HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pa baš zato što se je mijenjao zakon više ni sam nisam siguran kad moraju dati ponudu za sve. mislim da sam vidio negdje da to ovisi o kotaciji dionice. npr pivci u miva ne moraju ništa.

who dares, wins

10 (deset) pisama namjere zaprimljeno za društvo Imperial d.d. Rab.

To je jednak broj ponuda kao i zadnji put.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

pa baš zato što se je mijenjao zakon više ni sam nisam siguran kad moraju dati ponudu za sve. mislim da sam vidio negdje da to ovisi o kotaciji dionice. npr pivci u miva ne moraju ništa.

HIMR je na UT ZSE.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

svi koji će htjeti moći će prodati dionice u ponudi kada netko kupi.
komentar kolege verdija sam razumio u kontekstu načina raspolaganja tih fondova(a čiji je i on udjelničar po njegovom ranijem pisanju) i štete koja je nastala otpuštanjem dionica tih fondova a radi nevjerovanja,straha ili …
ta se šteta mjeri u milonima kn a izgledno da će u slučaju privatizacije po min 780 mjeriti u desecima mil kn
u jednom razdoblju je prijetila opasnost da će nazovi kupci argumentom(jedinim) cijene koja se ovdje njihovom rasprodajom godinama drži značajno ispod uspjeti pritiscima i lobiranjem isposlovati spuštanje početne cijene.
rasprodaja se i danas događa pa smo svjedoci apsurda da jedan dio ulagača baš nisku cijenu drži kao glavni argument da tu nešto ne “štima” odnosno da se kupnja ne isplati.
ne tvrdim da griješe,vrijeme će dati odgovor na to pitanje
mi koji smo kupovali <200 se dobro sjećamo da je i tada bilo vrlo slična situacija.
tako se i pisalo i tada na temi.
rizici postoje ali samo kratkoročni a to za ozbiljne ulagače nebi trebala biti prepreka da sa dijelom svog portfelja ne preuzmu ovaj omjer dobit-rizik koji percipiram kao jedan od povoljnijih na zse radi činjenice da je današnja cijena dionice oko 0,6 od procjenjene imovine a ta imovina su atraktivne i lako utržive nekretnine na moru čija vrijednost je veće od zadnje procjene kolikogod mi šutili o tome
i vrlo izgledno da će već za godinu dana vrijediti više pa...
ali to je već dio teme ulagačka strategija i nekih drugih a mi ovdje imamo važnijih stvari za raspravu.
jedna od značajnih tema bi bila kako ovi potencijalni kupci valuiraju vrijednost imovine a kako potencijala i još nekih poklona,kao što je monopol na destinaciju,mogućnost bavljena nekretninskim biznisom...
imovina više ne vrijedi 782 već i najkonzervativnijim izračunom dolazimo do 810 e realno 830
već se tu u odnosu na 1. natječaj krije nemalih 50 kn po dionici gratis.
mi kao dioničari ukoliko u bliskoj budućnosti nitko ne kupi imamo pravo tražiti od institucija novu procjenu imovine.
koja će morati u obzir uzeti ne samo zaradu nakon procjene već i zamagljeni dio kroz agresivne stope amortizacije ali i možda najznačajniju činjenicu a to je da je svojim dolaskom ozbiljan novac podignuo cijene nekretnina na jadranu.
tako da bi nova procjena trebala biti oko 900 po dionici.
zadnja briga bi mi bila kada bi ta nova procjena odbila na neko vrijeme zainteresirane kupce pri ebitda 40%.
neka uživaju zajedno sa nama u rastu i neka čekaju dan kada će im >1000 biti jeftino pa ako tako neprivatizirani dođemo i do 1500 po dionici bivšeg ministra turizma.
ne vidim zašto bi to nas smetalo ako nebi nazovi kupce,ozbiljan novac ili …
po meni vrlo malo izgledan scenarij odgode privatizacije jer to neće ozbiljan novac dozvoliti upravo radi gore napisanog.
baš kako to usprkos stvarnim ili izmišljenim”utezima” nije htio odgađati na kuparima nedavno
nema problema koji se nemože riješiti niti utega pod kojim se nemože potonuti
uskoro odgovor dali su ovi koji su nedavno potonuli nešto naučili?
mirno spavam i isto predlažem dioničarima
vrijeme debelo radi za nas a ne za kupce kojima će strpljivi dodatno naplatiti eventualnu odgodu kupnje.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

U pravu ste, to ovisi o kotaciji. Prije je bilo limitirano nekim drugim stvarima (npr visina kapitala). Sad su SDP pametnjakovići stavili samo jedan prag 25% i izbacili tvrtke koje su izvan uređenog tržišta. No za HIMR ponuda bi morala ići ako bi netko kupio paket od države.
Istina ima tu još nekih iznimaka za fondove i slično, ali takvi se ni ne očekuju ovdje kao kupci. No nikad ne znaš. Npr da uđu mirovinci ili Kapitalni fond možda bi se mogli provući bez ponude.
No za njih se čuvaju bolje investicijske prilike tipa Petrokemije i Đure :))

Nemoj misliti na m2!

bio sam onako na 90% siguran da moraju dati ponudu za sve ali me ništa ne košta provjeriti to još jednom. jerbo kad vidiš trgovinu ne možeš povjerovati svojim očima da ima onih koji su još uvijek spremni prodati po 500 i da nema onih koji su to spremni kupiti i za kratko vrijeme uzeti zaradu od puno% ?!?! bit će da su svi toliko bogati pa im ne treba lova ili možda nešto nije u redu sa mojom percepcijom ove stvari. stvarno ću početi sumnjati u svoj zdrav razum jer mi nikako ne ide u glavu da u ovoj državi ne postoje ljudi željni sigurne zarade.

who dares, wins

Verdi

Još i razumijem ovdje na HIMR tu situaciju budući Viktorija prodaje ali na HMST slična situacija… za ne povjerovati na šta je ovo burza spala, svi smo postali nevjerne Tome čovječe, užasno me čine nesigurnim ovakave spodobe koje prodaju 178 kn ispod vjerojatno tražene cijene u natječaju… I svaki put se zeznem u zadnje vrijeme jer prosto me čine nesigurnim u vlastite prosudbe pa dio prodam prerano.

Samo dobro je jedan kolega rekao, pa nedavno se prodavalo isto ovako i na 220…

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Pa baš zato postoji burza, da mogu paničari prodavati i optimiste kupovati:-)

bio sam onako na 90% siguran da moraju dati ponudu za sve ali me ništa ne košta provjeriti to još jednom. jerbo kad vidiš trgovinu ne možeš povjerovati svojim očima da ima onih koji su još uvijek spremni prodati po 500 i da nema onih koji su to spremni kupiti i za kratko vrijeme uzeti zaradu od puno% ?!?! bit će da su svi toliko bogati pa im ne treba lova ili možda nešto nije u redu sa mojom percepcijom ove stvari. stvarno ću početi sumnjati u svoj zdrav razum jer mi nikako ne ide u glavu da u ovoj državi ne postoje ljudi željni sigurne zarade.

Pa već je bila ova situacija s prodajom, nije došla ni jedna obvezujuća ponuda i dionica je s preko 500 kn otišla do 400 kn… Da li je to ta “sigurna zarada”?

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

stvarno ću početi sumnjati u svoj zdrav razum jer mi nikako ne ide u glavu da u ovoj državi ne postoje ljudi željni sigurne zarade.

??

Po čemu je to sigurno?
Bilo je već 10 pisama namjere pa nije bilo ni jedne obvezujuće ponude

Eno na Maestralima gdje ima i više pisama namjere, a čak je bilo i konkretnih izjava investitora da su zainteresirani za kupnju trenutno nema uopće kupnje, a prodaja sve jača?

Nemoj misliti na m2!

ja se sjećam da nije bilo kupnje niti na 160 pa da ja i još neki nismo kupovali možda bi palo i ispod 100
a što bi tih 100 dokazivalo tada ili danas stvarno neznam?
i tada je nerevalorizirani Bv bio 450???
neki su sugerirali na 200 da treba prodati po 150 a neki da treba na min 500
što dokazuje to što danas nema kupaca po 500 stvarno mi nije jasno.
valjda bi trebali razgovatrati o imovini koja konzervativno iznosi 830
a mogla bi se novom procjenom približiti 900

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

stvarno ću početi sumnjati u svoj zdrav razum jer mi nikako ne ide u glavu da u ovoj državi ne postoje ljudi željni sigurne zarade.

??

Po čemu je to sigurno?
Bilo je već 10 pisama namjere pa nije bilo ni jedne obvezujuće ponude

Eno na Maestralima gdje ima i više pisama namjere, a čak je bilo i konkretnih izjava investitora da su zainteresirani za kupnju trenutno nema uopće kupnje, a prodaja sve jača?
[/quote]
bome ovo je zadnji natječaj. kupari su bili prekretnica. uvjeti su poznati. sad da li će kupiti netko od preferiranih domaćih ili će to stranci progutati meni je manje bitno. pejnović je bio jasan i glasan i ne vidim razlog zašto bi se raspisivao natječaj ako nema kupca na vidiku.

who dares, wins

New Report

Close