koji je ono cirkusant sa 16 komada?
pitam se pitam ima li ikakve veze ova kupnja s tim što je šef az gospon dinkec slučajno i vjenčani kum našeg premijera u odlasku ili dolasku? dođe mi kao neki vjetar u leđa pejnoviću. kako god bilo napokon jedna odlična kupnja sa njihove strane. k tome riješili smo se i onih muljatora iz slovenije. ajme koja kilava ekipa…
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/fVRCXH1TmBXDl2JZ3zsWQA==.pdf
Nebitno tko ostaje ili tko je kupio….Bitna je jedino pocetna cijena natjecaja..Ako je ikad i bude.
za mene je ipak puno bitnije od početne cijene :
oko 80 kn po dionici zarađenih u zadnje dvije godine odnosno avg 40 kn godišnje(nakon procjene imovine)trend je žestoko “up” pa je za očekivati da će to biti u 2016 i 50 ili više kn.
ovo postaje ozbiljna money making mashine koja meni daje povrat na uloženo 20% godišnje.
ako budu mirovinci sebi dosljedni i ne otpuste dionice u ponudi pa me neće moći nitko istisnuti
pričekao bi da nekome bude 1500 kn jeftino
svakim danom biće više onih koji će se morati složiti da je odgoda privatizacije najbolja opcija za dioničare jer kada bi se cijena spuštala dok s e ne nađe kupac prije 3 godine nebi dobili ni 400 a usudio bi se ustvrditi da ćemo najkasnije za dvije godine dobiti min 800
dakle odgoda privatizacije je najbolje što se je dogodilo i što će se dogoditi
za sada se ne slaže večina sa mojim razmišljanjem jer ne kupuju niti po 500 ono što u imovini vrijedi 850
a nisu ni kupovali po 160 pa…
možda i griješim nebi bilo …
u zadnjoj emisiji turističke klase je bio V.M.
od sljedeće godine će u pred i posezoni biti beslatan prijevoz trajektom za svakog turista koji ostvari min jedno noćenje.to će biti uvedeno jer autobuseri dovode 80% gostiju u pred i posezoni.
nije teško za predvidjeti kako će to utjecati na rezultate u 2016 i dalje.
ako sam dobro polovio nakon preuređenja hotel padova biti će prvi u najvišem cjenovnom razredu himr.
što je vrlo obečavajuće s obzirom na ranije izjave da je najava preuređenja vrlo dobro primljena što bi trebalo značiti i visoku popunjenost.
znači na himr ništa novo sve po starom lako predvidljivo.
rušenje svih rekorda iz godine u godinu
ok,mora e priznati da krivulja trenda sve više gleda u nebo.
možda je i to razlog da su hr fond menageri “progledali” nakon toliko godina zasljepljenosti.
dobro za njih jer iako su propustili puno prijetila je opasnost da će još i više.
može se reći da su ušli sa zvukom sirene pa su možda ipak “profesionalci “.
došlo vrijeme da mogu reći da sam bio u pravu kada sam govorio da i bez privatizacije himr opravdava 550-600.
zašto trenutno ne “opravdava” 850 ili više koliko min vrijedi imovina bez velikih gratis poklona?
ili zašto trenutno ne “opravdava” ATH 1300 iako je realno tada vrijedio bitno manje nego danas?
ili zašto trenutno ne “opravdava” min 1500 koliko himr vrednuje bivši ministar turizma?
odgovor je vrlo blizu odgovoru sa razine 160 od prije par godina.
kada smo se pitali zašto je cijena 160 a ne 500?
ok,tada su štopači bili puni dionica kao brod a sada su im ostale” mrvice”
svemu dođe kraj pa i štopanju kad-tad.
u par dana isparilo 70.000 dionica još 15.000 ostalo,prirodne zakonitosti i iskustvo nas uči da se stvari kada idu prema kraju ubrzavaju.
danas je himr firma sa bitno manje neizvjesnosti nego je to bila pri ATH.
bitno manje ne znači da ih nema pa…
Nebitno tko ostaje ili tko je kupio….Bitna je jedino pocetna cijena natjecaja..Ako je ikad i bude.
Pozdrav
Početna cijena uopšte nije bitna jer više ili manj svi znaju da se neče menjati. Bitno je samo, da li če neko platiti 782 kn po dionici. Ja mislim da hoče
Početna cijena uopšte nije bitna jer više ili manj svi znaju da se neče menjati.
To očigledno jedino Vi znate….odnosno, mislite da znate…..
Pazite da ne bi dozivjeli ” a rude awakening ” …..
Tko je gledao intervju sa Pejnovićem u Poslovnom svijetu tada zna da rasprodaje Imperiala neće biti. U obzir dolazi samo prodaja koja se sastoji od procijenjene vrijednosti ovlaštenih nezavisnih procjenitelja + svota za razvoj. Mislim da je sada i Valamaru jasno da više nema smisla puštati probne balone u medijima.
@kvart99,
kad bi eventualno došlo do prodaje ispod utvrđene cijene to bi vama sigurno donijelo enormnu materijalnu korist i ogromnu moralnu satisfakciju. ili se varam?
neki su mi se obratili na private sa svojim strahovima u svezi i mogućih posljedica na procese privatizacija radi:
jučer ujutro bio je pejnović gost u radio emisiji i razjasnio.
ukratko to je posljedica neurednog knjigovodstva svih prijašnjih garnitura a koje je pejnović počeo raščiščavati nakon 20 godina.
njegova bi odgovornost moga biti u sferi nedovoljnog angažmana u broju ljudi koji su na tome trebali raditi kao jednom od prioriteta.
odgovor je poslan reviziji i istina će isplivati.
apsurdno da su oni koji najviše potenciraju taj navodni problem su najviše za njega krivi.
a tko im može zamjeriti kada su morali često ići na “kavu” sa investitorima pa nisu imali vremena za voditi knjigovotsvo iako ih je tada bilo zaposleno više nego danas.
kako je ono išlo,koliko tisuća za” kavu”?
računaju da će kratkoročno imati koristi od bombastičnog naslova a kada se otkrije da su za njega najviše krivi već će napraviti neki salto.
trenutno se ne biraju sredstva pa ni ruski rulet nije neprihvatljiv nebi li se dočepalo fotelja.
ništa novo na brdovitom balkanu reklo bi se…
gledao na hrt4 emisiju HR, gdje je gostovao ovaj pejnovic.
jos od doba 12 kongresa skj nisam se naslusao jadnijh fraza i nis koristi informacija. sve se stalno spominje EU, stalno nsto bude bice, radimo, razmatramo, intenzivno…ma tko je bio u tom vremenu zna na sto to slici.
strava je kako jedan aparatcik moze imati toliko resursa pod sobom a da pojma nema ni o cemu.
P.S.
Jedino sto je nekoliko puta ponovio jest da njegova ideja prosla na EU … ne znam o cemu ali kao sada je EU to prihvatila i sada je to …to .
Datumi, planovi, brojevi-to za ovakve ne POSTOJE!
ne bi me cudilo da zavrsi u nekom od odbora EU jer ovakva prazno lupetala su tamo na cijeni.
‘Ovih 50.000 eura je meni za kavu, ostalo ide tebi’
http://www.jutarnji.hr/-ovih-50-000-eura-je-meni-za-kavu–ostalo-ide-tebi-/363379/
ovi prije pejnovića bi prodali himr nekome za 1 kn i najbolje hortikulturno rješenje i obvezu neotpuštanja na 5 godina
a on je ipak dao napraviti neovisnu procjenu imovine
između 1 kn i 500 mil kn velika je razlika.
,di bi nam bio kraj da su svi prije njega prodavali kao on,nazovi kupci su počašćeni sa mlrd-ama kn
nije na njemu da povlači nekog za rukav i nagovara na kupnju.
tu uostalom nije niti potrebno kada dođe(a došao je) ozbiljan novac
sigurno ibi bilo i sposobnijih od njega za taj posao ali nakon njegovih prethodnika on je premija.
za sada nam je napravio veliku uslugu jer nije popustio pod pritiscima da si nazovi kupci sami odrede koliko će platiti i time nama malim dioničarima i državi uštedio(zaradio) na stotine mil kn samo na himr.
davanje kupara u koncesiju je daleko najbolji potez u privatizaciji u zadnjih 20 godina.
da se je sve koncesionirali bili bi svi skupa bogatiji a imali bi i naši nasljednici čime raspolagati.
u najmanju ruku je nekorektno njega negativno ocjenjivati nakon svega što je bilo prije njega i kako se radilo.
umjesto da sredi knjigovotsvo i gurne pod nos svojim prethodnicima on je dočekao da ga isti prozivaju radi svojih s___a.
to mu je morao biti prvi posao kojeg je trebalo napraviti.
sada i on zna,biti će to dobra škola njegovim nasljednicima.
postavio im je i nove standarde na našu sreću