HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene zanima kako se sad osjeća genijalni um koji je neki dan prodavao HIMR ispod 400,00 kn.

Ako ćemo iskreno, o tome će se raspravljati nakon zavrsetka ponude … pa cemo onda vidjeti tko je genijalan i koliko ….
[emo_smijesak]

Mene zanima kako se sad osjeća genijalni um koji je neki dan prodavao HIMR ispod 400,00 kn.

Ako ćemo iskreno, o tome će se raspravljati nakon zavrsetka ponude … pa cemo onda vidjeti tko je genijalan i koliko ….
[emo_smijesak]
[/quote]
nije još gotovo jer “gotovo je kad sudac odsvira da je kraj”za sad se sve slaže prema pozitivnom raspletu za imaoce dionica,ali sigurno nemožemo nazvati genijalnim prodaju po 400(prije 5 dana) ako se danas moglo prodati po 35% većoj cijeni a najgore za te prodavače što nije isključen ni daljni rast sljedećih dana.
znači i bez čekanja “kraja” bio je to veliki poklon kupcima.
paniku(stampedo)bi razumio da smo cijenom na 1000 kn 2x više od Bv
ali na 400 prodavat panično nešto što pri nerevaloriziranom Bv vrijedi 500 kn i to dok još natječaj traje je bila stvarno pretjerana reakcija i dobra škola za sve.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Da se ispravim na pravoj temi (diskusija je započela na LRH)
Dakle Plavi
U PRAVU STE, vidim da i u CERP-ovom opisu piše:
da je TN SUHA PUNTA:
bungalovi 2* 40 soba
apartmani 3* 48 smj.jedinica

Za AC SAN MARINO piše da su trenutno 3* i u tijeku su radovi na podizanje na 4*, na stranici piše da su 4* pa pretpostavljam da su radovi gotovi

AC PADOVA III je 3*

Isto tako ono što u izvješćima inače navode kao smještajene jedinice u TN SAN MARINO su zapravo hotelske zgrade 3-5 katova sa zajedničkim restoranom. Kategorizirano je također sa 3*

Tu sad dvojim kako to vrednovati. Popunjenost je cca 30% a i prihod je znatno ispod hotela 3*. To je za hotel vrlo slabo.

Što se same revalorizacije tiče to je kod većine turista tako. Činjenica je da je Imperial u zadnji 5-6 godina imao znatna ulaganja što je povećalo vrijednost imovine pa je ista manje podcijenjena. Imovina je sada po nabavnoj vrijednosti 821 mil (2013), a sadašnja vrijednost je 484 mil.
Samo zemljište kojeg ima 250.000 m2 (po CERPu) vodi se u bilanci po 145 mil kuna. To je 580 kn / m2 što je 15% više nego se npr m2 vodi u LRH no tako je i kod manje više svih ostalih turista kod nas.

Nemoj misliti na m2!

ja sam pobornik puno jednostavnijih računica od daliborop-a koji kada tako želi “ne vidi šumu od drveta”
meni je ovo vrijedilo 500 kn kada je cijena na burzi bila 200 a njemu niti danas ne vrijedi više od 300kn iako se još nedavno moglo prodavati po 640 kada smo već imali službenu procjenu revizorske kuće rast 784 kn
znam znam ne vjerujete im jer nisu objavili metodologiju[emo_smijeh][emo_smijeh]
a šta kažete na ovu metodologiju?
himr posjeduje vrlo približno 100.000 m2 stambenog(hotelskog) prostora u čvrstim objektima
tu su isti oni koji se i na himr nakon 30 godina amortizacijom otpišu i vrijede gotovo “ništa” naravno knjigovotstveno u stvarnom svijetu oni vrijede puno više jer im je rok trajanja puno duži.
ali zašto je to vama objašnjavam kad i vi sami pišete o tome na temi lrh
hvalite se kako su zarađeni koliko ono 50 mil kn prodajom vila koje su amortizirane odavno.
ah da zaboravio sam lrh je “sveta krava” a sve ostalo ne vrijedi “ništa“[emo_smijeh][emo_smijeh]
nego da se mi vratimo na onih 100.000 m2 kada to podijelima sa cijenom dionice onom rastovom(vama neprihvatljivom) dobijemo da je cijena m2 oko 900 eur m2 a dva kmpa za 5500(uskoro i više kupljeno zemljište za proširenje) i oko 300.000m2 zemljišta gratis jer to ionako sve zajedno ne vrijedi gotovo “ništa“[emo_smijeh][emo_smijeh]
osim sitnice što to zemljište

“U ovom trenutku, dodao je Andreškić, otvara se i pitanje koja je uopće knjigovodstvena vrijednost društva ako je gotovo cjelokupno građevinsko zemljište društva iskazano po procjeni vrijednosti od 30 eura za četvorni metar.”
http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Imperial-ujedinio-otocane-Nema-privatizacije-bez-radnickih-dionica

HDZ: Kriteriji za privatizaciju Imperiala i Hotela Plat otvaraju prostor za nekretninski biznis

ali ako i ti kampovi i zemljište ne vrijedi ništa a gdje ja to mogu na rabu kupiti aparman ma nek bude i samo soba po 900eur m2 a da je još smješteno u hotelu
koliko ja vidim takve stvari koštaju puno mnogostruko više
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/rab-hotel-samom-moru-oglas-11213879

a ako vašu procjenu od 300 kn imovine po dionici projiciramo na vrijednost m2 stambene(hotelske)površine dobivamo 350 eur m2 i zemljiše i kampovi gratis.
zar niste i sami sebi presmješni s takvim procjenama?
znamo da je vaš “gazda”iz lrh zainteresiran za kupnju himr i da nemožete prežalit što niste i vi kupili ali dajte se malo uozbiljite.
pa u konačnici i današnja cijena do početne nosi mogući impresivan prinos a radi se o danima pa razmislite i o tome.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Da se ispravim na pravoj temi (diskusija je započela na LRH)
Dakle Plavi
U PRAVU STE, vidim da i u CERP-ovom opisu piše:
da je TN SUHA PUNTA:
bungalovi 2* 40 soba
apartmani 3* 48 smj.jedinica

Za AC SAN MARINO piše da su trenutno 3* i u tijeku su radovi na podizanje na 4*, na stranici piše da su 4* pa pretpostavljam da su radovi gotovi

AC PADOVA III je 3*

Isto tako ono što u izvješćima inače navode kao smještajene jedinice u TN SAN MARINO su zapravo hotelske zgrade 3-5 katova sa zajedničkim restoranom. Kategorizirano je također sa 3*

Tu sad dvojim kako to vrednovati. Popunjenost je cca 30% a i prihod je znatno ispod hotela 3*. To je za hotel vrlo slabo.

Što se same revalorizacije tiče to je kod većine turista tako. Činjenica je da je Imperial u zadnji 5-6 godina imao znatna ulaganja što je povećalo vrijednost imovine pa je ista manje podcijenjena. Imovina je sada po nabavnoj vrijednosti 821 mil (2013), a sadašnja vrijednost je 484 mil.
Samo zemljište kojeg ima 250.000 m2 (po CERPu) vodi se u bilanci po 145 mil kuna. To je 580 kn / m2 što je 15% više nego se npr m2 vodi u LRH no tako je i kod manje više svih ostalih turista kod nas.

Kolega, čestitke što ste priznali vlastitu pogrešku, no kako bi se znalo o ćemu smo raspravljali citiran najbitniji post sa teme LRH:

Volio bi da me javno ispravite za podatke koje sam krivo napisao. Bio bi zahvalan. Držim se samo javno dostupnih podataka tipa prospekt, izvješća, revizije i podataka iz TZ. Nije mi na pamet padalo zvati recepciju pa ako se to pokaže mjerodavnije ubuduće ću primjeniti tu meodu 😉

Da vas javno ispravim?
Nakon što se ismijavate pišući da su podaci sa recepcije?

Pogrešno ste stavili kategorizaciju hotela sa 3 zvjezdice.
to čak imate i na njihovoj web stranci.
Znači nije 175 soba sa 3* već 670.

Nadalje, turističko naselje ima sa 3* 46 soba ( Suha Punta ) + 10 vila ( svaka sa 2-7 soba ), a ne vaše brojke.

Kamp San Marino istina ima 3500 ležajeva ali nije 3* već je 4* a to je velika razlika u izračunu obzirom na broj ležajeva. I to možete provjeriti na njihovoj internet stranici a ne na recepciji.

Kamp Padova istina ima 1500 ležajeva ali ne 1* kako ste napisali već 3 *.. I to možete provjeriti na njihovoj stranici, bez da zovete recepciju, ili kao ja stručnu službu unutar financija.

Zemljište kojega ima puno za gradnju uopće niste valorizirali, kao niti činjenicu da se nije radila revalorizacija od devedesetih godina. Možda je zato Rastova procjena 780 kuna, što mislite???

Što se tiče LRH koja je ovo tema, također vidim veliki potencijal, moja namjera je bila da ukažem da nekompetentnost pisanja i na stilove pisanja pojedinih korisnika, ništa drugo, namjere su bile najbolje dioničar sam sve tri kompanije.

lp
[/quote]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ček ček…sada mi ništa nije više jasno..znači dalibor je ipak koristio krive podatke kod valuacije?? zašto me to ne čudi..Dalibore, nadam se da vam kompjutor ima dovoljno RAMa jer postoji mogućnost da se ,kada ubacite ove nove podatke i kada izbaci cjenu 850kn-1150 kn,pregrije i eksplodira..Morate se paziti takvih stvari..

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Zanimljivo je da je burza 18.09. stavila HIMR pod segment promatranja :

” Sukladno čl. 283. st. 1 Pravila Zagrebačke burze, Burza je razvrstala izdavatelja Imperial d.d. u segment promatranja zbog neprovjerenih medijskih napisa vezanih uz ishod prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju dionica Imperial d.d. Rab “.

U takvim situacijama burza traži očitovanje, međutim nikakvo očitovanje od nikoga nismo dobili.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

nije bilo ocitovanja, ali je bilo puno poziva regulatoru sa upitima zasto dopustaju da se tako neprovjerene informacije pustaju u javnost. Vjerojatno su izluđeni sto nesto moraju radit, pa su ju stavili na promatranje

Zanimljivo je da je burza 18.09. stavila HIMR pod segment promatranja :

" Sukladno čl. 283. st. 1 Pravila Zagrebačke burze, Burza je razvrstala izdavatelja Imperial d.d. u segment promatranja zbog neprovjerenih medijskih napisa vezanih uz ishod prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju dionica Imperial d.d. Rab ".

U takvim situacijama burza traži očitovanje, međutim nikakvo očitovanje od nikoga nismo dobili.

lp

bilo bi im pametnije da “promotre” nedavno trodnevno trgovanje 3 dana prije objave na hmst koje sa svojim 6x većim prometom od prosječnog jako sliči na insidersku trgovinu.zar bi bilo čudno da se opet ponovi za par dana?njih će to sigurno jako začuditi ako se desi.

a što se tiče cerpa i njima potrebnog vremena od tri dana kao u slučaju hmst[emo_zacudjen][emo_vrtimise][emo_naivan][emo_mrgud] da priopće dali ima koja ponuda što reći osim,da bi to jaaako dobro došlo onima koji bi se mogli dočepati te informacije odmah.[emo_palacd]

a evo nam i onih koji jučer niti danas nisu htjeli prodati po 540 ali im je 513 ok[emo_smijeh]

Neki novi igrači iz inozemstva podigli Zagrebačku burzu

” No, što god uzrokovalo rast, turističke kompanije najveći su dobitnici ovog naleta optimizma”

mali dioničar pliva kontra trenda? srećom pa nisam baš toliko sujeveran.
Vaš link …

who dares, wins

New Report

Close