HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dakle, prema odgovoru iz CERPa rok za Plat je 29. 09. a rok za Imperijal je 10.10. [emo_smijeh]

Rokovi za dostavu obvezujućih ponuda su u točki 11.

http://www.duudi.hr/wp-content/uploads/2014/08/Odluka-Plat.pdf

http://www.duudi.hr/wp-content/uploads/2014/08/Odluka-Imperijal.pdf

I sad nek mi netko objasni kako 60 dana koji teku od istog datuma, u slučaju Plata ističu 29.09, a kod Imperijala 10.10. ?

Jedino logično objašnjenje je da na Rabu, s obzirom da je to otok, dani sporije prolaze. [emo_smijeh]

Znači kada su donesli Odluku, u roku 15 dana su bili dužni uputiti poziv investitorima ,a od upučivanja poziva broji se 60 dana, znači da su za Plat uputili poziv 2-3 dana ranije nego za Imperijal…

Aj dobro, to čak i ima logike. [emo_smijeh]

taj plat bi mogao biti ključ odgovora šta se to dešavalo na himr danas jer
rok za podnošenje ponuda je do 29.9 znači zaključno sa današnjim danom.
bit će da isti onaj/oni koji su najvjerojatnije znali da ni za hmst nije bilo ponuda a rok je bio sa zaključno 08.09.(pon) u sri čet i pet(12.09 kada je oko 15h došla vijest od uprave maestrala??? da nema ponuda) ) imali smo u ta 3 dana koja su prethodila objavi 6x veći promet na himr od prosječnog u zadnjih par mjeseci
slučajno ili ne procijenite sami.
ako je danas bio zadnji rok za plat tada lako možemo pretpostaviti što znaju oni a što ćemo znati “službeno”i mi za par dana vjerojatno od uprave plata sve ovisi koliko imaju otkucaja na tastaturi po danu.
presmješno i navjerojatno i za “banana” državu a tek državu članicu EU
EU je pred raspadom koliko god mi šutili o tome.
znači vjerojatno sljedi još jedan krug do cca 390 i nazad ali na puno manjem volumenu kada krdo shvati da neće valamar i ostali zainteresirani odlučivati o svom daljnjem postupanju na temelju postojanja ili nepostojanja ponuda za plat.
a onda nam sljedi još i jadroplov
pa se možda i naša omiljena novinarka uključi sa svojim tezama
sve u svemu čeka nas barem nekoliko tobogana
odličan trening za živce,mozak i prste
raj za trejdere
neka igre počnu
P.S.
jesam vam rekao da pripremite cash i šampanjac
nisam slučajno prvo spomenuo cash
[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

http://danas.net.hr/novac/cesi-ulazu-50-milijuna-eura-u-zapusteni-kompleks?rss=2

“Obersnel je kazao da su se predugovorom investitori obvezali kupiti ovo zemljište za 34 milijuna kuna, a cjelokupna njihova investicija se procjenjuje na oko 50 milijuna eura.

Izgradit će se hotel sa 113 soba s fitness centrom, manji kongresni centar te 24 vile i vanjski bazen. Ukupna bruto razvijena površina svih građevina je 25.000 četvornih metara.

tek kad usporedimo cijenu gradnje novih turističkih objekata vidimo koliki je “poklon” prodaja himr po 250 mil kn za 50% dionica odnosno 782 kn po dionici koliko je rast procijenio imovinu.
ovaj novi projekt ima cijenu 350 mil kn za bruto 25.000 m2 a himr ima 100.000 m2 (nije ista kategorizacija ali razlika je ogromna)+ ogromne količine zemljišta za gradnju novih hotela + 2 kampa + praktični monopol na jednom prekrasnom otoku za sva vremena.
ako to neće valamar i ekipa uzeti sada kada im je “servirano” pred nos po ovoj poklon cijeni nadam se da niti neće više imati priliku barem ne sljedećih 5 godina ili ako u nekom od sljedećih krugova privatizacije se bude korigirala na niže početna cijena da će im to netko ispred nosa odnjeti.
tome ću se veselit i u to ime otvorit jednu od onih jako prašnjavih boca u podrumu.
držim kada netko nije zadovoljan sa velikim poklonom da ne zaslužuje da dobije nikakav,tome se mogu veseliti jer to doživljavam kao”pravdu na djelu” koliko god to nekom izgledalo čudno.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Završeno je pripajanje.
“Društvo Valamar Riviera d.d. je po pripajanju sveopći pravni sljednik društava VALAMAR GRUPA d.d. i VALAMAR ADRIA HOLDING d.d. te time stupa u sve pravne odnose pripojenih društava.”
Sada mogu završiti posao što je započela VG.

34 495,09
10 498,00
70 499,49
10 514,99
1 515,00
6 516,00
5 517,94
20 518,00
10 519,00
10 520,00
52 525,00
913 527,87
gle ovog što se junači

who dares, wins

nema tu nikakvog junaštva. na žalost od prodaje imperiala ove godine, po procijenjenoj cijeni i uvjetima nema ništa. još tinja zraka nade koja priječi nagli pad trenutne cijene, do konačne, službene objave rezultata.

Propao i natječaj za Hotele Plat, država mijenja uvjete!

Propao i natječaj za Hotele Plat, država mijenja uvjete!

Pa to je i bilo očekivano, sam je Pejnović najavio da će privatizacija Plata vjerojatno propasti u ovom krugu dok “Imperial očekuju dvije, tri jake ponude.”

saki, znam da nada umire posljednja ali ovdje se dotična gospođa zapravo nije niti pojavila.
Vidimo se svi (ako!) u II krugu.

nakon propalog natječaja na hmst i izjave naše omiljene novinarke”Nakon propale prodaje Maestrala, isto čeka Rab i Plat”
svjedočimo evoluciji i to u samo nekoliko dana.
jer nakon propalog natječaja za plat naša novinarka svojom izjavom
Sve je jasnije da će tako propasti i natječaj za Hotele Imperial Rab”
više i nije tako sigurno,štoviše dalo bi se zaključit da počinje vjerovat da je moguće da će himr biti prodan već u ovom krugu.
možda je čitala ovaj topic u zadnje vrijeme pa je i to razlog promjene stava.
ipak ne odustaje od nekih svojih teza koje ne stoje.

znači i na platu je otkupljena jedna dokumentacija bez dubinskog snimanja kao i na hmst a na himr imamo minimalno jednu otkpljenu dokumentaciju i minimalno jedno dubisnsko snimanje za sada.
možda je i ona shvatila razliku pa je počela sumnjat u svoje teze?

ne mislim da je ova vijest za plat dobra za nas ali niti me previše zabrinjava jer se i plat i hmst u nekim stvarima nemogu mjeriti sa himr a sve je detaljno opisano na prethodnim stranicama:monopol,300.000m2 zemljišta,bez viška radnika,sposobna uprava,krediti sa niskim kamatama …i zato nebi bila nikakva senzacija protivno općoj percepciji da himr bude prodan već u ovom krugu.percepcija koju nameće i ova novinarka pitanje je samo iz koji pobuda,dali je to samo potreba za senzacionalizmom ili nešto drugo..

a pad ntječaja i za himr bi se trebao dogoditi po njoj radi “nemogućih uvjeta“natječaja
ajmo po redu:

1.dizanje svega na 4*? pa kome još uvijek nije jasno da je tu jedino ispravno rješenje i u najboljem interesu i budućeg vlasnika.
2.iz vlastitih sredstava? pa otkupit će min 90% dionica u ponudi znači tih 200 mil kn ulaže sam sebi.
3.cash a ne kredit? ako ima sam sebi će time učiniti uslugu a sačuvaj me bože opet investitora koji nemaju novaca,pa to može i himr sam,za to mu netreba novi vlasnik,uostalom nakon padove koja ide uskoro ostaće samo eva za dići na 4*.

tvrdim da to za jedan valamar nisu “nemogući uvjeti” alii stoji da je njhovo pravo da pokušaju kupiti himr što jeftinije samo valamar bi možebitnim izazivanje novog natječaja “povlačio mačka za rep” a to može završiti i loše.
nadam se da proces privatizacije neće odgoditi ili usporiti planove obnove kapaciteta jer nama novi vlasnik nije neophodan,mi samo živimo u državi kojoj treba novac a izgleda da na tu kartu igraju i svi potencijalni kupci pomalo zaboravjajući da političari nesmiju i ne žele prodavati “ispod cijene”
za to više nema oprosta,imamo svježi primjer hpb gdje ucjene nisu prošle
a neće niti na himr proći jer je ovo dobro posložena i profitabilna firma.
kad tad će ju netko platit “suhim zlatom” ako su ovi naši domaći igraći prepohlepni neka ju kupe stranci kojima neće biti skupa za par godina na >1000.
zašto ne pričekati još koju godinu,meni se ne žuri ovdje mi je novac sigurniji nego u banci a prinos neusporedivo veći.
a građevinsko zemljište po 30 eur i zgrade koje se amortiziraju na 30 g nasigurnija polica osiguranja koju mogu imati.

nešto glasno razmišljam možda je ovaj natječaj pravljen ciljano za imperijal i nekoga a ovo dvoje drugih su bili samo onako pride? sve mi nešto govori da to neće samo tako završiti.način trgovine mi je skroz čudan.

who dares, wins

New Report

Close