ništa od toga, samo sam alergičan (a vidim da nas je sve više na forumu) na takvo bezočno drukanje
[/quote]
daj prestani pričati gluposti. na svaki nas post dobijamo redom 6-8 jedinica.
a ovi koji žele dobro drugima i koji govore da ovo NE vrijedi ovo imaju po 60%-80%.
tko je onda na koga alergičan.
[emo_naivan]
i vi se nadate da će biti barem 2-3 ozbiljna kupca po cijeni koja
bi nama recimo odgovarala??!! nisam baš siguran. prije će biti
nekoliko "smiješnih" za ispitivanje terena ili
neizostavnog pogodovanja nekome. ako uskoro pređe 325-330 ja svoju
siću rješavam.
randopph@
nemoj se zamarati brojem mojih dionica,broj je četveroznamenkasti i
raste[emo_namigusa]
ti si svoju “siću” kao što vidimo rješio oko 330
pa te to sad muči,neda ti spavat,dobro je da pratiš šta se ovdje
dešava,svi ćemo nešto naučiti pa ćemo drugi puta biti pametniji jer vrijeme uloženo u učenje se uvijek naplati.
migra
Dobro ti je jedan forumaš napisao da je ovo tvoj privatni forum jer svaki dan pišeš jedno te isto jer da si tako siguran u svoje izračune nebi samo piskarao na forumu. Te izračune možeš okačiti mačku o rep jer to tako može i ne mora biti. Sve to ostaje samo potencijalna godišnja zarada, a nisi zaradio dok nisi prodao, a to i sam znaš.
jedna od najvećih njemačkih turističkih grupacija
migra
Dobro ti je jedan forumaš napisao da je ovo tvoj privatni forum jer svaki dan pišeš jedno te isto jer da si tako siguran u svoje izračune nebi samo piskarao na forumu. Te izračune možeš okačiti mačku o rep jer to tako može i ne mora biti. Sve to ostaje samo potencijalna godišnja zarada, a nisi zaradio dok nisi prodao, a to i sam znaš.
“privatni forum”
na zadnjih 20 strana=400 postova mojih je 67 a postotak izračunaj sam[emo_smijeh]
našao sam način kao ću smanjit broj mojih postova,svi tebi slični idu odmah na ignore.
a što se tiče mojih izračuna koje sam za razliku od tebe imao hrabrosti postati jasno sam se ogradio da postoji i mogući rizici u negativnom i pozitivnom smjeru.
svatko nek za sebe sam odluči na koji će naćin preuzeti rizik jer i arbitraža i oročenje u banci koje nose neusporedivo manju potencijalnu dobit nisu bez rizika.
tvrdnja da nisam zaradio dok ne prodam je točna,meni se ne žuri kao kolegi randophh-u koji je prodao na 330 pa sad “plače” a jedina mu je utjeha da ima još takvih ili onih koji nisu niti neće kupiti.
nitko netreba kupovati radi mene ja sam kupujem za sebe a dionice ću prodati u ponudi budućem vlasniku o visini te ponude ovisi koliko ću dionica otpustiti,možda sve možda ništa a najvjerojatnije pola jer vjerujem bivšem ministru da himr vrijedi 1500 kn a male su šanse da će to sad netko platiti,nemam s time problema jer mogu čekati a vjerujem da će u roku 3-8 godina cijena doći na tih 1500 kn a što s obzirom na avg godišnju dobit meni će biti više nego dovoljno.
i zato sam kupovao i po 600 a koliko vidim kupovao je isto u prošli čet i skrbnički(rb.9) 100 kom.
a kupovao sam i jučer po 550 a kupovat ću i ubuduće jer po meni ima jako puno razloga za a nijedan protiv.ovime smo našu raspravu završili da nebi i dalje “privatizirao” ovu temu nastavak moguć samo na privat.
migra, zašto misliš da plačem? pratim sve teme koje mi se čine interesantne, a moja prodana sića je bila toliko sitna da mi niti sa ovim rastom ne bi prešlo 2% portfelja.
zašto misliš da sam zloban ili zavidan? pa rast cijene se samo može preliti i na druge dionice što je u svakom slučaju dobro za cijelu burzu.
i zašto ste svi svađalački nastrojeni, umjesto da kvalitetno raspravljamo?
i na kraju, da li ste čuli za investitora koji se obogatio PRERANO prodajući svoje papire? nemojte to shvatiti osobno, ne aludiram na ništa.
Tek sam sad primijetio. Netko poklopio vlastiti nalog?
ranndopph@
citiram dvije nedavne tvoje izjave upućene meni:
“pa koliko li si ti već toga skupio kupujući 4 godine? već bi morao
biti u top 5!”
“i zašto ste svi svađalački nastrojeni, umjesto da kvalitetno
raspravljamo?”
poslije ovakvih rasprava se redovito pojavljuje netko tko me proziva radi broja mojih postova.
oćekujem da poštuješ moju odluku da ne “privatiziram” ovu temu i da me ignoriraš kao što ću i ja tebe.
kada mi se već ovaj post broji da ga barem iskoristim za pokušaj
kvalitetne rasprave a na temu najnovije vijesti vezane uz HR turizam.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/apartmane-medena-zeli-grupacija-der
-touristik-277208
dali smo svjedoci zauzimanja pozicija(položajne rente) na našem
jadranu ili je sve ovo što se događa(veliki broj pisama namjere)u
prvom krugu privatizacije samo velika slučajnost?
po meni nije, a to bi to značilo je kapital prepoznao podcijenjenu
vrijednost pa se je radi toga i “pokrenuo”
dali to znači da bi trebali i mi sami koji smo u nekom dijelu
suvlasnici razmisliti o ponovnoj valuaciji naše imovine?
ako da kojim se metodama i alatima poslužiti?
najlakše je komparativnom metodom ali gdje još postoji nešto kao
jadran i država slična našoj na našem planetu?
nigdje,i zato je ta metoda osuđena na nepreciznost.
ta metoda iskljućuje i jako važnu komponentu a to je potencijal.
Njemački FTI ulazi u Hrvatsku, Hoteli Plat prvi na listi želja
“zainteresirani ulagač Hrvatsku je ocijenio destinacijom s najvećim neiskorištenim turističkim potencijalom u Europi”
kako sada stvari stoji mi sami nismo sposobni iskoristiti naš potancijal
a dali smo ga bar sposobni prodati?
mislim da ne, država pokušava prodati himr po 80.000 eur sobu 3,5* iako je cijena gradnje nove 150.000 ali sudionici na burzi(većina) misle da ta soba ne vrijedi više od 55.000 eur
ta velika diskontirana vrijednost imovine privući će “investitore” a naći će se među njima i onih koji nemaju nikakve veze sa turizmom nažalost.
“Navodno su na sastanku bili predstavnici hotelske grupacije Hyatt, ali i neke tvrtke koje nemaju veze s turizmom, no imaju novac i zanima ih ulaganje u turizam”
>”Navodno su na sastanku bili predstavnici hotelske grupacije Hyatt, ali i neke tvrtke koje nemaju veze s turizmom, no imaju novac i zanima ih ulaganje u turizam”
Pa kaj ej tu loše?
Ostoja je u LRH, a nema veze ni sa čime osim s muljanjem pa opet ispada da tehnička uprava odrađuje zadatke i ciljeve i polako se bliži dan prodaje.
>"Navodno su na sastanku bili predstavnici hotelske grupacije Hyatt, ali i neke tvrtke koje nemaju veze s turizmom, no imaju novac i zanima ih ulaganje u turizam"
Pa kaj ej tu loše?
Ostoja je u LRH, a nema veze ni sa čime osim s muljanjem pa opet ispada da tehnička uprava odrađuje zadatke i ciljeve i polako se bliži dan prodaje.
loše će bit ako će se prodati za 800 kn a sekundu nakon kupoprodaje će vrijedit min. 1000 a za 5 god. 1500…
što znači da će našu nesposobnost netko dobro naplatiti i unovčiti
u slučaju nas dioničara praktično dvaput,prvi puta za onaj dio dionica koje ćemo otpustiti u ponudi i drugi put kao i svi ostali državljani ove zemlje za državni dio dionica.
Evo nam trenutne situacije, tko kupi po cijeni na burzi, ima sigurnih nekih 40 % u odnosu na traženu cijenu koju država traži. Onaj tko ( ako ) se javi naime obvezan je dati javnu ponudu za sve ostale dioničare. To sve pod uvjetom da imamo minimalno jednog ponuđača. ako kao i u slučaju Croatia osiguranja imamo više njih onda je po sistemu tko da više, znači cijena će biti sigurno veća od početnik 780 kuna ( službena početna cijena koju traži država ).
Naravno da postoji mogučnost da se nitko ne javi, od ovih 10 koji su iskazali interes u 1. krugu, u tom slučaju pretpostavljam da će država spustiti cijenu u nekakvom trećem krugu, ali sigurno ne ovih 40 % trenutne razlike.
Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju HIMR-a.
lp
Po mojim izračunima ovo ne vrijedi više od 600 kn.
Ako griješim neka me netko razuvjeri…svaka čast ovima što su zaradili na himr.
Ja nažalost nisam i drago mi je da neki forumaši jesu..
ps. država je svojedobno tražila za ksst 7000 kn pa tko se javio i di je sad.
Naravno da je ovo sasvim jedna druga priča …
Po mom mišljenju biti će ponuda ali 550-600 max…ako griješim neka slobodno ide na 2000 što se mene tiče ali ne vjerujem u taj scenario.
nemam dionice ne zato jer nisu dobre nego zato što im je trenutno ovo realna vrijednost.Ja da kupujem nebih dao više od 500 kn..