jučer i danas se na kupnji i prodaji pojavio nalog od 200 komada cjenovno vrlo blizu.
molim iskusnije za mišljenje
dali to netko pokušava kupiti ili prodati?
kd viktorija ako ovo ne digne na neku pristojnu cijenu završit će godinu u minusu. druga jača pozicija slovenski telekom im je isto u žešćem pušingu. na jednom i drugom se očekuje privatizacija. ne zaboravi te da se kroz sva njihova vezana poduzeća radi o muljatorima koji raspolažu sa cca 700 M€. sad šta su pili ili duvali pojma nemam.
11.11.2014
kressom@
na privat nisi htio nastaviti raspravu a i tvoje konstantno ponavljvljanje istog govori koja je bila namjera tvoje pojave na ovoj temi i zato sam te stavio na ignore,i očekujem da ćeš isto postupiti.
nakon ovog bilo bi korektno ne tražiti raspravu sa nekim tko ne želi i nije u mogućnosti odgovoriti ignoriranom korisniku.
ne razumijem zar je tako teško ignorirati nekog tko tebe ignorira?
vrijeme će pokazati tko je bio više u pravu.
za sada imam pravo reći da sam u večini stvari bio u pravu ,sve je u zadnjih 5 godina dokumentirano,koga zanima neka čita.
1.nije istina da nije predana niti jedna ponuda u zadnjem natječaju predana je jedna i proglašena nevažećom
2. procjenu od 780 kn su napravili revizori koji su dubinski snimili i imali uvid u sve knjige.
tko sam ja ili bilo tko drugi da osporavamo tu procjenu i na temelju čega a bez uvida u knjige?
svi oni koji misle da su pametni i sposobni mogli su se javiti na javni natječaj zar ne?
3.pohlepa je pomutila razum dosadašnjim nazovi kupcima
i to ne zato što je to samo moje mišljenje
evo još nekih koji to govore samo “u rukavicama” jer moraju s obzirom na funkcije koje obnašaju
nakon što je vlmr izvršio snimanje na himr a nije podnio ponudu
pejnović je izjavio:
http://www.poslovni.hr/karijere/od-izdavaca-poleta-do-gospodara-nekretnina-280609 [poslovni.hr]
“Pod značajnim smo pritiscima da se ide ispod cijene”
“…Kupci su možda naučili da se od države kupuje ispod cijene…”
http://www.vecernji.hr/hrvatska/nema-rasprodaje-za-hotelske-kuce-plat-maestral-i-imperial-967953 [vecernji.hr]
što tu treba pojašnjavati?
tko pritišće?
možda marsovci ali ipak…
dok stručnjaci “filozofiraju”,“pritišću”,traže i izmišljaju “utege” pametni su u tišini u 2014 kupovali(agrokor,karisma,lrh,maistra,plag,rusi jadr….
stručnjaci napravili dubinsko snimanje da pukneš os smijeha
u 2014 od 8 potencijalnih akvizicija nisu kupili ništa.
stručne su im procjene nema šta.
oni su prvenstveno stručnjaci za otkup kupona od izbjeglica
stručnjaci koji su ponudili za istt 0,1 bv manje od plag-a
i šta su pritom plag-ovci izjavljivali?
“Iznimno smo zadovoljni i ponosni jer smo nakon dugačkog procesa postigli dogovor”
http://www.tportal.hr/biznis/kompanije/348149/Plava-laguna-s-Istraturistom-dobiva-prvi-hotel-s-pet-zvjezdica.html [tportal.hr]
iz čega se može zaključiti da istt vrijedi još i više od plačenog pa kako to veliki stručnjaci nisu pročitali u dubinskom snimanju.
možda i nisu neki stručnjaci,vrijeme će pokazati po meni prva sljedeća hr turistička kompanija na prodaju poslije stečajuša i državnih je vlmr
osim ako opet zarati pa krene biznis sa izbjeglicama.
izgubili vodeće mjesto u hr turizmu od plag-a a sada im maistra(sa adrs-ovom financijskom bombom od 3,5 mlrd kn) i lrh ako ih netko uskoro kupi pušu za vratom i prijete da ih bace na 4 mjesto ako su to stručnjaci onda ok,za mene nisu.
imam dosta ovih dionica ali ništa nemora biti sad i odmah
ništa ja ne požurujem baš suprotno
nedavno sam u svom postu pozvao na odgodu privatizacije dok ne stigne “ozbiljan novac”
vjerujem da što ćemo duže čekati da ćemo bolje naplatiti postojeću vrijednost koju za sada hr stručnjaci ne vide ili se prave da ne vide.
pričekajmo malo jer adrs plača koliko god se traži
vjerujem da će njima 780 biti dovoljan poklon uz sve ono gratis u paketu.
ake ne oni “ozbiljan novac”je na putu a nije krenuo iz druge galaksije zar ne?
čemu žurba neće more i vjetar odnjeti otok rab
imovina se solidno oplođoje.
zašto potrošiti mogućnost otpuštanja dionica u javnoj ponudi kada bi trebala biti i isplačena premija na kupovinu večinskog vlasništva zar ne?
sada kada smo bliži ATL nego ATH.
nije burza za nestrpljive,takvi izgube sve pitanje je samo vremena.
vrijeme radi za dioničare himr u svakom pogledu.
ako netko nije ili neće postati dioničar himr sretno mu bilo
sa njegovim dionicama.
stop booking
Zaustavljanje prodaje u hotelima događa se kada su hotelske postelje prodane, a cijelog prošlog tjedna hotelijeri su objavljivali svojim inozemnim i domaćim partnerima da zaustave prodaju jer su hoteli puni. I to ne samo u srpnju i kolovozu, nego kod većine njih sve do posljednjeg vikenda u rujnu, i to podjednako u Istri, na Kvarneru i u cijeloj Dalmaciji.
Kolega Migra,
obracavam Vam se sa molbom da malo snizite intenzitet svojih poruka tu na grupi jer su vrlo “navijacke” za HIMR, te koje mogu puno ljudi koji prate ovaj forum, a ne razumiju se dovoljno u dionice i ulaganja u dionice, navesti na potpuno krive zakljucke. HIMR sam prosle godine imao u nekoj kolicini, usao sam na 380, izasao na 605 kn. Tako da mi je poznata situacija oko 2 natjecaja koji su se izjalovili, te opcenito kretanja cijene HIMR u zadnjih dvije godine. Nacin na koji prezentirate podatke i opcenito forsate kupnju “mirne duse” moze napraviti poprilicnu stetu drugima. Da se razumijemo, HIMR smatram dobrom firmom, koja ima i vise nego dobru buducnost, ali u ovom trenutku njen bitniji rast moze se desiti jedino pozitivnim rijesavanjem natjecaja koji ce ici po 3. put. Kad kazem bitniji rast, tada mislim na vrijednost dionice visu od 600 kn. Tvrtka je definitivno sposobna organski rasti i razvijati se, tako da tko je zadovoljan sa cijenom ove godine do max 500 kn, neka ju kupuje. Svi ostali mislim da bi se trebali poprilicno zamisliti i puno kvalitetnije prici kupnji. Prosle godine ste, kolega Migra, doslovno ubijali sve porukama da niti 780 kn nije dovoljna cijena, cak ste i dokupljavali debelo iznad 500 kn. Imajte na umu da onaj veliki dio vase argumentacije, a to je revalorizacija zemljista gdje HIMR ima zakljucanu veliku vrijednost, nije samo problem HIMR-a vec i svih turisticih firmi. I sve, doduse na nasu stetu, mudro sute o revalorizaciji. Cini mi se da u trenutnoj situaciji u drzavi i cijeloj poziciji naseg gospodarstva, inzistirati na revalorizaciji zemljista i pritom dizati preko noci vrijednost dionice preko 50 posto, a ponekad i znatno vise, ne drzi vodu. Jednostavno, dionice sa tim revaloriziranim cijenama vjerojatno bi i trebale biti trzisne, ali pozicija naseg gospodarstva jednostavno stranim i bilo kojim bitnim investitorima ne dozvoljava takav “luksuz”. Ja se nadam da ce se i to poceti mijenjati, ali nemojte tim “navlacenjima” ubjedjivati druge na forumu u potpunu jeftinost i podcjenjenost dionica HIMR. Jednostavno, malo vise realiteta u vase procjene, vise na zemlji a manje u zraku.
Pozdrav.
@migra,
od kad je to valamar neko poznato evropsko ili svjetsko ime u turizmu? ili ne daj bože ostoja? zbog čega bi se njima nešto kao trebalo pogodovati? da to malo ukrupne i restruktuiraju pa prodaju za duplo? oni su samo usputna stanica koju treba preskočiti. ali… pravi kupci se ne traže na taj način. svi bi da ih netko podmiti samo što je blisko sjećanje na sanadera pa je i oprez veći. btw milanović ide na otvaranje novog hotela od dogus grupe a aci čuva za koga? dogus će to odma keširati samo napravi pošten tender.
Baš je i meni zapelo za oko kako su se svi nacrtali na otvaranju Dogusovog hotela.. Nemaju baš takta previše
po meni dogus je bolji izbor za aci jer već ima iskustva sa upravljanjem marina nego recimo vlahović i adris. no kad bi gledali samo ekonomsku logiku onda ne bi bilo mjesta za politiku i ovakvo sjeverno korejsko naslikavanje na svakom značajnijem otvaranju. petljanje politike u bilo koji privatizacioni proces se svodi na klasičnu trgovinu utjecajem ako ne i na nešto još i gore (korupciju).
Nacrtali su se i kad je Valamar otvarao, a kako se bliže izbori, nacrtat će se na svakom liftu i seoskoj mrtvačnici, odnosno prostoriji za ispraćaj pokojnika.
Korupcija?
Nedobog![emo_smijeh]
Mislim da je to više zbog marketinga.
I dogusu paše da se visoki političari dođu naslikavati jer s njima dođu i televizije i novinarai, bude se u svim vijestima…
Kolega Migra,
obracavam Vam se sa molbom da malo snizite intenzitet svojih poruka tu na grupi jer su vrlo navijacke za HIMR, te koje mogu puno ljudi koji prate ovaj forum, a ne razumiju se dovoljno u dionice i ulaganja u dionice, navesti na potpuno krive zakljucke. HIMR sam prosle godine imao u nekoj kolicini, usao sam na 380, izasao na 605 kn. Nacin na koji prezentirate podatke i opcenito forsate kupnju mirne duse moze napraviti poprilicnu stetu drugima. Tvrtka je definitivno sposobna organski rasti i razvijati se, tako da tko je zadovoljan sa cijenom ove godine do max 500 kn, neka ju kupuje. . cak ste i dokupljavali debelo iznad 500 kn. I sve, doduse na nasu stetu, mudro sute o revalorizaciji. Jednostavno, dionice sa tim revaloriziranim cijenama vjerojatno bi i trebale biti trzisne ali nemojte tim "navlacenjima" ubjedjivati druge na forumu u potpunu jeftinost i podcjenjenost dionica HIMR. Jednostavno, malo vise realiteta u vase procjene, vise na zemlji a manje u zraku.
Pozdrav.
puni ste kontradikcija.
ako ste kupili na 380 a prodali na 605 kao što kažete tada ste u vrijeme kupnje često mogli pročitato u mojim postovima da himr vrijedi min 500 kn jer to govore fundamenti i čitanje FI,što znači da tada moje pisanje niste doživljavali kao citiram vas”vrlo navijacki za HIMR, te koje mogu puno ljudi koji prate ovaj forum, a ne razumiju se dovoljno u dionice i ulaganja u dionice, navesti na potpuno krive zakljucke”
vi ste očito sve dobro zaključili i niste se dali dovesti u zabludu ali vam je sada proradila savjest
pitam se zašto?
možda jer ste prodali pa bi sad opet kupili da pokušam pogoditi opet po 380?
tko razuman nebi pa to bi bilo ispod 50% procjenjene imovine a u u tu procjenu nisu ušli svi gratis pokloni.
ja sam skromniji od vas pa sam nedavno dokupio 400-420 jer nisam imao živaca čekati,činilo mi se i to dovoljno velikim poklonom.
citiram vas “cak ste i dokupljavali debelo iznad 500 kn”
kupovao sam i po 600 istina manje količine tako da moj avg s obzirom na značajan ulaz ispod 200 još uvjek vrlo daleko od tih 600.
a tada je to bilo”samo”77% procjenjene imovine i nimalo ne žalim niti za tom kupnjom.
siguran sam da više žale oni koji nisu slušali na 200 da himr vrijedi barem 500.
rast je procjenio imovinu na 780 a ne ja
slažem se sa mišljenjem bivšeg ministra turizma da himr vrijedi i do 1500 kn po dionici pa sam naveo tri scenarija
izvod iz dijela posta od 01.06.15 str 154
…procijenjujem rast na min 1500-1600 do max 2030-te
to je moj najcrniji scenarij a u praksi to bi bilo sa današnjih 400
avg godišnji prinos oko 20%
moj srednji scenarij je rast na 1500-1600 na rok 5-8 godina
a u praksi to bi bilo oko 40% avg godišnji prinos
najoptimističniji izračunajte sami…
citiram vas”malo vise realiteta u vase procjene, vise na zemlji a manje u zraku”
dosadašnji razvoj sa him govori da sam črsto na nogama i to godinama tko ne vjeruje neka čita temu unazad 5 godina
sve je dokumentirano.
nikoga ja ne “navlačim” niti “dovodim u zabludu” kome himr ne vrijedi današnjih 60% procjenjene imovine neka uloži gdje misli da će zaraditi više.
izvod dijela posta od prije samo 8 dana od 19.07.15. str 156
to je samo posljedni u nizu postova sa sličnim sadržajem
…imam dionice imam ih dosta možda nisam ili nemogu biti objektivan pa neka svatko sam za sebe sve prouči i odluči.
u potpisu svakog mog posta piše:
“ne pozivam na kupnju niti prodaju,samo naglas razmišljam
očekujem da će me netko svojim razmišljanjima i argumentima potaknuti na novo razmišljanje”
umjesto subjektivne procjene tuđeg pisanja pozivam vas da i vi date svoja razmišljanja i argumente kao doprinos ovoj temi.
stječem dojam da se smatrate realnim pa da čujemo zašto himr ne vrijedi koliko ono?
@migra, dalmosi bi rekli “aj muci malo”!
funky@
jel ti to meni ili onima koji me pokušavaju diskreditirati?[emo_zacudjen]
da nema mene tema bi bila mrtva u barem 3 od zadnjih 5 godina.
zar to želiš?
kao dioničaru a pretpostavljam da sada jesi po tonu tvog pisanja iako se to nikad nezna tebalo bi ti odgovarati da je tema “živa”.[emo_cool]
prečesto mi ulaziš izlažiš pa ne stignem pratit[emo_smijesak]
vratio sam se sa mora a 4 tjedna punjenja baterija su ostavila traga.
sljedeće punjenje u rujnu kad se malo rasčisti na moru.
najviše nevolim gužvu u životu a posebno na moru.[emo_smijesak]
kako bi bilo da sada “zapustimo” temu kada je pred nama FI 2q a po svim najavama i rekordna sezona po svim parametrima.
a možda ipak nisi unutra ili unutra koliko bi htio?
nemoj odgovoriti pusti nas da mozgamo i da se patimo.[emo_smijeh]
kao da bi i moja šutnja nešto promjenila?
držat ću jezik za zubima ili bolje reći prste što dalje od tipkovnice što je više moguće barem do objave izvješća kad tako želi većina.[emo_namigusa]
poštujem demokraciju
sretno ribarima a i ribi.
respect