da ponoviš još tisuću x isto puta opet će se netko javiti i reći ne razumijem.
dali oni uopće ne čitaju tuđe postove ili stvarno ne razumijunm ili ne žele raumjeti ili im je posao da ne razumiju?
…
uključio se je još jedan zmaj(meni puno draži) koji je u zadnje dvije godine isto “pazio” na dionicu.
što nije čudno kada znamo da je tu od 2005 da je u 2007 kupio >10.000 kom po avg 1.100 kn(max 1.300)
kada je himr vrijedio bitno manje od danas.
kod njega je specifično da kad procjeni da je pritisak prevelik kupuje svu prodanu količinu nazad.
do sada je bio dobar pokazatelj onog što sljedi.
tako je bilo što ne znači da će i biti…
zar je tako teško zamisliti da je moguće da je onaj tko je sakriven iza skrbničkog računa istovremeno i zainteresiran kupac za himr?
dioničar je od 2005 a 2007 je kupovao u tisućama komada i po 1300 kada je firma vrijedila bitno manje.
zar je tako teško zamisliti da između vlasnika skrbničkog računa i budućeg ili trenutno najzainteresiranijeg kupca može postojati dogovor za koji mi neznamo?
zar nebi i sami naručili nekom da nam drži što nižu cijenu kako bi kupili firmu po nižoj cijeni i time uštedili na stotine mil kn,rade se takve stvari i za tisuće kuna u stvarnom svijetu u kojem ja živim.
što niža cijena na burzi je jedini argument onima koji žele kupiti himr što jeftinije i ispod procjenjene imovine 780 a koja već sada iznosi 830 ili više.
kao da su neki na ovoj temi moralna vertikala svjetskih razmjera pa im takve “kombinacije “ne padaju na pamet.
što bi takav prodavač dobio time(štopanjem,rušenjem) cijene?
ako je on i zainteresirani kupac odgovor se zna?
ako nije to je stvar dogovora zar ne?
meni pada na pamet jedna od mogućnosti kao npr “zagarantiran” otkup dionica po bitno većoj cijeni nakon obvezujuće ponude za nas ostale male dioničare kao mali znak zahvale.
tko hoće uvijek nađe način zar ne?
mogućnosti zahvale su beskonačne i nemoraju biti vezane uz himr.
ne tvrdim da je išta od ovih sumnji istinito ali toliko toga se zadnjih godina dogodilo da je nejverojatno.
veliki dio toga je obrađen i dokumentiran na ovoj temi.
visoki dužnosnici izjavljuju “da su pod pritiskom”
zar je to čudno kada znamo da su u igri iznosi sa 8 nula a po nekima i 9
nakon najave novog natječaja i nekoliko tjedana prije objave rekordnih rezultata a oni rasprodaju kao da će “smak svijeta”.
koji bi mogao biti razlog zašto to sada rade?možda vrlo slaba likvidnost i sentiment na burzi to omogućavaju a kako drugačije objasniti da na razinama >600 nisu prodali niti komada.
pa tko još danas želi zaraditi više?
himr sve više sliči na predložak za epizodu alan forda-a
sljedeći “logični potez” mogao bi biti poklanjanje dionica izbjeglicama na granici pri ulasku u hr kako bi se pokušalo dokazati da je himr bezvrijedna firma.
neki dan prvi nalog na ask-u iza 450 kn je bio 490 a do 500 još smo nekoliko dionica.
ako to nije jasna želja da se proda po što nižoj cijeni i da se cijena drži što niže tada…
sve je dokumentirano i dogodilo se u više navrata do sada vrijedi za oba računa.koga zanima neka čita temu unazad.
“ozbiljan novac”je stigao na neke destinacije u hr i nije teško zamisliti nervozu zainteresiranih ostalih kupaca.
kada “ozbiljan novac” uskoro objavi svoje rezultate za 3q pa se dokaže da je neusporedivo sposobniji napltiti potencijal biti će norvoze još i više jer će i “nazovi kupci” shvatiti da nisu više lovac već lovina.
uskoro će novi natječaj i “pamet u glavu” te više realnosti i neka daju ljudima od struke da im dobro izračunaju koliko vijedi sve ono što trebaji platiti min 780.
alternativa im je pričekati da im ozbiljan novac pokaže kako se to radi.
nebi bilo prvi put u hr zar ne?
a sad stvarno do novih materjalnih činjenica
sretno ribarima ali ne i ribi koja želi biti uhvačena
respect
Zao mi je kolega migra no skrbnicki racun koji je prodao nesto dionica nema nikakve veze sa nekim kupcima za koje niti ne znamo da li postoje. Prodavao je jedan fond iz slovenije koji jednostavno ne vjeruje u privatizaciju i to je sve
Nema tu nikakvih tajnih dogovora.
I da istina je da je taj fond kupovao jos pre 10 godina ali jednostavno ne vjeruju vise u privatizaciju. Mozemo li jim zamjeriti posle toliko godina?
Dok ne vidim novi natjecaj i nove kupce sa pravim ponudama sve je u oblacima i vise nego ocigledno svi na burzi razmisljaju jednako
prijatelju migra…..satra si nas.
Sada vec citira samog sebe … To nije cak niti Sokrat radio.
[emo_smijeh]
Svi mi znamo da himr vrijedi vise za preuzimanje ali dok ne vidimo novi natecaj i ozbiljne kupce naravno da ce cijena stagnirati.
slovenac1@
prodaju ne jedan već dva dioničara iz prvih deset u stotinama komada.
sve je detaljno u prošlom komentaru…
u svojem prethodnom komentaru koristim riječi
da je moguće
može postojati
ne tvrdim
od ovih sumnji
mogao biti
iz čega se može nedvojbeno zaključiti da ja ne zaključujem i ne tvdim da je tako već da je moguće da je tako a to je bitna razlika.
vi tvrdite da su moje sumnje neopravdane a kako vi možete tvrditi da nisam u pravu,nije mi jasno osim ako niste stigli iz budućnosti ili ste na izvoru informacija.ako i kojim slučajem jeste na jednom teško mi je povjerovati da ste na više njih.uporište za moje sumnje nalazim u novo i staro iznesenim činjenicama i kao i uvijek do sada tako je bilo,tako će biti.
vaše je pravo da činjenice tumačite na svoj način.
nebrojeno puta ste do sada mogli u mojim postovima pročitati
možda krivo gledam,nebi bilo prvi put i slične izvedenice.
kažete”kupcima za koje niti ne znamo da li postoje”
“dok ne vidimo novi natecaj i ozbiljne kupce”
kolega 11 pisama namjere je poslano u prvom krugu,todex+partneri tui i karisma,lrh i valamar su u medijim navedeni kao jedni od njih.
valamar napravio dubinsko snimanje,predana jedna (nevažeća) ponuda.
vjerujem da je himr “mlada” za kojom će se “lomiti noge”
ako ne prije,kada “ozbiljan novac” baci oko na njega.
svako odgađanje privatizacije nam ide u prilog.
bez privatizacije himr po meni opravdava cijenu >500
imovina raste ili možda bolje reći “množi se” i to po stopama o kakvim na oročenju nemožeš niti sanjati a sve više nego debelo pokriveno vrijednošću nekretnina.
očekujem dokaz sa fi 3q
možda griješim,nebi bilo…
I da istina je da je taj fond kupovao jos pre 10 godina ali jednostavno ne vjeruju vise u privatizaciju. Mozemo li jim zamjeriti posle toliko godina?
prošle godine su za te dionice mogli dobiti i do 40% više a od tada firma je napredovala i imovina službeno vrijedi 780 + 50 pa mi nije uvjerljivo ali…
procjenjujem da neće puno prodavati jer su do sada kupovali nazad prodane količine.
na prvu pozitivnu vijest vidjećemo njihovu reakciju.
nebi me iznenadilo da će baš oni biti”najbrži prst”
možda im je plan i dokupljivati a prije toga pokušati spustiti cijenu.
možda ovo,možda ono,možda…
strpljivi su u nemalom plusu a bit će još i više.
kada?
godine nisu u pitanju,prije mjeseci uz malo sreće tjedni ili dani.
Sada vec citira samog sebe … To nije cak niti Sokrat radio.
[emo_smijeh]
[emo_smijeh]
čak i ironična usporedba je više od komplimenta.
sokrata nebi preporučio jer je “težak” za čitanje.
evo citirat ću vas ako vam je tako draže
mislim da stamped počinje …. nažalost po sve nas koji imamo HIMR.
Nadam se da oko 300-350 će stati
ajde jedan barem simbolični nalog na 300-350 za vjerodostojnosti.
tada nije išlo ispod 433 na malom volumenu,a i max target vam je bio …(str139)
nije mudro kupovati iznad cijene po kojoj je prodano već strpljivo čekati jer
možda se i država uključi u rasprodaju dionica pa cijena dođe na vaš target.
može se i tanker prevrnut pred rabom,svakakvi crnjaci se mogu dogodit do novog natječaja ili fi 3q za 40 dana.
humorističan ste tip pa slobodno nadopunite niz mogućih crnjaka.
da prikratimo vrijeme do sljedeće pozitivne vijesti.
crnjaci se i ostvaruju pa ako pogodite možda baš vas kadidiraju za novog “sokrata”
“prijatelju” nadam se da nečete zamjeriti na tonu poruke jer nisam ni ja.
veselim se vašem povratku na temu a i ne samo vašem,što više to bolje
tako da nemoram biti glavni održavač teme na životu.vrijeme je i za odmor.
vjerujem da nas čekaju dobre stvari.
lp
Kolega migra o fondu koji prodaje i njihovo misljenje kod mene nema mozda i ako nego sigurno je tako kao sto sam napisao. Taj fond poslednji put je kupovao u 2009,jer trebate znati da se iza skrbnickog racuna pbz krije vise razlicitih fondova.
Kao drugo da u poslednjem pokusaju privatizacije 11 pisama namjere no vise nego ocigledno niko nije imao prave zelje po kupovini. Uostalom mislim da je stanje na burzi vise nego ocigledno koliko investitori vjeruju u uspjesnu privatizaciju kod novog natjecaja ako do njega dodje jer zasad imamo samo izjavu o novom natjecaju
I neka opet ponovim imam dionice himr i bio bih vrlo sretan ako ovaj put natjecaj uspije,da dodje ozbiljni novac i kupi himr po nekoj visoj cijeni. Na zalost vjerjujem isto da ako se ovaj put natjecaj radi za adris i oni bi bili pripremljeni platiti procijenjenu vrijednost insideri bi postojali i oni bi pokupovali sve prodajne kolicine