Evo, lijepo:
http://www.business.hr/ekonomija/za-kupnju-dionica-u-vlasnistvu-drzave-iskazan-je-visestruki-interes
” …. dok se za Hotele Plat i Imperial uskoro očekuje donošenje odluke nadležnog tijela CERP-a za drugi krug javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, najavljuju iz DUUDI-ja bez preciziranja rokova ”
lp
da li itko razumije ove ponude po 3 dionice na Imperialu?[emo_smijeh]
te su igre iluzije počele prije godinu dana sa nalozima od 5 kom. od 200 kn pa se smanjilo na 4 kom a sad smo na tri vjerojatno uskoro i na 2 kom po nalogu
njihov cilj je stvaranje iluzije da netko želi prodati a ustvari on želi kupovati i dobro se je nakrcao i zaradio u tih godinu dana,svaka čast majstorima
uzmite dionice onima koji ne vjeruju da pored bv 500 kn i nerevalorizirane imovine(zemljišta koje se knjiže po 30 eur) od min 200 kn po dionici ne vjeruju da vrijedi više od današnjih 400 kn
jedan dio sam uzeo i sam kada sam došao na red.
oni koji prodaju su sretni jer su nešto zaradili mi koji kupujemo ili ćekamo ćemo pokupiti vrhnje a oni će biti bogatiji za jedno životno iskustvo kao što smo i mi morali “platititi” da naučimo
da rezimiram : wi-win-win situacija jer će i oni koji još razmišljaju i neće niti ući ovdje biti bogatiji za jedno novo iskustvo iz ovog primjera pa su i oni na dobitku
jednom rječju savršenstvo
upravo se vratio sa mora nakon 20 dana ne zamjerite na višku energije dok se to malo ne ispuše[emo_smijeh]
ništa ne brini te. ovo je zicer ne viđeni. prije 600kn ne otvaram šampanjac, a dalje ćemo vidjeti šta se pije. probaj te si samo zamisliti situaciju da su svi kojim slučajem u ovoj državi financijski pismeni? od čega bi mi onda živjeli? svaki dan kuća poso, poso kuća. užas jedan. oif koji je šatro najuspješniji u ovoj godini rasprodaje svoj portfelj na 1/3 nabavne cijene !? ja sam nakon 4-5 dokupa u tolikoj pozitivi da mi je već neugodno.
Eno vam Ivan Herak u Jutarnjem (jučerašnji ili današnji, ne znam točno koji), piše da prema neslužbenim informacijama do kojih je on došao, HIMR vrijedi milijardu kuna.
Nemam dionice HIMR.
može link? ne mogu to naći. cifra ni je ni čudna. za milijardu kn postaneš maltene većinski vlasnik cijelog otoka čija je obala dugačka 120 km. za te novce možeš napraviti jedan ili dva dobra hotela.
[/quote]
Trazim razloge povecane trgovine i porasta cijene na ovoj dionici pa naidjem na procenu bivseg ministra turizma da Imperijal vredi milijardu kuna.To je 1572 kune po jednoj dionici!!!Bome da je pola od toga sadasnji dionicari ce omastiti brk!!
uvjeti moraju biti i to strogi i mjerljivi. ne treba imati iluzije da novi kupac želi nešto nekome dati – on želi zaraditi. i ako može učinit će to bezobzirno. i zato moraju biti ugradene zaštitne klauzule u interesu radnika, zajednice i države. to nije problem . hrvatski turizam općenito, a himr ponaosob je dovoljno profitabilan da vlasnik može biti i džentlmen. da nije – ne bi se toda i ostali gurali od prevlake do umaga u njega.
Koliko vidim imperial ima samo 240 radnika, sto nije puno. Koju cijenu prepolavljate? 400, 600, 700, 1000…
nisam fin stručnjak, a samo na brojkama bi se dala dati ozbiljna procjena. ako smijem slatko sanjati – 1,3 do 1,5 booka. mislim da to nije nerealno, ima recentnih primjera u turizmu, prodavač bi bio zadovoljan, ozbiljan kupac ne bi smio imati prigovora na tu cijenu jer dobiva ogromnu imovinu i lijepo poslovanje sa ogromnim mogućnostima unapređivanja po svim parametrima.
ali velim, prodavati bez ikakvih uvjeta, za napuniti proračun – to bi bila velika, zlonamjerna glupost. ako se što u hrv može prodati po fer vrijednosti, to je hrv turizam i to treba iskoristiti