@dalibore
rekao si da nemas ove dionice. Koji je motiv da onda ovo pratis i sipas vijesti koje uvijek imaju za posljedicu spustanje cijene?
Koji si ti altruista postao, dirljivo do boli. Ali molim te nemoj ovdje … vrati se na svoju LRH.
[emo_beztona]
A i zanimljiv je naslov clanka. Ne vidim tu konkretnu izjavu u tekstu.
Sta su se sada rabljani uzbudili. Mogli su svoje zahtjeve odavno poslati i raspraviti. Ovako nasu malu bananu tjeraju u jos jedan blam. Imaju javni natjecaj i mogu szdjelovati u njemu. Bit ce isti za sve. U otpustanja isto sumnjam, tu ce biti neka klauzula. A vecinski vlasnik ce sigurno uloziti nekakav kes, pa bi cak moglo doci do zaposlenja.
Ma, nisu ljudi skeptični nego žele komad kolača. Tipično za naš narod.
Neka se bahate kao i radnici petrokemije kada su govorili da im ne treba privatizacija i kapital. A gle ih sada gdje su…
Nisam ja pisao tekst, samo sam ga prenio sa Novog lista koji mi je jutarnje štivo.
Tekst u novinama neće ništa promijeniti, i naravno da se ne slažem s onim što tamo piše. Trebali bi se već jednom odlučiti kuda idemo. I na LRH ima sličnih preblema, socijalizam je duboko u glavama.
Mislim da vam radnici neće biti smetnja. Ne znam čija je vlast na Rabu? Crveni?
Koliko vidim iz teksta ovi barem nisu slali nikakva pisma namjere. Mislim da je u Dubrovniku druga priča. Barem se tako šuška. Vidjet ćemo koliko su vladajući čvrsti. Ima dosta zainteresiranih, vjerovatno neki misle ponuditi i ozbiljan novac, a znamo da ga država nasušno treba.
Bio bi jako sretan da netko ponudi book pa i više. Eno Maestrali su već na booku!! A znamo da su u lošijem stanju po svim pokazateljima.
To će sigurno doprinijeti boljoj valorizaciji i ostalih turističkih tvrtki.
Vjerujem da se slažemo da je LRH po svemu bolja od ovih tvrtki pa ako je netko spreman platiti za njih toliko onda bi i za LRH trebalo biti zainteresiranih da plate puno više.
Funky mislim da ste me krivo procjenili, ja sam vrlo jasan oko ovog ulaganja u tvrtke u privatizaciji. Jednostavno ne želim ujutro uz kavu pročitati da se odustaje od privatizacije iz nekih “političkih” razloga. Previše je rizika ionako u poslovanju u ovoj zemlji. Linić preko noći poveća porez, uvodi retroaktivne poreze, prijeti porezima na nekretnine itd itd. To mi je savim dovoljno da mi pokvari kavu.
radnici, kao i svi drugi rabljani pa i ostatak stanovništva rh mogu sebi komotno kupiti dionice na tržištu. ako žele biti suvlasnici firme.svaka podjela dionica po bilo kojoj osnovi do sad je završavala loše, a pogotovo za one koji su kupili dionice uobičajenim načinom. ja nikad nisam dobio ni jednu dionicu za badava i ne vidim nikakvu potrebu da bilo tko drugi tako postaje dioničar. ruku u džep pa na blagajnu. dosta je bilo komunizma i otimačine.
Daliborop hvala za info, sam ne čitam novi list, pa mi super ako staviš takve stvari na forum. slažem se s tobom, da ovo neće utjecati na tok prodaje i smatram, da ipak nije slabo ako se malo javljaju, jer je tako mućkati još malo teže. inače ako ovo kupi neki pravi strateg, bojazni za radnička mjesta i ulaganja nema, jer je još mnogo prostora za dodatna ulaganja…
a što se tiče participacije, to je više ono: krao je ali je i raji dao:))
daliborpop je odlično uradio linkavši tekst. to su relevantne činjenice, nisu glasine.
razumijem ljude i ja bih u svom dvorištu tako reagirao, ali je nevjerovatno kako su ljudi kratkovidni – doslovce iste fraze su bili koristili i radnici petrokemije – mi isplaćujemo plaće i plutamo. nama dosta.
strateški partner je neminovan, mislim da i većina bukača shvaća da oni novca nemaju, a himru trebaju stotine milijuna kuna ako misli ostati to što je ili ići naprijed.
Svi bi kolaca za badava. Ja bi radnicima dao da bijanko potpisu papire i onda doveo procjenitelja. Onda bi vidjeli dali vjeruju u ono sto rade, ovako su radnici najveci spekulanti
Imam dionice Imperiala i to već duži niz godina, tako da mi privatizacija ide u prilog kao i svima vama koji imate dionice.
S druge strane, treba razumjeti Rabljane i njihovu zabrinutost. Rab je specifičan otok, a Rabljani imaju poseban mentalitet.
Na neki način su navikli da su država u državi. Oni vole svoj otok i svoj Imperial, a nakon što Imperial pređe u tuđe ruke, to će za rabljane biti kao da su okupirani, pogotovo ako novi vlasnik pokaže nerazumjevanje prema rapskom lokalpatriotizmu i bude socijalno neosjetljiv.
Za jednu malu i zatvorenu sredinu kao što je otok Rab to je popriličan šok.
S druge strane, imali su dovoljno vremena izboriti se za sebe, a reagiraju tek sada kad je pet do podne iako su znali što ih čeka.
Zbog tog radničkog dioničarstva nisam ni kupovao ove dionice. Da li sam bio u pravu uskoro će se i vidjeti. Svi znamo kako to onda na kraju završi.