HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bit će vrlo pučno i otrežnjavajuće dobiti crno na bijelo plaćenu, nezavisnu procjenu. ovdje je bilo puno izračuna i procjena, onda ćemo moći usporediti i vidjeti koliko grobex ima veze s realniom vrijednošću imovine i poslovanja izlistanih tvrtki.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

kada će biti objavljena rastova procjena?

Rastova procjena neće biti objavljena, nije ni Maestralova a raspisan je drugi krug, početnu cijenu će dobiti samo oni koji su se javili na natječaj, ali ta početna cijena ne mora biti jednaka procjeni koja je napravljena, ja se nadam da će netko od mnogobrojnih investitora reći koja je početna cijena…..

službeno da teško da će ići, ali procurit će, previše je ljudi u igri. a onda će biti – vežite se polijećemo. maestrali su korak ispred, tu bi mogli i prijer nešto saznati.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Rastova procjena neće biti objavljena, nije ni Maestralova a raspisan je drugi krug, početnu cijenu će dobiti samo oni koji su se javili na natječaj, ali ta početna cijena ne mora biti jednaka procjeni koja je napravljena, ja se nadam da će netko od mnogobrojnih investitora reći koja je početna cijena…..

rastova procjena mi i ne treba. 700 je moja želja, a sve ostalo je kako bog dadne. ipak je ovo zse. malo sreće malo dobrog investitorskog njuha. na žalost ali tako stvari stoje.

who dares, wins

700 bi potpisa odma. Prosjek mi je oko 170 tako da bi ovo bilo super. Neka jos daju 350 za maestrale i 220 za Jadroplov i nek nose sve.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

U pravilu turisticke tvrtke imaju nerevaloriziranu imovinu pa i zemljište pa pri usporedbi i nema potrebe to naglašavati. Iznimka je npr Solaris koje je revalorizirao zemljište na oko 1000 kn m2.
No ima dio oko vrednovanja imovine pa samim time i knjigovodstvene vrijednosti koji se zanemaruje.
Tvrtke koje su imale znatna ulaganja u zadnjih par godina su na taj nacin ipak smanjile razliku i potcijenjenost imovine. HIMR je uložila 20 mil eur u obnovu pa je time ipak podigla vrijednost svoje imovine tako da imovina nije tako podcijenjena kao kod nekih drugih. Ovo napominjem samo da to treba uzimati u obzir kada se radi usporedba.

a kad ja procijenim da himr avg zemljište vrijedi min 750 kn onda me se doživljava kao nekog jeftinog drukera jer kao nije moguće da u nerevaloriziranoj imovini zemljišta leži >200 mil kn odnosno 300 kn po dionici
ne tvrdim da ce zato biti prodan za 800 kn(500 Bv + 300 nerevalozirana imovina)
ali dali bi to bila možda nekakva senzacija,po meni ništa vece od todoricevih >70.000 eur za sobu 3*kolocepa,platio bi to on 30.000 da se nije bojao da nece ostat bez toga a očito je jaaaako to htio,koliko želi himr? neznam vidjećemo,nije jedini ima i drugih,koliko oni žele himr? neznam vidjecemo jaaaako brzo
tvrdim da sigurno ima netko medu tih 11 pisama namjere tko ce dati barem djelomicnu kompenzaciju za nerevaloriziranu imovinu ne jer nas ili državu vole i žele platitit više vec od straha da to ne napravi netko drugi i time propusti pokupiti bonus od min 200 milkn
zainteresiranih je puno nek se “potuku” i neka najbolji ponuđač odnese himr i bonus
a ja ću ovisno o visini te ponude odlučiti dali i koliki cu svoj udio otpustiti.
ispod book-a ne otpuštam ni komada,mogu ćekat još 10 g ako treba.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Frenkie, a vlho … to si zaboravio?

evo što nas očekuje u slučaju da toda sa partnerima(karisma+tui)kupe himr

“Od ove godine rekonstruirani objekti Hotela Koločep poslovati će pod imenom Kalamota Island Resort po modelu “all inclusive”. Kalamota Island Resort pozicioniran je kao romantičan hotel za parove te će se dodatno promovirati pod TUI brendom “Couples”.

Glavnina gostiju očekuje se s tržišta Velike Britanije zahvaljujući suradnji s TUI UK, a od 4. svibnja krenuli se dolasci prvih grupa u organizaciji TUI-a. Popunjenost u vrijeme rada hotela, od travnja do kraja listopada, bit će na razini od 85 posto

kolika bi bila ebitd-a i NPM u slučaju himr-a sa takvom popunjenošću
neusudim se ni pomislit ali cijena dionice min 2,0 Bv a danas se trži na 0,7 Bv
i to sve lako moguće već za godinu dana
uglavnom britanski turisti koji su među najboljim potrošačima na svijetu
ako himr kupe toda i ekipa nema šanse da otpustim više od pola bez obzira na izdašnu ponude,to je samo moje osobno mišljenje,neka svatko tko će imati dionice odluči sam za sebe.

http://www.business.hr/ulaganja/dovrsena-obnova-hotela-kolocep

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Eno vam Ivan Herak u Jutarnjem (jučerašnji ili današnji, ne znam točno koji), piše da prema neslužbenim informacijama do kojih je on došao, HIMR vrijedi milijardu kuna.

Nemam dionice HIMR.

Dulist..[/url]

Evo ovdje piše 95%

Nemoj misliti na m2!

Leb oce herak u pol cijene? Njemu dobar ulov, a ostali se ne bi bunili.

New Report

Close