HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo da ubacim nešto dobrih vijesti i malo prebacim raspravu u konstruktivnijem smjeru.
European Coastal Airlines su objavili da su dobili koncesiju za postavljanje pontona za Rab, Pulu i Jelsu a slijedeće na redu je Lastovo. Još samo da spoje i Zadar i to je sve što nam na Rabu treba;) Svakako ću isprobati hidroavion odmah kroz 3 tjedna kad se pojavi;)

hvala na odličnim vijestima kolega
to će značajno utjecati na pred i posezonu u budućnosti gdje ima daleko najviše prostora za napredak a utjecat će i na dizanje turizma na rabu na još viši nivo,da napokon zakoračimo na put prema elitnom turizmu[emo_palacg]

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/1268414/dolazak-otkazale-stotine-stranih-autobusa-zbog-visokih-nameta/

red loših vijest. da ne kažu neki da samo drukamo. turizam je biznis kao i svaki drugi – bez vrhunskog poslovoidstva i puno ulaganja konkurencija te pregazi

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/1268414/dolazak-otkazale-stotine-stranih-autobusa-zbog-visokih-nameta/

red loših vijest. da ne kažu neki da samo drukamo. turizam je biznis kao i svaki drugi – bez vrhunskog poslovoidstva i puno ulaganja konkurencija te pregazi

neke će štete sigurno od ovoga biti ,novinari koji žive od senzacionalizma
bilo stvarnog a najčećše izmišljenog i ovaj su puta napravili posao za koji dobivaju plaću.
naravno da je glupo imati veće namete od drugih zemalja
a kad bi živjeli u normalnoj državi sada bi mogli i saznati koja su to državna tijela i osobe donjele tu nepametnu odluku.
kako bilo znamo koje stranke stoje iza tih odluka a izbori će uskoro pa bi bilo pametno izaći i maknuti nesposobne, koji su zamjenili još nesposonije ali po meni i nisu zaslužili novu priliku,previše okljevanja i loših odluka u cilju dobivanja sljedećih izbora pod svaku cijenu.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

a najbolje od svega – uopće nisu rekli o kojem je nametu riječ. ni u kojem postotku. ni kako se zove. ni kojem tijelu se plaća. ni otkad se plaća. ja barem nisam uspio registrirati da jesu.

Digli su namet sa 9% na 25% i to sada iznosi 500eur po busu.

znači hladnokrovno su napucali namet 3 puta preko noći i onda se čude što ljudi to ne žele plaćati. kakve štetotočine i termiti rade u toj državi, stipe petrina je u pravu kad ih časti svakojakim životinjskim nazivima

evo kad su već neki potegli pitanje poslovanja a ono je trenutno radi privatizacije u drugom planu zašto nebi mali i o tome jer nisam sigurno usamljen u naumu da ne prodam sve dionice bez obzira na cijenu u preuzimanju.
u sljedećih tjedan dana očekujemo i izvješće za 1H koje bi trebalo po meni donjeti bolje rezultate od lanjskih da to pretvorim u brojeve
moja očekivanja su 10% veći prihod + povećanje dobiti za 1-2 mil kn
svoja očekivanja temeljim na investicijama u izgradnju unutar. i vanjskog bazena hotela imperijal(2013) te kasnijeg uskrsa ove godine.
ove predsezone su izostali značajnije investicije jer se društvo priprema za veliku investiciju na kraju sezone(podizanje padove na 4*)
a možda i eve ako dođe novi vlasnik sa hrpom cash-a što se i očekuje od njega pa da se investicijski ciklus dodatno ubrza.
kao i uvijek netko već zna rezultate i po agresivnoj kupnji po ask-u dalo bi se zaključiti da su barem dobri ili bolji od toga
a mi ostali smrtnici ćemo ih znati uskoro.

zar nitko nema neku procjenu ili očekivanja za 1H osim mene?

čemu procjene, kad će brojke uskoro. inače ja mislim obrnuto od vas – rezultati će biti lošiji – manji prihodi i dobit. sve upućuje na to. ali tko misli da će time himr postati lošija tvrtka i slabija udavača, ne misli kao ja. jedno izvješće je jedno izvješće, a godine dobrog poslovanja su godine dobrog poslovanja i vrijede više

Ne ocekujem neka znacajnija odstupanja od prosle godine.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

a najbolje od svega – uopće nisu rekli o kojem je nametu riječ. ni u kojem postotku. ni kako se zove. ni kojem tijelu se plaća. ni otkad se plaća. ja barem nisam uspio registrirati da jesu.

cijenimm da je u skladu sa svim što se u Hrvatskoj događa, te se namet odnosi na pogled kroz prozor po m2 x km puta x broj putnika, te ukoliko se putuje noću, naplaćuje se naknada za hrvatski mrak

čemu procjene, kad će brojke uskoro. inače ja mislim obrnuto od vas – rezultati će biti lošiji – manji prihodi i dobit. sve upućuje na to. ali tko misli da će time himr postati lošija tvrtka i slabija udavača, ne misli kao ja. jedno izvješće je jedno izvješće, a godine dobrog poslovanja su godine dobrog poslovanja i vrijede više

po meni ovogodišnji bi 1H trebao pokazati bolje rezultate jer su u 2013

“…Na predsezonu su utjecali i nepovoljan raspored vjerskih blagdana, loše vrijeme u Europi do početka lipnja, kao i kasnije otvaranje Grand hotela Imperial zbog investicije. Stoga je u predsezoni zabilježen negativan trend prodaje…”

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Rapski-Imperial-rusi-rekorde-poslovni-rezultat-mjeri-se-zaradom-a-ne-brojem-nocenja

opći dojam kojeg još statistika nije potvrdila da ove godine ima manje gostiju nije presudan za poslovni rezultat

“Osobno, smatram i već duže ističem, da treba prestati s prioritetnim brojanjem noćenja koje svake godine postaje sezonska zanimacija. Nebitno je da li je neku godinu bilo nekoliko posto više ili manje gostiju. Bitno je graditi i izgraditi turistički proizvod koji je održiv na duži rok i kojeg ćemo moći nuditi, po mogućnosti, za višu cijenu“(Vlado Miš)

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Rapski-Imperial-rusi-rekorde-poslovni-rezultat-mjeri-se-zaradom-a-ne-brojem-nocenja

nisu to mnogi prošle godine razumjeli ali kada su došli
rezultati za 3q svima je bilo više nego jasno o ćemu je Miš govorio
bila je to najava 100% veće dobiti za 2013
na str 50 ove teme možete pročitati tko je šta pisao u to vrijeme[emo_namigusa]

a koje su to aktivnosti koji bi za ovu godinu mogle omogućiti “višu cijenu” sa ne nužno velikim povećanje gostiju što bi većina htjela.
gradnja unutrašnjeg i vanjskog bazena hotela imperial to svako je a trebala i produžiti pred i posezonu.

ponavljam, meni jedan izvještaj ništa ne znači. krdo će sigurno reagirati, ali krdo nije mjerodavno. mjerodavni su održivo poslovanje i nezaustavljiva privatizacija

New Report

Close