HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

fahrudin@
kolega šta se dogodilo od 21.12. kada vam je himr vrijedio 400 kn
nadam se da niste prodali već da samo želite nadokupiti

Ja sam napisao jasno, da su gluposti koje tu jedan bezveznjak ili dva svakodnevno plasiraju, da ce biti vise od 500, 800 ili cak 1.200. To toliko ne vrijedi. Obzirom da je 400 jos uvijek manje od 500, zakljucak se sam namece.
[/quote]

citirani post od 16.02.14(str 64) himr=avg 296,65 kn

fanky@
pusti ove “pametne” kojima su”bezveznjaci” svi koji su tvrdili i danas tvrde da himr vrijedi više od fahrudinovih 400 kn
on naravno za sebe ne misli da bi i za njega i “njegove istomišljenike bilo najbolje da zašuti”[emo_smijeh]
ako je i imao ikad ove dionice očito ih je prodao na 400 kn
sad bi možda malo opet ušao ali on ti se jako bolji nelikvidnosti

..Ono sto je problem, a to ponavljam po stoti put, jest nelikvidnost u trgovanju dionicom cime se stjece dojam znacajne podcijenjenosti, iako se ona rastom cijene logicno istanjila. Firma je ok i vrijedi vise, al meni je to osobno jako prenelikvidno za bilo kakvo ozbiljnije ulaganje. A tako vam razmisljaju vrlo vjerojatno i fond te asset menadzeri. Velika vecina vas vrlo vjerojatno nije nikad nista ulozila van Hrvatske i u tom smislu, jasno je zasto vi to ne razumijete.

Meni je jedan od najvaznijih kriterija ulaganja likvidnost, a nadam se da na vlastitom primjeru necete osjetiti i zasto.

likvidnost je važna i meni ali ja ne vidim problem u njoj
free float = 50%
a ona stara dobra da likvidnost dolazi sa cijenom i ovdje više nego drži vodu
dokaz za to u tablici
evo nekih dodataka:
u zadnjih 10 godina protgovano 72,7% od ukupnog broja dionica avg cijena 337 kn
u 2009-2012 protgovano 14.600 kom. a u 2013 30.000 kom od toga viktorijinih 12.000 čime je uštopala cijenu za min. 50 kn ali i bez nje bi se u 2013 likvidnost značajno poboljšala
iz ćega zaključujem da što ćemo se više dizati bit će i veća likvidnost
i manje razloga za strah

[/quote]
ja i danas ne vidim problem nelikvidnosti jer u samo zadnja dva dana protrgovano 2.500 kom
a tko bi znao sa takvima biće da bi kupio ali mu sad ne odgovara cijena i ja bi da padne,cash je već spreman,nek stane u red i neka najbrži odnese a sljdeći puta neka dvaput razmisli prije prodaje i možda prihvati sugestiju nekog tko nije tako “pametan” kao on.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Protrgovano je medjusobno. Ja tebi ti meni, uglavnom. Ne laprdajte bezveze. Pogledajte graf i trend kretanja cijene. Sve ostalo su mokri snovi i vasa medjusobna naklapanja. Ocito igru vode “oni blizi vatri”, a vi ocekujete cudo. Cuda se ne dogadjaju osim u Medjugorju. Navodno.

780-500=280

使用を信頼し、あなた自身の能力の

@PoaskuBidu

to projecirate kao cijenu?

🙂

Nemoj misliti na m2!

You wish. Projiciram da se samo sa 10 komada na ovoj razini može zaraditi 2800 kn. Ukoliko bude ponuđača.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

ovo je bio više nego očiti pokušaj spuštanja cijene,hvala prodavaču na tom pokušaju.
moram priznat da sam to očekivao i najavio uostalom,na ovoj dionici to se dogodilo već više puta.
čak niti viktorija u skladu sa svojim brojem dionica i stanjem preostalog portfelja “nemora” više prodavati ispod 500 kn da zadovolji kriterij 10%
tko je to znao izračunati mogao je iskoristiti priliku.
najdraže mi je od svega što imamo likvidnost[emo_namigusa]
jednim okom pratimo hmst jer ako osvane ponuda za hmst idemo expresno preko 600 kn
to je samo moja procjena nije nagovor

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=2859285A286328612863285A28582859285C28632897289C289728632863285F2859286028592859285B28632863286328592863O

ukratko, vijeće reklo dok ne dobiju rezultate studije(a) ništa od ikakve rasprave o promjeni prostornog plana

[emo_beztona]
ukratko, vijeće je reklo da dok mi ne dođemo na vlast napretka nema.

A šta mislite koliko kupaca može kupiti maestrale? samo 1 naravno a šta milsite hoće li oni sjediti skrštenih ruku ili će se baciti na kakve druge natječaje ako ne uspiju na maestralima?

使用を信頼し、あなた自身の能力の

evo na maestralu zanimljiv događaj danas(jučer) prije ponedjeljka: atlantska prodala hotel od cca 150 soba Maistri; očigledno Maistra želi i treba još jer je ovo “premalen” hotel. U svakom slučaju počnite trljati ruke, što se više meda uzme na Maestralu to će se više kapitala preliti ovamo do sljedećeg petka!

A šta mislite koliko kupaca može kupiti maestrale? samo 1 naravno a šta milsite hoće li oni sjediti skrštenih ruku ili će se baciti na kakve druge natječaje ako ne uspiju na maestralima?

nakon prodaje hmst ostat će 19 razočaranih kupaca punih love i želje da kupe nešto na jadranu jer je sve jako povoljno pa bi kupovali i oni koji

“Navodno su na sastanku bili predstavnici hotelske grupacije Hyatt, ali i neke tvrtke koje nemaju veze s turizmom, no imaju novac i zanima ih ulaganje u turizam”

Njemački FTI ulazi u Hrvatsku, Hoteli Plat prvi na listi želja

što ne čudi s obzirom na potencijal

“zainteresirani ulagač Hrvatsku je ocijenio destinacijom s najvećim neiskorištenim turističkim potencijalom u Europi

Njemački FTI ulazi u Hrvatsku, Hoteli Plat prvi na listi želja

ali srećom za njih prodavači su dovoljno bedasti da neznaju koliko vrijedi ono što prodaju,ako su kupci pametni a u to ne sumnjam mogu pod bezbroj skrbničkih računa(da se ništa ne vidi u prvih deset) kupovati na burzi sa 50% diskontom u odnosu na početnu cijenu i to u nemalim količinama
od objave o privatizaciji krajem veljaće protrgovano 4,25% od ukupnog broja dionica a do kraja drugog kruga tempom kakav je bio zadnjih dana moglo bi se skupiti i 10% ,da sam jedan od zainteresiranih kupaca sigurno bi kupovao ako ne uspijem dati najbolju ponudu onda mogu prodati onom tko će kupiti i opet zaraditi jer prodaje se po 50% diskontu u odnosu na početnu cijenu
ili ako dam najbolju ponudu za otkupljenu količinu sa diskontom ostvario bi značajnu uštedu.
zašto platiti nekom po 780 ili više ako je taj zadovoljan sa 500 kao današnji prodavači.
ali najbolje da ja ne”pametujem”previše,samo unosim nemir a ima ovdje i puno pametnijih od mene što dokazuju i ocjene[emo_smijeh]
tko ne vjeruje da vrijedi a ima dionice najbolje da proda.
i neka omogući nama koji vjerujemo da umjesto njih preuzmemo taj”teret”
moglo bi biti vrlo stresno ovo što sljedi uskoro.

Hm nema kupaca za maestrale, upravo objavljeno.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

New Report

Close