Fino se izbijaju dionice drhtavima.
ma..
nisu svi među njima “drhtavi”
ima tu i igara “iluzije”(poklopljenih vlastitih naloga),pola ask-a je pokriveno nalozina od 2-3 komada,ne biraju se sredstva da se dođe do cilja
a to opet potvrđuje da smo na pravom mjestu u pravo vrijeme i da će strpljivost biti naplaćena a tako vjeruju i svi u prvih deset jer od 29.07 kada je cijena bila avg 460 kn nitko nije prodao ni komada već je hypo skrbnički nadokupio 100 kom po 600kn
jučerašnje pakete od 165 i 115 kom nije kupio “sitni” igrač(i) kao ja[emo_smijeh].
Eno naslagalo po 2 komada opet čitav ask skoro 😀
Najbitnije je da nitko iz top 10 ne prodaje, prvenstveno tu mislim na Kd Viktoriju. Niti danas nema promjena u top 10.
lp
u prošlu srijedu promet 142 kom
min 537,13
max 559,99
avg 549,53
vikt otpustila 48 kom.
i dalje uvjerljivo vode u utrci za prvo mjesto u igri tko će “prokockat” najviše love na himr,po ovoj cijeni su u plusu ali u kolikom bi tek bili da nisu prosipali 15.000 kom po avg 250 kn(to je moja procjena ali moglo bi biti i manje)
dok je cijena danima bila na 600-640 kn nisu imali potrebu prodavati,mislim ne žalim se i ja sam zahvaljujući takvim raspolaganjem tuđih dionica dokupio jeftinije[emo_smijeh][emo_smijeh]
ali stvarno bi volio da ti naši fondovi ne rade tako jer je cijelo tržište umrtvljeno strahom od takvih “profesionalaca” pa smo svi na puno većem gubitku.
u prošli četvrtak promet 240 kom
min 550
max559,93
avg 552
viktorija otpustila 107 kom po bid-u a kako drugačije.
naš neslužbeni MM pazi da to nebi otišlo previsoko prije reda,mora se još malo “spržit” tuđih dionica ali ne boli to jako,ipak su oni fondovska zvijezda 2014.
ovo se dogodilo već nekoliko puta u zadnjih godinu dana da iskipavaju na dnu odbijanca,biće da je samo kriva procjena(i najbolji imaju pravo na grešku,kaj ne?) a mene pere paranoja kao i obično.[emo_smijeh]
baš me zanima dali su u danima nakon toga postavili koji nalog na ask jer je išlo danas do 600 kn[emo_zloban]
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/KD VICTORIA FOND (01914309442)
19.855 3,12 Skrb.
pratimo mi njih i koristimo te njihove prevare. ali da u ovoj kvazi državi ima i malo zakona tu bi se robijalo ozbiljno. počev od korf-a na 22 do svega ostalog. dok se sve to ne sredi mi ipak ne možemo sjediti prekriženih ruku.
Jučer 600 danas 570… njima je sve to isto.. a da njih nema već bi bila na 700.
isto?
između 640 (a nisu imali niti jedan nalog na asku do 640) a u razmaku od par dana prodaju po bid-u po 540,to je skoro 20%[emo_vrtimise][emo_zacudjen]
čak i mi “neprofesionalci” se ne odnosimo tako prema novcu,možda zato što je naš[emo_smijeh]
dali sad jedan moralno ispravan i pri zdravoj svijesti čovjek može preporučiti ulaganje u fondove prijatelju ili poznaniku?
u bankama na oročenju “leži” 164 mlrd kn a da se samo mali dio toga prelije na tržište kapitala grobex bi bio na 3000 a naš himr se nebi tržio 35% manje od početne cijene već 35% više od početne cijene.
a ti “profesionalci” bi imali puno više koristi od toga nego što imaju ovako.
https://www.google.hr/?gws_rd=ssl#q=%C5%A1tednja+u+bankama+164+mlrd+kuna
Izgleda. Ma neka radi ko šta hoće. Ja čekam.
idemo danas na 550?
procijenjujem da su mogući samo kratkotrajni proboji 540 jer naši “profesionalci”iz viktorije koji su pokušali spustit ispod 540 pa nije išlo.
treba imati spreman cash jer svakakve su egzibicije moguće,mislim nebi bilo prvi put.[emo_smijesak]
prije par dana je kupac skidao veće pakete do 600 tako da i njemu odgovara ovaj pad cijene samo su mu količine na ask-u za sada neodgovarajuće.[emo_smijesak]
kao da su prodavači naučili lekciju pa se više ne “guraju pod nož”
"profesionalci"iz viktorije koji su pokušali spustit ispod 540 pa nije išlo.
treba imati spreman cash jer svakakve su egzibicije moguće,mislim nebi bilo prvi put……………
kao da su prodavači naučili lekciju pa se više ne "guraju pod nož"
[/quote]
Navalili ste na Viktoriju, a ona ni kriva ni dužna. 🙂
Victoria je i više nego solidan fond, što se vidi po prinosima ove godine, a i po portfelju
http://hrportfolio.hr/hr/fondovi/fondovi_1_0_0_1/|Otvoreni_fondovi|Podaci_o_fondu|23|Dioni-ccki_fondovi_-_Equity_funds_-ande-_KD_Victoria
da su svi ko oni Grobex bi puno bolje stajao.
Viktorija prodaje jer MORA.
http://www.hrportfolio.hr/hr/fondovi/fondovi_1_1_2_1/Otvoreni_fondovi|O_fondovima|Sigurnost_investicije/
Diverzifikacija (raspršenje) imovine – zakonska ograničenja ulaganja!
u vrijednosne papire jednog izdavatelja ne smije se uložiti više od 5% imovine investicijskog fonda. Izuzetno može se ulagati u vrijednosne papire jednog izdavatelja do 10% imovine investicijskog fonda pod uvjetom da ukupna vrijednost takvih investicija ne prelazi 40% ukupne imovine investicijskog fonda.
Prema zadnjim podacima iz gornjeg linka u 07 2014 HIMR im je iznosio 12,4% portfelja(kako je skočila cijena tako je i udjel porastao).
S obzirom na navedeno MORAJU prodavati iako ne žele jer sami dobro znaju koliko HIMR vrijedi, zato ga i imaju toliko u portfelju.
Tako to izgleda kada zakone donose socijalisti/komunisti.
Također vjerujem da su prodavači naučili kekciju i da prodaju samo oni koji moraju, poput Viktorije.
Pozdrav dioničarima i sretno svima!
"profesionalci"iz viktorije koji su pokušali spustit ispod 540 pa nije išlo.
treba imati spreman cash jer svakakve su egzibicije moguće,mislim nebi bilo prvi put……………
kao da su prodavači naučili lekciju pa se više ne "guraju pod nož"
[/quote]
Navalili ste na Viktoriju, a ona ni kriva ni dužna. 🙂
Victoria je i više nego solidan fond, što se vidi po prinosima ove godine, a i po portfelju
http://hrportfolio.hr/hr/fondovi/fondovi_1_0_0_1/|Otvoreni_fondovi|Podaci_o_fondu|23|Dioni-ccki_fondovi_-_Equity_funds_-ande-_KD_Victoria
da su svi ko oni Grobex bi puno bolje stajao.
Viktorija prodaje jer MORA.
http://www.hrportfolio.hr/hr/fondovi/fondovi_1_1_2_1/Otvoreni_fondovi|O_fondovima|Sigurnost_investicije/
Diverzifikacija (raspršenje) imovine – zakonska ograničenja ulaganja!
u vrijednosne papire jednog izdavatelja ne smije se uložiti više od 5% imovine investicijskog fonda. Izuzetno može se ulagati u vrijednosne papire jednog izdavatelja do 10% imovine investicijskog fonda pod uvjetom da ukupna vrijednost takvih investicija ne prelazi 40% ukupne imovine investicijskog fonda.
Prema zadnjim podacima iz gornjeg linka u 07 2014 HIMR im je iznosio 12,4% portfelja(kako je skočila cijena tako je i udjel porastao).
S obzirom na navedeno MORAJU prodavati iako ne žele jer sami dobro znaju koliko HIMR vrijedi, zato ga i imaju toliko u portfelju.
Tako to izgleda kada zakone donose socijalisti/komunisti.
Također vjerujem da su prodavači naučili kekciju i da prodaju samo oni koji moraju, poput Viktorije.
Pozdrav dioničarima i sretno svima!
[/quote]
OK, mora prodavati, ali zar je propisano i da mora to redovito raditi po bidu i kad su najniže cijene, u tome je veći problem nego to što oni prodaju.