HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@investimir,
a što ako se broje samo radni dani, bez subota i nedjelja?
Jer zasto bi netko rekao 60 dana a ne 01.09??? Pa zar to nije logičnije?
Onda imamo jos 18 dana vise pa plus 3 dana za postu sto daje 21 dan i dolazimo do 22.09.
Jer nema mi logike da je netko čekao do 12.09. da bi rekao da 01.09 nije bilo ponude. I jos bas on (uprava) a ne odgovorni…
Kako me je život naučio da sam zaradio tek kada je lova u mom dzepu, tako znam i da nije gotovo dok stvarno nije gotovo.

funky, što razmišljate, drži vodu. ali birokracija ne razmišlja tako – birokracija razmišlja ovako

http://liderpress.hr/blogovi/ekonomalije/na-drzavni-aparat-udariti-gerilski-a-ne-frontalno/

Mogu zamisliti kako je došlo do te nebuloze o 100 posto unaprijed osiguranih financija. Osnovana je bila neka radna skupina od ‘stručnjaka’ zaposlenih u ministarstvima. Radilo se, kao i obično, u laganom ritmu. Onda je ‘odozgo’ došla požurnica. Pa su članovi radne skupine za izradu Zakona o strateškim investicijama krenuli na brzinu ‘pofrajkati’ tekst zakona. Malo su zapeli na potrebnom postotku zatvorenosti financijske konstrukcije. S obzirom na to da nitko od uključenih nikad nije radio u realnom sektoru, a kamoli kretao u neku tržišnu investiciju, lako su se odlučili za 100 posto.
Sigurno je sigurno ‘Ma to je najsigurnije! Ako nemaju osiguranu lovu pa se poslije pokaže da nisu mogli zatvoriti konstrukciju, možemo imati problema što smo ih podržavali. Čuvajmo svoje fotelje’, kao da ih čujem kako govore

nema zavjere, nema zle namjere, samo bezgranične gluposti i aljkavosti. često načelno govorimo kako nam je admiistracja loša. ovo je crno-na-bijelo dokaz tome – ako nije zakonom propisano da se mora raditi to i to i pritom uključiti mozak, onda niti ću raditi a bome niti ću uključiti mozak.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

način prodaje je jadan. danas kada je prodaja postala ogroman biznis u kojem se vrte milijarde mi obavještavamo što prodajemo oglasom u nn i jednom dnevnom listu. i prodaja na njuškalu je naprednija.

Skandalozni uvjeti za privatizaciju hotela Imperial i Hotela Plat

Skandalozni uvjeti za privatizaciju hotela Imperial i Hotela Plat

članak je jedno veliko ništa – sv smo to znali. hdz proziva sdp za neuspjeh – jako vjerodostojno. mi i dalje ne znamo koji su taksativno uvjeti – dizanje na 4 zvjezdice – to svi pozdravljaju, dokap je problematičan ako je tu.6.

Da kvaliteta ukupne ponude, a ne isključivo najviša cijena, bude ključni kriterij natječaja.

cijena je mjerljiva i provjerljiva, a hdz traži ukupni umjetnički dojam – to je jako mjerljivo i provjerljivo.

summa summarum, i ovaj loši sdpovski natječaj djeluje mi pošteniji od potencijalnog hdzovog

zasto nista? Vidim da se traze uvjeti koji se ne mogu ispuniti, tipa dokapa i onda se jos prijete sankcijama. U ovom malom teksticu meni iskacu vec dvije sankcije u oci, mozda postoji i sankcija onome tko se uopce usudi kupiti 😀

ovaj tekst ne govori ništa jer navodi uvjete koji su predloženi od hdza, a odbijeni od sdp, dakle oni nisu dio natječaja

Od svih prijedloga struke, prihvaćen je samo jedan – da se privatizirani objekti moraju u roku od tri godine razviti najmnanje do kategorije 4 zvjedice. Stoga ćemo navesti dio uvjeta koje je predlagala struka, a koje je bez ikakvog objašnjenja, pod velom tajanstvenosti, odbilo Upravno vijeće CERP-a:

Dizanje na 4 zvjezdice je jedino prihvaćeno, dokap ne znamo itd. a da moraju postojati sankcije, to se podrazumijeva – i za razumne uvjete moraju postojati sankcije i za nerazumne. zakon bez sile je sprdačina. nije problem u sanlcjama, problem je u uvjetima – razumnima ili nerazumnima.

Za 318.423 dionica Imperiala u državnom vlasništvu, što čini 50,08 posto udjela u temeljnom kapitalu, traži se ukupno 249,1 milijun kuna ili 782,35 kuna po dionici. Osim toga, potencijalni ponuditelji dužni su ponuditi i minimalnih 200 milijuna kuna ulaganja u tu najveću rapsku i jednu od važnijih kvarnerskih hotelskih tvrtki.

Pritom moraju zadovoljiti i uvjet da smještajni objekti Imperiala budu kategorizirani minimalno sa četiri zvjezdice, kao i da ulaganja financiraju iz vlastitih sredstava u roku od najviše tri godine od sklapanja ugovora o prodaji i prijenosu dionica.

Prodaja Imperiala za 450 milijuna kuna, a Plata za 200 milijuna kuna

ova na papiru zvuči razumno i dobro, ali vrag je u detalju tako se ne može reći bez proučavanja integralnoig natječaja može li se to nazvati razumnim ili ne.

ovaj HDZ prijedlog ima jednu veliku manu!
Navodi “opće uvjete” a ne “cijenu” kao glavni modus odabira.
To je do sada s HDZ-om bilo vrlo znakovito i vrlo loše.
Ponude malo, obećaju mnogo i onda ih ti kasnije tuži kada sve unište, rasprodaju i rastoče.
Stogo sam protiv “općih uvjeta” jer nas povijest uči kako to prolazi.
SAMO CIJENA kao jedini kriterij.
Sorry ali uz ovakvo sudstvo kakvo ima hrvatistan, sve ostalo su samo najobičnija slova na papiru čije promašaje plaćamo već 20-ak godina.

Uvjeti kod nas nikad nisu bili za sve isti. Moguce je na kraju i do toga doci, ali i taj novi koji uskace mora podmazat. Zamisli nesretnog slucaja da drzava
obrise dug hmst i jos im isplati jedno 200 milja kuna sa kamatama za ratnu stetu. Tko bi sto mogao u tom slucaju? Svi bi opet sjedili i blejali. Tesko da se nase drustvo moze ocistit od kukolja.

zato kažem da je članak ćorak – hdzovska galama. čudi me da nigdje nisu ugurali komuniste i jugoslavene.

mi bismo rado saznali što točno piše u natječaju, ali integralni tekst nemamo. najviša cijena kao odlučujući faktor – najpametnije moguće rješenje. mjerljivo i provjerljivo. upravo obrnuto od onog kako hdz voli raditi – nije bitna cijena, bitno je našima prodati.

Sta je tu je.Kada sam vidio obavijest za Maestrale,prodao sam koliko sam mogao na 500 + ocekujuci povrat po nizim cjenama.
Nesto mi je upalo u kosaricu nazad sitno cak na 411. Ocekujem da bi se moglo kupovati ispod 500 ovih dana,kaze se: nisu veliki tereti za male camce.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

da sam ja uspješan kao vi , kolega plavi, ja sad ne bih bio tu – bio bih na karibima.

New Report

Close