HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Po mojim izračunima ovo ne vrijedi više od 600 kn.
Ako griješim neka me netko razuvjeri…svaka čast ovima što su zaradili na himr.
Ja nažalost nisam i drago mi je da neki forumaši jesu..
ps. država je svojedobno tražila za ksst 7000 kn pa tko se javio i di je sad.
Naravno da je ovo sasvim jedna druga priča …
Po mom mišljenju biti će ponuda ali 550-600 max…ako griješim neka slobodno ide na 2000 što se mene tiče ali ne vjerujem u taj scenario.
nemam dionice ne zato jer nisu dobre nego zato što im je trenutno ovo realna vrijednost.Ja da kupujem nebih dao više od 500 kn..

kolega da vas sad ide netko razuvjerit trebalo bi po neznam koji puta sve ispočetka prepisivati elaborirati a to bi već spadalo i u kategoriju turbo “privatizacija” ove teme.
mislim da bi bilo puno jednostavnije da pročitate ovu temu barem u zadnjih godinu dana i tu ćete naći odgovore na skoro sva pitanja.
između vaše procjene vrijednosti i one koju je dao bivši ministar razlika je 900 kn a to znači da je netko od vas dvojice u jako velikoj zabludi.
a i ovih od države određenih 784 kn početne cijene je na temelju rast-ove procjene.osim ako vi ne mislite da rast nije kompetentan ili…
na temelju životnog iskustva u HR sklon sam vjerovati da je i lako moguće da je netko već prišapnuo da bi bio toliko spreman platiti.dobro ne baš toliko jer bi bilo sumljivo već recimo 800 ili 850 kn
100% se slažem sa vama da bi bilo super da padne na 500 kn prije konačne odluke u drugom krugu a ako se to dogodi bit ću spreman i zahvalan onima koji mi omoguće preuzimanje tog “tereta”.
pošto ste se sami ogradili od svoje usporedbe sa ksst,neću je ni ja komentirati.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Sjetite se samo dionica suncanog hvara..gdje je bio ..gdje je sad…ulaganja..dizanje kvalitete..pa sad stecaj.. a hoteli I dalje puni I rade..Toliko o predvidjanjima sta ce biti za par godina.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Sjetite se samo Korfa na 25 kn… gdje je bio…gdje je sad…ulaganja…dizanje kvalitete…pa sad stratosfera…ahoteli i dalje puni I rade. Toliko o predviđanjjima šta će biti za par godina.

Dobro jutro.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

ja mislim da vrijedi ovoliko , ja misli onoliko – sva ta mišljenja ne vrije dtinte kojom su napisana. ljudi od struke – knjigovođe i revizori su procijenili fer utrživu vrijednost na 783 kn i to je realno, utemeljeno i branjivo. ove druge procjene su kavanska politika i bedastoće.
drugo je pitanje hoće li tko to htjeti platiti. ako imaju imalo mozga i mudda, neće to prodavati ispod. nisu ni hpb. i što se dogodilo. ništa se nije dogodilo – hpb je u meduvremenu još bolje poslovala, himr i bez privatizacije odlična tvrtka. zato što ima poslovanje i ima imovinu, a ne kule u zraku poput magma, igh i drugih vrućih i prepametnih ulaganja. volio bih da se ne proda, pa da cijena padne, pa da sve ove buregdzije iskoče iz vlastite kože. manje bih zaradio, ali nije sve u novcu.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

ja mislim da vrijedi ovoliko , ja misli onoliko – sva ta mišljenja ne vrije dtinte kojom su napisana. ljudi od struke – knjigovođe i revizori su procijenili fer utrživu vrijednost na 783 kn i to je realno, utemeljeno i branjivo. ove druge procjene su kavanska politika i bedastoće.
drugo je pitanje hoće li tko to htjeti platiti. ako imaju imalo mozga i mudda, neće to prodavati ispod. nisu ni hpb. i što se dogodilo. ništa se nije dogodilo – hpb je u meduvremenu još bolje poslovala, himr i bez privatizacije odlična tvrtka. zato što ima poslovanje i ima imovinu, a ne kule u zraku poput magma, igh i drugih vrućih i prepametnih ulaganja. volio bih da se ne proda, pa da cijena padne, pa da sve ove buregdzije iskoče iz vlastite kože. manje bih zaradio, ali nije sve u novcu.

ovi što su mislili da će hpb uzet zabadava sad bi si muda najrađe odgrizli da se izrazim frankijevom frazom.
sljedeći put će morat hpb platit 50-100% više,jednostavno su bili prepohlepni.
mislim da tu grešku neće ponoviti oni koji stvarno žele kupiti himr.poruka je bila više nego jasna.himr je na prodaju a nije na poklon.vjerujem da u tih 784 kn ima još i bonus za budućeg kupca i to nemali kao npr:

HDZ: Kriteriji za privatizaciju Imperiala i Hotela Plat otvaraju prostor za nekretninski biznis

građevinsko zemljište se knjiži po 30 eur
ima toga sigurno još a s vremenom će isplivati.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

između vaše procjene vrijednosti i one koju je dao bivši ministar razlika je 900 kn

Gdje je to dao procjenu? Imaš li kakav link?

evo priloga na temu ocijenjivanja i alerfičnosti jednih na druge.
Isti primjer sa dvije vrlo slične argumentacije, naravno pozotivno za ulaganje u turizam i negativno.
Ima takvih primjera stalno ovdje ali ovaj je bio baš zgodan, jedan ispod drugog i vrlo znakovit.

Stoga predlažem da se ukinu ocijene i nnjihova valirizacija jer daju lažnu sliku.

lijepo napravljeno, i informativno. ali, funky, čemu se obazirati na hrvatski jal. ja nisam tu radi lupetanja, to znam i sam, nego da saznam nešto o imperijalu od ljudi koji znaju više od mene. malo je takvih i po postovima se poznaju, i brojevimam, i izračunima i općem dojmu. ostali, velika većina, pojma nema o imperijalu jer su tu stigli vidjevši da se nešto događa, izvješća im se ne da čitati pa umiru i preznojavaju se pred gledalicama hoće li biti za burek ili neće. i naravno tako rastrojenih živaca, padaju čas u trans, čas u očaj. ali ponavljam, polagati nešto na njihove postove je kao s upalom pluća ne otići liječniku nego slušati susjeda koji preko ograde dovikuje – namaži rakijom i sve bu dobro

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

između vaše procjene vrijednosti i one koju je dao bivši ministar razlika je 900 kn

Gdje je to dao procjenu? Imaš li kakav link?
[/quote]
http://www.istarski.hr/node/13830

Prema neslužbenim procjenama, vrijednost Imperiala d.d. ne bi trebala biti manja od milijardu kuna.

1 mlrd kn/635855=1572 kn- bearg@ procjena 600kn=972 kn
zaključak:netko živi u velikoj zabludi,po meni prije da je to bivši ministar turizma jer otkuda bi on to mogao znati?
možda si je “male spil pa su mu se nule pomešale” ili se je radi prehlade mazal sa rakijom pa se “pare nadihal”.
sreća za obojicu je što ćemo za manje od 2 mjeseca znati odgovor.

koristim ovu priliku (kad mi se već post broji u statistiku) da pozdravim sve kolege forumaše i investitore sa zse koji su se vratili s godišnjeg i pozivam ih da se uključe u raspravu na ovoj temi a i da se uključe na bid ili ask po želji.
sretno svima

Vaš link …

Tek sam sad primijetio. Netko poklopio vlastiti nalog?

pogodio sam sebe na bidu. pametnome dosta. vidimo se na 800.

who dares, wins

Vaš link …

Tek sam sad primijetio. Netko poklopio vlastiti nalog?

pogodio sam sebe na bidu. pametnome dosta. vidimo se na 800.
[/quote]

a najbolji su mi ovi koji nisu htjeli prodat na 600-640 kn do prije par dana a sad se guraju na asku oko 560 a da ne pričam o onima koji su prodavali po bid-u i po 540(hvala prodavačima u moje ime),dobro ih je netko danas poklopio(165 kom u jednom paketu)
moj favorit za to je hypo skrbnički koji je kupovao i po 600 kn nedavno.

Najbitnije je da nitko iz top 10 ne prodaje, prvenstveno tu mislim na Kd Viktoriju. Niti danas nema promjena u top 10.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Fino se izbijaju dionice drhtavima.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

New Report

Close