HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@dalibore
rekao si da nemas ove dionice. Koji je motiv da onda ovo pratis i sipas vijesti koje uvijek imaju za posljedicu spustanje cijene?
Koji si ti altruista postao, dirljivo do boli. Ali molim te nemoj ovdje … vrati se na svoju LRH.
[emo_beztona]

A i zanimljiv je naslov clanka. Ne vidim tu konkretnu izjavu u tekstu.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Sta su se sada rabljani uzbudili. Mogli su svoje zahtjeve odavno poslati i raspraviti. Ovako nasu malu bananu tjeraju u jos jedan blam. Imaju javni natjecaj i mogu szdjelovati u njemu. Bit ce isti za sve. U otpustanja isto sumnjam, tu ce biti neka klauzula. A vecinski vlasnik ce sigurno uloziti nekakav kes, pa bi cak moglo doci do zaposlenja.

Ma, nisu ljudi skeptični nego žele komad kolača. Tipično za naš narod.
Neka se bahate kao i radnici petrokemije kada su govorili da im ne treba privatizacija i kapital. A gle ih sada gdje su…

Nisam ja pisao tekst, samo sam ga prenio sa Novog lista koji mi je jutarnje štivo.
Tekst u novinama neće ništa promijeniti, i naravno da se ne slažem s onim što tamo piše. Trebali bi se već jednom odlučiti kuda idemo. I na LRH ima sličnih preblema, socijalizam je duboko u glavama.
Mislim da vam radnici neće biti smetnja. Ne znam čija je vlast na Rabu? Crveni?

Nemoj misliti na m2!

Koliko vidim iz teksta ovi barem nisu slali nikakva pisma namjere. Mislim da je u Dubrovniku druga priča. Barem se tako šuška. Vidjet ćemo koliko su vladajući čvrsti. Ima dosta zainteresiranih, vjerovatno neki misle ponuditi i ozbiljan novac, a znamo da ga država nasušno treba.
Bio bi jako sretan da netko ponudi book pa i više. Eno Maestrali su već na booku!! A znamo da su u lošijem stanju po svim pokazateljima.
To će sigurno doprinijeti boljoj valorizaciji i ostalih turističkih tvrtki.
Vjerujem da se slažemo da je LRH po svemu bolja od ovih tvrtki pa ako je netko spreman platiti za njih toliko onda bi i za LRH trebalo biti zainteresiranih da plate puno više.
Funky mislim da ste me krivo procjenili, ja sam vrlo jasan oko ovog ulaganja u tvrtke u privatizaciji. Jednostavno ne želim ujutro uz kavu pročitati da se odustaje od privatizacije iz nekih “političkih” razloga. Previše je rizika ionako u poslovanju u ovoj zemlji. Linić preko noći poveća porez, uvodi retroaktivne poreze, prijeti porezima na nekretnine itd itd. To mi je savim dovoljno da mi pokvari kavu.

Nemoj misliti na m2!

radnici, kao i svi drugi rabljani pa i ostatak stanovništva rh mogu sebi komotno kupiti dionice na tržištu. ako žele biti suvlasnici firme.svaka podjela dionica po bilo kojoj osnovi do sad je završavala loše, a pogotovo za one koji su kupili dionice uobičajenim načinom. ja nikad nisam dobio ni jednu dionicu za badava i ne vidim nikakvu potrebu da bilo tko drugi tako postaje dioničar. ruku u džep pa na blagajnu. dosta je bilo komunizma i otimačine.

who dares, wins

Daliborop hvala za info, sam ne čitam novi list, pa mi super ako staviš takve stvari na forum. slažem se s tobom, da ovo neće utjecati na tok prodaje i smatram, da ipak nije slabo ako se malo javljaju, jer je tako mućkati još malo teže. inače ako ovo kupi neki pravi strateg, bojazni za radnička mjesta i ulaganja nema, jer je još mnogo prostora za dodatna ulaganja…

a što se tiče participacije, to je više ono: krao je ali je i raji dao:))

daliborpop je odlično uradio linkavši tekst. to su relevantne činjenice, nisu glasine.
razumijem ljude i ja bih u svom dvorištu tako reagirao, ali je nevjerovatno kako su ljudi kratkovidni – doslovce iste fraze su bili koristili i radnici petrokemije – mi isplaćujemo plaće i plutamo. nama dosta.
strateški partner je neminovan, mislim da i većina bukača shvaća da oni novca nemaju, a himru trebaju stotine milijuna kuna ako misli ostati to što je ili ići naprijed.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Svi bi kolaca za badava. Ja bi radnicima dao da bijanko potpisu papire i onda doveo procjenitelja. Onda bi vidjeli dali vjeruju u ono sto rade, ovako su radnici najveci spekulanti

Imam dionice Imperiala i to već duži niz godina, tako da mi privatizacija ide u prilog kao i svima vama koji imate dionice.

S druge strane, treba razumjeti Rabljane i njihovu zabrinutost. Rab je specifičan otok, a Rabljani imaju poseban mentalitet.
Na neki način su navikli da su država u državi. Oni vole svoj otok i svoj Imperial, a nakon što Imperial pređe u tuđe ruke, to će za rabljane biti kao da su okupirani, pogotovo ako novi vlasnik pokaže nerazumjevanje prema rapskom lokalpatriotizmu i bude socijalno neosjetljiv.
Za jednu malu i zatvorenu sredinu kao što je otok Rab to je popriličan šok.
S druge strane, imali su dovoljno vremena izboriti se za sebe, a reagiraju tek sada kad je pet do podne iako su znali što ih čeka.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Zbog tog radničkog dioničarstva nisam ni kupovao ove dionice. Da li sam bio u pravu uskoro će se i vidjeti. Svi znamo kako to onda na kraju završi.

New Report

Close