Moze li netko objasniti sto ce se dogoditi sa nasim dionicama ako netko i ponudi recimo 1000 kn za otkup od drzave? Nema garancije da ce cijena biti takva i na burzi ili grijesim?
Tu vam je kolega popis nekretnina pa odaberite :http://www.duudi.hr/akcija-projekti-100-iskazite-interes-za-drzavnom-imovinom/
Nisam bas siguran da je ovo dobar potez vlade u vrijeme kad su hotelske kuce u vrhuncu prodaje..a I ova cijena nije bas poticajna. Jos uvjek sam uvjerenaj da je bolje ici sa manjom I dobit vise ponuda pa onda nek se kupci takmice tko ce dat vise nego ovako u startu krenut sa visokom..ok..sve je relativno pa mozda ni to "visoka niska" nije bas pravi izraz. U svakom slucaju investitori koji mogu I spremni su ulozit cca 500 mil kuna imaju dosta toga na raspolaganju..koliko god mi mislili da nije tako.
Pozdrav
jos jedan kojemu je ova cijena previsoka a …gle … dobro je ocjenjivan.
prilog tvrdnji da stoperi koji bi se ukrcali ispadaju veliki znalci a ostali su …bljak
p.s.
evo i ja dobio spamera….yes!
Moze li netko objasniti sto ce se dogoditi sa nasim dionicama ako netko i ponudi recimo 1000 kn za otkup od drzave? Nema garancije da ce cijena biti takva i na burzi ili grijesim?
Da li vi shvacate da bilo koja postignuta cena znaci i objavu po toj istoj ceni za sve ostale dionicare!?
Isto kao i kod prodaje Croatia osiguranja!
Cena je bila oko 6000 a ponudjena 7400 i po toj je isla ponuda!!
mislim da većeina dioničara Imperijala ovdje uopće nije svjesna o kakvom se poduzeću radi. Početna cijena je ok, ali osobno mislim da će doći do velike borbe između Valamara i Liburnije, odnosno Ostoje.
na kraju vidim Ostoju kao pobjednika i cijenu značajno višu od početne. To je moja procjena, lako moguće da griješim, ali imam osjećaj da će ovo hzavršiti kao Pliva između Actavisa i Bara.
Herak je rekao da to vrijedi 1500kn po dionici.
da netko to plati sad, neupućeni bi kratkoročno možda rekli da je preplatio, ali dugoročno, ako je subjekt iz turizma i ako zna što radi, slobodno se može reći da je kupio cijeli otok RAB!a to je mala cijena za cijeli otok Rab.
nije ovo nekakav gubitaš, koji ima par placeva na Lošinju i jaku konkurenciju u stabilnoj Jadranki.
Niti je propala Tvornica glinice u Obrovcu, tj Kutini, ali ima veliku zamjensku vrijednost.
Da li vi shvacate da bilo koja postignuta cena znaci i objavu po toj istoj ceni za sve ostale dionicare!?
Isto kao i kod prodaje Croatia osiguranja!
Cena je bila oko 6000 a ponudjena 7400 i po toj je isla ponuda!!
[/quote]
Nisam znao da ta ponuda onda vrijedi i za sve ostale dioničare. Hvala na objašnjenju.
vrlo jednostavno – onu cijenu po kojoj je otkupio od države, kupac mora ponuditi svim ostalim dioničarima. to se zove obveza preuzimanja. vrlo recentan i vrlo lijep primjer – croatia osiguranje. imate sve ovdje na poslovnom
mislim da većeina dioničara Imperijala ovdje uopće nije svjesna o kakvom se poduzeću radi. Početna cijena je ok, ali osobno mislim da će doći do velike borbe između Valamara i Liburnije, odnosno Ostoje.
na kraju vidim Ostoju kao pobjednika i cijenu značajno višu od početne. To je moja procjena, lako moguće da griješim, ali imam osjećaj da će ovo hzavršiti kao Pliva između Actavisa i Bara.
da netko to plati sad, neupućeni bi kratkoročno možda rekli da je preplatio, ali dugoročno, ako je subjekt iz turizma i ako zna što radi, slobodno se može reći da je kupio cijeli otok RAB!a to je mala cijena za cijeli otok Rab.
nije ovo nekakav gubitaš, koji ima par placeva na Lošinju i jaku konkurenciju u stabilnoj Jadranki.
Niti je propala Tvornica glinice u Obrovcu, tj Kutini, ali ima veliku zamjensku vrijednost.
Moguce,moguce.Nisam nikada bio tamo,pa sam posetio njihove web stranice,hoteli i Rajska plaza izgledaju IMPOZANTNO!
Kamp je sa 4 * sto je retkost.
Onakvu plazu kao sto je Rajska plaza, nisam vidio u Hrvatskoj sem one na Korculi..
tvrdim da jaaaaako velika večina(nijh >96%) dioničara zna koliko vrijede dionice himr čijih su vlasnici,oni koji neznaju ili ne žele u to vjerovati ili žele da mi u to ne vjerujemo su oni koji nisu još ili neće niti postati dioničari Imperiala.
dokaz moje tvrdnje u priloženoj exel-ici
izdvajam statistički podatak daje od 27.11.13 do 01.08.14 u kalendarskih 247 dana ostvaren promet od 26.804 kom što čini samo 4,22% od ukupnog broja dionica a da je promatranom periodu cijena rasla 188,96%(sa 208 na 601 kn) a opet se je vrlo malo dioničara odlučilo na prodaju
naravno da je taj broj još i manji jer siguno je dio dionica bio predmet trade-anja i drugih na zse dozvoljenih egzibicija(tkz “iluzija”)
kada uzmemo u obzir da je free float skoro 50 %
možemo zaključiti da mi dioničari himr više nego čvrsto držimo svoje dionice.
HDZ: Kriteriji za privatizaciju Imperiala i Hotela Plat otvaraju prostor za nekretninski biznis
dali je ovo dobro za nas koji imamo dionice?
hvala
čuda se događaju – apoksiomen nam se obratio. dobro došao sinko.
HDZ: Kriteriji za privatizaciju Imperiala i Hotela Plat otvaraju prostor za nekretninski biznis
“…nego se novom vlasniku otvara slobodan prostor da se bavi nekretninskim poslom…”
a još kad ti na poklon padne građevinsko zemljište u ogromnim količinama koje se knjiži po 30 eur a vrijedi 100-400 eur
može se samo reći
bolje nemože
kao as na desetku
past će mu sjekira u med
nastavite niz…
dobro kaže kolega apoksiomen”mislim da će doći do velike borbe”
samo što ja očekujem agrokor sa svojim partnerima tui travel i karisma u jednoj od glavnih uloga u toj borbi
gdje će se lomiti koplja,zubi…
hdzovo priopćenje je školski primjer politikanstva. ako sdp kaže dobar dan, ne gleda se kroz prozor vidjeti sija li sunce ili pada kiša, nego odmah udri kontru – hrvatsk apropada, a oni dobar dan, neprijatelj nikada ne spava, jel to oni njemu dobar dan itd.
isto bjesomučno i patetično cendranje bilo je i kod privatizacije brodogradilišta, kod mrsićevih mjera itd. itd. hdz ne zna kritizirati, oni samo pljuju. holy, laburisti i neki znaju kritizirati i pružiti protuargumente, hdz ne zna jer najkasnije u trećoj rečenici počinje paljba – jugoslavija, balkanm udba itd.