ocito se bas ne vjeruje novinaru Poslovnog jer bi cijena jurnula na 350 da je 400 Kn stvarni target prodaje.
Da je Valamar jedini kupac onda bi postavljao uvijete, sad kad ima konkurenciju na žalost morat če kupiti po 782 kn minimalno ili opet neče kupiti.
[/quote]
Iz tvojih usta u bozje usi!
Da je Valamar jedini kupac onda bi postavljao uvijete, sad kad ima konkurenciju na žalost morat če kupiti po 782 kn minimalno ili opet neče kupiti.
A do sada nisu imali prillike kupiti po toliko?
@ma netko je dva puta podijelio sa 2. 🙂
to bi se moglo dogoditi da netko piše prvi članak na temu himr a ako je 10 i u svakom prije nije napravljena takva greška,ako je greška?
mogla bi biti i poruka zainteresiranog kupca jer piše :
“Hoteli Imperial uklapaju se u profil Valamarova portfelja, to je relativno zdrava tvrtka koja godinama posluje s dobiti, no 127 mil. kn ipak nisu spremni platiti”
nije napisano da neće platiti početnu cijenu već da neće platiti “127 mil”
imamo mi i povjest pritisaka na mladena i ekipu da se cijena spusti zar ne?
neka čita unazad temu koga zanimaju detalji.
poslana je i ponuda za koju se znalo de nemože biti prihvačena.
ako su se lobisti,pritiskivači opet aktivirali znači da nisu prihvatili moju sugestiju tada iznesenu
da bi im bilo pametnije da taj novac ulože u nekog tko će im znati točno izračunati koliko će propustiti,izgubiti ako im i ovu serviranu večeru netko odnese ispred nosa.
moja se procjena mjeri u stotinama mil kn
sve više puta na temi obrazloženo pa…
Ili je netko pogledao kolika je nominala. 😀
[/quote]
koliko puta u zivotu ste cekali da nesto kupite jeftinije a onda je dosao neko drugi i kupio po normalnoj cijeni a vama zao sto niste kupili? Meni se to dogodilo par puta mozda ce i valamaru neko kupiti himr pred nosom jer nisu htjeli platiti prosli put
[/quote]
koliko puta u zivotu ste cekali da nesto kupite jeftinije a onda je dosao neko drugi i kupio po normalnoj cijeni a vama zao sto niste kupili? Meni se to dogodilo par puta mozda ce i valamaru neko kupiti himr pred nosom jer nisu htjeli platiti prosli put
[/quote]
Možda. To bi značilo da su špekulirali. A što su drugi za to vrijeme radili? Natječaj nije bio tajan. Kako to da je samo Valamar uopće obavio dubinsko snimanje? Zašto nisu htjeli platiti traženu cijenu? Zašto su procjenili da se ne isplati po toj cijeni? Puno je pitanja. Malo odgovora. Za sada Valamar radi vrhunski posao, ja vjerujem da su i oko Imperijala dobro procijenili i da ako ovaj puta i plati netko više da sigurno neće plakati zbog toga…
[/quote]
[/quote]
još do prije par dana su nazovi kupci vjerovali da im ni kupare neće odnjeti netko ispred nosa zar ne?
ali ode,još jedna večera manje,koliko je još ostalo premium večera?.
bila bi ludost da se mi ovdje na himr zamaramo nazovi kupcima.već će oni shvatiti.
došao je ozbiljan novac a njemu netreba crtati.
sve će biti svakim danom skuplje a pogotovo firma kao himr čija krivulja trenda ne da raste već divlja.
himr će u ovoj godini što prikazano što zamagljeno ostvariti 10% povrat na današnju cijenu!!!
a ta se dionica danas može kupiti za presmješnih 0,6 od imovine i bez uračunatih premija i bonusa koje vrijede pravo bogatstvo koliko god mi šutili o tome.
teći će potoci suza,jala za propuštenom prilikom ne samo nazovi kupaca već i malih ulagača sa zse a nebi bilo čudno da se i potoci pretvore u rijeke…
koliko puta sam u zadnje dvije godine napisao:
da je u interesu nad dioničara da se privatizacija što više odgađa jer ćemo zaraditi više.
svakim danom ima sve više onih koji shvačaju da se himr ne kupuje radi privatizacija već radi onih 10% godišnje.
netreba biti spektakularno mudar da zaključiš da su velike šanse da će to 2016 biti još više,2017 još više….
onaj tkoje to prepoznao prije par godina a nije to tada bilo tako teško mogao je imati ulaganje sa godišnjim povratom >20% i bez rasta cijene dionice koja je rasla kako kome 100-200%
tko danas prepoznaje što će izgledno biti za par godina?živi bili…
vjerojatno ćemo svi biti ovdje pa ćemo napraviti analizu.
rizik kupnje je pri imovini koja je za >40% veća od cijene za mene “0”
zato sam i kupovao zadnje po 480.
tko se boji,izbjegava ulaganja u dionicu kao što je himr taj se teško može proslaviti u budućnosti.
tako je i bilo ali nije garancija da će i biti zar ne?
kratkoročni moguči pad za ozbiljnog investitora nije tema za raspravu osim u kontekstu dali dokupiti ili ne.
svi se na zse kunu da su ili žele biti ozbiljni investitori.
usporedit ćemo prinose za koju godinu.
baš me zanima koliko će vremena proći da dosegnemo target bivšeg ministra od 1500 koji sa današnje pozicije 500 izgleda nestvarno,skorojednako kao što izgleda danas cijena 160 a bilo je tako.
ovo je samo moje osobno mišljenje i prije kupnje ili prodaje neka svatko sam za sebe prouči pa odluči.
pišem na temelju činjenica ,možda su u pravu oni koji ih interpretiraju suprotno od mog mišljenja.
moja očekivanja za budućnost ne uzimaju u obzir scenarije tipa tanker,tsunami,meteor,vanzemaljci,smak svijeta…
ja to nemogu jer sam optimista pa……
sretno u trgovanju do novih znač.mat. činjenica
respect
[/quote]
[/quote]
Možda. To bi značilo da su špekulirali. A što su drugi za to vrijeme radili? Natječaj nije bio tajan. Kako to da je samo Valamar uopće obavio dubinsko snimanje? Zašto nisu htjeli platiti traženu cijenu? Zašto su procjenili da se ne isplati po toj cijeni? Puno je pitanja. Malo odgovora. Za sada Valamar radi vrhunski posao, ja vjerujem da su i oko Imperijala dobro procijenili i da ako ovaj puta i plati netko više da sigurno neće plakati zbog toga…
[/quote]
necu ni ja plakati za njima kad ce jim adris pun novca to kupiti
Inače kad več pišemo šta se promijenilo, pa promijenile su se tri ključne stvari:
1. Rusi (u navezi sa Marriottom) su kupili Kupare po prodajnoj cijeni i javno su rekli da hoče i Maestrale
2. Adris je prodao TDR, pun je para i govore kako jim je turizam prioriteta razvoja
3. Geopolitičko su se stvari promijenile u Sredozemlju što se tiče turizma: u Tunis više niko neče, u Egipat više niko neče, Turska i Grčka imaju pola manje turista, zato postaje Hrvatska magnet za strani turistički kapital
Svako ko stvarno želi kupiti HIMR i HMST jednostavno ne može više čekati, jer če kupiti neko drugi. Ako če i Adris i Valamar raditi dubinsko snimaje, kako če znati jedan za drugoga, da neče odati ponude? A ima još 8 interesenata. A ponude se u ovakvim natječajima odaju posljedni dan, da konkurenti ne saznaju.
@miga, ja baš i nisam toliko dugoročan investitor i bilo bi mi najdraže da sam to još prošle jeseni prodao po 800 i ušao u one dionice koje sam imao na nišanu pa su mi one sad pobjegle jedno 300%. ali eto sigurnost ima i svoju cijenu. bolje je pogoditi jednom u 5 godina nego promašiti 3x svake godine. da to nije tako ja bi sad kupio pola države. samo multiplikacija i ništa više. 🙂
Inače kad več pišemo šta se promijenilo, pa promijenile su se tri ključne stvari:
1. Rusi (u navezi sa Marriottom) su kupili Kupare po prodajnoj cijeni i javno su rekli da hoče i Maestrale
2. Adris je prodao TDR, pun je para i govore kako jim je turizam prioriteta razvoja
3. Geopolitičko su se stvari promijenile u Sredozemlju što se tiče turizma: u Tunis više niko neče, u Egipat više niko neče, Turska i Grčka imaju pola manje turista, zato postaje Hrvatska magnet za strani turistički kapital
Svako ko stvarno želi kupiti HIMR i HMST jednostavno ne može više čekati, jer če kupiti neko drugi. Ako če i Adris i Valamar raditi dubinsko snimaje, kako če znati jedan za drugoga, da neče odati ponude? A ima još 8 interesenata. A ponude se u ovakvim natječajima odaju posljedni dan, da konkurenti ne saznaju.
A pored toga treba imati u vidu ovaj MOST koji ce mnogim mutikasama zatvoriti pipu jer ce sada ispod stola bit mnogo mnogo teze i mnogo mnogo skuplje i opasnije…sto je za nas male, jako dobro.
Ah da, kako sam mogao zaboraviti i četvrtu stvar koja se promijenila na HIMR, a to su rekordni rezultati poslovanja sa vrlo dobrim rastom EBITDA. Uz nove kapacitete u rangu 4 zvijezdice naravno očekuju se još bolji rezultati u 2016.