Rab – srpanj
2008 402.031
2009 342.782
2010 355.922
2011 329.393
2012 327.014
2013 343.408
2014 334.747
2015 353.910
Lopar – srpanj
2008 215.984
2009 209.568
2010 209.330
2011 201.291
2012 213.597
2013 222.080
2014 207.714
2015 224.555
"Allianz ZB, koji upravlja najvećim mirovinskim fondom AZ, za 21,7 milijuna kuna kupio je gotovo 10 posto udjela u turističkoj kompaniji Ilirija iz Biograda"
"Nakon što im je prošle godine novim zakonom proširena mogućnost ulaganja u tvrtke, ovo je jedan od prvih ulazaka mirovinskih fondova u turistički sektor, a ne bi smio biti ni posljednji jer su mirovinci jako zagrijani za turizam i intenzivno traže odgovarajuće projekte za investiranje"
po čemu je Ilirija bolja od Imperijala?
molim da upučeni razjasne.
dali postoji razlog radi kojeg isto nije moguće na Imperijalu?
stvar je vrlo jednostavna. ovdje se sa tuđim novcima pomaže već situirani privatnik sa vrlo vjerojatno dobrim vezama pa je moguća zaradica od cca 10-15%, dok je na himr-a moguće dupliranje no to treba prepustiti nekom pa uletjeti na 1200kn i opet uzeti 10%.
Evo samo što nije tu novi natečaj :-)))
[/quote]
nema šanse da se to realizira jer sabor se raspušta za koji dan i sve će pasti u vodu i krenuti iznova s novom vladom
…teče jal u potocima a nije se još niti Mladen oglasio niti je objavljen FI 3q
“ljudi moji” pa šta će tek biti…
znam da sam rekao mjesec dana ali izvanredne vijesti zahtjevaju izvanredan komentar.
eto mladen nam se oglasio(posredno) još da vidimo te brojkice koje bi trebale srušiti sve rekorde i potoci žuči i suza mogu poteći a možda ipak prvo suze pa žuč.
živi bili…
znam da tražim puno ali ako je moguće da nisam opet br 1 na listi krivaca za propuštenom prilikom.
isprike na tonu poruke,malo ponesen dobrim vijestima a ima ih još koje su na putu pa…
što je bilo iza nas je,ostavimo se prošlosti i okrenimo prema budućnosti
početna cijena u novom natječaju je špekulacija i pričekajmo da ju objave oni koji o tome odlučuju.
njihova odluka ovisi o informacijama koje imaju.
dali je netko u međuvremenu tražio ponavljanje natječaja ili nije.
koji su novi elementi u odnosu na stanje pred prošli natječaj?
1.na strani himr je pred objavom najuspješnija sezona do sada.
2.u odnosu na procjenu rasta imovina sada vrijedi po najkonzervativnijoj metomi 50 kn više tako da proktično ako početna cijena ostane ista kupac već dobiva 50 kn po dionici na poklon + sve ono što u paketu ide gratis.
3.najava preuređenja hotela padova što je definitivno jaki signal kupcima da himr može bez njih završiti dizanje svih kapaciteta na 4*.
drugim rječima dokaz da su kupci poželjni ali ne i neophodni,
te da će svako odgađanje kupnje poskupiti kupnju za ozbiljne kupce(ozbiljan novac).
“nazovi kupci”,špekulanti i ostali ovdje gube vrijeme i prije ili kasnije shvatit će to i sami.
ide uz ovu “zlatnu koku” i velika vreća poklona gratis tko ih želi vidjeti.
za to netreba uložiti veći napor od par sati i pročitati ovu temu u zadnje tri godine.
u škrinji sa blagom uvijek ima i dodatnih iznenađenja.
što ima novo na strani kupaca?
prije svega to je adrisova mega financijska bomba od 3,5 mlrd kn
a oni vole turizam i plačaju kad kupuju od države koliko se traži.
“ne gledaju poklonjenom konju u zube”
rab ima potencijal postati hvar sjevernog jadrana
potencijal je ključna riječ jer tko gleda postojeće stanje taj je u velikoj zabludi i nebi nikako mogao razumjeti kako nova uprava hzvg sa novim vlasnikom iz kategorije “ozbiljan novac” može već u prvoj godini(bez predsezone)
najaviti duplo veće prihode.
naravno da nije isključeno da će i neki novi stranci baciti oko na himr
ali nekako mi se adrs čini najizgledniji.
možda krivo gledam,nebi bilo prvi put
sigurno nisam sve pobrojao pa nadopunite niz…
evo malo ženske logike pa me slobodno razapnite.
dobit
2011=3
2012=6
2013=12
2014=12 radi kišnog ljeta,manjeg broja noćenja,novih poreza,starih cijena
2015(?)=18 do 24 radi sunčanog ljeta,većeg broja noćenja,novih cijena,
ima kolega koje nisu zadovoljni brojem noćenja za srpanj.
dionice himr sam kupila po nagovoru jer tada sam znala vrlo malo o burzi krajem 2013 radi najavljene privatizacije i radi ovog članka od prije dvije godine koji se pokazao istinit na kraju 2013.
treba prestati s prioritetnim brojanjem noćenja koje svake godine postaje sezonska zanimacija. Nebitno je da li je neku godinu bilo nekoliko posto više ili manje gostiju. Bitno je graditi i izgraditi turistički proizvod koji je održiv na duži rok i kojeg ćemo moći nuditi, po mogućnosti, za višu cijenu
cijeli život radim posao vezan uz trgovinu pa dobro znam da nije najvažniji promet već marža sa kojom radiš.
u turizmu se može zaraditi više na manjem broju gostiju isto kao i u trgovini.
ove godine na Rabu ima 5-10% više gostiju,cijene su povisili.
neka upućeniji daju svoje izračune kako će to utjecati na dobit za 2015.
moja analiza(i logika) kaže 15-20 mil kn dobit za 2015.
ali to ne znači nužno i rast cijene dionice jer kako vidimo
na najavu da će natječaj biti ponovljen cijena pada,pa ako raspišu novi natječaj mogla bi još jače prema dole potegnuti jer imovina iznosi samo 830 kn
treba pripremati cash jer već sada ima ljudi koje treba”spašavati” što će tek biti kada otvore novi natječaj.
ako se još poklopi i objava fi 3q biće još da je guru od bilanci i exelica dobro rekao da će on od nas “kupovati po 150”
nije fer tjerati uplašene prodavače da prodaju dionice u bescjenje.
šalu na stranu i pomozite i uključite se i vi u akciju spašavanja jer nemože sve nas nekolicina.
dobro se dobrim vrati[emo_namigusa]
Za dobit 15-20 mio KN nije cijena 450 KN na burzi ništa posebno, ovde je šansa samo novi natečaj i prodaja…
Za dobit 15-20 mio KN nije cijena 450 KN na burzi ništa posebno, ovde je šansa samo novi natečaj i prodaja…
dobit je onaj dio koji viri iznad površine, za one koji vide ili žele vidjeti
i ispod površine ima tu toga još približno toliko.
skroman sam pa će meni to biti dovoljno dok ne dođe “ozbiljan novac ” i plati imovinu koja je u dvije godine sa 780 narasla na 830 kn i to je samo onaj dio koji viri iznad vode.
ako usporedimo gdje je firma bila prije 10g,prije 5g pa di je danas tada možemo predvidjeti gdje će biti za 5,10…zar ne?
do FI 3q još 45 dana pa ćemo na svježim brojevima napraviti kontrolu trenda.
očekujem rast krivulje na grafu prema gore.
možda griješim,nebi bilo…
p.s.
ispravak iz mog prthodnog posta gdje je umjesto
ima ljudi koje treba“spašavati”
trebalo pisati
ima onih koje treba“spašavati”
današnji obrazac trgovanja me podsjeća na već viđeno zadnjih godina.
izgleda mi kao da se zmaj ponovo probudio.
više o tome za par dana ako dobijem potvrdu svoje sumnje.
nije zmaj već zmajčeki
častite se i gostite kad beg časti.
činjenica da je sa tuđim novcima ali nećemo sad cjepidlačit.
baš prigodno jer prije godinu dana.
su se proslavili što nisu htjeli prodati niti komada kada je cijena rasla sa 540 i do 640 a moglo se je u tisućama komada ali su zato kada je pala cijena na 540 raspalili.
prošli petak na vijest o najavi novog natječaja
od ukupno 253 kom oni prodali 203 kom po 450
sada je i 450 dobro iako prvi sljedeći nalog na ask-u je 490 kn.
evo ask-a kako to praktično izgleda: