Za koga je pravljen natjecaj ako se nitko na njega nije javio?! Odnosno podnio obvezujucu ponudu.
A sto ti mislis?
nešto glasno razmišljam možda je ovaj natječaj pravljen ciljano za imperijal i nekoga a ovo dvoje drugih su bili samo onako pride? sve mi nešto govori da to neće samo tako završiti.način trgovine mi je skroz čudan.
himr sa svojim fundamentima je više nego samostalna i neovisna firma koja netreba privatizaciju a prodaje se jer je to prilika vladi da se dočepa dodatnog prihoda za razliku od hmst i plata koji nemaju alternativu privatizaciji.znači razlika je vidljiva “iz aviona” a ako tome još dodamo sve ostale prednosti himr…
dali je u tom slučaju logično i objektivno na temelju neuspjelih natječaja na njima zaključiti da će pasti i natječaj na himr?
možda i hoće ali bilo bi to daleko od senzacije da prođe.
ako ima ozbiljnih kupaca oni su sigurno svjesni da niti nemoraju tražiti(sanjati”) za firmu kao himr koja je po svim fundamentima neovisna o privatizaciji neki diskont jer nema političke stranke koja bi bez opravdanog razloga(a nema ga) dala(usudila se prodati) himr ispod cijene imovine koju je rast procijenio.
olabavljenje uvjeta je nešto o čemu se može razgovarati ali na himr su svi uvjeti provedivi i prihvatljivi a pozivanjem na njih radi novog kruga natječaja i možebitne male uštede od valamara bilo bi “igranje sa vatrom”.
nemogu puno uštediti ali mogu puno izgubiti jer će novi krug privući i ostale kupce a nezaboravimo da nitko još sa sigurnošću nemože tvrditi da već i sada nema još zainteresiranih osim valamara koji snimaju ili će snimali ili koji su otkupili dokumentaciju tako da treba sa rezervom uzeti navodno “samo” valamarovu zainteresiranost.
već sam ranije napisao”vidjećemo koliki su kockari”ako si to u navonastaloj situaciji(gubitak vodeće pozicije u hr turizmu) to mogu priuštiti.
danas sam dokupio po avg 480 jer ako i ne prođe u ovom krugu na tome sigurno neću izgubiti pri rastovoj procjeni od 782 kn
pitanje je samo koliko ću ćekati da naplatim to ulaganje a ne dali ću…
to je mogućih skoro 40% na desetak dana ili više
dali me je zasljepila pohlepa ili sreća prati hrabre ili…?
. Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) 24. veljače ove godine objavio je javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 92,49 posto, ili 181.440 dionica “Hotela Plat”.
Ovaj turistički kompleks sastoji se od dva hotela, šest vila, dva paviljona i ostalih sadržaja kao što su restorani i trgovine. Nekretnine su izgrađene između 1960. i 1972. godine, a tek trećina je obnovljena.
Primjerice, hotel “Orphee” s 82 sobe obnovljen je 2000. godine. No, glavni objekt, hotel “Ambasador”, nekadašnjeg kapaciteta 302 sobe, nije u funkciji. Uništen u ratu, taj objekt iziskuje značajna ulaganja. Od prijeratnih kapaciteta, a bilo je 555 soba, čak 426 nije u funkciji. “Hoteli Plat”, sa 75 zaposlenih, danas raspolažu kapacitetima 129 soba i 107 apartmana, što je ukupno 535 kreveta.
Potencijalnim kupcima zasigurno su zanimljivi kao samostalni hotelski kompleks na samom moru, ali izvrsno smješten, samo 12 kilometara od povijesne jezgre Dubrovnika i šest kilometara od zračne luke u Čilipima.
Treba biti pošten i priznati da je sada veća mogučnost da ovaj krug ne prođe nego da prođe, nastavno na Plat i HMST.
U slučaju da ne prođe dobra vijest je da je cijena već sada blizu padu HMST u odnosu na traženu cijenu države, naime cijena HMST je na ca. 56 % tražene cijene koju je država tražila, a to bi u slučaju HIMR bilo ca. 440 kuna.
Glavno pitanje kod HIMR je problem sa dokapitalizacijom iz vlastitih sredstava.
Realno u HR, mislim da to jedino može napraviti Adris. Ili neki stranac.
No sve je još otvoreno, vidjet ćemo koliko je bilo otkupljeno dokumentacija za due dilligence, to će mnogo reći o HIMR-u, u slučaju HMST i PLAT otkupljena je samo 1.
lp
još 9 dana za predaju ponuda.
Rok za predaju je 12.10.
28.7. je donesena odluka u kojoj piše da će se poziv izdati 15 dana od donošenja odluke što bi bilo 12.8. Nakon toga 60 dana uz mogućnost produženja na zahtjev bar jednog zainteresiranog. Sve piše u objavama na DUUDI
sve je moguće ali brat bratu plat i ovo nisu za usporedbu. plat je ruševina. kad se malo usporede te cifre ako je netko spreman dati cca 500mkn zar mu je stvarno problem investirati u naredne 3 godine pišljivih 200mkn. to bi i bez privatizacije bilo. ne treba zaboraviti da je bivši ministar herak rekao da to vrijedi bar 1,5milijardu kn. valjda i on za nekoga nešto lobira, mulja i petlja pa je od prilike upućen u neke cifre. pa i da nije prepolovimo to pa je to tu negdje što vlada traži. ja bi to volio prodati idući tjedan ali ako ne ide ima i hold opcija.
Treba biti pošten i priznati da je sada veća mogučnost da ovaj krug ne prođe nego da prođe, nastavno na Plat i HMST.
U slučaju da ne prođe dobra vijest je da je cijena već sada blizu padu HMST u odnosu na traženu cijenu države, naime cijena HMST je na ca. 56 % tražene cijene koju je država tražila, a to bi u slučaju HIMR bilo ca. 440 kuna.
No sve je još otvoreno, vidjet ćemo koliko je bilo otkupljeno dokumentacija za due dilligence, to će mnogo reći o HIMR-u, u slučaju HMST i PLAT otkupljena je samo 1.
lp
lp
1.osim hmst i plata imamo mi i svježi primjer koločepa koji je plačen po traženoj cijena(iako je bio “samo“jedan kupac)
i to 75.000 eur po sobi 3* + otplata dugova + dizanje svega na 4*
i nije bilo toliko prigovaranja na uvjete kao na ovoj temi.
imovina se mora platiti a ima tu sigurno i nemalo “bonusa” za dobrog kupca
stječem dojam da netko želi od nas da smo “veći katolici od pape”
stvarno ne vidim nikakav problem u ispunjavanju traženih uvjeta za “do jučer” najveću turističku firmu u hr.
love su puni ko brod,i a znaju svoj posao kojeg nema toliko kao na hmst i platu ostaje samo jedno pitanje.
dali “žele” himr koliko je toda “želio” koločep?
ja znam nekoliko jakih razloga zašto bi im bilo pametno da je odgovor “DA”
a sve je detaljno opisano na prethodnim stranicama
2.tom sam se logikom i ja vodio pri jučerašnjoj kupnji moguća dobit je bitno veća od mogućeg gubitka a rasplet za samo 10 dana u ovom krugu a novi će ići(ako će trebati) vrlo brzo sa vjerojatno samo olabavljenim uvjetima što bi po općoj percepciji trebalo biti dovoljno da se nađe kupac.
kako će biti i dali će bolje proći oni koji su strpljivi ili oni koji pokušavaju na “valovima” što više zaraditi znati ćemo uskoro.
sretno svima