Ok kuzim … hmst me je zavelo na HIMR koja je ovdje topic.
Sve 5
složit ćete se da su dogadanja oko hmst relevantna i za himr – himr je bolja tvrtka, manje atraktivan položaj, hmst lošija tvrtka, atraktivniji položaj
jos kada bi link stavili da ne moram traziti da li je riječ o HIMR ili HMST …
Ovo sto sam ja nasao (http://business.hr/kompanije/atlantska-plovidba-zainteresirana-za-kupnju-hotela-maestral) ne spominje nikakav dvoznamenkasti dio…
[/quote]
http://www.business.hr/kompanije/vec-ima-pisama-interesa-za-plat-maestral-imperial-rab-i-jadroplov
Do sutra, 26. ožujka, do 15 sati traje rok za dostavu pisama namjere ili iskazivanja interesa za hotelske tvrtke s dubrovačkog područja Maestral i Plat, te za rapski Imperial i splitskog brodara Jadroplov, za što je ukupno do sada stigao ‘dvoznamenkasti broj prijava’, doznaje se danas iz Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP).
veći promet na imperialu nego na maestralu.kada se sjetim koliko ima od maestrala do grada (padneš s nogu) i nije neka lokacija.
…gdje će se uz ostalo susresti s predstavnicima velikih hotelskih lanaca Hyat Hotels International Development i Ritz Carlton Hotel…
možda i njih nagovori da se prijave ako već nisu
jos kada bi link stavili da ne moram traziti da li je riječ o HIMR ili HMST …
Ovo sto sam ja nasao (http://business.hr/kompanije/atlantska-plovidba-zainteresirana-za-kupnju-hotela-maestral) ne spominje nikakav dvoznamenkasti dio…
[/quote]
http://www.business.hr/kompanije/vec-ima-pisama-interesa-za-plat-maestral-imperial-rab-i-jadroplov
Do sutra, 26. ožujka, do 15 sati traje rok za dostavu pisama namjere ili iskazivanja interesa za hotelske tvrtke s dubrovačkog područja Maestral i Plat, te za rapski Imperial i splitskog brodara Jadroplov, za što je ukupno do sada stigao 'dvoznamenkasti broj prijava', doznaje se danas iz Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP).
[/quote]
nisam mlada, ali volim puno prosaca 🙂
…gdje će se uz ostalo susresti s predstavnicima velikih hotelskih lanaca Hyat Hotels International Development i Ritz Carlton Hotel…
Govoreći o katalogu investicija u hrvatskom turizmu Lorencin je naglasak stavio na Kupare, Brijune, Imperial-Rab, Plat i Maestral…..
Govoreći o katalogu investicija u hrvatskom turizmu Lorencin je naglasak stavio na Kupare, Brijune, Imperial-Rab, Plat i Maestral…..
[/quote]
plavac je na kmst iskreno očitovao da 250-300 kn smatra realno mogućom cijenom. što se vama čini migra za himr. smatrate li book dobrom cijenom, a sve iznad lijepim bonusom.
oćekujem da će biti prodano za 450-600 kn,više od toga je moguće ali to bi već bila senzacija,ako će biti manje neću prodat ni komada već ostaviti i prićekati bolja vremena
puno će ovisit o interesu a s obzirom da će biti zaprimljene kao valjana pisma namjere sve što je poslano zaključno sa danas u 15h znači da još danima možemo očekivati pristizanje ponuda.
konačni spisak će se znati drugi tjedan,kao što vidimo ministar u americi lovi investitore u zadnji čas i to kapitalce[emo_smijeh].
da, nemoguće je u biti odšacovati. ali, i opet vrijedi ona stara poslovica – što niži ulaz, to veća sigurnost. za starosjedioce nema zime, a i za novouskačuće još je rizik vrlo umjeren ili ga i nema jer i bez prodaje himr je bonbon.
do 374 kn imamo 250 kom na ask-u
a dalje do 400 još dodatnih 100 kom.
znači kada će biti svladan otpor na 374 put do 400 je otvoren
koliko ćemo još gledati trgovanje na razinama ispod 400 kn
dani da ne kažem sati se odbrojavaju
tik-tak,tik-tak…[emo_namigusa][emo_smijeh][emo_smijeh]
mislim da tehnički pokazatelji i volumeni neće biti problem jednom kad procuri kredibilna vijest ima li ponuđača – koliko i kakvih. čak i u najcrnjem scenariju – da ništa ne bude od prodaje – što cijenim skoro nemogućim jer u hrv turizmu sve što je bilo ponuđeno je planulo – čak i višedesetljetni gubitaši našli su kupce u predstečajnim nagodbama – niski ulazi i dobro poslovanje čuvaju naš novac. tako ja brijem, mada uviđam da dobar dio krda razmišlja – ili prodaja i potonja obvezatna javna ponuda ili ništa.
mislim da tehnički pokazatelji i volumeni neće biti problem jednom kad procuri kredibilna vijest ima li ponuđača – koliko i kakvih. čak i u najcrnjem scenariju – da ništa ne bude od prodaje – što cijenim skoro nemogućim jer u hrv turizmu sve što je bilo ponuđeno je planulo – čak i višedesetljetni gubitaši našli su kupce u predstečajnim nagodbama – niski ulazi i dobro poslovanje čuvaju naš novac. tako ja brijem, mada uviđam da dobar dio krda razmišlja – ili prodaja i potonja obvezatna javna ponuda ili ništa.
[/quote]
Ak nema ponuđača, cijena ide dolje. Nema tu puno filozofije. Ono sto je zabrinjavajuce je da nema nikakvih informacija, cak ni kuloarskih. Da je zainteresirana neka domaca turisticka kompanija koja kotira na burzi, ona je vec to trebala objaviti to na burzi. Ovako, bojim se da bi se ovdje mozda moglo uskoro zapjevati… uzalud vam trud sviraci.