HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…znači i na platu je otkupljena jedna dokumentacija bez dubinskog snimanja kao i na hmst a na himr imamo minimalno jednu otkpljenu dokumentaciju i minimalno jedno dubisnsko snimanje za sada.
možda je i ona shvatila razliku pa je počela sumnjat u svoje teze?

ne mislim da je ova vijest za plat dobra za nas ali niti me previše zabrinjava jer se i plat i hmst u nekim stvarima nemogu mjeriti sa himr a sve je detaljno opisano na prethodnim stranicama:monopol,300.000m2 zemljišta,bez viška radnika,sposobna uprava,krediti sa niskim kamatama …i zato nebi bila nikakva senzacija protivno općoj percepciji da himr bude prodan već u ovom krugu.percepcija koju nameće i ova novinarka pitanje je samo iz koji pobuda,dali je to samo potreba za senzacionalizmom ili nešto drugo..

a pad ntječaja i za himr bi se trebao dogoditi po njoj radi “nemogućih uvjeta” natječaja
ajmo po redu:

1.dizanje svega na 4*? pa kome još uvijek nije jasno da je tu jedino ispravno rješenje i u najboljem interesu i budućeg vlasnika.
2.iz vlastitih sredstava? pa otkupit će min 90% dionica u ponudi znači tih 200 mil kn ulaže sam sebi.
3.cash a ne kredit? ako ima sam sebi će time učiniti uslugu a sačuvaj me bože opet investitora koji nemaju novaca,pa to može i himr sam,za to mu netreba novi vlasnik,uostalom nakon padove koja ide uskoro ostaće samo eva za dići na 4*.

tvrdim da to za jedan valamar nisu “nemogući uvjeti2 ali i stoji da je njhovo pravo da pokušaju kupiti himr što jeftinije samo valamar bi možebitnim izazivanje novog natječaja “povlačio mačka za rep” a to može završiti i loše.
nadam se da proces privatizacije neće odgoditi ili usporiti planove obnove kapaciteta jer nama novi vlasnik nije neophodan,mi samo živimo u državi kojoj treba novac a izgleda da na tu kartu igraju i svi potencijalni kupci pomalo zaboravjajući da političari nesmiju i ne žele prodavati “ispod cijene”
za to više nema oprosta,imamo svježi primjer hpb gdje ucjene nisu prošle
a neće niti na himr proći jer je ovo dobro posložena i profitabilna firma.
kad tad će ju netko platit “suhim zlatom” ako su ovi naši domaći igraći prepohlepni neka ju kupe stranci kojima neće biti skupa za par godina na >1000.
zašto ne pričekati još koju godinu,meni se ne žuri ovdje mi je novac sigurniji nego u banci a prinos neusporedivo veći.
a građevinsko zemljište po 30 eur i zgrade koje se amortiziraju na 30 g nasigurnija polica osiguranja koju mogu imati.

” mi ćemo ponoviti te natječaje, promijeniti neke uvjete ali cijenu firme nećemo mijenjati. Te firme nisu gubitaši pa neka stoje i čekaju sljedeću priliku”.

http://www.poslovni.hr/karijere/od-izdavaca-poleta-do-gospodara-nekretnina-280609 [poslovni.hr]

u ovoj državi se može oprostiti sve osim uspjeha i činjenice da”si u pravu”
a to dokazuju ocjene na ovaj moj post i gotovo sve ostale

iz članka je vidljivo i da:
“Pod značajnim smo pritiscima da se ide ispod cijene”

“pohlepa je zdrava ali prevelika pohlepa je vražja stvar” napisao sam prije par dana.
dali će pamet i razum nadvladati pohlepu kod valamara i ostalih i dali će se zadovoljitii i sa velikim poklonom ili će tjerati”mak na konac”
znati ćemo jako brzo,imajte na umu da njihova prevelika pohlepa i neprodaja himr je usluga svima nama koji ćemo tom istom valamaru ili nekom drugom naplatiti tu preveliku pohlepu u budućnosti i to sa debelim kamatama kakve ćete vrlo malo vjerojatno ostvariti nekim drugim ulaganjem pri gotovo zanemarivom riziku jer smo osigurani najsigurnijom policom osiguranja a to su nekretnine i to nerevalorizirane.
a “predatori” neka kupuju građevinska zemljišta(kada im je na himr 30 eur po m2 previše)i neka grade ,jedva čekam da vidim te troškovnike pa da ih usporedim sa 782 kn rastove procijene imperiala.
a na rabu sigurno neće graditi,ima još otoka ali nije to to…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

bar se zna neka cijena od koje se neće odstupati. a što se tiče ove trgovine i guranja bida i aska u svim mogućim pravcima mogu samo konstatirati da već duuuugooo, duuugooo nisam vidio nešto dosadnije i gluplje.

who dares, wins

duudi(vlada) je poručila kupcima
dobili ste popust,možemo vam još uvjete poboljšati
ucjene neće proći
uzmi ili ostavi i čekaj novi ntječaj ako misliš da ti je tako pametnije
dali sam dobro razumjela najnovije od Pejnovića?
dali bi u budućnosti cijena mogla biti veća ili manja?

duudi(vlada) je poručila kupcima
dobili ste popust,možemo vam još uvjete poboljšati
ucjene neće proći
uzmi ili ostavi i čekaj novi ntječaj ako misliš da ti je tako pametnije
dali sam dobro razumjela najnovije od Pejnovića?
dali bi u budućnosti cijena mogla biti veća ili manja?

da vas parafraziram

“uzmi u pola cijene ili ostavi”

bivši ministar herak je izjavio da himr vrijedi 1 mlrd kn
što ispada oko 1550 kn po dionici

2007 je burzovna cijena bila 1300 kn(direktor nije prodavao,neznam ali pretpostavljam da je mislio da vrijedi više) i nije bila u toku procesa privatizacije što znači da bi vjerojatno bio prodan po 1500 ili više i to sa bitno lošijim fundamentima od današnjih

na temelju nedavno izgrađenih turističkih objekata u hr može se izračunati(procijeniti) da bi današnja izgradnja himr stajala 1250-1500 kn po dionici

dali je to sve što se uklapa u priču “1500 kn po dionici” samo jedna velika slučajnost?

u čemu je onda problem da to valamar ili netko drugi kupi u pola cijene po početnoj cijeni 782 kn
pohlepa? mora imati negdje i svoju granicu inače radi puuuuno više štete od koristi

ako nitko ne želi u pola cijene neka stoji,neka himr sam uzme kredite a zašto ne i dalje onih hbor-ovih za otoke po 1% kamate investira i podigne padovu i evu na 4* pa im neće biti puno za 5g ili manje po 1500 kn po dionici platiti.

i naša burza će doživjeti procvat kad tad a po nekima jako brzo
dali je mudro u takvoj situaciji odgađati kupnju nečeg što se prodaje u pola cijene?
može se malo uštediti ali jaaako puno izgubiti,moraš biti veliki “kockar” da prihvatiš takvu okladu.

http://www.poslovni.hr/burze/investitori-u-iscekivanju-novog-burzovnog-booma-280514 [poslovni.hr]

“pisanje Reutersa koji godinama umrtvljenom domaćem tržištu kapitala predviđa pravu renesansu.
Sada je red, tvrdi Reuters, na Bukureštanskoj i Zagrebačkoj burzi koja se tržišnom kapitalizacijom opasno približila mađarskom tržištu. Pomalo laskavo Reuters je burze na Balkanu počastio izrazom “nove zvijezde”…”

u tom slučaju bit će jaaaako puno suza za propuštenom prilikom kupnje u pola cijene

sve ovo pišem na “temelju zdrave logike” i javno dostupnih informacija.
sami procijenitre koliko je to utemeljeno i koliko je vjerojatno da ti zainteresirani kupci koriste istu logiku potpomognuti sa još nekim alatima i zato i vjerujem da se neće “igrati sa vatrom” i da će već u ovom krugu ugrabiti našu “mladu” jer malo je takvih “prilika”
a kao što znate imam dionice ,imam ih dosta
ako neće biti ponude u ovom krugu imat ću ih još više,još dosta više ovisno o cijeni jer “Be prepared, son. That’s my motto”
za mene je ova čaša polupuna a ne poluprazna.
i ne vidim ovdje mogućnost gubitka pri postojećoj polici osiguranja(imovini) i cijeni.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Vaš link …ovo ili imperijal. cijena je ista

who dares, wins

Vaš link …ovo ili imperijal. cijena je ista

pa da to je skoro isto,mislim ovih 308 ležaja i imperialovih 3000 ležaja + autocamp za 5000(uskoro više)… da sad ne idemo u detalje
moramo priznat da treba još uložiti 200 mil kn da se digne sve na 4*
ali 10X više ležaja za samo duplo veću cijenu iste kategorizacije + kampovi i ogromne količine zemljišta za razne kombinacije po želji gratis
a oni”pritišću”
http://www.poslovni.hr/karijere/od-izdavaca-poleta-do-gospodara-nekretnina-280609 [poslovni.hr]

sram ih može biti sve po redu koji i nakon ovakvih poklona traže još.
biće da im je ipak pohlepa pomutila mozak.
umjesto da šute i u tišini pokupe te poklone što im se “servira” pod nos.
samo neka “traže vraga a on dođe i sam bez da ga se zove”
ne želim to ali ako uskoro u novinama osvane članak kako se nekom pogoduje da zaradi stotine mil kn i sve “padne u vodu” bit će to i više nego zasluženo.

treba ih pustit neka grade kao ovaj čeh sami pa da vidimo koliko će to njih koštat i koga će onda “pritiskat”
i nek se vrate za koju godinu da ih pitamo dali im je 1500 puno ili malo.

Pa što je tu čudno? Od kada je bogatunima bilo dosta??
Stvarno ne znam čemu čuđenje…oni su takvi i nikada se neće promjeniti jer da se promijene, ne bi bili bogatuni.

nisam znao da je pejnović bio 15 godina u moskvi. rusa ima buljuk koji mogu ispuniti sve uvjete natječaja. finale me pomalo zanima više od zarade. posebno kad gubitak nije moguć [emo_namigusa]

who dares, wins

>gubitak nije moguć
Dok novac nije u vašem džepu, u ovom biznisu uvijek postoji mogućnost gubitka. a kamoli ne na ovome.
Druga je stvar kolika je vjeroatnost i na koji rok se gleda, ali biti ovako isključiv samo pokazuje da se vjerojatnost i statistika nije baš najbolje naučila (ako je ikada i učena kao poseban predmet iz matematike!)
[emo_cool]

Pa što je tu čudno? Od kada je bogatunima bilo dosta??
Stvarno ne znam čemu čuđenje…oni su takvi i nikada se neće promjeniti jer da se promijene, ne bi bili bogatuni.

čini mi se da će se ovaj puta morati zadavoljiti sa samo 50% popusta i sa min cijenom 782 jer pejnović kaže
“Te firme nisu gubitaši pa neka stoje i čekaju sljedeću priliku

a minimalna je vjerojatnost da će kad dođe “sljedeća prilika
početna cijena biti manja a puno prije da će biti veća.
pa da vidimo tko će bolje proći,ja se kladim na sebe i tvrdim da ako valamar ili netko drugi ne ugrabi ovu”priliku” da za već samo godinu dana neće niti sami sanjati o kupnji ispod 1000 kn
samo nisu oni baš tako naivni da to neznaju.
pohlepa ih zasljepljuje ali prilično sam uvjeren da će u zadnji čas “progledati”
ne jer nas vole već radi straha da će propustiti pokupiti bonus u stotinama mil kn
zašto se prošle godine adrs žurio sa ponudom na mais-u dok je cijena bila 0,7 Bv
nedavno je dotaknula i 1,8 Bv a prevelika pohlepa i ponuda od smješnih 1,0Bv ih je koštala propale ponude jer nisu otkupili niti približno potrebnog za istiskivanje.
da su mi ponudili 1,5 bv tada ja bi im otpustio a sada čekam 3,0 Bv
misliš da ću još dugo čekati?podsjetiću te na ovaj post
isto će se dogoditi i sa himr,kvaka je samo što nitko nezna točno kad će a kad se dogodi već si propustio “vrhnje” ako nisi “unutra”
u par mjeseci himr je narastao 200%
izlazak iz ove dionice je opasna igra u zadnjem stampedu(do 390) se je cijena vratila na početnih 540 prije stampeda na 3x manjem prometu,znači samo jedan od tri ulagača je uspio nazad kupiti ono što je prodao i to po broju dionica a u praksi je to samo nekolicina ulagača pokupila.svi ostali sada štrikaju i nadaju se da će propasti ovaj krug kako bi se mogli ukrcati tamo gdje su se iskrcali.
u međuvrenenu se priključuju sad već pravoj vojsci razočaranih propuštenom pprilikom i jedva čekaju moj post da se ocjenama iskale na meni koji već godinama ovdje ponavljam da je vrijeme za kupnju a ne prodaju
imamo službeno procijenjenu imovinu na 782 kn a prodaja ispod toga je poklon nekome.

nisam znao da je pejnović bio 15 godina u moskvi. rusa ima buljuk koji mogu ispuniti sve uvjete natječaja. finale me pomalo zanima više od zarade. posebno kad gubitak nije moguć [emo_namigusa]

Nažalost sa Rusima trenutno ima problema po pitanju ulaganja i transfera novca iz majčice Rusije

Nemoj misliti na m2!

ovo si prefino rekao-rusi tenutačno imaju veto.

New Report

Close