tvoje dionice ti ne mogu oteti a ove sto ce kupovati od drugih nije tvoj problem.
ali ispada da je problem sto ce netko znati informaciju a ostali ne … s time sam se odavno pomirio.
tvoje dionice ti ne mogu oteti a ove sto ce kupovati od drugih nije tvoj problem.
ali ispada da je problem sto ce netko znati informaciju a ostali ne … s time sam se odavno pomirio.
[/quote]
Ma nemam ja problem sa tome, niste me rezumijeli, ja sam sam rekao, da ako bi bio natječaj pripremljen, da himr kupi neki poznati kupac po višoj cijeni, onda prodajne količine na 450 kn od neke viktorije i još jednog fonda uopšte ne bi bile problem jer bi se to odmah pokupovalo.
Kolega migra o fondu koji prodaje i njihovo misljenje kod mene nema mozda i ako nego sigurno je tako kao sto sam napisao. Taj fond poslednji put je kupovao u 2009,jer trebate znati da se iza skrbnickog racuna pbz krije vise razlicitih fondova.
kod mene ima i” možda i ako” ali su mi podaci ipak točniji
i potpuno vas demntiraju.
da ste previdjeli jednu ili dvije transakcije ok ali min. 13 transakciju u ukopnoj količini 1300 kom,ipak je previše.
to me je “povuklo” da napravim potpunu analizu njihovih transakcija.
“možda i ako” sam pogriješio molim da ispravite netočne podatke.
svi su podaci dobiveni iz javno dostupnih izvora.
sada sam još uvjereniji u svoje sumnje ranije izrečene.
ovaj je račun do sada bio najbolji predskazatelj, što ne znači da će biti
i dalje.
nemojte se zavaravati da je ako neki namjerno štopaju i spuštaju cijenu da je to tako bezazleno.
nebi volio da sam u pravu.
drugog argumenta osim cijene na burzi za spuštanje početne cijene nema.
nekad bi taj pbz u danu ostao bez svih dionica a sada može sa par tisuća dionica zakucati cijenu.
oni me ne brinu jer kako se može vidjeti iz statistike nemaju oni problema sa time da otkupe nazad prodane dionice po 20% većoj cijeni i znaju jako dobro prepoznati trenutak.
živi bili pa vidjeli koliko će otpustiti u ovom paketu.
to je “sjaj” naše burze koju je najviše do toga i dovela “naša” fondovska industrija pa ljudi na oročenju drže >160 mlrd kuna jer se ne usude čak niti kupiti nekretnine(dionice himr) u pola cijene na jadranu koje nisu mrtvi kapital već svake godine zarađuju čisti cash i to po stopama bitno većima od oroćenja u banci.
oni koji “progledaju” prije večine dobro će toj večini to naplatiti.
možda griješim,nebi bilo…
Kolega migra o fondu koji prodaje i njihovo misljenje kod mene nema mozda i ako nego sigurno je tako kao sto sam napisao. Taj fond poslednji put je kupovao u 2009,jer trebate znati da se iza skrbnickog racuna pbz krije vise razlicitih fondova.
kod mene ima i" možda i ako" ali su mi podaci ipak točniji
i potpuno vas demntiraju.
da ste previdjeli jednu ili dvije transakcije ok ali min. 13 transakciju u ukopnoj količini 1300 kom,ipak je previše.
to me je "povuklo" da napravim potpunu analizu njihovih transakcija.
"možda i ako" sam pogriješio molim da ispravite netočne podatke.
svi su podaci dobiveni iz javno dostupnih izvora.
sada sam još uvjereniji u svoje sumnje ranije izrečene.
ovaj je račun do sada bio najbolji predskazatelj, što ne znači da će biti
i dalje.
nemojte se zavaravati da je ako neki namjerno štopaju i spuštaju cijenu da je to tako bezazleno.
nebi volio da sam u pravu.
drugog argumenta osim cijene na burzi za spuštanje početne cijene nema.
nekad bi taj pbz u danu ostao bez svih dionica a sada može sa par tisuća dionica zakucati cijenu.
oni me ne brinu jer kako se može vidjeti iz statistike nemaju oni problema sa time da otkupe nazad prodane dionice po 20% većoj cijeni i znaju jako dobro prepoznati trenutak.
živi bili pa vidjeli koliko će otpustiti u ovom paketu.
to je "sjaj" naše burze koju je najviše do toga i dovela "naša" fondovska industrija pa ljudi na oročenju drže >160 mlrd kuna jer se ne usude čak niti kupiti nekretnine(dionice himr) u pola cijene na jadranu koje nisu mrtvi kapital već svake godine zarađuju čisti cash i to po stopama bitno većima od oroćenja u banci.
oni koji "progledaju" prije večine dobro će toj večini to naplatiti.
možda griješim,nebi bilo…
[/quote]
Spregledali ste to da sam napisao da se iza PBZ skrbničkog računa kriju različiti fondovi i ne samo jedan??? I imaju različite interese i strategije. Taj fond što je prodavao u poljednjim danima definitivno nema nikavih informacija i nije u nikakvom dogovoru sa nekim kupcima. E sad da li postoji neki drugi fond iza skrbničkog računa koji ima druge interese ja pojma nemam. Znam samo to da u posljednjim danima prodaju ili KD viktorija ili taj slovenski fond. I oni nemaju nikavih informacija o preuzimanju himr.
I napravili ste analizu kupnje i prodaje cijelog PBZ skrbničkog računa u poslednje dve godine i kako vidimo tu je bilo svega skupa istrgovanih cijelokupno (znači kupnja i prodaja) 3700 dionica. I na osnovu toga da radimo neke zaključke, kako PBZ skrbnički račun nešto mulja u dogovoru se nekome? Zbog cca 200 tisuča eur istrgovanih u pune dvije godine? Molim vas lijepo…
slovenac1@
vrlo je malo bilo mojih tvrdnji ili zaključaka u zadnjih 5 godina na ovoj temi
to su 99% samo razmišljanja na glas i ništa drugo.
pa tako ni u ovom slučaju ne zaključujem ali izražavam sumnju za koju vidim temelj u iznesenim činjenicama.
koje može netko drugi tumačiti na svoj način.
kažete pbz protrgovao samo 3700 kom,pa možda nije ni trebalo više kada je viktorija prodala od 1.1.13 skoro 19.000 kom
ima to svoju nemalu težinu kada račun na kojem stoji 76.000 kom daje signale da će prodavati ili želi da izgleda kao da će prodavati.
a kako tumačiti da se na vijesti za privatizaciju i otvaranje natječaja prodaje a nakon toga kupuje ista količina nazad i po 20% skupljoj cijeni?
pa se ne želi prodati ništa po 600-640 (40% većoj cijeni) pa se rasprodaje po 450 a prvi sljedeći ask je bio 490 do 500 kn još nekoliko dionica i to baš dan poslije najave o novom natječaju i 40 dana do objave rekordnih rezultata???
čekalo se deset godina i nije se znalo da imovina vrijedi 780 + 50 ali nemože se još “par dana” sa dvije vrlo pozitivne vijesti na putu.
tako je to na balkanu kad najveća sirotinja kupuje dionice zato nam i indexi stagniraju već 7 godina jer svaki dan netko treba za kruh i mljeko,režije,djeci za cipele…
kako je viktorija prodavala svoje bolje da ni ne spominjem opet jer je sve obrađeno pa koga zanima neka čita,uglavnom sličan obrazac,ako možeš prodaj po manje i neka je cijena što niže…
slučajno ili ne ali to je jedini argument u rukama onih koji nisu zadovoljni sa punom vrećom poklona već traže još.
dali će to dočekati ili će im ozbiljan novac odnjeti ispred nosa?
time vill tell
mišljenja sam da bi bilo najbolje raspisati natječaj i unaprijed objaviti da ako se ne proda de se odustaje od privatizacije na 3-4 godine kada će biti napravljena nova procjena imovine.
do tada će himr sve dignuti na 4*.
ovim tempom od čiste dobiti i bez zamagljenog dijele imovina će iznositi oko 1000 kn.
vjerujem da bi kupci bitno ubrzali razmišljenje i skratili filozofiranje,izmišljanje”utega” i da bi dobili i više od početne cijene jer već danas na ime ostvarene dobiti(2014-2015) ide dodatni poklon od 50 kn po dionici i bez zamagljenog dijela.
na svoj način to pejnović i lorencin govore
imovina se mora platiti,dovoljno tu još ide poklona u paketu gratis
samo neka oni filozofiraju i čekaju pa ćemo mi kao mali dioničari tražiti od cerp-a novu procjenu imovine.
za 40 dana sa fi 3q dokaz da se na himr privatizacija može a i teba odgoditi ako ga nitko ne želi po 780.
neka se imovina množi,ako su oni strpljivi…
biće im u budućnosti po 1000 ili više jeftino.
Ozbiljni novac je mogao več kupiti HIMR ali nije, i to nešto znači… Ova debata mi je slična debatama koje smo imali u Sloveniji kod privatizacije Telekoma, večina je mislila kako cijela Europa samo čeka, da kupi naš Telekom jer je to zlatna koka sa zlatnim jajima. No na kraju ispalo je da je u natječaju ostao samo jedan kupac i to špekulativni fond koji je nudio stvarno malo za preuzimanje. Da su HIMR i HMST stvarno zlatne koke neko bi jih jednostavno več kupio i kraj priče o nekim teorijama zavjere. Imali smo natječaj za Hotele Metropol u Portorožu, javili su se troje kupaca, najviše je ponudio LRH i kupio. Jednostavno.
Ozbiljni novac je mogao več kupiti HIMR ali nije, i to nešto znači… Ova debata mi je slična debatama koje smo imali u Sloveniji kod privatizacije Telekoma, večina je mislila kako cijela Europa samo čeka, da kupi naš Telekom jer je to zlatna koka sa zlatnim jajima. No na kraju ispalo je da je u natječaju ostao samo jedan kupac i to špekulativni fond koji je nudio stvarno malo za preuzimanje. Da su HIMR i HMST stvarno zlatne koke neko bi jih jednostavno več kupio i kraj priče o nekim teorijama zavjere. Imali smo natječaj za Hotele Metropol u Portorožu, javili su se troje kupaca, najviše je ponudio LRH i kupio. Jednostavno.
mogao je ali nije,nemože se sve odjednom ni “fizički” odraditi
on će sam odrediti redosljed prema svojim prioritetima.
na kraju će ozbiljan novac preuzeti sve na jadranu.
i ovi što danas glume lovce a sve im je preskupo bit će lovina i to u bliskoj budućnosti jer će i sami uskoro spoznati da nisu konkurencija svjetskim igračima.
usporedbe vam nisu baš primjerene jer npr portorož je bio u gubicima ako sam u pravu i morao se prodati dok himr se nemora prodati.
telekom je više biznis a himr su više nekretnine i to trenutno podcjenjene(u pola cijene) pa je bolje da se ne prodaje sada ako se nemora. a tako govore i ministar i pejnović pa…
što nam govori da ako nema “zavjere” a svjedočimo da pbz skrbnički prodaje po 450 danas a prije dvije godine i po 240 ono što je plačao 1300 kada su fundamenti bili bitno lošiji?
a viktorija prodavala <200 ono što je plačala po 1200?
nije vrijeme za prodaju već čekanje,pustimo neka nazovi kupci izmišljaju utege pod kojima će sami potonuti.
uvjeren sam da će i sami biti barem malo bliži toj spoznaji nakon objave fi 3q.
nije evolucija nešto što ide preko noći već puževim korakom a svi je niti ne dočekaju jer u tome i je bit evolucije da oni koji se sporije mjenjaju nestaju.
za sada u mojim očima(možda krivo gledam,nebi bilo...ili sam presubjektivan) brže evoluira himr od nazovi kupaca pa...
ostaje nam slatko čekanje u kojem se imovina množi i ne vrijedi više 780 već 780 + min 50, firma napreduje u nekim stvarima usporedivo sa privatnim sektorom.
dokazi uskoro.
pokušaj prodaje pod svaku cijenu bila bi ludost za koju ne vidim političara koji bi stavio svoju kožu na kocku.
čvrsto vjerujem da suhimr i hmst zlatne koke i da će to vijeme pokazati
vrijeme nije na strani kupaca već nas dioničara a protiv vremena je svaka bitka unaprijed izgubljena pa se mudri tome prilagode,evoluiraju...
U glavnom pričekajmo natječaj, ako če ga biti…
piše da će biti
ja sam za spuštanje početne cijene na 650 kuna.
Onako već i lagano sa stopostotnom sigurnošću možemo reći da će ova sezona biti do sada najbolja
najbolja sezona od proglašenja neovisnosti Hr.
Hoteli na Jadranu praktički su puni, zbog čega mnogi moraju i odbijati goste.[/b]
Lorencin
dali to znači da se mogu povečati cijene za sljedeću godinu?
2016 će biti bolja od ove?
ako netko zna detalje o preuređenju hotela Padova molim da podjeli sa nama.
Dobar primjer da se moze kad se zeli. U natjecaju se postave jasni uvjeti, pa tko da bolju cijenu, razvoj,… taj kupuje.
http://www.poslovni.hr/mobile/hrvatska/kempinski-ce-do-kraja-godine-dobiti-novog-vlasnika-301964