dali se zna točno kada će biti otvorene ponude?
hvala
Kakve ponude pa što je vama?
Kada bi se znalo da će biti barem jedna ponuda cijena bi bila već ca. 800 kuna, ako znamo da je početna cijena za 10 koji su iskazali interes u 1. krugu 780 kuna. Ako su dva ili više zainteresirana tada tko da više ( vidi Croatia osiguranje ).
Ono što se zna je da se navodno radi due dilligence ali to ne mora ništa značiti. Iako, da bi se radio dd trebalo je prvo otkupiti dokumentaciju za 2. krug a to je već ipak nešto.
Zašto je tu ciejna gdje je, ako je početna 780 kuna, vjerojatno jer mnogi špekuliraju dokle će KD morati prodavati zbog preizloženosti. Dobra strana toga je da se radi o pasivnom a ne aktivnom prekoračenju, pa strogost i nije kakva bi bila da se radi o aktivnom prekoračenju.
Sve u svemu, pričekajmo, najgora opcija za dioničare je da se nitko ne javi, međutim u tom slučaju za pretpostaviti je da će država izaći sa novom cijenom. Da spusti 20 %, što je ogromna brojka u takvim poslovima prodaje to je opet ca. 625 kuna po dionici.
Najbolja opcija je da se jave minimalno dva ponuđača, tada su i 4 znamenke moguće. Ono što najviše buni ljude je početna cijena od 780 kunas koja je po sadašnjim fundamentima relativno skupa, međutim ono što većina ne razumije je da se u bilanci nisu revalorizirale nekretnine od ca. 1995. godine, a do tada je puno uloženo a i cijene tada su bile kudikamo manje ( poratno ili kraj ratovsko razdoblje ). Tu je varka malog Marka, jer se svi fundamenti tada rapidno mijenjaju, čak i EV jer taj pokazatelj u nazivniku ima ” vrijednosno usklađenje “. Drugim riječima nemamo mogučnost odrediti trenutnu fundamentalnu / intrinzičnu vrijednost HIMR-a.
lp
Početna je 780 kn, sve ispod 600 kn je ziher čak ako i ne bude interesenata a ako ima ponuda onda ni 800 nije loše.
Ajde još 10 kom po bidu barem prije toga pretty please.
I želja ostvarena?
15 kom po 530.
dali to mene “pere” prevelika pozitiva ili krivo procjenjujem količinu skepticizma(straha)na ovoj dionici?to me niti ne čudi jer bilo ga je i na >200 kn u nemalim količinama još donedavno.ono što tu količinu skepticizma čini nevjerojatnom je činjenica da na ovoj dionici već dvije godine imamo kontinuiranu izmjenu dobrih i odličnih vijesti bez ijedne loše.
dali ima još netko tko vjerujuje kao i ja da je najgori scenarij prodaja po 600 kn u trećem krugu ako nitko ne ponudi 780 kn koliko je sada početna cijena a najbolji scenarij prodaja između 800-10000 kn?
ako je moja pretpostavka približno točna tada smo mi koji smo i danas kupovali po 530 preuzeli gotovo nikakav rizik sa mogućnošću jako velike zarade na vrlo kratak rok što tu zaradu još bitno povećava jer je vrijeme angažiranog kapitala i u najgorem scenariju kratko.
imamo novu odličnu vijest po kojoj je plag kupnjom istt preoteo prvo mjesto vlho u turističkom sektoru
znači li to da možemo očekivati pojačanu želju vlho za akvizicijama kako bi se vratio na prvo mjesto?
možda je baš himr(za koji su javno iskazali interes kroz pismo namjere) prilika za to.
bit će zanimljivo ta borba za to prvo mjesto jer pretendenata ima još.
lrh je nedavnom kupnom hcvt najavila kandidaturu a ako se žele(a žele) bolje prodati moraju se i dalje okrupnjavati, i oni su predali pismo namjere za himr.
agrokor sa svojim partnerima tui i karisma želi isto biti najveći pa i oni su predali pismo namjere za himr
a imamo još i 8 za sad tajnovitih zainteresiranih kupaca koji su predali pismo namjere
koliko je realan strah da nitko neće kupiti himr?
po meni jaaako nerealan zato i dalje dokupljujem,evo vratim se sa godišnjeg i vidim da me netko baš u utorak počastio po 520(hvala) jbga zaboravio povući nalog[emo_smijeh]
a po kojoj cijeni će biti prodan?
odgovor leži u puno fatora,gore spomenuto preuzimanje prvog mjesta od plag-a je samo jedno od mogućih a moglo bi ti biti i skorašnja odluka o prodaji hmst jer su siguno neki predali pismo namjere i za himr pa će biti “zainteresiraniji” za kupnju himr-a jer samo će jedan kupiti hmst a ima ih 20 zainteresiranih
što većina misli po koliko će biti prodan pokazuje trenutna cijena od 530
ali jedino važno je kako razmišljaju i kojim kritirijima će se rukovoditi oni koji su predali pismo namjere.
ovu su moja razmišljanja koja nemoraju biti točna i zato dobro odvagnite za i kontra i sami donesite odluku,a ona stara “savjetujte se sa profesionlcima” ne drži vodu jer profesionalci rade prvo za svoj a ne vaš dep a to može biti u potpunoj koliziji.
npr. dali su sretni oni u čije je ime viktorija kupovala dionice himr i po 1200 kn a prodavala po 190 kn,ako su “morali” trebali su kao “profesionalci” to predvidjeti i spriječiti takvu situaciju,nedavno nisu htjeli postaviti naloge na ask do 640(a mogli su prodati u tisućama komada) ali par dana kasnije prodaju po 540(i niže) po bid-u …
što se mene tiče neka samo prodaju što više to bolje.
čudim se da duže vrijeme nije nitko od njih otkupio veći paket.
možda ima nešto istine u pretpostavci da oni ne žele prodavati već zadržati što veći dio dionica do konačne odluke.
Kolega “migra”post i komentar ti je OK.I ja sam se pitao što profesionalci iz Victorie to nisu predvidjeli,ali ih razumijem jer se igraju tuđim novcima.Nadam se da su pri kraju.
9.hypo skrbnički
18.09.13 ___ 3056
03.09.14 ___ 5600
04.09.14 ___ 5650
kupovao nedavno i po 600 tako da se može reći da i njemu ide voda na mlin viktorijinim načinom raspolaganja himr dionicama,
naravno kao i svima koji žele kupovati odgovara daljni pad cijene a koliko je vjerojatan procijenite sami.
za desetak dana imat ćemo odluku na hmst a to će imati utjecaj i na himr i to na više mogućih načina.
sretno kolegama na hmst da dobiju što bolju ponudu i neka se ta pozitivna energija prenese i na himr.
ljudi moji ja imam godinama udjele u viktoriji i pratim njihov rad na dnevnoj razini. pošto su oni profesionalci samo blesav čovjek može pomisliti da oni te greške rade slučajno. ipak se radi o najstarijem fondu u hr. problem je u regulativi i tome da ama baš nikad nitko nikada nije provjeravao kome oni nešto prodaju i zašto. korf su prodali po 22kn (jedno 20 milja u komadu) i nakon toga smijenili lika koji je to napravio i on nam se sad smije jer se čovjek jednostavno “snašao” na tuđi račun.
p.s. po mom mišljenju jedina razumna prodaja koju ja pamtim bila im je na ptkm.
finale na ovoj dionice će pokazati da sam bio u pravu. a ta zakonska ograničenja…. moš mislti [emo_smijeh]
@verdi
Ne razumijem godinama imate udjele u Victoriji a po vama oni katastrofalno rade?
daliborop@
a vi bi bili kao sretni da netko u vaše ime kupuje po 1200 a prodaje po 190 ili da kao nedavno ne želi prodati po 640 ali želi po 540.
ili da vam zarađuje 4,47%[emo_zacudjen] godišnje (od osnutka)
a što bi bilo i puno manje da u zadnjih 3 godine nemaju 47,56% a što je prije svega posljedica velike izloženosti sektoru turizma.
ako to nije po vama “katastrofalno” dali je dobro ili možda odlično?
zašto sami ne uložite u taj fond?
ja bi prije dao u dobrotvorne svrhe za nazorovu,dumovec ili slično.