u viktoriji nisu samo mali ulagači. ima tamo i institucialnih i velikih privatnih. privatni kapital u principu nema naviku da dijeli zaradu sa drugima osim ako baš nije na to prisiljen. masa je načina da se to provede u djelo.
p.s. ajme šta ste napravili od ove teme….
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/KD VICTORIA FOND (01914309442) 22.556 3,55
22.401 3,52
predpostavljam da se je još netko uključio u kočenje. ipak se to igra sa više računa. ali uzalud vam trud svirači ovo se zaustaviti neda.
meni nije jasno zašto ovi već dugo vremena nemaju top 10 za imperijal? ni uz login. to mi je inače bio jedan od okidača za kupnju. uz još neke.
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=HIMR-R-A
Vjerojatno dugo nisi bio na SKDD-u, ali onaj Čičak je (za ono malo vrmena dok je bio glavni-respect Stjepko) napravio dosta promjena na WEB-u (čemu se onda a i danas ona Živkovička jako protivi).
Jedna od toih novosti je i top 10 u proslosti (cak do 2002!)
Pa izvoli ugrijati okidače za nova paljenja
🙂
na skdd sam bio juče.promjeneu top 10 u prošlost nije nikakva novost već su to maznuli od fime ali su prije toga druge onemogućili.
na skdd sam bio juče.promjeneu top 10 u prošlost nije nikakva novost već su to maznuli od fime ali su prije toga druge onemogućili.
Verdi,
pa kaj onda hoces ako imas top 10 … kaj to ima na mojedionice.com a da nije ovdje? Mozda zbirno prikazivanje (sa postotkom promjene u odnosu na prethodnu)?
Ako je to problem, onda za to moras malo znati progrmirati ili platiti onom liku kaj je to napravio u Excelu (da ga sada ne reklamiram) … ali to znanje kosta i trebas platiti ako sam ne znas.
@Migra
samo cu kratko:
1.Živim godinama na Rabu i jedinu nekretninu koju imam (kuću) imam na Rabu; doselio sam se ovamo jer obožavam Rab a radim s njega putem vpn-ova. S obzirom da su mi svi dokumenti s adresom “Rab” rekao bih da imam pravo reći da sam “s Raba”. Tako da nisam “otišao na Rab raditi” nego na Rab živjeti i odgajati djecu.
2. Zašto pričate o turističkom sadržaju na Rabu kad nemate pojma o njemu?educirajte se malo o Rabu – bilo povijesno bilo kulturološli. Kao što vi neznate za endeme Kozjeg Vrha, ili za močvarne ptice Raba, ili za pokušaj gradnje ceste na Rajskoj plaži ili za kuće bogataša usred Kalifronta tako ni prosječni turist također nezna. Vidite kako ja nisam ni jednom pričao o financijskim izračunima za dionice Imperiala? to je zato jer se ne razumijem u to i ne želim bezveze pričati o tome kad ima vas pametnijih od mene. Eto tako i Vi biste trebali okaniti se aerodroma, zračnog prijevoza, i educiranja šire javnosti o Rabu:)
moj citat za kraj je bio counter Vašoj tvrdnji da će zbog zračne luke Rab ući u elitni turizam, produžit će se sezona, dolaziti će van sezonci itd. pa sam Vam ja hintao da jedini način da se poveća broj turista da im se da još bolji/veći razlog za dolazak osim aviona. Radimo mi na otoku, kao zajednica, puno toga da poboljšamo sadržaje i podignemo standard turizma i kvalitetu ponude. Što mislite tko se bori za biciklističke i pješačke staze/šetnice;tko pokušava dobiti sredstva za veliki pravi muzej? vjerujte, sigurno ne lokalna samouprava nego ljudi Raba.
I nikako Vi da razumijete da sam ja PRO privatizacije, PRO turizma – ali sam PROTIV ilegalnih, netransparentnih stvari. Neznam zašto ste se toliko uhvatili aerodroma, čovjek bi rekao da ste jedan od investitora:)
@funky stvar je navike. moje dionice gledam i iz drugih razloga. oni imaju i plaćenu verziju, a ono što vrijedi to i košta. ne kažem da to plaćam. slučajno sam otkrio da nemaju top 10 od himra pa me je to zaintrigiralo. kad nešto kupujem ja to sagledam iz mnogo raznih aspekata no najvažnija mi je moja odokativna analiza zasnovana na dugogodišnjem praćenju kretanja cijena potencionalne mete. kako po nekad nemam puno vremena da sve pregledam na brzinu puno mi je lakše kad su te promjene napravljene u bojama ( crvena, zelena). one parametre tipa P/E, P/B, EBITA i dr. prepuštam drugima da izračunaju i samo komotno prepišem uz laganu provjeru. onaj tko ima vremena da to računa nek se s tim bavi ja imam i pametnijeg posla. bolje mi je kupiti gajbu pive nego uplatiti nekoj web stranici da mi izbacuje takve podatke.još uvijek je investiranje na zse svedeno na rezanje troškova bilo koje transakcije.cijene dionica ne odražavaju njihove fundamente pa ih je beskorisno i znati. bar za sad.
@Migra
samo cu kratko:
1.Živim godinama na Rabu i jedinu nekretninu koju imam (kuću) imam na Rabu; doselio sam se ovamo jer obožavam Rab a radim s njega putem vpn-ova. S obzirom da su mi svi dokumenti s adresom "Rab" rekao bih da imam pravo reći da sam "s Raba". Tako da nisam "otišao na Rab raditi" nego na Rab živjeti i odgajati djecu.
2. Zašto pričate o turističkom sadržaju na Rabu kad nemate pojma o njemu?educirajte se malo o Rabu – bilo povijesno bilo kulturološli. Kao što vi neznate za endeme Kozjeg Vrha, ili za močvarne ptice Raba, ili za pokušaj gradnje ceste na Rajskoj plaži ili za kuće bogataša usred Kalifronta tako ni prosječni turist također nezna. Vidite kako ja nisam ni jednom pričao o financijskim izračunima za dionice Imperiala? to je zato jer se ne razumijem u to i ne želim bezveze pričati o tome kad ima vas pametnijih od mene. Eto tako i Vi biste trebali okaniti se aerodroma, zračnog prijevoza, i educiranja šire javnosti o Rabu:)
moj citat za kraj je bio counter Vašoj tvrdnji da će zbog zračne luke Rab ući u elitni turizam, produžit će se sezona, dolaziti će van sezonci itd. pa sam Vam ja hintao da jedini način da se poveća broj turista da im se da još bolji/veći razlog za dolazak osim aviona. Radimo mi na otoku, kao zajednica, puno toga da poboljšamo sadržaje i podignemo standard turizma i kvalitetu ponude. Što mislite tko se bori za biciklističke i pješačke staze/šetnice;tko pokušava dobiti sredstva za veliki pravi muzej? vjerujte, sigurno ne lokalna samouprava nego ljudi Raba.
I nikako Vi da razumijete da sam ja PRO privatizacije, PRO turizma – ali sam PROTIV ilegalnih, netransparentnih stvari. Neznam zašto ste se toliko uhvatili aerodroma, čovjek bi rekao da ste jedan od investitora:)
zato jer sam još(2008-2009)) prepoznao potencijal,koji se polako počinje realizirati,ali zašto ići polako ako možeš brže napokon je to i vlada shvatila da država svojim vlasništvom u himr koči brži razvoj.treba nam investitor koji može produžiti sezonu i ima kapital za ubrzanje prema cilju ove faze a to je sve na 4*
nakon toga logično je diči(ili izgraditi) barem jedan hotel na 5* kako bi se zakoračilo u elitni turizam a koji samim svojm prisustvom automatski omogućava i veću naplatu masovnog turizma jer diže cijelo odradište na višlji nivo i zato nakon definitivne odluke da se aerodrom neće graditi što znači odustajanje od elitnog turizma ja dižem sidro i idem dalje jer znam koje su max dometi(a mene ne zadovoljavaju pa ću svoj novac premjestiti dalje kada tako procijenim ) elitni turizam je u interesu svih stanovnika jer će donjeti manje gužve a više para,danas je i masovni turizam teško funnkcionira bez blizine aerodroma a elitni nikako,samo nautički radi svoje prirode
aerodrom se sada sredstvima eu može gotovo besplatno sagraditi
propuštena prilika značit će najvjerojatnije nikad više
a to znači i za sva vremena masovni turizam.
zar nebi bilo bolje nešto kao hvar
bilo bi mi draže da nas informirate o svim onim stvarima koje nas jako zanimaju a možemo ih saznati samo od ljudi “s raba”[emo_smijeh] kao neke koje ste već naveli jer koliko sam shvatio nemate niti planirate imati dionice himr.
mislim da naša rasprava napokon može krenuti u pravom smjeru
@Migra – slažem se za zadnjim postom, idemo sad svi s raspravama u pravom smjeru.
Evo od ovog tjedna što se šuška po otoku – najviše se spominje Todorićevo ime kao kupca ali to su samo glasine. Neki zaposlenici strahuju od otkaza (npr marketing:)) pa se o otkazima puno priča, a generalno cijeli otok je ljut (osim mene) zbog privatizacije. Svi se slažu u jednom – kupac dolazi i cijela stvar će biti sprovedena prije početka sezone, to je neizbježno; a tko god da kupi kupio je odličnu investiciju.
super, da ste se vas dvojica složili…:) mysantrop, hvala na ovim “inside s otoka info”, ponekad to nije tako bez veze kao što se nekom može činiti…
Al toda siri mrezu. Prije 5 god smo se svi jos smijali, kad su neki govorili da cemo svi raditi za todu. A sada vidimo da se iz ministarske fotelje direktno zaposljava kod tode. Otocani izgleda misle samo na sebe, cak ne ni na djecu. Njima je bolje da ostane ovakvo stanje, pa da oni ne moraju puno raditi, nego da stranac dođe tamo i zaposli im buduce narastaje.