HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo od duudija o hmst

http://www.duudi.hr/za-kupnju-dionica-hoteli-maestral-d-d-nisu-dostavljene-obvezujuce-ponude/

U pozivu upućenom potencijalnim investitorima definirana je početna cijena u iznosu od 168.362.557,00 kn, te obvezni uvjeti dostave obvezujuće ponude sukladno Odluci Upravnog vijeća CERP -a od 01. srpnja 2014. godine. Treba istaknuti kako je početna cijena definirana, sukladno Zakonu i Uredbi, temeljem procjene ovlaštenog investicijskog savjetnika dok su uvjeti usuglašeni s nadležnim ministarstvom. Rok za podnošenje obvezujućih ponuda bio je zaključno do 09. rujna 2014. godine do 14,00 sati.

to su ljudi koji su pročešljali knjige, zbrojili i oduzeli i došli do neke cifre. htjeti biti pametniji od njih je smiješno. treba prvo knjige proučiti, pa onda to može nešto vrijediti.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

od prodaje nema ništa, jer na našim prostorima nema kupca sa 1 milijardom keša.
dok se ne promjene uvjeti prodaje navedeni u Odluci od nje neće biti ništa. trenutna cijena na burzi je povoljna.

Dakle, u drugom, obvezujućem krugu, bili su definirani uvjeti dostave obvezujuće ponude sukladno Odluci Upravnog vijeća CERP-a od 1. srpnja 2014. godine ( početna cijena je definirana, sukladno Zakonu i Uredbi, temeljem procjene ovlaštenog investicijskog savjetnika dok su uvjeti usuglašeni s nadležnim ministarstvom ).  Za pretpostaviti je da su uvjeti natječaja bili tržišno neprihvatljivi potencijalnim investitorima. Napravit će se detaljna analiza uvjeta te će CERP poduzimati daljnje radnje iz nadležnosti djelovanja sukladno Zakonu i Uredbi, a po pripremi novog natječaja za kupnju dionica društva Hoteli Maestral d.d.

dakle, i u najgorem slučaju, ide novi natječaj. u novom natječaju cijena će zacijelo ići dolje, ali veoma sumnjam da će sa 780 kn ići dolje na 450 kn.

od prodaje nema ništa, jer na našim prostorima nema kupca sa 1 milijardom keša.
dok se ne promjene uvjeti prodaje navedeni u Odluci od nje neće biti ništa. trenutna cijena na burzi je povoljna.

ja priželjkujem stranog kupca. barem jednog.

who dares, wins

…Ako u gornju računicu stavimo onda vrijednosti koje su postignute kod HCVT (300 kn) dobijemo slijedeće
650 soba x 40.000 eur
580 naselje x 30.000 eur
5000 kamp x 1.500 eur
Tu onda ispadne 300 kuna po dionici (kad oduzmemo dug)…

daliborop@

po toj istoj tablici(koja je prijepis iz investicijskog kataloga) ste 25.02.14(str 71)došli do izračuna od “300 kuna po dionici” na temelju usporedne valuacije prodaje hcvt a da pri tome niste htjeli za usporedbu uzeti prodaju koločepa zašto?
možda zato jer bi tada vaša prrocjena bila bitno bliže rast-ovoj
a nedugo nakon toga rast je procijenio imovinu na 784 kn
niste li sami sebi smješni sa tim blago rečeno tendencioznim izračunima
i za kraj nemogu se otet dojmu da nemožete prežalit što niste ušli ovdje
21.12.13 pri avg 247 kn kada je cijena narasla sa 208 u mjesec dana
citiram vas”Nisam (još) vlasnik dionica HIMR i možda ih budem kupovao od vas i po 250 kuna, ili po 150.”
a možda bi sada htjeli “samo” da vaš “voljeni vođa” kupi što jeftinije himr pa da time kao dioničar lrh posredno profitirate.
samo nastavite[emo_palacg]jer time radite veliku uslugu svima nama(vi ćete pričekati vjerujem ipak svoj target “150”) koji ćemo jeftinije (do)kupiti po ovim poklon cijenama koje nude moguću zaradu od skoro 100% na rok manji od mjesec dana što je na godišnjoj razini moguća zarada od >1000% a i u slučaju novog kruga nude vrlo veliku zaradu i po sniženoj početnoj cijeni.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

daliborpop, kad god procjenjujete lrh, dobijete astronomske vrijednosti koje premašuju tržišnu cijenu. kad god procjenjujete bilo pto drugo, dobijete smiješne iznose koji bitno idu ispod tržišne cijene. i tako unedogled. bakić vma je n asvom blogu nekoliko puta pokazao i dokazao da ne računate glavom, nego srcem.
rastova procjena ima temelja jer je radena po knjigama. ostale nemaju jer su radene po napabirčenim podacima. druga je stvar što u 6 god. recesije se ne može dobiti puna cijena, možda može diskontirana.

da ne govorimo da je prije preuzimanja cavtat na burzi išao po 100, oni platili 300. zašto – zato što nisu gledali na burztu, nego u knjige. koliko grobex gleda u knjige, to znamo. više indijanski vračevi pri prizivanju kiše gledaju u knjige no grobex

Niste opet napisali ni jednu jedinu brojku. A vrlo je jednostavno. Meni je svejedno želite li za usporedbu uzeti Koločep, Cavtat ili Istraturist ali uzmite jednu cijenu za temelj pa stavite.
Niste fer, nigdje nemate ni po izvješćima ni po katalozima analitičke podatke prihoda po segmentima, ni revpar, adr, zaradu, popunjenost itd. Ukrižao sam brdo dokumenta da bi to dobio, ali sad kad vi vidite tih par brojki čini vam se jednostavnim i prepisanim iz nekog kataloga. 🙁

Ponavljam da ću možda kupvati HIMR od vas ili po 150, 250 ili 750 svejedno. Nije mi krivo jer nisam mogao kupovati Imperijal iz nekih svojih razloga. Žao mi je zbog toga ali ima još toga što bi kupovao pa nisam.

Imperial je dobra tvrtka tj dobar potencijal i volio bi da ga lRH kupi kad ja već ne mogu.

Nemoj misliti na m2!

sve pet, dalibor, imate znanja, ali uvijek vaše dionice ispadnu podcijenjene, a sve druge precijenjene. ako uzmete grobex, izvješća, procjenu rasta, povijest poslovanja dobijete skoro pa neoboriv rezultat – ovo vrijedi više. sumnjam vrlo da se može dobiti 800 kn, ne sad u recesiji, ali 600 ili 550 ili 500. toliko se može. budući sam ušao dosta ispod, to je moja marža sigurnosti. jer brojke jesu važne, ali važno je i vidjeti šumu od drveća.

Niste opet napisali ni jednu jedinu brojku. A vrlo je jednostavno. Meni je svejedno želite li za usporedbu uzeti Koločep, Cavtat ili Istraturist ali uzmite jednu cijenu za temelj pa stavite.
Niste fer, nigdje nemate ni po izvješćima ni po katalozima analitičke podatke prihoda po segmentima, ni revpar, adr, zaradu, popunjenost itd. Ukrižao sam brdo dokumenta da bi to dobio, ali sad kad vi vidite tih par brojki čini vam se jednostavnim i prepisanim iz nekog kataloga. 🙁

Ponavljam da ću možda kupvati HIMR od vas ili po 150, 250 ili 750 svejedno. Nije mi krivo jer nisam mogao kupovati Imperijal iz nekih svojih razloga. Žao mi je zbog toga ali ima još toga što bi kupovao pa nisam.

Imperial je dobra tvrtka tj dobar potencijal i volio bi da ga lRH kupi kad ja već ne mogu.

imamo rastovu procjenu koji je dobio uvid u sve knjige da bi je napravio.osobno ću sigurno prije vjerovati njima nego vašim izračunima koji su se pokazali više nego veliki promašaj u odnosu na rastovu procjenu.
sigurno vi imate neke razloge radi kojih himr tako nisko valuirate a kada sam predložio da postate svoje izračune bio sam više nego jasan”fundamenti” a ne “vračanja” o tome koliko bi trenutno mogla vrijediti soba u hr turizmu.
pokažite nam brojkama koji su to fundamenti i zašto prodati himr i kupiti vašeg favorita lrh
usporedite himr sa kojim god želite hr turističkim tvrtkama što više njih to bolje to od vas očekujemo ali nemožemo dobiti u zadnjih godinu dana
pitam se zašto?
imate priliku i zato nemojte govoriti “niste fer”

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

http://www.seebiz.eu/maistra-prilicno-skupo-platila-grand-hotel-imperial/ar-95319/

valamar najskuplje platio i nisu se preračunali jer znali su potencijal kupljenog

Prema ranijim podacima iCapitala, najkonstantnija multipla u transakcijama preuzimanja u turističkom sektoru je P/B koja varira između 0,8x i 1,0x, dok je najvišu multiplu EV/ EBITDA = 15,7x postigla ponuda za preuzimanje društva Dubrovnik-Babin kuk (doduše u odnosu na EBITDA iz 2011.),

kad smo već kod see biz-a
http://www.seebiz.eu/ponudu-za-bernardin-dali-su-hoteli-cavtat/ar-95332/
30M€
andabak pLanira u bizovačke toplice uložiti 3-40M€
eto pa malo usporedite cijene.

who dares, wins

New Report

Close