HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa govorim vam vec dugo vrijemena da se situacija promijenila od proslog natjecaja i da ovaj put imamo kupce za himr i hmst

Prodali su slovenski fondovi, ne zna se kupac. No taj koji je kupio, svakako nije kupio baš sad zbog dobrog poslovanja HIMR nego zbog privatizacije.

zadnja transakcija u petak od 1 kom je ukazivala na to da će se nešto desiti. prodaše ovi sa gubitkom samo takvim. valjda će profit biti iskazan negdje drugdje….

who dares, wins

neda mi se sada tražit ali uvjeren sam da sam u zadnjih par mjeseci upozorio na mogućnost baš ovog današnjeg scenarija koji me nije niti najmanje iznenadio.
>10 postova a nitko nije spomenuo najizgledniju mogućnost da je to kupio budući kupac hmst jer je time uštedio na sve ono što ide na poklon gratis u paketu dodatnih > 15 mil kn. samo ovom transakcijom.
barem bi ja tako napravio da sam odlučio kupiti ovaj biser mediterana kada se već prodaje sa takvim diskontima.
oni koji su htjeli prodati dobili su koliko su tražilia kupac ima već sada puno razloga za zadovoljstvo jjer imovina vrijedi iili će vrlo uskoro vrijediti 850 po dionici a tih 350 kn po dionici je i i za velike ribe veliki poklon.
možda griješim nebi bilo….

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Kupili AZ mirovinci, sad imaju 9,06%

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Vaš link …

Zanimljivo!

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Mogli bi se dogovoriti i s ovom KD Victoriom. 🙂

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Baš sam to htio napisati, bože mili šta ovi u viktoriji briju koji k. Ovi bi im možda dali i premiju a ne ovako cmoljiti godinama… kakvi likovi ova burza je cirkus.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

16.10.15.
hrvatski fondovi gotovo oupće ne kupuju hr turizam.to je jedan od zadnjih segmenata tržišta koji ne
kupuje još.ludo ali istinito.
oni koji su radi svog"znanja","profesionalizma" trebali kupovati prvi kupuju
zadnji.bloger to vrlo precizno opisuje.po njemu je u toku proces "progledavanja".položit će oni
kat-tad račune nekome jer propustili su veliku priliku.ako se ne otrijezne u roku odmah imaju prostora
napraviti štetu još bitno veću.
za razliku od hmst koji ima vrhunsku lokaciju himr ima posloženo
profitabilno poslovanje koje opravdava cijenu 550-600 kn dokaz uskoro sa fi 3q.
tim više je to dodatni promašaj hr fond menagera.
isprike za nekupovinu tu nema jer su u zadnje dvije godine bile dostupne količine koje mogu zadovoljiti
svaki hr fond.
promašaj kao kuća a da stvar bude apsurdnije ne koriste niti ovu situaciju
sa fondovima koji izlaze iz sebi poznatih razloga,meni su totalno apsurdni u ovoj situaciji.
plačali i po 1300(avg 600) kada je himr vrijedio bitno manje,čekali 10 godina
a nemogu još malo,rusi navalili na hr jadran,himr daje povrat od 10% godišnje na današnju cijenu 500.
baš me zanima što će kupiti umjesto himr i koliko će na tome zaraditi "profesionalci".
dosadašnji avg prinosi su im katastrofa i bitno manji od onog što nosi himr a sve bez rizika jer
imovina iznosi 830 kn tako da…
i naravno to sve vrijedi i bez privatizacijske premije koja može biti vrlo izdašna u roku par mjeseci
dali su "profesionalci" odgovor uskoro.

19.10.15.

Cijeli paket se nudi na prodaju, izvolite hrvatski fondovi

nebi oni još jer ne vjeruju da će uspjeti privatizacija.
nije im još žurba zamarati se sa fundamentima.
što će raditi u godinama pred nama.
treba si čuvati posao za budućnost.
di ćeš goreg od hr fond menagera kojem je dosadno.
otkrit će oni turizam prije ili kasnije.
vjerojatno nenamjerno,pa nije ni kolumbo otkrio ameriku jer je htio,već je čovjek zalutao,baš kako i
lutaju naši "fond menagerčići".
već će netko od njih uzviknuti eureka!
biti ćemo tu da popratimo tu senzaciju.
a svi vi koji mislite kao i ja nemojte se tada praviti pametni i govoriti jesmo vam rekli i kvariti
trenutak već samo u što većem čuđenju kimajte glavom.
[/quote]
vidi,vidi kako su to oni dobro “nanjušili” da se ovdje prodaje nešto za 40 % ispod vrijednosti imovine a
zarađuje 10% godišnje na uloženo???????
znači sada imamo jednog velikog ustvari največeg štopača cijene manje a izgledno jednog velikog kupca
više.koji može ovo na osnovu fundamenata dignuti ovo u sekundi na 600(a možda i više) i to na vrrrrrlo malom
volumenu.naravno kada im to bude najviše odgovaralo.
strpljivi će se naplatiti a nestrpljivima sretno sa boljim prilikama.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

po logici stvari mirovinac ne bi ni trebao prodati u predstojećoj privatizaciji. oni imaju malo duži period ulaganja, a investicija je skoro pa sigurna. mogu i špekulativno zaigrati ali to u osnovi nije njihova namjena. što se tiče viktorije nebrojeno puta sam ukazao na njihovo totalno pogrešno djelovanje. netko to može okarakterizirati kao slučajne pogreške. ja ipak mislim da tamo gdje su veliki novci u igri nema slučajnosti. oni su već od davnih dana slučaj za uskok. tok novca je lako dokazati. a sad da li ima volje za fer i nepristranu istragu o tom po tom.

who dares, wins

po logici stvari mirovinac ne bi ni trebao prodati u predstojećoj privatizaciji. oni imaju malo duži period ulaganja, a investicija je skoro pa sigurna. mogu i špekulativno zaigrati ali to u osnovi nije njihova namjena. što se tiče viktorije nebrojeno puta sam ukazao na njihovo totalno pogrešno djelovanje. netko to može okarakterizirati kao slučajne pogreške. ja ipak mislim da tamo gdje su veliki novci u igri nema slučajnosti. oni su već od davnih dana slučaj za uskok. tok novca je lako dokazati. a sad da li ima volje za fer i nepristranu istragu o tom po tom.

Koliko kužim, Viktorija mora prodavati zato da zadovolji zakonska ograničenja, a ne zato što želi.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

verdi@
još nedavno su se gurali kao prvi na asku po 450 iako je prvi sljedeći nalog na asku bio 490
sada kada imaju kupca koji bi uzeo od njih koliko žele prodati po 500
oni ne prodaju ni komada.
tako nisu svojevremeno niti na 600 prodali ni komada.
i što bi mi sad trebali iz toga zaključiti osim da je njihova misija prodaja po što manje ili da je cijena na burzi što niža.
to nije u intresu njihovih udjelničara ali u nečijem je.
prodali su oko 15.000 kom po avg oko 300.
a to reaalno vrijedi 780+70 i to se zna već godinama.
tu smo temu prožvakali već 10x u zadnje 3 godine pa …
do sada su u štopanju i rušenju cijene bili relativno uspješni ali sada su tu velike ribe pa da vidimo od kojeg im je materijala “mreža”.
nebi se kladio na njih.
možda griješim nebi bilo…

New Report

Close