HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dalibore i ostali-apsolutno ste neinformisani.Uredba o nacinu prodaje dionica i poslovnih udjela od 24 oktobra 2013. Clan 6. stavka 4.-ako ukupan volumen trgovanja na uredjenom trzistu u poslednjih 12 meseci koji prethode donosenju odluke o prodaji iznosi manje od 5% ukupno izdanih dionica trgovackog drustva, Centar ce izvrsiti procenu vrednosti trgovackog drustva sukladno odredbama sgavka 2. Ovog clana.

Cena na burzi za himr nije bitna.

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

Dalibore i ostali-apsolutno ste neinformisani.Uredba o nacinu prodaje dionica i poslovnih udjela od 24 oktobra 2013. Clan 6. stavka 4.-ako ukupan volumen trgovanja na uredjenom trzistu u poslednjih 12 meseci koji prethode donosenju odluke o prodaji iznosi manje od 5% ukupno izdanih dionica trgovackog drustva, Centar ce izvrsiti procenu vrednosti trgovackog drustva sukladno odredbama sgavka 2. Ovog clana.

ma što ti to citiraš? to ne može biti nikako uredba ili zakon HR jer su svi zakoni i uredbe kod nas pisani ije-kavicom! provjeri si izvore informacija!

možete mi brisati nick, ali ne možete obrisati istinu u raskrinkavanju forumskih drukera i navlakača!

Necu se spustati na vasu razinu-naravno da je uredba RH,ako vas smeta moje pisanje-izvinite.

Kosor1 @
Jedino si ti to primjetio. Ostali su nepismeni.

mislim da je domagoj potpuno u pravu. zato je i naručena procjena vrijednosti

Necu se spustati na vasu razinu-naravno da je uredba RH,ako vas smeta moje pisanje-izvinite.

domagoje, nijedna uredba ni akt rh ne može glasiti slovom i izričajem onako kako ste vi naveli. to jednostavno nije hrvatski, nego srpski jezik. 100 posto meni hrvatu razumljiv, vjerujem i obrnuto, ali u rh uredbe se donose na hrvatskom jeziku. tako da je jedino moguće da ste preuzeli dotični pasus pa ga u vlastitoj režiji preinačili u srpsku inačicu, što meni uopće ne smeta, dapače, volio bih da ovdje bude neki podforum za regionalnu razmjenu informacija.
konretno ta himr – svi smo mi ovdje zbog privatizacije. a privatizacija nema vezer s prosjekom cijena, nego sa najjednostavnijim i najboljim tržišnim mehanizmom – tko da više, njegova djevojka. država će postaviti minimalnu cijenu, ali ona nema veze s burzovnim kretanjem cijene, jer čak i državni birokrati i ostali kafkijanski likovi su svjesni da turizam na obaslama jadrana vrijedi više nego što grobex kaže da vrijedi. dokaz tome je vijest par postova iznad – odabir revizora koji ima utvrditi fer vrijednost himra. a fewr vrijednost himra – e to je sada pitanje. oni koji vjeruju da je iznad 350 kn, nastoje kupiti. oni koji da je ispod, nastoje prodati. od 15 svibnja počinje teći rok za OBVEZUJUĆE ponude, informacije će sigurno procuriti i debelo prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora, tako da će neki biti pukovnici, neki pokojnici.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Investimire-ekavica jest srpski jezik,ali ne govore svi hrvati ijekavicom-ne biste vjerovali ali je tako.40 godina u jednom podneblju,tesko se odviknuti starih navika.
Za himr je procena pocetna cijena i minimalna,pa tko vise…

@Domagoj
U pravu ste, ali imamo mali nesporazum.
Jedno je početna cijena po kojoj će CERP oglasiti prodaju, a drugo su zakonske obveze iz Zakona o preuzimanju dioničkih društava.
CERP prema ovoj uredbi ima nekoliko modela po kojima utvrđuje cijenu i vidimo da je ovdje investicijsko društvo Rast dobilo posao da napravi procjenu. Tu govorimo o početnoj cijeni za javno prikupljanje ponuda.

Ono o čemu se ovdje pisalo je obveza koju će eventualni kupac imati prema ostalim dioničarima. To regulira Zakon o preuzimanju dioničkih društava.

Nemoj misliti na m2!

Zna li tko po kojem kljucu je odabran Rast?

Iskreno, draze bi mi bilo da je angazirana neka renomirana kuca iz big4…

Ako kupac plati više od prosijeka trgovanja onda ide cijena po kojoj je kupac kupio paket.
Zadnja rečenica u tom članku glasi a zanimljiva je jedino ako kupac da nižu ponudu i ako prodaje država preko burze, a u ovom slučaju jeste, kaže:”zadnje dvije rečenice ne vrijede” misleći na uvjet tri mjeseca prije objave prodaje. Nego kaze, vrijede pravila te burze

Zna li tko po kojem kljucu je odabran Rast?

Iskreno, draze bi mi bilo da je angazirana neka renomirana kuca iz big4…

a šta misliš da su uzeli nekog iz kd viktorije ? [emo_naivan]

who dares, wins

New Report

Close