cijeni.
što će cijena više dole biti će više zainteresiranih i opet će doći dan kada će na smješnom volumenenu ovo odletiti 30-50% i omogućiti onima koji žele izlazak.
u međuvremenu mudri skupljaju po sitno preuzimajući gotovo nikakav rizik sa mogućnošću daleko iznadprosječne zarade za zse prilike….

istina migra, prodao sam jer sam imao malu količinu, te nisam mogao skupiti više po željenoj cijeni. ispalo je da sam škrtario sa 10-20 kn, ne vjerujući da može poteći u kratkom roku kao što se dogodilo, tako da sam propustio finu zaradu. e sad je pitanje na koliko bi ih prodavao??!! iskreno, moj target je bio nekih 475-500 kn max maxa! išlo je i puno više, ali na tim razinama ja bi sigurno rasprodao svu količinu. ispada krivo, ali živo me zanima kad će se vratiti na te razine!

prodavači su za dionice dobili koliko su tražili pa i od mene,nikad nisam tajio svoje mišljenje da još nije vrijeme za prodaju,nikad nisam ništa napisao iz čega bi netko mogao zaključiti da bi možda trebalo prodati čak niti u razdobljima vlastitog dokupa.moja je savjest čista i tako će ostati.
ne vidim “bolje prilike” što ne znači da ih nema,bilo ih je vrlo malo do sada a kako će biti odgovor uskoro.
za strpljive(optimiste) nema straha već su se ovdje debelo naplatili i očekujem da će biti još toga dosta za pokupiti u budućnosti.
sada kada su najveći “sljepci” (omf-ovi)na zse progledali(uklonili sve količine za “štopanje”) da je himr na 500 ta”bolje prilika”.prozivao sam ja njih i na 200,300,400 ali…
očekujem da nije privatizacijska premija kao što nebi smio biti razlog njihovog ulaska.
to bi u tom slučaju bio veliki osigurač od istiskivanja jer sa pravim partnerom(tui ili slično) koji može napuniti do vrha pred i posezonu rab ima potencijal za pretvoriti se jedan od najvećih bisera mediterana.
vrijedna razmatranja bila bi tada odluka o neotpuštanju u javnoj ponudi ili bolje rečeno neotpuštanja nekog dijela jer za sebe ne vidim bolje prilike pri tako malim rizicima.
možda i griješim,nebi bilo…

randopph@

…oćekujem da poštuješ moju odluku da ne “privatiziram” ovu temu i da me ignoriraš kao što ću i ja tebe…

za nastavak rasprave koja na “ignore” nije niti moguća potrebno razjašnjavanje uzroka koji su do toga doveli(isključivo na privat).

New Report

Close