da se javim(nakon mjesec dana) da sam živ[emo_smijesak]
povod se vidi iz aviona,po meni ovo je vijest pozitivna u rangu sa objavom privatizacije a i na taj dan samo je nekolicina nas htjela kupovati po 300.
barem ja tako vidim ovu zadnju vijest
s obzirom da nitko osim mene za sada ne želi kupovati po 510
a s obzirom na vijest moram priznati da sam očekivao blokadu
možda sam krivo procijenio,nitko nije nepogrešiv ipak vjerujem da investitori sa zse još spavaju i da će se probuditi,progledati i krenuti u akciju
u svom zadnjem postu od 20.11.14 sam napisao”očekujem sada još 2-3 dodatna “snimanja” a prodaja po većoj cijeni od početne nebi bila iznenađenje”
najnovija vijest je više nego u skladu sa tom izjavom.
na današnjih 510 kn do početne 782(o moglo bi lako biti i više)je potencijalna zarada od 50% na vrlo kratak rok
nema lošeg scenarija jer imavina koja vrijedi min 782 je premium polica osiguranja.
iako neću odustati od pokušaja na moju žalost radi općeg pada na zse nije mi povoljan trenutak za preslagivanje pa sam ograničen u kupnji.
pazite na svoje papiriće jer bi uskoro mogli…
sve su to nepotpune informacije.vijest bi bila da su naveli potencijalne investitore koji su iskazali interes.tada bi se promet pokrenuo.ovako ćorak. moramo čekati odluku.
nije gotovo dok nije gotovo
a dok nije gotovo rizik uvjek postoji
najmanji rizik ćr biti u arbitraži kupiš i prodaš sa zaradom 2-3%
danas se može kupovati sa mogućom zaradom preko 50%
što daje koeficjent 25x veće zarade a dali je rizik 25x veći?
po meni nije niti blizu toga.
>danas se može kupovati sa mogućom zaradom preko 50%
Ok moguće
>što daje koeficjent 25x veće zarade a dali je rizik 25x veći?
nisam ekonomski strucnjak ali tebi savjet da se ne pačaš u matematiku i izračune rizika (inače poznatije kao vjerojatnost i statistika kao uvodni predmet o tome na faksu …), jer ovo je za jedinicu bez prava polaganja 6 mjeseci!
🙂
“25x” je izrečno u kontekstu rizika a svi znamo da je to
individualna percecija i svi je vidimo drugačije.
htio sam reći da je omjer rizika i potencijalne dobiti po mom mišljenju
izuzetno povoljan a opet naravno ne garantira ništa.
želim što više takvih omjera u životu kojima se povečavaju vjerojatnosti veće zarade.
priznam da nisam metematičar statističar sa diplomom više sa životnom praksom i jako sam zadovoljan kako me do sada služila a da si se i ti se po njoj više ravnao bio bi danas više sretan čovjek.
do sada me moja metematika i statistika odlično služila pa sam na ovoj temi za razliku od tebe iznio puno neusporedivo više od tebe statističkih i metematičkih izračuna.
do sada se nitko nije žalio,ne želim reći da možda nije bio i koji krivi ali sigurno nenamjerno.
nisam na temi pisao mjesec dana a ti odmah napadaš kao da je kraj svijeta, a imali smo mjesec dana priliku kupovati i prodavati prije ove vijesti..
ja sam kupovao a po tvojoj reakciji sam skeptičan da jesi.
nemoj ćekati da mi stigne cash i da drugi “progledaju” biti ćeš još više razočaran.
vijesti su po meni jako pozitivne
teoretki još bi mogle biti samo bolje da se sazna da je valamar jedan od te trojice,a znamo da će sve procuriti i pitanje je samo dana
zato i “plačem” i ljut sam na sebe jer sam potrošio
cash na “krive” stvari u ovom trenutku
sve je to za žive ljude
sretno svima a tebi posebno da se malo udobrovoljiš[emo_palacg]
kakve veze ima moja opaska na sve vezano na HIMR ili način trgovanja na njoj?
[emo_zacudjen][emo_zacudjen][emo_zacudjen][emo_zacudjen][emo_zacudjen]
A da sam dobre volje jesam ali opet ne kuzim kako to sve uspijes povezati s matematikom i onime kaj si napisao!???
[emo_zacudjen][emo_zacudjen][emo_zacudjen][emo_zacudjen][emo_zacudjen]
P.S.
Naisam te napao kao da je kraj svijeta nego samo komentirao tvoj “izračun” … pa valjda dopuštaš bilo koji komentar na svoje stavove, pogotovo ako nije na osobu nego na stavi sadržaj.
[emo_palacg]
funky@
komentar kažeš?
citiram te “jer ovo je za jedinicu bez prava polaganja 6 mjeseci!”
meni ovo ne zvuči kao komentiranje više kao ocjenjivanje?!
kada me netko ocjenjuje a posebno tako negativno tada si postavim meni logično pitanje tko je taj?
26.09.
mislim da stamped počinje …. nažalost po sve nas koji imamo
HIMR.
Nadam se da oko 300-350 će stati
a stalo je na 433
Ako je sve ovako kako vi tvrdite, ond acijena u ponedjelajk ide na 650 samo tako.
U protivnom, ne znam, izgleda da ima mnogo samaritanaca koji žele pomoći drugima…
Ja predviđam blagi ras ali ne preko 500, i to za duže vrijeme.
Živi bili pa vidjeli.
a tri dana kasnije išlo je do 534 kn pa 10.11.14 do 586kn
i nitko ti na ovoj temi nije dao “jedinicu bez prava polaganja 6 mjeseci”
jer nitko od nas nije nepogrešiv.
točnost tvojih procjena i ocjena je vrlo upitna zato bi bilo korektno da se suzdržih od ocjenjivanja drugih a posebno tako strogo.
ćemu ova rasprava neznam kada mi se čini da smo na istoj strani
i ti i ja želimo kupovati ili?
ja sam danas kupio sitno 30 kom prvih 15 po ask-u i pred kraj po bid-u 15.
srce je htjelo još ali je novčanik prazan za danas.
kešles do kraja ali sutra se nadam nešto “ispresložiti”
čini mi se da je danas počeo odbijanac grobex-a,neka to tehničari prokomentiraju.
moglo bi to imati utjecaja na kretanje cijene prema gore sljedećih dana jer su vjerojatno i drugi slično meni ostali neočekivano zarobljeni padom grobex-a.
predlažem da završimo sa ovom besmislenom raspravom da ne zatrpavamo temu sa glupostima kada imamo bitno pametnijih stvari za raspravu kao što je
http://www.duudi.hr/za-drustva-hoteli-plat-imperial-rab-i-jadroplov-pristiglo-ukupno-20-pisama-namjere/
ili da preselimo na privat za nastavak.
bilo bi nam mudrije da se skupimo i pokušamo u interesu svih nas napraviti konstruktivnu raspravu na temu nove vijesti i da pokušamo “iskopati”
što kvalitetnije info i zaključke.
neke velike rasprodaje nije bilo(osim viktorije,oni prodaju tuđe i priča su za sebe)) tako da sigurno ima još dosta onih koji drže ove dionice iako večina njih ne piše na temi.
ipak se raslet bliži kraju i logično je za očekivati da će ova tema postati opet među najpopularnijima među onima koji imaju i nemaju još ili neće niti imati ali ih zanima rasplet iz raznih razloga.
>točnost tvojih procjena i ocjena je vrlo upitna zato bi bilo korektno da se suzdržih od ocjenjivanja drugih a posebno tako strogo.
Povlačim sve što sam rekao i držim da je tvoja matematika koju si iznio nekoliko postova prije točna, odmjerena i vrlo objektivna a nadasve poučna za sve nas koji pratimo ovu dionicu.
[emo_beztona]
Nadam se da smo s mojom isprikom završili pseudo analizu kojoj sam podrgnut od tvoje strane….i opet vrlo objektivno, stručno, bez ocijenjivanja i nadasve poučno po sav auditorij na forumu … Respect!
[emo_smijeh]
NAdam se da za par dana ide opet neki veći otkup s tvoje strane sada kada je to tako povoljno (50% ili 25 puta nešto … samo tebi razumljivo)
funky@
ne tvrdim da je moja matematika točna
predlažem da i ti izneseš svoju matematiku.
najviše bi volio ako bi uspio nekog ili što više onih koji imaju dionice da ih nagovoriš na prodaju jer meni nebi bila čista savjest da to pokušam pošto ja vjerujem da za mene nije dobra prodaja po ovoj cijeni.
što ne znači da stvarno nije,to će vrijeme pokazati.
ti i ja imamo neku povijest svojih postova na ovoj temi pa se to može i proučiti.
i dalje nakon 5 godina stojim iza svakog slova i pozivam tebe i sve koji misle kao ti da me citiraju,kritiziraju,isprave…
danas sam dokupio a planiram još sa prilivom likvidnosti pogotovo ako tvoja matematika bude uvjerljiva pa cijena padne na tvoj target “300-350”
tada bi bio sklon i nekim hazarderskim potezima tipa “kud puklo da puklo”…
dobro je za sve nas da imamo što više mišljenja na temi,nije dobro da se mi međusobno riječima ocjenjujemo.
nadam se da se slažeš i da ćemo moći proćitati tvoju matematiku.
ne ali
znači da nisam jedini koji je primjetio da je mreža(i to veća ovaj puta)spuštena u vodu,pa da vidimo koliko će se ribica uloviti ovaj puta.
biti ću u blizini možda se i meni koja sama ubaci u brod(ima još mjesta).
rasplet će biti za mene svakako pozitivan za bilo koji scenarij
a)stvara se još jedna iluzija iza koje stoji ozbiljna želja za kupnjom koja će dovesti stvari na pravo mjesto za strpljive
b)nije iluzija i moći ćemo kupovati na rasprodaji on što se već prodaje na -40 % od procijenjene imovine
za mene čisti win-win
reklo bi se “ko na božić”
sretan božić svima
svima želim pun stol i puno zdravlja
za predstojeće blagdane i puno uspjeha u novoj godini
čujemo se u 2015
lp