Neznam dali je vec netko postao ovaj clanak iz N.L. pa evo …
"RAB » Predstavnici Valamar grupe ovih dana borave na Rabu gdje, prema neslužbenim informacijama, pregledavaju dokumentaciju Imperiala i obavljaju ostale provjere, spremajući se za podnošenje obvezujuće ponude na natječaju za privatizaciju rapske turističke kuće. Premda je službenu informaciju nemoguće dobiti s obzirom na to da se obvezujuće ponude, u drugom krugu postupka privatizacije, primaju još 20-ak dana, Valamar se nameće kao najozbiljniji pretendent za preuzimanje Imperiala budući da je jedini krenuo u pregled dokumentacije, za što je trebalo uplatiti 15.000 kuna Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP). Ako se poslušaju priče s rapskih ulica – stvar je gotova, Valamar će biti novi vlasnik Imperiala. Za takav zaključak, međutim, još uvijek je prerano.
– Službenih informacija nemamo, ali smo upoznati da je i Valamar jedan od zainteresiranih, izjavila je gradonačelnica Raba Rosanda Krstinić Gušćić.
Prema informacijama koje su se do sada pojavile u medijima ili su ih izrekli pojedini rapski čelnici, kao potencijalni kupci rapske turističke perjanice, osim Valamara, spominjale su se tvrtke Karisma, Ugo hoteli i LRH. Ono što se pouzdano zna jest da je u prvom krugu, kada su se prikupljale neobvezujuće ponude, pristiglo 10 pisama namjere, a u drugom krugu obvezujuću ponudu smije podnijeti samo onaj tko se javio u prvom.
Početna cijena za kupnju 50,08 posto dionica Imperiala iznosi 250 milijuna kuna, a zainteresirani su dužni ponuditi investicije od minimalno 200 milijuna kuna, sukladno važećoj prostorno planskoj dokumentaciji, na način da svi smještajni objekti Imperiala moraju biti kategorizirani minimalno s četiri zvjezdice. To ulaganje budući vlasnik mora izvršiti najviše u roku od tri godine od sklapanja ugovora o prodaji i prijenosa dionica. Ako pristigne više ponuda, bit će odabran onaj tko ponudi najveću kupovnu cijenu.
Valamar grupa d.d. je većinski dioničar Valamar Adria Holdinga d.d., čime je posredno većinski vlasnik turističkih društava Riviera Adria d.d. i Dubrovnik-Babin kuk d.d., a neposredno je većinski vlasnik Puntižele d.o.o. i Bugenvilie d.o.o. U njihovom vlasništvu su i tvrtke Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o. i Valamar turistički projekti d.o.o.
Početkom kolovoza Valamar je privukao pažnju osvajanjem četiriju nagrada World Travel Awards za 2014. godinu za Hrvatsku. Sanfior iz Rabca proglašen je najboljim hotelom, Lacroma iz Dubrovnika vodećim poslovnim hotelom, Riviera iz Poreča najboljim boutique hotelom, a Club Tamaris vodećim ljetovalištem. Svi ovi hoteli imaju četiri zvjezdice, a nagrađeni su u konkurenciji u kojoj je bilo i hotela s pet zvjezdica. Valamar Adria Holding d.d. je 2013. godinu završio s preko milijardu kuna prihoda. Imperial je 2013. ukupno prihodovao 122,6 milijuna kuna. "
Molim vas od kada je ovaj clanak???
Molim vas od kada je ovaj clanak???
Današnji Novi List:
nažalost ja sam izašao nakon vijesti da nije uspjela prodaja HMST-a i uletio u HMST a prodao HIMR na 500 kn. Mogao sam kupiti niže ali iskreno nisam vjerovao da će za HIMR biti ponuda ako nije bilo ponuda za HMST. Mogao sam ući opet unutra ali zgadilo mi se a i nisam u mogućnosti biti stalnoonline tako da sam se manio kocke. Čestitke strpljivima i onima koji su nezaposleni. Čudno zvuči 🙂
poaskubidu@
himr ima i svojih prednosti u odnosu na hmst tako da nijedna ponuda za hmst ne znači da neće biti niti jedna za himr.
da imam osobno bi izašao iz hmst i prešao u himr gdje se vrijeme mjeri u danima dok na hmst u mjesecima
danas se je još moglo kupovati ispod nerevaloriziranog book-a-znači praktično bez rizika
valamar je očito jako zagrizao(možda ih je i plag pogurao sa kupnjom istt) i da već nisu spremni platiti 600 kn nebi niti išli na dubinsko snimanje tih 600 gotovo imaju u đepu oni koji su time zadovoljni(ja nisam)
a više od toga ovisi o tome što će snimiti i o konkurenciji
to što možda nitko drugi neće snimati im je velika prednost koju možda neće imati ako ne kupe u ovom krugu. ako odustanu od ponude kalkulirajući sa mogućom nižom početnom cijenom mogla bi im se konkurencija bitno povećati pa i šanse za kupnju smanjiti a znamo kako može proći onaj koji traži kruha preko pogače.
imamo nedavni primjer gdje je adrs pokušao doći do 95% na maistri pa je pokušaj propao jer su ponudili samo book =90 kn(cijena na burzi je bila 60) a godinu dana kasnije cijena na burzi 170
tako da je i valamaru u interesu da ponudi poštenu cijenu i da otkupi što više dionica jer će ga u budućnosti to još bitno više koštati
da je adrs tada ponudio 120 ja bih prodao a sad nedam niti za 200,znači nije im se isplatilo ići sa niskom ponudom a tako je odlučila i večina ostalih.
hoće, hoće…
upravo kako su se javili ulagači na privatizaciju PTKM, KSST, HMST…….nastavite niz!
ako je ISTT išao po 120mil, a Valamar je ponudio manje, onda digitron u ruke i izračunajte koliko bi neko dao za HIMR.
tj, koliko bi Valamar dao za HIMR.
ali doći će iz dupeta u glavu, brzo će se raspetljati stvar.
koji tjedan još
u tisku se pojavila vijest. valamar grupa najizgledniji je kupac imperiala. sprovode dubinsko snimanje.
kada sam rekao da nema na ovim prostorima onoga koji ima toliki keš da bez kredita plati imperial pogriješio sam.Nisam posvetio dovoljno pažnje informaciji o pripajanju Valamar adriatic holdinga i valamar grupe rivieri adriatic.
to mogu platiti spojeni u jedno Riviera adria; Valamar adriatic holding i Valamar grupa.ispuniti sve uvjete.
Ugovor o pripajanju je potpisan u lipnju 2014.poziv za iskazivanje interesa je prethodio ugovoru.
Riviera adriatic je društvo preuzimatelj.Obvezali su se povećati temeljni kapital za 204 milijuna kuna. cerp traži dokapitalizaciju u iznosu 200 milijuna.
kada pogledate koliko imaju novca i kratkoročne financijske imovine možete vidjeti da sve glatko mogu platiti i isplatiti ostale dioničare.
ugovorne strane su suglasne da se sve njihove radnje poduzete od 01.rujna 2014. nadalje smatraju radnjama koje vrijede kao da su radnje poduzete za račun društva preuzimatelja.u prijevodu znači da ugovor o kupoprodaji ako sklopi valamar grupa je ugovor za račun valamar adriatica.
Ugovor trebaju potvrditi skupštine društva do 30. rujna.
ne volim puno pisati. sve možete provjeriti i sami.
Današnji Novi List:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Valamar-najozbiljniji-pretendent-za-kupnju-rapskog-Imperiala
[/quote]
Kako je ovo na WEB-u objavljeno u petak 17:53, ajmo kladuša koliko je cijena na otvaranju u ponedjljak.
Ja velim 570.
hoće, hoće…
upravo kako su se javili ulagači na privatizaciju PTKM, KSST, HMST…….nastavite niz!
ako je ISTT išao po 120mil, a Valamar je ponudio manje, onda digitron u ruke i izračunajte koliko bi neko dao za HIMR.
tj, koliko bi Valamar dao za HIMR.
ali doći će iz dupeta u glavu, brzo će se raspetljati stvar.
koji tjedan još
nisam nikad pomišljao nit bi preporučio nekom ptkm, ksst a hmst već bi samo sada će tamo biti neko vrijeme zatišje do novog kruga natječaja pa bi možda bilo mudrije preseliti kapital.
istt je prodan po 1,3 Bv a na himr je to 650 kn a kad još tome pridodamo građevinsko zemljište po 30 eur, amortizaciju betona i kamena na 30 god… taman se približavamo početnoj cijeni u natječaju.
dali će ju valamar ili netko drugi platiti znat ćemo jaaako brzo i dalje stojim kod izrečenog da je najgori (i malo vjerojatan) scenarij 600kn
kada bi se početna cijena spustila na 600 kn od ovih deset pisama namjere imali bi bar 5 obvezujućih ponuda i konačnu cijenu blizu 700 kn
postavlja se samo jedno pitanje.
dali valamar želi riskirati radi stotinjak kn po dionici novi krug i mogućnost da mu opet netko odnese ispred nosa kao na istt?
dodatna nuspojava bi bila da neki kao ja neće otpustiti dionice pa će ih u budućnosti trebati više platiti a time se još više smanjuje moguća dobit sa novim krugom i možebitnom nižom cijenom.
da je valamar znao ponudu plag-a ponudio bi više za istt zato je realno za očekivati da će sada opreznije diskontirati na himr-u
a po meni više vrijedi monopol na rabu nego turističi biznis u istri gdje je konkurencija žestoka(pročitajte što bloger govori na tu temu),odnosno može biti profitabilnije a dokaz je da trenutnih 38% ebitda koje ima himr(kao državna firma!!!)a koje istt još nije dostigao!!!.
vaše je pravo da vjerujete da valamar to neće “snimiti”
ja kažem “no way” pitanje je samo koliki su kockari i dali si to mogu priuštiti?
pvo mjesto su izgubili a ako tako nastave mogu u budućnosti i drugo.
vjerujem u njihovu kupnju već u ovom krugu i bilo bi to dobro za budućnost himr i lokalne zajednice
oni koji žele da propadne prodaja himr u ovom krugu obratite se novinarki mariji crnjak koja se nije čak niti ogradila jednim upitnikom već je tako samouvjereno u naslovu utvrdila “Nakon propale prodaje Maestrala, isto čeka Rab i Plat“možda vam može nešto novo uvjerljivije napisati
glavna teza “neprihvatljivih uvjeta” iz natječaja da nije mouguće u “samo” tri godine sve objekte dići na 4* uopće na stoji za himr(ako stoji za druge)zašto?
jedino hoteli padova i eva nisu na 4* a i bez privtizacije je prije početka sljedeće sezone predviđeno da himr sam digne padovu na 4*
znači od novog vlasnika se očekuje investiranje u podizanje jednog hotela (eve na 4* u tri godine.
zar stvarno mislite da je to financijski i operativno problem za jedam valamar i da je to razlog radi kojeg bi trebali u novi krug???
sretno svima i čuvajte svoje papiriće jer uskoro bi …
Dionicom Valamar Adria Holdinga ostvareno je, pak, 8,6 milijuna kuna prometa, a cijena joj je skočila 5,53 posto, na 248 kuna.
„S obzirom na pojačani promet na domaćem tržištu te činjenicu da i dionička tržišta u regiji bilježe uzlet u zadnja dva tjedna, može se pretpostaviti da su inozemni ulagači povećali svoju aktivnost u regiji“, navodi Mažurin.
Interesu inozemnih fond menadžera vjerojatno je pridonijela nedavna odluka Europske središnje banke (ECB) o dodatnom spuštanju ključne kamatne stope u eurozoni s 0,15 na 0,05 posto, napominje Mažurin.
dali će kupovati himr?