HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo kad su već neki potegli pitanje poslovanja a ono je trenutno radi privatizacije u drugom planu zašto nebi mali i o tome jer nisam sigurno usamljen u naumu da ne prodam sve dionice bez obzira na cijenu u preuzimanju.
u sljedećih tjedan dana očekujemo i izvješće za 1H koje bi trebalo po meni donjeti bolje rezultate od lanjskih da to pretvorim u brojeve
moja očekivanja su 10% veći prihod + povećanje dobiti za 1-2 mil kn
svoja očekivanja temeljim na investicijama u izgradnju unutar. i vanjskog bazena hotela imperijal(2013) te kasnijeg uskrsa ove godine.
ove predsezone su izostali značajnije investicije jer se društvo priprema za veliku investiciju na kraju sezone(podizanje padove na 4*)
a možda i eve ako dođe novi vlasnik sa hrpom cash-a što se i očekuje od njega pa da se investicijski ciklus dodatno ubrza.
kao i uvijek netko već zna rezultate i po agresivnoj kupnji po ask-u dalo bi se zaključiti da su barem dobri ili bolji od toga
a mi ostali smrtnici ćemo ih znati uskoro.

zar nitko nema neku procjenu ili očekivanja za 1H osim mene?

[/quote]

Svaka čast migra, HIMR je lijepo radio u prvih 6 mjeseci….

migra, naklon. rezultati su doista bolji. drugo poluvrijeme je uvijek važnije, ali ovo prvo je proteklo u dobroj igri naše momčadi – jedan nula za himr.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

http://zse.hr/userdocsimages/financ/HIMR-fin2014-2Q-NotREV-N-HR.pdf

dok je prihod očekivano 9,2% veći što je odličan rezultat kada uzmemo u obzir
0,6% manje noćenja,gubitak je smanjen ( 1,9% ) po meni nešto lošije od očekivanog za 2 mil kn
za detaljniju analizu treba uzet više vremena a sad ovako na prvu u oči
upadaju sljedeći mogući razlozi
1.povećane stope amortizacije 0,5 mil kn
2.usprkos 0,6% manje noćenja više zaposlenih 0,1%(na bazi sata rada)
troškovi osoblja su rasli 7,7% radi rasta stope za zdravstveno 2% …
što je odnjelo 1,0 milkn
3.ostali troškovi rasli za 1,3 milkn od čega otpremnine za 0,7 milkn
koncesije na tur zemljište 0,6 mil kn

neočekivano loše prosječno vrijeme u svibnju i lipnju daju nam pravo za
očekivati i dogodine povećanje prihoda za min 10% čak i ako zanemarimo
investicije koje će sljediti nakon ove sezene.
po meni još jedan vrlo dobar izvještaj koji potvrđuje već godinama utvrđen
smjer u kojem se izmjenjuju dobri i odlični izvještaji
da nije bilo kreativnog knjigovoctva moglo se i prikazati više ali bi nam
porezi na dobit odnjeli dio imovine koja je ovako ostala nama
i zato pozdravljam odluku da se ove godine neisplaćuje dividenda za 2013
izdvojio bi i sljedeće iz izvješća:
-investicije u predsezonu 13,7 mil kn
-ac san marino dignut na 4*
-društvo se zadužilo kod hbor-a za 13,7 milkn,kamata 2%
-FZOEU 0,5 milkn beskamatno poček 2 godine
nastavite niz…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

fino izvješće, dobra prognoza migra

meni upalo ovo u oči:
broj noćenja 10% manje od plana, rashodi/prihodi takvi kakvi jesu a njihov gubitak manji za 14,3% (2,6 miliuna) od planiranog. Nepredvidivi faktor u tome je imalo smanjenje prosječne kamatne stope no maleni je to utjecaj imalo u tih 2,6 milijuna; tako da me zanima – na što su oni računali kad su smatrali da će planirani rashodi biti veći? na više otpremnina, veća ulaganja, ili?

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/252461/Default.aspx

evo pojašnjenja za autobusere. nije izravno vezano za himr, ali jest za turizam. kakvi iddioto to smišljaju, to je bogu za plakati – 25 posto najviše u europi i 5 kila papirčina, plus pola godine čekanja

Preko mobitela sam u vecernjem procitao da drzava za 50% trazi 250 mil kn i jos 200 mil kn ulaganja sto je za vas dionicare stvarno odlicna vijest.

780 kn po dionici, ako uzmemo i dug koji iznosi 300kn to je 74 000 eur po sobi, ali u to nisu ubrojeni kampovi. Sa kampovima ne bi bilo preko 65 000 eur po sobi. Po meni ovo moze proci

Evo ga, R00kie:
Vaš link …

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Rapski Imperial napokon ide u prodaju. Ovih su dana na Upravnom vijeću CERP-a utvrđeni kriteriji prodaje, koji će uskori biti i objavljeni kao i poziv za dostavu obvezujućih ponuda.

Kako doznajemo, od ulagača se za 50 posto vlasništva u Imperialu traži 249 milijuna kuna uz dodatnih 200 milijuna kuna ulaganja.

migra, drži se, nemoj da te herc sad izda. ovo je san snova. grobex baš je grobex – pojma nema

država uvijek u startu stavi previsoke cijene pa se natječaj u pravilu ponavlja s nižim cijenama sve dok se ne nađe kupac…ima masa takvih primjera, prvi koji mi padaju na pamet su bili KSST s početnom cijenom od 7000 kn (nitko se naravno nije javio) a sad je cijena na burzi 300 kn, zatim HPB gdje je došla samo jedna i to nevaljala ponuda, pa PTKM gdje također nije bilo valjanih ponuda itd.
hoću reći, ako zvuči previše lijepo za dioničare da bi bilo istinito, onda je baš to…

možete mi brisati nick, ali ne možete obrisati istinu u raskrinkavanju forumskih drukera i navlakača!

780 kn po dionici, ako uzmemo i dug koji iznosi 300kn to je 74 000 eur po sobi, ali u to nisu ubrojeni kampovi. Sa kampovima ne bi bilo preko 65 000 eur po sobi. Po meni ovo moze proci

Malo preciznije:
768kn po dionici + 300 kuna duga je 1068 kn x 635855 = 679.093.140 kn
To je cca 90 mil eur
Soba ima 687 soba 3,1* i 583 smj.jedinice u naseljima i kamp kapaciteta 5000 osoba (123.000 m2)
Po ovoj računici (isključimo dokapitalizaciju) to daje EV/EBITDA oko 15

Prema omjeru prihoda i zarade cijena bi izgledala ovako:

45 mil eur za hotele = 65.000 eur po sobi 3,1*
25 mil eur za naselja = 43.000 eur po smj.jedinici
20 mil eur za kampove = 4.000 eur po ležaju u kampu, 163 eur m2

Prihod – EBITDA – EV/EBITDA
Hoteli 6,85 mil eur / 2,25 mil eur / 19,9
Naselja 4,2 mil eur / 1,68 mil eur / 14,8
Kamp 4,6 mil eur / 2,3 mil eur / 8,7

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close