U hotelskoj kući Imperial na Rabu trenutačno boravi 7,5 tisuća turista i ni u jednom hotelu nema ni jedne slobodne sobe, dok su kampovi San Marino i Padova 3 popunjeni 95 posto.
– Imamo 11 posto gostiju više nego lani u ovo vrijeme, a autokamp Padova 3 bilježi porast od 20 posto
Baš me zanima kako če se to odraziti na rezultatima, jer bolje bez privatizacije ne može.
ove će godine biti bolje barem tako govore sve vijesti,2016 može bolje ako kreće obnova hotela Padova.
ostao bi hotel Eva da nije na 4 zvjezdice.
mogu se graditi i novi hoteli.
neki govore da himr ima puno zemljišta za gradnju.
znači da može bolje svake godine i bez privatizacije.
za Padovu imaju novac a dalje neznam dali mogu.
investicije do sada dižu rezultate svake godine osim prošle radi kišnog ljeta i večih poreza.
svi čekamo rezultate glavne sezone jer su najave za 5
“sobe ni za lijek”
“Imamo 11 posto gostiju više nego lani u ovo vrijeme, a autokamp Padova 3 bilježi porast od 20 posto”
ja sam za privatizaciju po početnoj 650 ako nitko ne želi spustiti na 600,550
ispod 500 neću prodati,današnja cijena govori da tako razmišljaju i ostali
koji imaju dionice.
kupila sam po 422 dodatnih dionica a sad mi je žao što nisam prodala nešto i još više kupila.
još ću više žalit što nisam kupila više ako cerp raspiše novi natječaj ali neću više od toga što nisam prodala po 600 prošle godine.
propustila sam unovčiti zaradu od 200% na 8 mjeseci uloženog novca.
škola za pet
Čuo sam da je glavni problem što domaćini uvjetuju da državni udio ne smije biti prodan strancima. To je jako po volji hrvatskim feudalcima koji čekaju da im za bagatelu, zrela kruška padne u krilo.
@vodoinst
neznam dali je na himr kako vi kažete ali ima primjera gdje stranci kupuju.
mislim da stranci kupuju više od domaćih ali neki preko svojih Hr partnera.
info:
Rast noćenja 7 posto, turistički prihod bit će 8 milijardi eura
statistika za prvih 6 mjeseci ali i za srpanj.
Samo u srpnju strani turisti ostvarili su više od 3,1 milijun dolazaka, što predstavlja porast od 11 posto, te 20,8 milijuna noćenja, što je rast od 9 posto.
kako to da nitko ne zeli spomenuti i todorica, koji kupuje nekretnine temeljene na ruskim kreditima a onda ce samo reci da nemre platiti i rusi ce uci na jadran.
ne znam koliko uzima rusima za ovu rabotu ali sam siguran da se je amreima gadno zamjerio i da ce ga to kostati vise od zarade koju sada ima na rusima kao posrednik.
@funky
dali ste mislili na ovo?
http://www.jutarnji.hr/oligarsi-zele-23-turisticka-projekta-u-hrvatskoj/1223007/
‘Istina je, htjeli bismo uložiti milijarde eura’
Oksana Dvinski, direktorica tvrtke, rekla nam je jučer kako će se sigurno javiti na sve natječaje koji budu raspisani. Novac im, kaže nije problem. Imaju već zatvorenu i financijsku konstrukciju
http://danas.net.hr/novac/invazija-rusa-na-jadran-u-pitanju-ogromni-novci
tako su napravili invaziju na crnu goru i sve pokupovali
nastavak je kupovina na hr jadranu?
ako već idemo fantazirati meni to više liči na slovensko rusku vezu. [emo_naivan]
aluzija na slovensku fantaziju stoji. ali aluzija na ulazak rusa kroz todu je po meni 100% jasna. Naime vise je nego ocita i vidljiva ta rabota … a vrijeme ce (kada vec sve bude kasno) pokazati istinu. stvarno ne bih zelio da sam u pravu da je todo samo middle man!
ali ameri ne cekaju kao mi da buducnost potvrdi sumnje … oni danas rade da se to sutra ne bi dogodilo.
ako već idemo fantazirati meni to više liči na slovensko rusku vezu. [emo_naivan]
Slovensko Rusku vezu? Može malo pojašnjenje,
Hvala
aluzija na slovensku fantaziju stoji. ali aluzija na ulazak rusa kroz todu je po meni 100% jasna. Naime vise je nego ocita i vidljiva ta rabota … a vrijeme ce (kada vec sve bude kasno) pokazati istinu. stvarno ne bih zelio da sam u pravu da je todo samo middle man!
ali ameri ne cekaju kao mi da buducnost potvrdi sumnje … oni danas rade da se to sutra ne bi dogodilo.
[/quote]
bilo bi jako interesantno imati statistiku stranih ulaganja u hr turizam. bitno je da domaći mirovinski fondovi pod upravljanjem stranih banaka ne ulažu u isti i to prepuštaju strancima. rusi su mi tu najmanji problem, a ako je to neki problem je li bi sad ameri trebali bombardirati mali lošinj jer se je tamo neki rus drznuo uložiti svoje novce? kada je taj crni toda bilo šta prodao rusima? uzeo je kredit od sber banke kao što je uzimao i od ostalih 10. možda je najbolje da američke retarde počnemo tražiti dozvolu za to kad će mo piškiti i kakiti.
http://www.jutarnji.hr/oligarsi-zele-23-turisticka-projekta-u-hrvatskoj/1223007/
rusi žele uložiti milijarde eura.
ako ruski kapital nije dobrodošao jer tako ameri žele,rusi će možda pokušati zaobilaznim putem doći do cilja.
stranci mogu lakše kupovati kada imaju domaće partnere?
meni je svejedno tko će kupiti samo neka cijena bude što veća.
više kupaca znači da bi cijena mogla biti veća.svaki euro vrijedi jednako bez obzira od kuda dolazi.u Hr večina stranih firmi su prema svojim zaposlenicima korektnije od domaćih.
samo jedan primjer jer znam sigurno da su radnici u lidlu zadovoljniji od radnika u konzumu.neznam kako su zadovoljni radnici na lošinju sa rusima.interes je je svakog vlasnika da su mu radnici zadovoljni.gdje nije tako firme propadaju ili stagniraju.uvjerila sam se u to radom u više firmi.
dali ima neki info kada cijena ovako raste?