HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jucer rast 13.13% danas oko 13.83% …. pa kaj nije malo preslucajno?

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Otvoren-ITB-u-Berlinu-Glavne-teme-su-povratak-Grcke-na-turisticku-scenu-te-ukrajinska-prijetnja-turizmu

Ministar turizma naveo je kako u nedjelju 10. ožujka, istječe javni poziv za iskazivanje interesa investitora za kompleks Kupari. O imenima ministar nije htio govoriti. Doznaje se kako je s današnjim danom javilo pet investitora , a do kraja javnog poziva očekuje se da će ih biti i nešto više.

mjesec dana prije isteka roka za podnošenje ponuda za kupare ima već 5 ponuda
jadran je postao IN i jako zanimljiv investitorima jer je prekrasan i prije svega jeftin.
tko sada kupi ono što se prodaje na deset godina ima zagarantiranu zaradu 100% na porastu vrijednosti nekretnina i kad tome dodamo još zaradu iz poslovanja dobivamo veliku profitabilnost > veliki interes
imamo razloga za biti optimisti da će i za himr biti puno zainteresiranih
a to će znaćiti veću cijenu po kojoj će biti prodan
a napokon smo i doćekali da je i domaćim investitorima himr postao zanimljiv
što nije ni ćudo s obzirom da je zadnjom cijenom od 370 još uvijek na samo 0,74 Bv

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

bivsi kolega fender00 koji je danima drukao kako himr ne vrijedi i prikazivao djecije prognoze je prodao himr na 280kn, pa ga je daljnji rast toliko pogodio, da je ovdje danima trovao forum. Sretno kolega sa drugim pikovima.

Nakon sto smo dva dana bili br. na buezi po rastu … danas za nas znaju svi (i kumice na placu) … pa da vidimo sada …

nisam puno promašio dobit za 2013 samo za 195.000 kn(1,5%)
čestitam svima dioničarima i čuvajte svoje papiriće uskoro će vrijedit puno više [emo_palacg]

24.01.14 pri avg 277 kn sam napisao
“u ovim okolnostima bilo bi mudro razmotriti mogućnost odgode prodaje dionica radi gore navedenog jer da oni nisu prodali >12000(po cca 200kn [Začuđen] )od 01.12.2012 godinu dana danas bi bili >350

01.02.14 pri avg 260 sam napisao
“svakim danom imaju manje za prodaju ili manje od onog što navodno moraju prodati častite se i gostite jer ovo će biti među top 5 “gozbi” na zse u 2014 i neće još dugo trajati,dani se odbrojavaju

14.02.14 pri avg 290 kn sam napisao
“čuvajte svoje papiriće uskoro će vrijedit puno više”

kolega fender00 i ostali su bili upozoreni u više navrata ovdje da iako je viktorija do 280 kn prodala 12.000 kom
da neće ni približno tim količinama prodati do 400 ali nije sam računao a nije vjerovao ni nama koji smo na to upozoravali kao i mnogi drugi
koji sad nemaju što za reći ali danima vise tu sa nama i na svaki pozitivan post obrušavaju se osvetnički sa neg. ocjenama
kao prvo odrasli smo ljudi a ne djeca koja se brinu radi ocjena kao u prvom razredu osnovne škole
i drugo puno važnije od toga ,osobno bi si postavio pitanje zašto netko kupuje na ovim razinama 350-370 kn u takvim količinama i dali bi mi bilo pametno bez obzira na sve do sada propušteno ući barem sa jednim manjim dijelom portfelja u himr jer
pri 370 kn to je još uvjek 0,74Bv nerevalorizirane imovine,kupac će platiti dodatnu premiju na većinski paket,HR jadran je postao jako interesantan strancima ulaskom u EU

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

HR jadran je postao jako interesantan strancima ulaskom u EU

evo dokaza da je “HR jadran je postao jako interesantan strancima ulaskom u EU”

Hotelski lanac Hyatt zainteresiran za Brijune i Kupare

“ali i neke tvrtke koje nemaju veze s turizmom, no imaju novac i zanima ih ulaganje u turizam kroz konzorcij s drugim igračima”

sad bi oni koji nemaju veze sa turizmom kupovali po jadranu pitam se zašto?
“lova je namirisala lovu” i dalje je samo stvar tehnikalija
i tko će dati veću ponudu jer sve što se prodaje je jaaaako povoljno
ako zaboravimo hotele,turistička naselja i kampove himr raspolaže sa
> 300.000m2[emo_namigusa]

u mjesec dana cijena je sa 260 otišla na 370 i razumljivo je razočaranje propuštenom prilikom ali tko će ćekat da ovo ode preko 400 kn bit će još više razočaran a dani nas djele od toga
mogući gubitak gotovo zanemariv(Bv=500 kn) a dobitak još uvijek potencijalno vrlo visok a pogotovo jer se radi o kratkom roku(60 dana)
a hcvt je prodan po 1,32 BV u slučaju himr to bi bilo 660 kn

osobno sam zadnje dokupio na 300-320 ali ako daljnje vijesti budu povoljne cash je već spreman pa nek brži odnese[emo_palacg]
sretno svima

1.
CERP (38083028711)/HZMO (84397956623)
192.509 30,28 Zast. račun
2.
CERP (38083028711)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587)
119.759 18,83 Zast. račun
3.
PBZ D.D. (02535697732)
76.260 11,99 Skrb. račun
4.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/KD VICTORIA FOND (01914309442)
22.044 3,47 Skrb. račun
5.
CERP (38083028711)/DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU (94819327944)
20.628 3,24 Zast. račun
6.
CILIKA D.O.O. (10678105439)
20.356 3,20 Osnovni račun
7.
BONDA FRANK JOHN PETER (30095650702)
12.078 1,90 Osnovni račun
8.
BONDA SERGE LEON (31213441359)
12.078 1,90 Osnovni račun
9.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877)
4.547 0,72 Skrb. račun
10.
RENIĆ MATO (02248184415)
3.768 0,59 Osnovni račun
Ukupno: 484.027 76,12

who dares, wins

…i dalje tvrdim da su rezultati poslovanja(ove će godine hmam imati dobit 6kn po dionici a himr 19kn) značajno na strani himr a da se po book-u hmam trži(91%) znatno više od himr(54%)i da će se taj veliki nesrazmjer sigurno značajno smanjiti,ja sam skratio poziciju u hmam-u da bi podebljao himr dok se to ne dogodi pa ću ponovo vratiti hmam
vjerojatniji scenarij je da će u predstojećem razdoblju himr više rasti od hmam
a manje je vjerojatno da će cijena hmam-a padati

26.01.14 prije 40 dana pri avg 278 sam napisao

“da se po book-u hmam trži(91%) znatno više od himr(54%)i da će se taj veliki nesrazmjer sigurno značajno smanjiti”

danas je himr sa 380 kn na 0.76 Bv

tko je tada prodao hmam i kupio himr od danas može kupiti opet 27% više hmam-a
znam barem jednog koji je baš to napravio[emo_namigusa][emo_smijeh]

4.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/KD VICTORIA FOND (01914309442)
21.921 3,45
ovi rasprodaju ali nije to to. upalio se još neki kočničar.

who dares, wins

još 15 dana za dostavu pisma namjere,a iz dole navedenog dalo bi se zaključiti da neće samo 3 najbolja ponuđača u drugi krug već svi koji pošalju pismo namjere.
ili?[emo_naivan]
a da je cilj prvog kruga doći do početne cijene za drugi krug

Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa: 26. ožujka 2014. godine do 15,00 sati.
Danom predaje pisma namjere smatra se dan zaprimanja pisma u CERP-u. Pisma predana izvan navedenog roka nisu valjana i neće se uzimati u razmatranje.
Prilikom iskazivanja interesa potencijalni investitor u pismu namjere dužan je dostaviti kontakt podatke (ime osobe, adresa, broj telefona, broj faxa, e-mail adresu). Pismo namjere se dostavlja isključivo na hrvatskom jeziku odnosno prevedeno na hrvatski jezik od strane ovlaštenog sudskog tumača, ukoliko se radi o stranom investitoru.

Nakon što CERP prikupi pisma namjere za kupnju dionica gore navedenih Društava te se donese konačna Odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere, bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva za koje su iskazali interes.

zadnja cijena 340 kn
jel povućena odluka o privatizaciji ili možda tsunami odnio pola himr-a ili nedaj bože tanker se prevrnuo u jadranu[emo_smijeh]
ali najvjerojatnije biće da samo netko na malom volumenu ruši cijenu za dokup
ovo je vjerojatno zadnja prilika za dokup prije 400 kn[emo_namigusa]
sretno svima

Ma ne mora uvijek biti neka urota. Mozda se malo ugrijalo pa se mora ohladit. [emo_namigusa]

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

New Report

Close