HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ode hotel plat

KHA četiri dostavila obvezujuću ponudu za Hotele Plat

Ode hotel plat

KHA četiri dostavila obvezujuću ponudu za Hotele Plat

Ima li negdje fin. izvješće za ove hotele, pa da se proba malo usporediti sa ostalim turistima? Koliki je p/b kod plata ?

No pain no Game

Za sad sam našao samo ovo

2011 2012 2013
Ukupno aktiva 193.971.200 196.155.300 181.977.100
Kapital i rezerve 5.429.600 – 5.277.500 66.400.200
Ukupni prihodi 21.838.000 26.211.900 100.995.700
Neto dobit/gubitak razdoblja – 13.913.500 – 10.707.100 71.677.700
Broj zaposlenih osoba 101, 00 82, 00 81
Udio obveza u financiranju 97,20 102,69 25,97
Koeficijent tekuće likvidnosti 0,08 0,09 8,11
Stopa povrata imovine (ROA) – 7,21 – 5,49 37,91
Stopa povrata na kapital (ROE) – 112,33 – 14.079, 03 234,54

idi na stranicu sudskog registra. sudreg.pravosudje.hr.

hvala, ali nema za ovu g… Izgleda da to košta, a nisam uplatio za otkup dokumentacije 🙂

No pain no Game

praktički kupili su dvije ruševine sa plaćenim komunalijama i priključcima na vrhunskoj lokaciji. kad saznamo koliki su dugovi i nešto drugih parametara +30% kapaciteta koji su u funkciji doći će se do neke računice. slučajno vidio neka gradilišta u ivanici (to je negdje na granici rekao bi čak i u bosni) šatro za luksuzne vile a ono goli krš po 55-65€ kvadrat. toda nije riskirao i dao +18% više. istina bok za 92% firme. dok se tu prodaje tek 50% i kusur no 1000kn dionica i svi sretni i zadovoljni.

who dares, wins

Ne mozete tu racunati prihode, kad je firma u klincu. Nekakvi parametri za uspordbu su 263 sobe sa 3 zvjzdice i 728 soba od kojih je vecina za rusenje. Toda za to nudi 233 milijuna kuna.

…. HIMR bi poslovao puno bolje nego posluje sada. Prihod bi sigurno rastao i možda već dosegao 200 mil kn, umjesto da 3 godine unatoč ne malim ulaganjima stagniraju.

Naravno da znamo da je LRH dala pismo namjere za HIMR, pa to nije neka tajna. Isto tako znamo da im je ova cijena previsoka. Što se mene tiče naravno da bi da ih kupi LRH jer radi se velikom potencijalu, a naravno da bi volio da ih kupe i što jeftinije. Ne vidim zašto vas kao dioničare previše brine za koliko će država prodati svoj udio. Bitno je da to napravi što prije i da tvrtka krene što prije dalje. Ni na LRH nije bilo bitno po koliko ih je dobio Ostoja, nego što su napravili nakon što su ih dobili. Imperial može isto tako nepredovati i rasti. Sad vam možda izgleda nezamislivo da bi u 3-4 godine Imperial mogao imati prihod od 200 mil kuna umjesto 120?
Tako je bilo i dioničarima LRH kad su prije 4 godine imali prihod 220 a sad 400, ili SLRS kad su sa 50 mil kuna u 5 godina digli prihod na 160 nakon privatizacije a danas "napadju" 300 mil.

Ako razmišljate o dugoročnoj dobrobiti tvrtke i njenih dioničara, važno ju je što prije privatizirati.

Rekao sam vam davno da ću vam se pridružiti kad tvrtka bude privatizirana (zapravo vjerovatno neću jer će dio dioničara onda očito prodati) ako procijenim da je cijena ok, i da će novi vlasnik nešto od toga napraviti. Ako se većinskom isplati platiti tu cijenu, zašto se nebi i meni?
Sa državom kada je većinski vlasnik ne želim biti suvlasnik. Loša iskustva.

presmiješne su mi neke vaše tvrdnje pa ih moram prokomentirati
vidim da ste jako sretni jer je u nekim fundamentima lrh napokon prestigla himr.
godinama sam vam uzaludno sugerirao da postate usporedne fundamente za himr i lrh ali ste se pravili da ne vidite i čujete,možda sad napokon i skupite hrabrosti kada je lrh ostvarili bolje rezultate.
prozirna je ta vaša namjera da se negativno pišući po drugim temama navlači na lrh.
osobno nikada neću kupiti lrh i radi vašeg neobjektivnog tendencioznog i negativnog pisanja o himr.
nešto je ta retorika pobijena argumentima ublažena ali bit je ostala ista.
ne želim ulaziti u raspravu i da ne ulazim u detalje sve je na ovoj temi dokumentirano pa koga zanima neka čita.

evo komentara:
riječ stagnacija i himr= nespojivo zašto?
himr ebitda=38% do ove godine lrh je mogao to samo sanjati pa nikada niste upotrijebili riječ lrh=stagnacija

himr se okreće u svom poslovanju višoj klasi gostiju jer želi odmak od masovnog turizma a to za posljedicu ima zadnjih godina praktično smanjenje broja gostiju
radi kontinuiranog dizanja kvalitete usluge i cijene naravno a zato su
>50% gostiju njemci i austrijanci. koliko su u lrh? a ima ogromnu prednost blizine navedenim gostima.
koliko ima još destinacija na jadranu sa takvom strukturom?
povećanje prihoda lrh je prije svega posljedica akvizicija a ne organskog rasta.
a te priče možda ćete jednog dana i vi kupiti himr…
ako vam je bio preskup na 200 po gotovo istim fundamentima kao današnjim daljni komentar nije potreban
vidim da na nekim drugim temama ubacujete himr u usporedbe i pritome koristite
nerevaloriziranu imovinu a da bi prikazali što veći omjer dug/kapital
ne uvažavajući nedavno provedenu revalorizaciju kroz novu procjenu imovine radi privatizacije.čestitam na objektivnosti
nema potrebe za brzom privatizacijom dolazi “ozbiljan novac”on će znati cijeniti ono što se prodaje.

sretno sa lrh ali pripazite jer mnogi su prevedeni žedni preko vode od vašeg voljenog vođe ukjljućujući i mene a immate više scenarija kako bi se to moglo opet ponoviti.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Ovdje bi se slozio sa daliborom. Prednost himr uodnosu na hcvt je veliki free float. Ako bi kupac uspio kupiti samo 60% himr, morao bi kasnije nadokupljivati. U isto vrijeme kako nadokupljuje trebao bi ici i u razvoj tvrtke, posto skupljanje veceg postotka dionica ide relativno sporo i ne bi se isplatilo zakocit tvrtku u razvoju, dok se ne skupi potrebna kolicina.

O revalorizaciji himr ne bi puno. Trziste je potvrdilo da je to jedna glupost, odnosno i cijena procjene nam sve govori. Ako se ovo zeli prodati po visoj cijeni, papiri moraju biti cisti. Ako se prodaje po principu pejnovic, onda treba diskont od 40-50%.

nitko od kako kaže kolega verdi”kokošara” nije 2007 govorio za himr da je 1300 preskupo već su se nadali da država tada pokrene privatizaciju i sretni bi bili da ga kupe po 1500.
što se to tako promjenilo od 2007 osim što je poslovanje himr bitno unaprijeđeno
svjetski indeksi su veći =znači krize više nema osim u hr
gdje je ima a još više neki žele da izgleda da je ima i da je još gore nego što je.zašto?
između ostalog da bi kupili himr po 500 umjesto po 1500(koliko ga procijenjuje bivši ministar turizma).
na prvi znak oporavka gospodarstva i bdp-a će se početi 160 mldr kn iz štednje preljevati na tržište kapitala
ako se čekalo 20 godina sa privatizacijom pa pričekajmo još 1-2 godine
rizika mi je gotovo “nula” na uloženo
ali zato veliki rizik da će se žurbom sa prodajom prodati po značajno nižoj cijeni.
to što nije bilo ponude ne znači da imovina ne vrijedi i da neće biti prodano i po većoj cijeni.
naše tržište je trenutno vrlo neefikasno radi slabe likvidnosti
to će se mjenjati i to vrlo uskoro
turistički sektor je predvodnica rasta a ostatak je trenutno uteg daljnjem rastu.
sređivanje papira i čekanje je dobitna kombinacija
već sada se vidi da će rezultati za 2015 biti još bolji.
vrijeme je na našoj strani neka se kupci znoje.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

pošto je i kao ostoja stekao dionice lrh? ja znam kako je prvi milion stekao tako da mi je on zadnji lik kojeg bi tu želio vidjeti.

who dares, wins

Problem je što niko od nas ne zna kakvi so tu neriješeni imovinsko pravni problemi i zašto se taj problem ne riješava. Isto važi i za HMST. Prodajom Plata se pokazalo da samo procijenena vrednost nije problem

New Report

Close