@migra
samo pitam verdija, ima udjele u fondu za koji misli da radi jako loše?
Pa zašto ih ne proda? Ne razumijem.
slika govori sve – hdzovci u prvom redu, nisam išao provjeravati ali dajem ruku u vratu da je i naš drčni načelnik koji sipa vatru i sumpor po vladajućima hdzove gore list. ali, nastranu galama i jeftino politikantstvo – Što će biti s 50 obitelji koje su upisane kao vlasnici zemljišta, a Imperial koristi to zemljište? Što će biti s ljudima koji tamo rade i o Imperialu im ovisi egzistencija? – novi vlasnik će dakako te ljude protjerati i kuće zapaliti, a zemlju zaposjesti. to svi privatnici tako rade.
Imperial na ovom području godišnje zaradi oko 55 milijuna kuna, a država ga prodaje bez da je riješila brojna pitanja i probleme koji se vežu uz tu tvrtku. Kao novi vlasnici se spominju Valamar, Ugo, Karisma…, a sve to se rješava bez nas. Što će biti s 50 obitelji koje su upisane kao vlasnici zemljišta, a Imperial koristi to zemljište? Što će biti s ljudima koji tamo rade i o Imperialu im ovisi egzistencija? Mi ne vidimo jasne kriterije za prodaju, ni perspektivu nakon prodaje, rekao je načelnik Lopara Alen Andreškić, dodavši da nije protiv privatizacije, ali ne na ovaj način.
ima čovjek pravo, pričekajmo još jedno 20 god. dok se ne riješe sva imovinskopravna pitanja, pa onda privatizirajmo. čemu žurba, načelnička plaća ide svaki mjesec 100 000 nezaposlenih manje ili više. njihov bed.
Prodaja Imperiala je u fazi drugog kruga prikupljanja ponuda, nakon što je u prvom krugu stiglo 10 pisama namjere.
još jedna naznaka i info da smo u završnici, rasplet slijedi.
živio hdz ,oni su nas doveli na rub propasti i “pametno” prepustili sdp da nas gurne preko ruba.
malo prašine za janjetinu i vino uz pismu i sunce,a tko nebi od naših drugova(sadašnjih i bivših koji se sad kunu da to više nisu)ipak su to dobre stare navade.
dobra vijest je da polako počinju curit neslužbene informacije o navodnom dubinskom snimanjima u himr a gdje ima dima ima i vatre.
siguran sam da se postojeći menađment neće štedit u dodvoravanju potencijalnim budućim vlasnicima i da će ih uputiti u sve “tajne” himr nebi li si povećali šanse da i nakon preuzimanja zadrže svoje pozicije.
a to može samo povečati šanse za obvezujuće ponude u drugom krugu.
Ista bagra bez obzira na stranačke boje. Il su nesposobni ili nepošteni a najčešće i jedno i drugo. No i mi idealiziramo gledao neki dan njemački dokumentarac o europarlamentarcima-EU tezgarošima koji s koferom petkom dolaze u EU parlament ujutro prije sedam da ovjere “dnevnicu” od 280 eur i odmah odlaze na aerodrom. Bljutavo
A što se tiče ekipe iz HIMR ja bi rekao da menagmentu (a i mnogim uposlenima) uopće nije u interesu da privatizacija prođe. To je tako kod nas.
daliborop@
Miš: Otkrili smo pravi recept za uspjeh, ali nas treba što prije privatizirati
znači ovaj menagment je za privatizaciju
ali sigurno da i žele zadržati svoje pozicije
osobno nemam ništa protiv jer dobro rade ali o tome će odlučivati novi vlasnik
i to uskoro pa je i vrlo izgledno dodvoravanje kroz proces DD svima zainteresiranima
a radnici rade odgovorno(uvijek može i bolje) a to pokazuju i rezultati poslovanja tako da su se i oni rješili socijalizma u glavama što će im omogućiti i bezbolniju tranziciju i zadržavanje svojih radnih mjesta time više što himr nema problema sa viškom radnika kao neke druge hotelske kuće,troškovi radne snage za 2013 iznose “samo” 23,7% prihoda
koliko je to na lrh kolega da sad ne tražim?
ako imate i za druge možete nam postati.
Nego šta. Netko će još malo posrkati sve do 600, ja sam svoje kupio.
Nego šta. Netko će još malo posrkati sve do 600, ja sam svoje kupio.
ove razine ispod 550 su poklon kojeg možemo zahvaliti samo viktoriji i to će vjerojatno trajati još par dana ,točnije do ponedjeljka kada je zadnji dan za podnošenje obvezujućih ponuda za hmst.
a kako se tamo situacija odvija vrlo je izgledno da će biti prodan a tada će se dio kapitala preseliti ovdje a i sama prodaja će povećati šansu za obvezujuću ponudu i na himr.
tako da tih vaših 600 je više nego realno već sljedeći tjedan a tada ćemo i mi brojati manje od mjesec dana da kraja roku za podnošenje ponude pa će se i temperatura početi dizati,kao što vidimo na hmst je trenutna cijena sad već vrlo blizu početne.
treba samo biti još malo strpljiv i hrabar.a nestprljivi i manje hrabri će se lakoćom rješiti svog “tereta”(ako ga imaju) jer zainteresiranih svakim danom ima sve više usprkos rastu cijene.
rok za himr najkasnije 10 listopad 2014.sad ostaje dilema. kako je hmst na oko 16% manje od početne cijene,a himr na oko 42% od početne je li bi bilo pametno preseliti se sa hmst na himr.po meni da, ali (jbga ništa bez ali) tehnički je neizvedivo.nema volumena.
Opet Viktorija. Neka neka. Ovo kad eksplodira… da nije njih bila bi na 600-650 no problem. Strpljenja.