I eto nas pri kraju mjeseca a jos nema nikavih vijesti…
Moram priznati da je transparentnost ove privatizacije stvarno nevjerojatna.
Nitko ništa ne zna. Nema rokova a svi govore da su pravila jasna.
A što drugo reći nego “Kukuriku skakavci”, kod njih su pravila stvarno jasno-nakon nas nema ničega!
ne vidim razlog za malodušnost jer su sve vijesti do sada odlične
a dali će drugi krug početi za 7 ili 15 dana meni je potpuno nebitno
neka se to što kvalitetnije pripremi pa će biti više razloga za zadovoljstvo
sada je možda najteži i najvažniji dio posla a to je određivanje početne cijene
ne vidim razlog za malodušnost jer su sve vijesti do sada odlične
a dali će drugi krug početi za 7 ili 15 dana meni je potpuno nebitno
neka se to što kvalitetnije pripremi pa će biti više razloga za zadovoljstvo
sada je možda najteži i najvažniji dio posla a to je određivanje početne cijene
ja vidim razloge za malodušnost – netko mora napuniti gaće kako bi netko jeftino tržio. to na grobexu uviujek pali
Moram priznati da je transparentnost ove privatizacije stvarno nevjerojatna.
Nitko ništa ne zna. Nema rokova a svi govore da su pravila jasna.
A što drugo reći nego "Kukuriku skakavci", kod njih su pravila stvarno jasno-nakon nas nema ničega!
Transparentnost?
Po meni je čak bilo transparentnije prije par godina kada si barem znao s kim se zapravo pregovara i dogovara ovakav posao.
A zamislite si tek da ste jedan od potencijalno zainteresiranih investitora. Pozovu vas da date pismo namjere ali oni se ne obvežu na nikakav način do kada će i kako nastaviti natječaj. Onda kad Vas i pozovu da otkupite ponudbenu dokumentaciju dobiti ćete očito sve što manje više i sada znate ili do čega možete doći i mimo ovog natječaja. Ne vidim ja da je netko tamo išao napraviti neke procijene i due diligince. I što onda? Dat ćete ponudu na slijepo? Ili?
Kažu da će se investitorima dati mogućnost da sami naprave dd? Onda nekih 10ak investitora treba po tjedan svako za sebe tamo snimati situaciju. Pa to je par mjeseci. I ako samo netko malo bude igrao “prljavo” to se rastegne u nedogled.
Svaki dan me iznenađuju koliko su sposobni.
Ma trebamo im aklamacijom produžiti mandat bar još 10-20 godina
ja vidim razloge za malodušnost – netko mora napuniti gaće kako bi netko jeftino tržio. to na grobexu uviujek pali
“bit će šta mora bit”
nikoga ne plašim ali ako se netko ipak boji sa zadovoljstvom ću ućestvovati u preuzimanju dijela njihovih strahova kao i uvijek da sada
tko se boji najbolje da proda ako je kupio i prićeka arbitražu kada će biti manje razloga za strah a ima ovdje i onih koji su eseje ispisali na ovoj temi a još uvjek razmišljaju da uđu kao naš kolega daliborop što je i razumljivo jer njegovi izračuni sugeriraju izlaz na 150 kn a možda se pokaže da je bio i u pravu pa dočeka i on svoj ulaz na prepostavljam 100 kn ili niže
za mene je poželjan ovakav model po kojem zainteresirani kupci neznaju tko je sve dao pismo namjere jer to može imati negativan utjecaj na visinu ponude a to će i spriječiti mogući međusobni dogovor o podjeli onog što se prodaje a prodaje se puno toga u kratko vrijeme.
due diligince će napraviti svi koji to žele kada dođe vrijeme za to a to će biti vrlo brzo a što se više njih odluči za DD to bolje za nas jer će veća zainteresiranost sigurno pozitivno utjecati na visinu ponude.
još prije par mjeseci su nas uvjeravali da prodamo svoje dionice po 240 pa 300 pa sad po 350 i to manje više isti likovi a BV=500 kn i to nerevalorizirane imovine
po kojoj se vrijednost građevinskog zeljišta knjiži po 30 EUR
a himr raspolaže sa > 300.000 m2 a nema šanse da u prosjeku na vrijedi barem 100 eur
u tom slučaju samo ta stavka nerevalorizirane imovine iznosi >150 mil kn
odnosno 230 kn po dionici
nema garancije da će to netko i platiti ali sigurno vrijedi toliko i nebi bilo nikakvo iznenađenje da se ostvari
na današnju cijenu od 350 kn to bi bila zarada od 100% na 2-3 mjeseca
a na godišnjoj razini 400-600%
to je optimitična varijanta a meni se i najpesimističnija od 400 kn
sa zaradom od 13% odnosno 50-80% na godišnjoj razini čini jako dobrom u odnosu na
arbitražu koja nosi 10-20% na godišnjoj razini
za sada je interes za kupnju na 350 kn slab a bio je i za 160,200,250,300 još donedavno
gdje će završiti između min i max opcije ovisi puno faktora i nemoguće ih je predvidjeti
kao što su mnogi zaključili(uključujući i kolegu dalibora) da je hcvt iako prodan po 1,3 Bv prodan jeftino,isto tako malo tko je vjerovao da će koločep biti plačen > >70.000 eur za sobu 3*
rasplet jako uskoro,sretno svima
Ajmo sumirati sve informacije koje su nam mediji plasirali dosad:
Imamo 57 neobvezujućih iskaza interesa.
Imperial ima 11/57. (izvor Dnevnik)
Plat je imao cca 10/57. (izvor http://zupskiportal.hr/novost/1347/Tko-%C5%BEeli-kupiti-hotele-Plat-i-Maestrale-%E2%80%93-Atlantska,-Todori%C4%87,-Luk%C5%A1i%C4%87,-Valamar&)
Maestral ima cca 15/57. (izvor http://zupskiportal.hr/novost/1347/Tko-%C5%BEeli-kupiti-hotele-Plat-i-Maestrale-%E2%80%93-Atlantska,-Todori%C4%87,-Luk%C5%A1i%C4%87,-Valamar&)
Zasad smo na 36/57.
Jadroplov ima najviše i to više od pola (znači 28+). (izvor seebiz http://www.seebiz.eu/i-dubrovacka-biskupija-medu-kandidatima-za-hotele-plat-i-maestral/ar-85640/)
Trenutno smo na 65/57..mediji nam plasiraju sve i svašta tako da cum grano salis