Već sam se zapitao zašto bi netko platio 783,kada je sioguran da će u drugom krugu kupiti jeftinije. Čim samo jkedan obavlja dub.snimanje, ponuda ćr biti
vjerojatno niti jedna.
ni u jednoj dražbi nitko ne može biti siguran – ako sad ne kupi, u drugom krugu valamar će se morati nadmetati sa drugima. ako olabave uvjete i oni svima postanu prihvatljivi, onda je samo pitanje koliko će tko iskeširati, a uz olabavljene uvjete i visoka cijena postaje prihvatljiva. uostalom, i kod maestrala je opći zaključak da cijena jest visoka, ali da to nije ključni moment u neuspjeloj privatizaciji.
pročitajte izjavu uprave atlantske!!
Ja nalazim samo izjave sa sztranice: http://www.atlant.hr/burzovna_izvjesca_i_obavijesti.php.
A da stavite i link … da ne googlamo?
Hvala.
"kako kontra"
po očito da pliva na otok.[emo_smijeh]
kolika je vjerojatnost po vama kolega da dan prije isteka roka netko poguran valamarovim "snimanjem" otkupi dokumentaciju i traži produženje roka za podnošenje obvezujuće ponude?
ako netko od preostalih 9 koji su podnjeli pismo namjere misli ozbiljno sad mu je "5 do 12" d
[/quote]
zna se čega je medo simbol na burzi. iz članka je vidljivo da otočki lovci ne trpe takve. 🙂
pročitajte izjavu uprave atlantske!!
jesam ,kulaš je izvrstan brodar, ali o hotelima ne zna puno – pa nitko normaln ne kupuje poslovanje maestrala – i vrapci znaju da ne valja. a nekretnine i zemljište usred dubrovnika proglasiti nevažnim i neunovčivim, a istovremeno oni grade atlant centar i iznajmljuju prostore – tko je tu sam sebi uskočio u usta
nemojte me sad razapeti ali molim i neki odgovor za razliku od dosadašnjeg iskustva kada nitko ne odgovara.
znam da su neka pitanja možda čudna,ipak hvala na odgovorima
dali je dozvoljeno dati ponudu ako se ne radi dubinsko snimanje?
dali bi se moglo dogoditi da netko ne radi dubinsko snimanje da konkurencija nezna da je zainteresiran i da će predati ponudu?
Da, ali nije uobičajeno. Zašto vas to zanima?
lp
[/quote]
to što se može saznati u dubinskom snimanju možeš i ako pravu osobu pozoveš na kavu,dobro ne baš kavu ali recimo radni ručak ili večeru.[emo_namigusa]
i svi drugi misle da si nezainteresiran ili recimo samo otkupiš dokumentaciju a ne napraviš dubinsko jer već znaš ono što te zanima.
ima raznih kombinacija kako iznenaditi konkurenciju ili male ulagače sa poslovnog[emo_smijeh]
procjenjujem da bi među onih 6 sakrivenih od 10 mogao biti i plag.zašto?
pa očito da su akvizicijama odlučili preuzeti 1. mjesto valamaru a nisu mogli znati da će i uspjeti u kupnji istt.logično bi bilo za očekivati da im je i himr mogao biti interesantan prije kupnje istt i da su podnjeli pismo namjere ali dali im je još?prije da da nego ne.
dali će valamar ili netko drugi (jer nije sigurno da nema još zainteresiranih a to bi najbolje mogla znati samo novinarka M.C.[emo_smijeh])”povlačiti mačka za rep” sa traženjem novog kruga znat ćemo jako brzo u tom slučaju osobno bi priželjkivao da se plag(ako je predao pismo namjere) uključi u bitku za himr,mogli bi se tada nadati i cijeni većoj od tražene [emo_smijeh]
oni koji se boje i neznaju što napraviti u ovoj situaciji prije ponude neka ne traže druge da umjesto njih donose odluku i preuzimaju odgovornost već kao što kaže kolega investimir sami računajte,procijenite i donesite odluku.
u ovoj sam dionici od 2009 i nemam problema s time da ostanem još 5 godina jer na temelju procijene imovine( i godinama sam ukazivao na ovoj temi isto) koju je napravio rast mirno spavam a tako ću i nakon isteka roka za ponude kako god završilo.s novim vlasnikom ili bez njega himr može i sam dalje idemo dignut u roku 5 godina padovu i evu na 4* pa će biti”tučnjave” za kupnju po 1500 kn
a to će tek biti “pravi” potez a malo tko će od vas nadmašiti tu zaradu u sljedećih 5 g.
vidim da direktor nije htio otpuštati dionice 2007 ni po 1300 kn a danas sigurno firma vrijedi više nego 2007[emo_namigusa]
a svi ovi “zainteresirani” kupci što se mene tiče ako ne žele platit ovu početnu cijenu koja im je čisti “poklon” neka kupe zemljište pa lopatu u ruke i neka “raspale” a tvrdim da će ih koštat barem 50% više od početne cijene[/b]
ili neka se jave za 5 godina kada će im biti 1500 kn po dionici jeftino.
a valamaru je sad istt po 1,3 Bv jeftino ali više nema
jedino da sad ponude plagu 1,5 Bv,to bi bio “posao”
a neka plag kupi himr po 1,5 pa ga onda može i valamar platit njima 1,7[emo_smijeh]
ja sam isto razmišljao o tome da bi netko mogao uletjeti bez dubinskog snimanja jer nečije poslovanje i vrijednost imovine nije nikakva tajna za one koje to stvarno zanima. argument da bi valamar poželio opet preuzeti 1. mjesto u hr ne drži vodu jer ovo nije olimpijada pa da se dijele medalje. ide samo o pare i ništa više ni manje.
kolega nečiji ego se hrani kupnjom skupog mobitela,nečiji kupnjom skupog auta
a ego milijardera se hrani stvarima koje ni vi ni ja nećemo nikad razumjeti.
mogao sam kupiti gradilište na moru u drugom redu od mora ali nisam usprkos
cijeni koja je 35% manja a radi se o udaljenosti od”samo” 50 m
samo je jedan iphone,jedan mercedes,jedan prvi red,jedna najveća hr turistička firma nastavite niz po želji…
svaki puta kada će se u budučnosti spominjati plag ići će pridjev najveća
ako se vi time ne zamarate,ne znači da se nitko time ne zamara.
a drugačije se vrednuje prva od druge najveće kompanije u bilo ćemu i bilo gdje zar ne?[emo_namigusa]
a što se mede tiče dali ste upoznati sa činjenicom da na otoku ima i volova(bikova) ali oni završe na ražnju?[emo_smijeh]
http://www.lopar.com/hrv/turisticka_ponuda/manifestacije/mala_gospa.php
Čim samo jkedan obavlja dub.snimanje, ponuda ćr biti
vjerojatno niti jedna.
isto kao što je bilo i sa HMST….treba sačekati novi natječaj sa liberalnijim uvjetima za kupca i nižom početnom cijenom
10.40h a redovni promet već > 7 mil kn
crobex raste već dva tjedna bez predaha i narekordnim razinama u zadjih 16 mj.,pitanje je samo dana kada će probiti 2000 bodova.
stranci su se vratili na našu burzu nemojte čekati da vam oni prodaju već kupite prije njih ono što planirate!
ovi prometi me podsjećaju na dane ponosa i slave 2004-2007 kada su na gubitku bili samo oni koji su bili u cash poziciji i sa nevjericom i zavisti gledali naše dobitke i sad opet kao da u zraku osjećam opet taj isti “miris”
u to vrijeme nisam imao i dionice himr ali skidalo se sa ask-a uglavnom pbz skrbnički i viktorija skrbnički i po 1300 i to u tisućama komada a fundamenti su bili bitno lošiji od današnjih.i oboje su i danas tu sa nama čekaju rasplet koji iako se čeka 10 godina kao da je došao prerano zašto?
ako se ovaj trend crobexa nastavi mogli bi se lagano dogodit da burzovna cijena bez privatizacije bude 800 kn u roku manje od 12 mj.a što na današnjih 530 kn daje jaaako veliku dobit.
a moglo bi se i reći i jaaako veliku uštedu nekom tko će sada kupiti himr samo nebi trebao biti prepohlepan i smješi mu se jaaako veliki bonus(izgradnja himr danas bi stajala barem 1200 kn po dinici),pitanje je samo dali su dovoljno naučili na lekcijama drugih ili žele naučiti na vlastitoj koži.
ne žalostite se već se veselite ako do odgađanja prodaje dođe na kraći ili malo duži rok jer vrijeme je na našoj strani samo mu dajte priliku i ono će vam se odužiti na nevjerojatan način.
ovo je već sada odlično posložena firma koja može i sama dalje,sa rezultatima kojih se ne srame ni privatne firme, koja svaki dan radi za vaš uložen novac a za mjesec dana sa FI 3q sljedi potvrda toga.
svi zarađuju na burzi više ili manje osim onih koji nisu dovoljno strpljivi.protiv straha se treba boriti ulaganjem u znanje i prikupljanjem informacija.
sretno svima
http://www.jutarnji.hr/oligarsi-zele-23-turisticka-projekta-u-hrvatskoj/1223007/
..pa HIMR za početak bez puno muke..
Ipak:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Prvi-hidroavioni-s-Raba-poletjet-ce-1.-listopada
” Prvi hidroavioni s Raba poletjet će 1. listopada ”
” Prvo dakle kreće Split, odnosno Resnik, preko kojeg se može letjeti i u Jelsu. U Zagrebu će se slijetati na Zračnu luku Pleso, iza Zagreba uključit će se i Pula, a do kraja godine očekujemo još i letove za Anconu, ističe Emanuela Perić, voditeljica rapske postaje tvrtke European Coastline Airlines. Kako dodaje, na Rabu vlada veliki interes za Rijeku, što ne treba čuditi budući da je taj grad regionalni centar kojem Rabljani gravitiraju ”
lp