HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

himr zemljište se knjiži po 30 eur m2 i samo u toj stavki leži diskont u stotinama mil kn.nije dovoljno??

1. jesi li ti SIGURAN da je svo to zemljište u VLASNIŠTVU HIMR? naime, puno zemljišta kod turističkih firmi je samo u KONCESIJI, a vlasnici su ili država ili lokalna samouprava!
2. čak i da je to zemljište 100% vlasništvo HIMR (što jaaaako sumnjam), pitanje je njegove NAMJENE po prostornim planovima! jer što ti vrijedi zemljište ako je na njemu zabranjena nova gradnja pa ga možeš samo kositi i na njemu saditi zelenilo! onda ni ne vrijedi više od 30 EUR!!!

[/quote]

“…U ovom trenutku, dodao je Andreškić, otvara se i pitanje koja je uopće knjigovodstvena vrijednost društva ako je gotovo cjelokupno građevinsko zemljište društva iskazano po procjeni vrijednosti od 30 eura za četvorni metar…”

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Imperial-ujedinio-otocane-Nema-privatizacije-bez-radnickih-dionica

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

"…U ovom trenutku, dodao je Andreškić, otvara se i pitanje koja je uopće knjigovodstvena vrijednost društva ako je gotovo cjelokupno građevinsko zemljište društva iskazano po procjeni vrijednosti od 30 eura za četvorni metar…"

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Imperial-ujedinio-otocane-Nema-privatizacije-bez-radnickih-dionica

ne razumiješ osnove, a izgleda niti gospodin kojeg citiraš-svo zemljište unutar obuhvata određenog plana je teoretski “građevinsko”, tako je npr. pojedina građevinska parcela 100% građevinska… međutim ako je na njoj već izgrađen objekt do određenog max. % površine, onda na njoj više ne možeš graditi iako je ona i dalje “građevinska” pa ostatak parcele ne vrijedi ni 30% od neizgrađene građ. parcele… osim toga, ceste, parkovi i sl. su također po planu u građevinskom području, međutim ako nije predviđena konkretna gradnja objekata, vrijednost im je drastično limitirana pa mogu vrijediti i tih 30 EUR/m2 ili manje.

moderatori na forumu provode političku CENZURU, uvode verbalni delikt te krše slobodu govora zajamčenu Ustavom jer brišu forumaške nickove i poruke s čijim se političkim stavovima ne slažu !!!

@goblyn4
nemoj gubiti vrijeme na ovoj lošoj dionici i uveravati sve (osim sebe koji naravno potiho kupuješ) kako ova dionica ne valja i ne vrijedi.

znamo mi da ne vrijedi i da je ovaj rast nečija želja da nekolicina nas koji ne znamo ipak nešto zaradimo…jednom uživotu. zahvalni smo mu zaista.

stoga odi negdje drugdje i svoje savjete daj onima kojima još možeš pomoći jer mi eto nećemo prodati i točka.
P.S.
a da ne djeluješ sam “u toj pomoći” vidi se po kuljama koje dobijaju svi koji govore kontra tebe….stvarno SDP demokracija na djelu.

@goblyn4
nemoj gubiti vrijeme na ovoj lošoj dionici i uveravati sve (osim sebe koji naravno potiho kupuješ) kako ova dionica ne valja i ne vrijedi.

nemam nikakvu namjeru kupovati HIMR jer smatram da je na ovoj cijeni precijenjen. jednostavno diskutiram o zemljištu, njegovoj namjeni itd. a ako tebe to ne zanima vozi dalje i gotova priča!

moderatori na forumu provode političku CENZURU, uvode verbalni delikt te krše slobodu govora zajamčenu Ustavom jer brišu forumaške nickove i poruke s čijim se političkim stavovima ne slažu !!!

goblyn4@

jako dobro ja razumijem praksu u kojoj planovi i zakoni se podređuju i tumače kako
kapital diktira tako to funkcionira na nivou države a ne da neće na novou jednog otoka sa par tisuća stanovnika
zar vi sanjate da kada vlasnik zemljišta ili bolje recimo vlasnik najvažnije firme na tom otoku traži od lokalnih političara da”stvore”uvjete za ulaganje od 100 mil kn i zapošljavanje 50 ljudi + i puno više u fazi gradnje da će ga ti isti političari odbiti?
pa oni će prerezati vrpcu kod otvaranja i to zapošljavanje ljudi pripisati sebi,svojo stranci,dobiti izbore,zadržati položaje……
tada se planovi crtaju na salvetama uz škampe i vino a čini da vi to nerazumijete ili se namjerno pravite da nerazumijete.
zadnji vam je čas da uđete ispod 500 ako još niste a po pisanju niste ili niste koliko bi htjeli.
bilo je vremena mjereno u godinama a šta ste čekali ove godine još prije par mjeseci bili smo na 2XX
ja sam znao da će se to dogoditi,da će jako narasti u kratkom vremenu i relativno malom volumenu(da nije bilo viktorije bilo bi i puno drastičnije),čak sam to nekoliko puta na to upozorio ovdje na forumu zato sam ušao prije 5g da izbjegnem ovaj vaš današnji stres.
preostaje mi samo da s vremena na vrijeme dokupom podebljam svoju zaradu kao što ste i vi sigurno na drugim stvarima zaradili u zadnjih 5g samo ste imali neke druge nickove

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

> vozi dalje.
to ti je rječnik za tvoje jna drugare … ovdje osim tebe nema takvih sorry. ostao si sam i bez svoje matične firme.
a o temi kojoj govoris mozes raspravljati na jos barem 10 dionica ali gle .. tamo ne diskutiras jer eto bas su ovdje tvoje opservacije zanimljive.

najbolje je završiti s tobom u tvom stilu… kako ono veliš … vozi dalje i drugdje!

goblyn4@

jako dobro ja razumijem praksu u kojoj planovi i zakoni se podređuju i tumače kako
kapital diktira tako to funkcionira na nivou države a ne da neće na novou jednog otoka sa par tisuća stanovnika
zar vi sanjate da kada vlasnik zemljišta ili bolje recimo vlasnik najvažnije firme na tom otoku traži od lokalnih političara da"stvore"uvjete za ulaganje od 100 mil kn i zapošljavanje 50 ljudi + i puno više u fazi gradnje da će ga ti isti političari odbiti?

to je sve što bi bilo kad bi bilo, a počelo je tvojom tvrdnjom da imaju hrpu zemljišta procijenjenog po 30 EUR koje po tebi vrijedi stotine milijuna više. mađutim, ti ne znaš da li je to vlasništvo, koncesija, da li se vode sporovi itd.
ali da ti olakšam – njihovo je jedino ono zemljište koje im je ušlo u pretvorbu, sve ostalo – NIJE njihovo, čak i da su se uspjeli upisati na njega! naime, zadnjih godina država masovno preko DORH-a po cijeloj obali traži poništenje takvih upisa!

goblyn4@

zar vi sanjate da kada vlasnik zemljišta ili bolje recimo vlasnik najvažnije firme na tom otoku traži od lokalnih političara da"stvore"uvjete za ulaganje od 100 mil kn i zapošljavanje 50 ljudi + i puno više u fazi gradnje da će ga ti isti političari odbiti?

to je sve što bi bilo kad bi bilo, a počelo je tvojom tvrdnjom da imaju hrpu zemljišta procijenjenog po 30 EUR koje po tebi vrijedi stotine milijuna više. mađutim, ti ne znaš da li je to vlasništvo, koncesija, da li se vode sporovi itd.
ali da ti olakšam – njihovo je jedino ono zemljište koje im je ušlo u pretvorbu, sve ostalo – NIJE njihovo, čak i da su se uspjeli upisati na njega! naime, zadnjih godina država masovno preko DORH-a po cijeloj obali traži poništenje takvih upisa!

[/quote]

to tvrdi Alen Andreškić, načelnik općine Lopar
a ako ti znaš da su stvari drugačije što si čekao do sada da nisi poslao demantij na novi list pa neka sa tobom naprave intervju kad tvrdiš da znaš bolje od njega

moj je stav odavno,neda mi se tražit ali godinama star,ovdje izrečen da prije privatizacije bi bilo pošteno provesti popis i revalorizaciju nekretnina
odnosno napraviti prospekt za tu svrhu
zadnji prospekt je iz 2003
koliko znam značajnijih promjena nije bilo
ja nisam dorh i nemam problema s time da radi svoj posao
ti bi htio da se mi koji imamo dionice nečeg bojimo jer se i ti bojiš(ili ipak ne)?
najbolje da pričekaš arbitražu nećeš još dugo čekati do 60 dana a vjerojatno i manje pa ćeš kupovati gotovo bez rizika
za mene je i na ovim razinama odnos rizika i potencijalne dobiti a uzevši u obzir vrlo kratak rok isplate povoljan
ako se za hmst potvrdi početna cijena od 477 idem u daljni dokup a ti čekaj arbitražu ili da se netko preplaši pa da ti proda,samo nam još reci po koliko bi ga ti kupovao odnosno koliko po tebi vrijedi.

kolega Goblyn, iz vaših postova curi gomila žuči i kontradiktornosti.
tvrditi da je firma skupa, firma koja je i po današnjoj cijeni još uvijek ispod P/B, uz to donosi oko 10% povrata na kapital dok su kamate u bankama 2-3% sa daljnjom tendencijom pada, dok su NRS, LIBOR i EURIBOR praktički na povijesnim minimumima….

Uopće me ne zanima jeli prodajete, dokupljujete ili samo gledate vlak koji prolazi uz obilato prosipanje žuči..

sretno i vama, i vi ste čovjek.
lp

ovaj goblyn i na HMST isto tako prosipao pamet s vrlo sličnim idejama…

kolega Goblyn, iz vaših postova curi gomila žuči i kontradiktornosti.
tvrditi da je firma skupa, firma koja je i po današnjoj cijeni još uvijek ispod P/B, uz to donosi oko 10% povrata na kapital dok su kamate u bankama 2-3% sa daljnjom tendencijom pada, dok su NRS, LIBOR i EURIBOR praktički na povijesnim minimumima….

Uopće me ne zanima jeli prodajete, dokupljujete ili samo gledate vlak koji prolazi uz obilato prosipanje žuči..

sretno i vama, i vi ste čovjek.
lp

da kolega to je jedan od takvih

19.12.13 sam napisao
"ovo je win win situacija za sve osim za one koji još nisu kupili jer su kad je bio na 160 čekali na 100,kad je bio 200 ćekali na 160,sad kad je 240 ćekaju na 200,kad će biti na 300 ćekat će na 240"

28.02.14 sam napisao
danas dodajem na 350 će ćekat na 280 a na 400 će ćekat na 320….

a danas dodajem
na današnjih 460 čekaju na 400 na 500 će čekati na 450 na 600 će čekati na 500 …
i tako će to ići dok ne evoluiraju ili dok im ne pukne žuć,treće opcija ne postoji
bilo je takvih nemali broj u zadnjih godinu dana,uglavnom sa novim nickovima
pa su oni iskusniji već po tome mogli zaključiti šta se ovdje sprema i na vrijeme se ukrcali i zadržali dionice
iako ne postoje dvije iste dionice velika podudarnost a samo jedan korak prije nas u privatizaciji je hmst tako da ćemo znati što možemo očekivati a dosadašnje informacije više su nego izvrsne i ostavljaju prostor za nastavak velikog rasta i na himr.
hmst je dosegao 1,4 Bv a himr je još uvijek na 0,9Bv nerevalorizirane imovine
što bi moglo značajno utjecati na cijenu u bliskoj budućnosti

Evo da ubacim nešto dobrih vijesti i malo prebacim raspravu u konstruktivnijem smjeru.
European Coastal Airlines su objavili da su dobili koncesiju za postavljanje pontona za Rab, Pulu i Jelsu a slijedeće na redu je Lastovo. Još samo da spoje i Zadar i to je sve što nam na Rabu treba;) Svakako ću isprobati hidroavion odmah kroz 3 tjedna kad se pojavi;)

New Report

Close