HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

baterije napunjene
ne odgovaram na postove u zadnjih mjesec dana jer bi morao ponoviti već previše puta ponovljeno.

Nema tu kruha – cijena se drži pod kontrolom dok se ne obavi primopredaja podobnom kupcu.

točno ali ostat će na pokušaju
oluja se sprema a konopi već ne drže
biće napeto pa nebi bilo loše razmotriti mogućnost…

podobni kupac. to je stvarno užas i realnost.

točno ali u situaciji kada je ozbiljan novac na putu i kada nas očekuju najbolji poslovni rezultati ikad
a što će već najaviti vrlo izgledno i izvješće 1H za 10 dana
stvarno ne vidim razloge za pesimizam…
cijena će na svoje mjesto kad-tad
prije ćemo dočekati rast cijene na 780+ radi fundamenata i oporavka burze.
biće gušt gledati nazovi kupce kako plaču u budućnosti za početnom 780
a kad će ta budućnost?
prije nego večina očekuje i želi.
btw ask mi izgleda šuplji kao siporex ispod 500
možda krivo gledam,svejedno sam sretan što sam dokupio po 400-420
ipak je ta imovina procjenjena na 780 pa kud puklo da puklo
ako nisu more i vjetar odnjeli himr do sada valjda ni neće

pozivam sve da daju svoju procjenu reultata za 1H
osobno očekujem najbolje rezulte do sada za 1H
da provedene investicije snažnije utjeću na rast prihoda u predsezoni i posezoni.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Rekao bi da 2Q nece biti bog zna sto, no dosta toga ocekujem od 3Q. Prilicno su digli cijene glavne sezone u odnosu na proslu godinu.

@ kanabis

Slazem se. U 2Q se nije desilo nista spektakularno, pa ni ja ne ocekujem previse.
Ali necu se buniti ako bude pozitivno iznenadjenje.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

@zlatek
spektakularno je subjektivan pojam jer nekome niti 200% nije spektakularno
a toliko se je moglo zaraditi na himr u par mjeseci prošle godine
dok meni rast noćenja u svibnju za rab 49,7% a za lopar 108,6%
spada u kategoriju spektakularno
biće da je to jer sam skroman[emo_smijesak]
prošla godina je bila rijetko kišovita po nekima nezapamćena
ove godine vrijeme je odlično da ne kažem spektakularno
osjetio na svojoj koži u zadnja 4 tjedna.
tunis i grčka max preusmjeravaju goste prema nama
stvarno netreba biti spektakularno mudar da zaključiš da će ova godina biti rekordna samo se nezna dali samo rekordna ili spektakularno rekordna.
tko tako ne misli neka pričeka
tako procjenjujem što ne znači da sam u pravu
cijena će u najgorem slučaju možda mrvicu dole a u najboljem spektakularno gore.
mogući novi privatizacijski natječaj namjerno ne spominjem
ne zato jer mislim da ga neće biti,pitanje je samo kada
već zato što vjerujem da i fundamenti opravdavaju 5000-600 kn
nećemo još dugo ćekati odgovor
a netko već zna a mislim da znam i šta
godine nisu u pitanju prije mjesci ili tjedni a možda i dani[emo_namigusa]

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

@ migra
Bez namjere da ti kontriram, ali ja za sada govorim samo o izvještaju za 2Q , odnosno za 1H (koji je trajao do 30.06.).
Što će biti do kraja 3Q ili FY2015 još ćemo vidjeti.
Ni ja ne želim spominjati “mogući novi privatizacijski natječaj” jer ako izađe sa nekom niskom cijenom (što se već spominjalo), što ćemo onda? ….

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Ništa, onda ćemo se nadati da će novi vlasnik znati podignuti kvalitetu poslovanja i razinu profitabilnosti. Samo da se ne ponovi priča koja je pratila Sunčani Hvar zadnje desetljeće….[emo_mrgud]

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

@ migra
Bez namjere da ti kontriram, ali ja za sada govorim samo o izvještaju za 2Q , odnosno za 1H (koji je trajao do 30.06.).
Što će biti do kraja 3Q ili FY2015 još ćemo vidjeti.
Ni ja ne želim spominjati "mogući novi privatizacijski natječaj" jer ako izađe sa nekom niskom cijenom (što se već spominjalo), što ćemo onda? ….

sorry na tonu komentara ako si…
baterije su mi prepune[emo_smijeh]
ja sam govorio o FI 3q ali i 2q jer su zadnji statitstički podaci dzs za svibanj
daju razloga za veliki optimizam da će već i 2q naznačiti rekordnu sezonu
odgovor za samo 10 dana za nas obične smrtnike a oni povlašteni ga već imaju na stolu tako je uvijek bilo i biti će u banana državi
po njihovom trgovanju može se pretpostaviti sadržaj sa priličnom točnošću.
novi natječaj i niža početna cijena?
nisam za to ali me se niti ne pita zar ne?
niža početna cijena ne znači nužno i konačna prodaja po nižoj cijeni zar ne?
i na kraju nitko me nemože natjerati da otpustim dionice u javnoj ponudi ako nisam zadovoljan cijenom zar ne?

Ništa, onda ćemo se nadati da će novi vlasnik znati podignuti kvalitetu poslovanja i razinu profitabilnosti. Samo da se ne ponovi priča koja je pratila Sunčani Hvar zadnje desetljeće….[emo_mrgud]

himr iako u državnom vlasništvu je usporediv sa tvrtkama u privatnom vlasništvu
a to znači da ili imamo vrlo sposoban menagment ili je potencijal raba ogroman
ili kombinacija navedenog.
bio sam u sunh i srećom odmah prodao kada sam vidio da je prodano firmi koja se nikad nije bavila turizmom.
to se na himr neće dogoditi baš radi takvih primjera.
mislim da nebi moglo proći.

HIMR bi več odavno bio prodat po procijenjenoj vrijednosti od 780 kn ako bi se radila privatizacija na način kako se to radi u normalnim ekonomijama, znači sa renomiranim savjetnikom. Mislim da državi ovde nije uopšte interes prodati.

@slovenac1
slažem se
banana smo država ali
dali netko pri zdravoj pameti može tvrditi ili vjerovati da 2007
kada je cijena na burzi bila 1300 a menagment nije prodavao iz čega bi se moglo zaključiti da je vjerovao da je himr vrijedio više a svi znamo da danas vrijedi još više i to ne malo više da bi bilo koji pa i današnji nazovi kupac kao vlmr skupio hrabrosti izjaviti da je početna 780 previše?
cijela bi im se planeta smijala.
njihova je sreća a možda tu ima i više od sreće što su se neki iz prvih deset polomili i prilikom toga”spržili” ne mali broj mil kn kako bi cijena bila današjih 450 kn pa im to ide u prilog tezi da himr ne vrijedi 780 kn.
2007 niti 5x veći broj dionica nebi bio dovoljan ma nebi se niti usudili pokušati ostali bi bez svih dionica u danu.
fondovska industrija je utjerala strah u kosti ljudima pa drže >160 mlrd kn na oročenju a da se 10% toga prebaci na burzu himr bi bio barem na 800 kn
ostaje nam čekati oporavak naše burze koji je počeo(za ljeto iznadprosječni i neočekinani prometi)i koji će gurnuti himr iznad 800 ne radi
privatizacije već radi fundamenata i radi usporedbe sa ostatkom turističkog sektorom
biće plakanja,naricanja,kukulelanja,žalopojki i jala za propuštenom prilikom kako je već bilo i prošle godine na ovoj temi i
procjenjujem da nas mjeseci a ne godine čekanja dijele od toga i da
vlak polako kreće sa perona i da će samo najspretniji uskočiti.
kratkoročno dosta toga ovisi o FI za 2q ali nakon povratka investitora sa godišnjeg i FI 3q sljedi rast
spektakularan ili neki drugi
2014 se ostvarilo a po meni i ove godine himr kandidira za top 5 gozbi na zse
time will tell
svaki rast(zarada) na zse je uspjeh koliko god mi šutili o tome ili glumili da za < 20% godišnje ne ustajemo iz kreveta na indexu koji > 5 godina stagnira
imam dionice imam ih dosta možda nisam ili nemogu biti objektivan pa neka svatko sam za sebe sve prouči i odluči.

Soba na booking.comu 160 eur, a na himr stranici ista se nudi za 80eur. Izgleda je bolje biti vlasnik agencije, nego vlasnik hotela.

vidim da komentirate rast noćenja koji je objavljen. Ako je itko bio na Rabu uopće ove godine zna da to nije dobar pokazatelj – jer je jednostavno neistinit.

O čemu se ovdje dakle radi? Inspekcije su natjerale vikendaše i sve koji imaju kuće ili rentaju da se od ove godine napokon prijave i da prijave sve svoje goste(boravišne pristojbe) tako da je taj ogroman porast broj noćenja ne-turistički porast, to su sve isti ljudi od prošlih godina samo što su prijavljeni napokon:)

p.s. ne komentiram HIMR, komentiram samo TZ Izvješće!

kako god sezona mora biti bolja od prošlogodišnje čisto zbog vremenskih uvjeta. posebice kamp. naravno da to nema nikakve veze sa burzom. likvidnosti nema ni na ovim “višim” razinama. kad podignu preko 600 kn onda možda. ako i onda.

who dares, wins

New Report

Close