da dodam da sam napisao prije pa ću i ponoviti da će u nekoj budućnosti cijena dionice biti 1500 kn
naveo sam tada i tri scenarija u kojim rokovima to očekujem.
a što bi to trebalo značiti u odnosu na činjenicu da danas nema kupaca po 500?
naša burza je iznimno neefikasna i to godinama radi slabe likvidnosti i radi straha
ljudi drže da oročenju skoro 170 mlrd kn.
kada se počne preljevati na tržiše kapitala moći ćemo u budućnosti za cijenu 500 reći isto ono što možemo danas za cijenu od 160.
čak je i omjer gotovo identičan.
tko će to dočekati?
strpljivi
nestrpljivi neka prodaju i neka se pridruže pesimistima u crnjačenju,do sada se nisu proslavili,možda hoće
time will tell
vrlo vjerovatno zato što će nadležno tijelo tek sada formirati početnu cijenu i ostale uvjete natječaja. investitori su samo skeptični. vidi objavu na zse, zadnji pasus!
Verdi
Još i razumijem ovdje na HIMR tu situaciju budući Viktorija prodaje ali na HMST slična situacija… za ne povjerovati na šta je ovo burza spala, svi smo postali nevjerne Tome čovječe, užasno me čine nesigurnim ovakave spodobe koje prodaju 178 kn ispod vjerojatno tražene cijene u natječaju… I svaki put se zeznem u zadnje vrijeme jer prosto me čine nesigurnim u vlastite prosudbe pa dio prodam prerano.
Samo dobro je jedan kolega rekao, pa nedavno se prodavalo isto ovako i na 220…
Nama koji smo sa LRH pali na strasburgu na nacin da do pravog suda u Strasburgu nismo niti dosli, jasno je da nema NIKAKVE zakonske zastite nas MALIH.
Pa onda niej niti cudno sto recimo Opatija, koja se klela da je garant sigurnosti za male dionicer, u slucaju razdiobe LRH na LRH i LRHC, proda 25% dionica ostoji ali ne i onu jednu dionicu i tako pomogne jadnom ostoji da ne mora dati javnu ponudu.
Pa vi sada recite sto jos mozemo ocekivati.
sve dok cijena dionice približno ne reflektira barem imovinu bez potencijala.
a ne reflektira,ima li netko tko se sa time na himr ne slaže?
može se tvrditi da tržištem upravljaju strahovi.
utemeljenost tih strahova svi vide drugačije kroz svoje naočale zar ne?
zato i imamo veliku razliku u tumačenju trenutnih cijena.
to je proces koji nikad ne završava,upravo to i je bit burze.
pesimisti i paničari imaju veće šanse da stradaju(prerano prodaju ili niti ne kupe) jer optimisti su po prirodi strpljiviji.
a strpljivost je najvažnija pretpostavka zarade a tek nakon toga sljede ostale,ima ih dosta…
ne očekujem da će se svi složiti,nije niti nužno.
praksa može dokazati i suprotno ali držim da su to iznimke koje potvrđuju pravilo.
tu su naravno i oni koji će se samnom složiti ali percipiraju za njih bolje prilike,bolji odnos rizik(njima prihvatljiv)-dobit.
to je dobro za optimiste jer im nudi mogućnost dokupa ako žele,mogu…
na ovoj dionici ja sam takvu priliku iskoristio nakon izvješća po 475-480.
dali je to bila dobra odluka,vidjećemo?
optimizam kao i pesimizam ima svoju cijenu.
ne želim biti pesimista koji je u pravu,radije sam optimista koji nije u pravu ako već mora tako biti..
naizgled isto a ipak velika razlika koja čini ukupan rezultat pozitivnijim.
to je moje iskustvo,ima i suprotnih a kojih više?
dok možemo samo nagađati što će biti s druge strane puno lakše je analizirati što je bilo.
odnosno kako su investitori razmišljali(donosili odluke) na temelju dostupnih informacija u prošlosti.
iz toga možemo zaključiti koje su bila pogrešna razmišljanja i kako ih izbjeći u budućnosti.
treba za to imati vremena i volje ali izgledna je dobra naplata uloženog.
dok ulažem svoj a ne tuđi novac kao neki uvijek ću naći dovoljno vremena,volje.
kada više neću moći htjeti napustit ću burzu jer bi to postala najobičnija kladionica a to za mene nije opcija.
da jos dodam i ovo za one koji vjeruju u EU i njenu pravdu.
Nas su odbili pravni tajnici (ne sud) koje placa RH! Pazite tuzimo opcinu (RH) a o tuzbi odlucuju neki sudski vjezbenik kojeg placa ta ista drzava.
A njegovog/njenog obrazlozenja nema niti treba biti. Tako da nemas pojma po cemu to nisi imao pravo.
Verdi
Još i razumijem ovdje na HIMR tu situaciju budući Viktorija prodaje ali na HMST slična situacija… za ne povjerovati na šta je ovo burza spala, svi smo postali nevjerne Tome čovječe, užasno me čine nesigurnim ovakave spodobe koje prodaju 178 kn ispod vjerojatno tražene cijene u natječaju… I svaki put se zeznem u zadnje vrijeme jer prosto me čine nesigurnim u vlastite prosudbe pa dio prodam prerano.
Samo dobro je jedan kolega rekao, pa nedavno se prodavalo isto ovako i na 220…
Nama koji smo sa LRH pali na strasburgu na nacin da do pravog suda u Strasburgu nismo niti dosli, jasno je da nema NIKAKVE zakonske zastite nas MALIH.
Pa onda niej niti cudno sto recimo Opatija, koja se klela da je garant sigurnosti za male dionicer, u slucaju razdiobe LRH na LRH i LRHC, proda 25% dionica ostoji ali ne i onu jednu dionicu i tako pomogne jadnom ostoji da ne mora dati javnu ponudu.
Pa vi sada recite sto jos mozemo ocekivati.
[/quote]
koliko puta sam ja na ovoj temi upozorio čuvaj se voljenog vođe i kada te časti sa škampima i tapša po ramenu na skupštini?
ne jer sam “pametan”,vidovit već jer sam dio vojske prevedenih žednih preko vode od istog.
želim vam da se ipak sve dobro završi i da zaradite.
ne toliko da bih pristao da se njemu himr,hmst proda po povlaštenoj cijeni.
u prvom natječaju je u članku pisalo da je predao pismo namjere.
vidim da se imovina prodaje,sprema li se i on u kupnju himr?
imate li kakav info,poluinfo?
ne čitam onu temu,možda je i napisano nešto pa neznam.
Ne mogu vjerovati na što se svela rasprava na ovoj temi!
Sama negativa: to će kupiti Ostoja ili Todorić i mali će stradati.
Pa dajte, molim vas.
HIMR je dobra firma i to treba platiti a u ovoj političkoj situaciji sigurno se nitko neće usuditi to prodati ispod cijene.
Jer se za to ide u zatvor. A sve je pod dvostrukim povećalom …
vrlo vjerovatno zato što će nadležno tijelo tek sada formirati početnu cijenu i ostale uvjete natječaja. investitori su samo skeptični. vidi objavu na zse, zadnji pasus!
da se početna cijena neće mijenjati to smo valjda već apsolvirali. što se tiče ostalih uvjeta ja ne znam zašto su to u opće postavljali. onaj tko je kupio investirao je veliki novac i sam će najbolje paziti kako će dalje raspolagati s tim. ako država i cerp to znaju bolje od privatnika onda ne kontam zašto to prodaju. ajd da su tražili neke pogodnosti za zaposlenike još bi to mogao razumjeti ali da oni njemu diktiraju kad i koliko novaca će uložiti u vlastitu imovinu… mislim nebuloza malo žešća.