Sad ću i ja malo ozbiljno o HIMR. Prvi put sam ga kupovao 2004. po 133 kn. Dokupljivao i prodavao. Ponovno ušao ove godine sa više nade u konačni rasplet. Sve to apsolutno stoji što su kolege prije mene napisali. Kako će se priča (bajka) dalje odvijati ponajviše ovisi o ljudima koji vode HIMR. Oni su do sada propuštali brojne šanse. Potencijal na Rabu je neupitan. Kako ga iskoristiti – najbolje da pitaju poslovodstvo Turisthotela iz Zatona. Objasnit ću zbog čega: u objektima TUHO boravim svake godine tjedan dana od 1997. pa do danas. Dakle neposredno sam imao uvid u razvoj ove tvrtke zadnjih 18 godina. I jako dugo bio vrlo skeptičan. Kada je država 2005. godine prodavala svoj udio preko burze po cijeni 300-330 kn mogao je to kupiti svatko tko i koliko želi. Međutim nije bilo gotovo nikakvog interesa. Sav taj udio države pokupovao je managment. Mic po mic, poslovodstvo je posložilo poslovanje i danas pri cijeni dionice na burzi od 2400 kn i P/B od 3,3 tvrtka ostvaruje EPS godišnje cca 180 kn(P/E=12,7). Dakle, ako uzmemo da je sada dionica TUHO realno vrednovana, od 2005. do 2015.cijena dionice je narasla 8x ili 800%. Za ovaj kvalitativni pomak zaslužni su ljudi koji vode tvrtku.
stječem dojam da neki na ovoj temi nemogu meni oprostititi što je rast procjenio imovinu na 780.toliko znalaca a nitko se nije javio na javni natječaj za izradu procjene vrijednosti himr.pa da ga procjene kako njima odgovara.
već raspalili po mojoj nebitnoj malenkosti,koji je od razina 160 kn govori da himr vrijedi 1,0 Bv odnosno tada 450-500 kn
znalo se da imovina nije revalorizirana od devedestih a i na to sam upozoravo više puta.
i ja sam podcijenjivao himr ali sad sam glavni krivac što su neki propustili priliku.
kriv sam i kada citiram bivšeg ministra turizma i njegovu procjenu vrijednosti(1500).
trenutno se može praktično kupovati tražene nekretnine “u pola cijene” od službene procjene jer imovina sada vrijedi 780+20(dobit 2014)+20do30 će biti dobit ove godine+umanjena dobit radi povečanih stopa amirtizacije od realnih u 2014 i 2015.
nije moje pisanje podiglo cijenu a neće ju niti pisanje drugih spustiti.
činjenice i puno jače sile utječu na to ali nisu niti one svemoguće
kuda će cijena od utorka 01.09.?gore ili dole
koliko dugo i jako je viktorija štopala cijenu i još danas štopa ali manje
imaju još 16.600 dionica,kamo sreće da su odavno sve prodali
njima neka se obrate jer oni bi mogli spustiti cijenu ako to žele
imaju veliku količinu a rade s tuđim novcima pa 5,10,15… mil kn manja dobit ne boli toliko.
svi mi ljudi smo osobe koje imaju svoju osobnost,znači vlastiti stil razmišljanja,pisanja,života…
neka ovdje bude tema himr a ne nečija osobnost.
mišljenje temeljeno na argumentima na stol i ja ću prvi prodati.
u protivnom bolje u tišini skupljati kao što večina nas koji vjerujemo i radi.
najkasnije sa objavom FI 3q cijena će izgledno narasti radi očekivanih rekordnih
rezultata,prije toga može biti i raspisan novi natječaj koji bi također utjecao na rast cijene.
win-win ili krivo vidim pa treba čim prije prodati po bid-u kao prodavač u petak
time will tell
baš me zanima dali je sve otpustio ili je i za pon nešto ostavio jer u petak je bilo kao da će”smak svita”
ako uzmemo da je sada dionica TUHO realno vrednovana, od 2005. do 2015.cijena dionice je narasla 8x ili 800%. Za ovaj kvalitativni pomak zaslužni su ljudi koji vode tvrtku.
himr ima odličan menagment i radnike.
potvrda uskoro!
Odlican menadjment i radnici haha. Zadnje 3 god se uz silna ulaganja bore da prihod ostane 120 mil. Ako je ovo vrhunski menadjment, onda dionica definiticno ne vrijedi tih para. Uvijek sam racunao da njihov menadjment nema pojma i da ce drugi raditi bolje. Za prodaju himr ocito nitko nije zainteresiran. Uprava ni jedan spor nije rijesila i potpisala bi status quo sljedecih 100 god. Prihodi ce ove godine biti visi, no kako kolinda kaze malo je i prekasno.
Odlican menadjment i radnici haha. Zadnje 3 god se uz silna ulaganja bore da prihod ostane 120 mil. Ako je ovo vrhunski menadjment, onda dionica definiticno ne vrijedi tih para. Uvijek sam racunao da njihov menadjment nema pojma i da ce drugi raditi bolje. Za prodaju himr ocito nitko nije zainteresiran. Uprava ni jedan spor nije rijesila i potpisala bi status quo sljedecih 100 god. Prihodi ce ove godine biti visi, no kako kolinda kaze malo je i prekasno.
I ja mislim isto, da je uprava zainteresirana za privatizaciju HIMR bi več bio prodat. Oni su za status quo poziciju.
I ja mislim isto, da je uprava zainteresirana za privatizaciju HIMR bi več bio prodat. Oni su za status quo poziciju.
meni ovo niti približno ne zvuči kao poziv na “status quo poziciju”
09.05.2011.
Miš: Otkrili smo pravi recept za uspjeh, ali nas treba što prije privatizirati
pozivam sve one koji sada govore da menagmnet nije dobar da se ne zaborave još jednom o tome očitovati i to uskoro nakon objave FI 3q.
himr radi dobar posao s obzirom da je državnog vlasništva firma i to sezonskog karaktera kao što je i večina drugih privatnog vlasništva na hr jadranu.više od toga može samo ako ga kupi Tui,Karisma ili sličan kupac(ozbiljan novac).samo oni imaju snagu i znanje dignuti popunjenost na godišnjem nivou na bitno višu stepenicu.
i zato ako himr kupi netko drugi iz kategorije “nazovi kupci”,otpuštam sve u ponudi jer takvi kupci kupuju da bi prodali čim prije i uzeli zaradu na preprodaji,niti su sposobni niti zainteresirani za drugo.
srećom pa im je himr preskup pa ćemo vjerojatno dočekati “ozbiljan novac” a on će znati i htjeti diči popunjenost.
potencijal postoji,monopol na destinaciju postoji
ogromne količine zemljišta za novu gradnju su tu
jedino što nedostaje je “pravi kupac” koji je sposoban dovesti turiste van glavne sezone.
takvom kupcu je aktualna početna cijena i više nego povoljna s obzirom što sve dobiva u paketu
kako to u praksi izgleda da nebi bilo da je dolazak “ozbiljnog novca”nečiji “pusti san” iz daleke budućnosti pogledajte na ovom primjeru:
gdje je soba 3* plačena >70.000eur
Todorić s partnerima kupio Koločep, preuređenje kreće nakon ljeta
“Grupacija Karisma Adriatic Hotels (KHA) danas je dražbi na dubrovačkom Trgovačkom sudu kupila 88 posto dionica Hotela Koločep d.d.”
Već prve sezone očekuje se popunjenost hotela od 83,5%.
za mene je to “ozbiljan novac” i to je ono što želim za himr.
dali su moja očekivanja samo “bajka” ili realnost
time will tell
kako god ispadne(ozbiljan novac ili nazovi kupac) sa policom osiguranja u prvoklasnim nekretninam koje sam platio
1/3 njihove procjenjene vrijednosti mirno ću spavati koliko god bi htjeli drugačije oni koji nisu kupili ili neće ili su prodali pa bi sad opet kupili.
njihova pojačana aktivnost mi uljeva optimizam.
nemam više što dodati a da nije već izrečeno a ne pada mi na pamet odgovarati na provakacije tipa
migra
Nije tebi lako.
jer one same za sebe govore više nego što bi ja mogao o onome tko ih piše.
…dali ste pročitali moj post iznad vašeg u kojem sam najavio da neću neko vrijeme pisati?
stekao sam dojam da vi i još neki baš to želite
ostavite se moje nebitne malenkosti i dajte svoj doprinos temi baš onako kako ste to zamislili.
dajte nama koji se ne slažemo sa vama povod za razmišljanje o prodaji dionica…
prošli puta nije bilo mjesec dana dovoljno čak niti za pokušaj.
ok,ajmo još mjesec dana,strpljiv sam,vremena imam,vrijeme radi za mene…
sretno ribarima a i ribi
respect
bid toliko loše izgleda da uskoro očekujem novi natječaj.
Evo samo što nije tu novi natečaj :-)))
uskoro nije jedan dan, a dok to čekamo ispadošmo iz crobexa. način trgovine je krajnje destruktivan pa mi to nešto kao ukazuje da će ova vlada to pokušati prodati još za svog mandata. na kraju krajeva imaju i oni neke obaveze prema svojim donatorima i sponzorima.[emo_zloban]
uskoro nije jedan dan, a dok to čekamo ispadošmo iz crobexa. način trgovine je krajnje destruktivan pa mi to nešto kao ukazuje da će ova vlada to pokušati prodati još za svog mandata. na kraju krajeva imaju i oni neke obaveze prema svojim donatorima i sponzorima.[emo_zloban]
Zvuci logicno uz napomenu da i za to mogu pokazati da su nesposobni.
p.s.
dolaskom sdp-a na vlast korupcije je jednostavno nestala kao pojam u nasem drustvu. vise nego znakovito, zar ne?
“Allianz ZB, koji upravlja najvećim mirovinskim fondom AZ, za 21,7 milijuna kuna kupio je gotovo 10 posto udjela u turističkoj kompaniji Ilirija iz Biograda”
“Nakon što im je prošle godine novim zakonom proširena mogućnost ulaganja u tvrtke, ovo je jedan od prvih ulazaka mirovinskih fondova u turistički sektor, a ne bi smio biti ni posljednji jer su mirovinci jako zagrijani za turizam i intenzivno traže odgovarajuće projekte za investiranje”
po čemu je Ilirija bolja od Imperijala?
molim da upučeni razjasne.
dali postoji razlog radi kojeg isto nije moguće na Imperijalu?
http://www.dzs.hr/Hrv_Eng/publication/2015/04-03-01_07_2015.htm
broj noćenja u srpnju
Rab +6%
Lopar +8%