… na zse su važne samo tri stvar: sigurnost, sigurnost i sigurnost. himr-a ima sve tri.[/b]
može li ovako?
1.cijena 0,6 od procjenjene imovine(nekretnineprvi red na moru) + dobit nakon procjne
2.fundamenti usporedivi sa privatim sektorom-vrlo dobar menagment,dobra profitabilnost sa tendencijom ubrzanog rasta
3.osigurana premija i izlazak iz dionice kroz proces privatizacije
evo jedno razmišljanje.
zanemarimo privatizaciju koja će kad-tad proći i to usudio bi se ustvrditi 99,99% po većoj cijeni od današnje što znači da onaj tko kupi da će kad tad zaraditi.koliko? više ili manje. to ovisi o puno faktora a rekao bi da je to prije više nego manje.
tko danas kupi po 500 ima povrat na uloženo od 10% godišnje kroz prikazanu+neprikazanu dobit.
dali nije prepohlepno tražiti više?ako avg zse investitor u 7 gdina nije zaradio ništa
ako imamo u vidu činjenicu da kupujemo dinicu za samo 60% njezine vrijednosti.
kroz povijest trgovanja na burzama znamo da će kad tad cijena dostići i pretići vrijednost imovine gdje se dodatno otvara mogućnost dodatne zarade od 40% na današnju cijenu.
kada to pribrojimo onih 10% godišnje nije li prepohlepno tražiti više a pri tako malom riziku.
rizici uvijek postoje može već za par mjeseci u slučaju pada novog natječaja cijena pasti na 400 ma neka padne kratkoročno i niže.
što to mijenja u odnosu na činjenice:
1.da nam pri kupnji na 500 dionica nosi 10% godišnje
2.da imovina vrijedi 830 i da će kad tad doći na taj nivo
3.da se u slučaju pada dokupom može kupiti dionicu koja će donositi još više od 10% godišnje,pa tako na 400 kn donosi 12,5% a na 300 bi to bilo 17%
10% ili 17% za mene su to veliki prinosi kada uzmemo u obzir da je sve pokrvino zlatnom policom osiguranja i rizik gotovo ne postoji.
4. da će u slučaju pada natječaja ići opet novi u kojem će cijena narasti približno današnjoj pa će oni koji kupe danas moći izaći opet po današnjoj cijeni u nekoj budućnosti pri sljedećem natječaju.u međuvremenu će im himr zarađivati 10% godišnje.
nije li ovdje tada samo pitanje želiš li učestvovati u prilici sa zanemarivim rizikom ili ne?
nije li ovo čisti win-win ili krivo gledam?nebi bilo…
neka me netko razuvjeri u napisano jer mi se motaju po glavi neke kombinacije dok još ovi fondovi “moraju” rasprodavati jer su preplašeni,nemogu više čekati,vide bolje prilike a što je u potpunoj suprotnosti sa onim što piše bloger.
nisu ga još počeli čitati,ćemu žurba pri takvim prinosima.
biće da je on za njih neznalica.
ipak su oni zaradili u zadnjih 10 godina >50 X manje.
više ili manje to su dvije riječi po 4 slova.
nećemo u detalje zar ne?
kad bi ti analitičari i fond menadžeri bili iole matematički pismeni onda bi već davno uvidjeli da pritiskom na ask i dizanjem cijene povećavaju postotni udio viktorije u imperialu i samim time ih prisiljavaju na još veću prodaju. nešto slično kao što im bloger radi na areni te svako malo iscijedi koju dionicu od njih.
verdi@
bi oni i hoće ali kad “progledaju”
za sada su u fazi vjerovanja ili nevjerovanja u privatizaciju.
fundamentima se još ne zamaraju.nemogu sve odjednom.
uskoro će fi 3q.biće čuđenja kao pura d___u.
uprava tako umjesto da preotmu te dionice onima kojima ne vrijede,ili koji žele štopati oni čekaju.gdje ih je čekanje i gledanje crobexturista dovelo?
na dno i najzadnji od svih kupuju.
sad ne žele priznati grešku i tupe svoja s___a.
dobro ih je bloger “oprao”
pred nosom im je himr i prilika da nadoknade dio propuštenog.
zar se boje kupovati po 500 što vrijedi 830 a nosi 10% godišnju dobit?
koliki su njihovi prinosi da im 10% godišnje nije dovoljno?
to je sramota šta rade
položit će i oni jednog dana račune nakome.
što bi rekli slovenci svaka rit dođe…
kako komentirate neobično kratak rok za prikupkljane pisama namjere koji je sa 60 smanjen na 30 dana?
imam dojam kao da se nekome žuri?
adrs-u je sjelo 3,5 mlrd kn a državnih 50,08%=0,25 mlrd kn
za njih je to kikiriki+plačaju koliko država traži.
nisu prepohlepni.
možda tu ima nekog dima?
potencijal raba je ogroman a njima ništa drugo netreba.
vreća poklona gratis…
kupac vrijedan razmatranja ostavljanja dionica.
imam dionice mais
verdi.cijena se diže pritiskom na bid, a ne na ask.
dobro. može i tako ali ako je promaja na asku možeš na bidu izvoditi šta god hoćeš bez da uhvatiš količinu. ovdje se već nešto valjda zna o mogućoj cijeni tako da od sjedenja na bidu nema neke koristi osim ako nisi prijateljski nalog. mislim da bi se od friškog slučaja miva dalo štogod toga naučiti.
http://rs.seebiz.eu/ima-ponuda-za-kupare/ar-121537/
evo još malo razloga za paničarenje i štopanje
koje je i prošli tjedan bilo vrlo aktivno
promet u uto 06.10. 249 kom.(avg 460)
od tog prometa pbz+viktorija(slo begovi)
223 kom. ili 90%
biće zanimljivo vidjeti dali su to oni i na dan objave natječaja silom prodavali po 490 nakon što su kupci skidali u velikim paketima po 500
odgovor u pon navečer.
biće ipak šampanjca do koljena,gradela ko kuće…
osim za udjelničare tih fondova a nije da nisu već godinama upozoravani dokumentiranim
primjerima na ovoj temi da oni “moraju”,žele ili što već…
mene zanima dali će napokon progledati drugi “fond menađerčići” kako kaže bloger ili će u budućnosti tvrditi da nisu ulazili u himr jer nije bilo količina a ovdje će otići na poklon deseci tisuća komada i to po fundamentima respektabilne turističke dionice?koja nosi i bez privatizavcije prinose o kojima se oni niti ne usude sanjati pa je tim više ovo do sada bio veliki promašaj za njih.
budućnost će to još samo dodatno potvrditi i uvečati taj promašaj.
položit će i oni račune nekome kad tad.
kako se stvari odvijaju neće to štopanje nenamjerno ili namjerno moći utjecati
na privatizaciju a to je jedino važno za nas dioničare.
tko će iskoristiti priliku koja se nudi namjerno ili nenamjerno pokazat će vrijeme.
Migra zar Slovenci ne prodaju zato što su im te pozicije blizu 10% što je dozvoljeni limit? Oni su i u Arnt. Oni su bar za razliku od ostalih fondova uglavnom kupovali turiste. Ili griješim?
sokolić@
neki(vikt)su kupovali očito i puno više nego što su smjeli.profesionalci?
čudi da oni koji nemoraju(pbz) tako silno žele prodavati od prve najave zadnjeg ntjačaja prije cca mjesec dana a pri očekivanim rekordnim rezultatima i novom natječaju? i čekalo se 10 godina plačalo po 1300 kada je himr bio lošiji ali se više “nemože” čekati?
oni koji moraju ako moraju su u prošlosti prodavali tako da su prodali po manje umjesto po više u više navrata,možda su samo ljudske greške u pitanju ali…
zar i prodaja po 490 na silu kada drugi žele kupiti po 500 ili više nije dokaz toga?to ćemo moći potvrditi u pon.
prodaje se po bidu a kupci trgaju ask?
evo im prilke ako žele prodati sada interesa ima sigurno za kupnju večeg paketa.
pitanje dali se to želi?
ne želim ponavljati već više puta analizirano koga zanima neka čita unazad.
ako moraju sami su se doveli u tu situaciju ili? profesionalci?
na himr dugog argumenta osim cijene na burzi za moguće spuštanje početne cijene u budućnosti nema.
a znamo tko je zaslužan za cijenu i zašto nije za 100 kn veća.
uskoro sljedi fi koji će potvrditi to moje razmišljanje.
http://rs.seebiz.eu/ima-ponuda-za-kupare/ar-121537/
evo još malo razloga za paničarenje i štopanje
koje je i prošli tjedan bilo vrlo aktivno
promet u uto 06.10. 249 kom.(avg 460)
od tog prometa pbz+viktorija(slo begovi)
223 kom. ili 90%
biće zanimljivo vidjeti dali su to oni i na dan objave natječaja silom prodavali po 490 nakon što su kupci skidali u velikim paketima po 500
odgovor u pon navečer.
biće ipak šampanjca do koljena,gradela ko kuće…
osim za udjelničare tih fondova a nije da nisu već godinama upozoravani dokumentiranim
primjerima na ovoj temi da oni "moraju",žele ili što već…
mene zanima dali će napokon progledati drugi "fond menađerčići" kako kaže bloger ili će u budućnosti tvrditi da nisu ulazili u himr jer nije bilo količina a ovdje će otići na poklon deseci tisuća komada i to po fundamentima respektabilne turističke dionice?koja nosi i bez privatizavcije prinose o kojima se oni niti ne usude sanjati pa je tim više ovo do sada bio veliki promašaj za njih.
budućnost će to još samo dodatno potvrditi i uvečati taj promašaj.
položit će i oni račune nekome kad tad.
kako se stvari odvijaju neće to štopanje nenamjerno ili namjerno moći utjecati
na privatizaciju a to je jedino važno za nas dioničare.
tko će iskoristiti priliku koja se nudi namjerno ili nenamjerno pokazat će vrijeme.
što se tiče eventualnog spuštanja cijene ovo je izjava ministra po kojoj bi se trebali ravnati. Vaš link …
“. Jer, kad je riječ o Imperijalu i dubrovačkom Maestralu, radi se o poduzećima koja posluju pozitivno. Privatizacija je poželjna, ali ne po svaku cijenu. Žurbe za ta dva poduzeća nema, a oglasit ćemo ih točno toliko puta dok ne dobijemo željenu cijenu štiteći time imovinu i interese Republike Hrvatske. Mi to zovemo upravljanje imovinom”
odgovor u pon navečer.
PBZ skrbnički prodao 829 kom a KDSlovenci samo 18. Mislim da u nastavku prodaje samo ovaj siroti fondić skrbnik kod PBZ-a, ne bi me iznenadilo da im je to jedina likvidna dionica u portfelju.