HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

fahrudin@
kad ste ga uzeli u obranu onda moram reći da ne sumnjam u njegovo znanje ali u namjeru svakako da.
od početka na ovoj dionici piše tendenciozno i negativno a iz njegovog pisanja na lrh je vidljivo da je čovjek po prirodi optimista pa zašto je stalno pesimista na himr-u,i to nisam primjetio samo ja već i drugi forumaši,odgovor samo on zna,logički se sama od sebe nameću neki odgovori ali koji god da je nije korektan prema dioničarima himr,bez obzira makar to bila samo želja da njegova lrh što jeftinije kupi himr ili nešto drugo.
"zidanje kula" a što je tvrdnja da himr vrijedi "130-150 kn"?
svako još danas može otvorit novi nick i početi pisati negativno na lrh ili bilo kojoj drugoj temi,samo da se ubije vrijeme,hoćemo li biti bogatiji ili sretniji radi toga.

daliborpopa cijenim, tuče se brojkama, a to je dobro. naravno, svatko svog konja hvali. tko je kupovao ispod 200, a ima ih ovdje dosta, predlažem da se udobno zavali i uživa u zelenom treperenju na gledalici. himr je trijumf investiranja naspram špekulacije – rastući prihodi, rastuća dobit, padajući dug (srazmjerno, ne apsolutno), rastuća dobit i vrlo, vrlo privlačna cijena. bonus iliti bingo – privatizacija. ali, ono što sam ja uvijek cijenio kod himr – himr može još 10 god ovako bez privatizacije i svake godine bi moj ulog narastao za koju kunu. privatizacija je samo šlag, ali prvo torta, onda šlag.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

fahrudin@
kad ste ga uzeli u obranu onda moram reći da ne sumnjam u njegovo znanje ali u namjeru svakako da.
od početka na ovoj dionici piše tendenciozno i negativno a iz njegovog pisanja na lrh je vidljivo da je čovjek po prirodi optimista pa zašto je stalno pesimista na himr-u,i to nisam primjetio samo ja već i drugi forumaši,odgovor samo on zna,logički se sama od sebe nameću neki odgovori ali koji god da je nije korektan prema dioničarima himr,bez obzira makar to bila samo želja da njegova lrh što jeftinije kupi himr ili nešto drugo.
"zidanje kula" a što je tvrdnja da himr vrijedi "130-150 kn"?
svako još danas može otvorit novi nick i početi pisati negativno na lrh ili bilo kojoj drugoj temi,samo da se ubije vrijeme,hoćemo li biti bogatiji ili sretniji radi toga.

daliborpopa cijenim, tuče se brojkama, a to je dobro. naravno, svatko svog konja hvali. tko je kupovao ispod 200, a ima ih ovdje dosta, predlažem da se udobno zavali i uživa u zelenom treperenju na gledalici. himr je trijumf investiranja naspram špekulacije – rastući prihodi, rastuća dobit, padajući dug (srazmjerno, ne apsolutno), rastuća dobit i vrlo, vrlo privlačna cijena. bonus iliti bingo – privatizacija. ali, ono što sam ja uvijek cijenio kod himr – himr može još 10 god ovako bez privatizacije i svake godine bi moj ulog narastao za koju kunu. privatizacija je samo šlag, ali prvo torta, onda šlag.
[/quote]
nemogu se zadovoljiti s obzirom da se radi o državnoj firmi možemo reći odličnim rezultatima.
mene interesira neiskorišteni potencijal i novi vlasnik od kojeg očekujem plan kako će ga iskoristiti jer se može i bitno bolje od postignutog
za to treba hrpa cash-a ali prije svega definiranje ciljeva i plan realizacije da ga možemo pratiti po fazama
priželjkujem TUI sa partnerima koji imaju infrastukturu koja najbolje može iskoristiti neiskorišteni potencijal jer prostora za bolje iskorištenost ima puno
sadašja popunjenost od 35% otprilike je slaba i nudi veliki prostor za poboljšanje.
prihodi se mogu značajno podići povećanjem popunjenosti i bez većih ulaganja i to odmah već od ove sezone a na kraju koje ide velika investicija,preuređenje
hotela padova na 4*

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

žao mi je što me doživljavate da sa nekim razlogom pišem negativno o HIMR
Kod usporedne metode valorizacije morate reći zašto je nešto bolje a zašto je lošije.
Kad sam izašao sa tom brojkom 130-150 to nije bilo napamet i stavljeno je u kondiciju. U smislu ako HCVT vrijedi 200 kuna onda HIMR po istim kriterijima vrijedi cca 130-150. Vidjeli smo da HCVT ne vrijedi 200 kuna, pa samim time ni HIMR ne vrijedi 130-150 kuna.

Što da vam više kažem. Evo cijena HIMR stalno demantira moja piskaranja i argumente i ispada da nisam u pravu. Mogao bi se onda poklopiti ušima i odustati ali ja i dalje ustrajem? Kad mi date argumente protiv ovog što sam napisao je ću reći pogriješio sam. To što me tržište demantira uopće ne znači da sam pogriješio.
No nije li glupo da sam ja ovdje neka tema?
Ajde zanemarite moju malenkost i bavimo se temom.

Nemoj misliti na m2!

1. CERP (38083028711)/HZMO (84397956623) 192.509 30,28 Zast. račun
2. CERP (38083028711)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587) 119.759 18,83 Zast. račun
3. PBZ D.D. (02535697732) 76.260 11,99 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/KD VICTORIA FOND (01914309442) 22.556 3,55 Skrb. račun
5. CERP (38083028711)/DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU (94819327944) 20.628 3,24 Zast. račun
6. CILIKA D.O.O. (10678105439) 20.356 3,20 Osnovni račun
7. BONDA FRANK JOHN PETER (30095650702) 12.078 1,90 Osnovni račun
8. BONDA SERGE LEON (31213441359) 12.078 1,90 Osnovni račun
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877) 4.547 0,72 Skrb. račun
10. RENIĆ MATO (02248184415) 3.768 0,59 Osnovni račun
Ukupno: 484.539 76,20

who dares, wins

žao mi je što me doživljavate da sa nekim razlogom pišem negativno o HIMR
Kod usporedne metode valorizacije morate reći zašto je nešto bolje a zašto je lošije.
Kad sam izašao sa tom brojkom 130-150 to nije bilo napamet i stavljeno je u kondiciju. U smislu ako HCVT vrijedi 200 kuna onda HIMR po istim kriterijima vrijedi cca 130-150. Vidjeli smo da HCVT ne vrijedi 200 kuna, pa samim time ni HIMR ne vrijedi 130-150 kuna.

Što da vam više kažem. Evo cijena HIMR stalno demantira moja piskaranja i argumente i ispada da nisam u pravu. Mogao bi se onda poklopiti ušima i odustati ali ja i dalje ustrajem? Kad mi date argumente protiv ovog što sam napisao je ću reći pogriješio sam. To što me tržište demantira uopće ne znači da sam pogriješio.
No nije li glupo da sam ja ovdje neka tema?
Ajde zanemarite moju malenkost i bavimo se temom.

nisam ni očekivao da ću dobiti odgovor koliko himr vrijedi?
samo sam pet puta to da sada pitao,ali vjerojatno vaše superračunlo to neće još
neko vrijeme(nekoliko mjeseci do ponude) moći to izračunati, a onda će doći nova porcija ćevapa…..[emo_smijeh]

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

A tko sam ja da kažem koliko vrijedi?
Ionako je pravo pitanje kome koliko vrijedi.
Vama (ako kažete da ste kupovali ovih dana) vrijedi sigurno dosta više od 300 kuna po dionici. To je onda barem 60 mil eur cijela tvrtka?
Koliko vrijedi državi?
Danas su napisali kod oglasa za HMST da po njihovoj procijeni isti vrijede 47 mil eur. Doduše obrisali su to za pola sata, pa ne znam što su mislili. Na Imperialu se nisu zabunili pa nisu nigdje ništa napisali.
Kupci će svoje ponuditi. Nažalost ne javno nego u pismima namjere.
Onda će država održati i 2 krug prikupljanja ponuda među ovima koji daju pisma i to opet ne javno. Tek na kraju možda saznamo tko je koliko ponudio i koliko kome vrijedi.

A ako mislite da mi probamo izračunati neku cijenu tj vrijednost tvrtke po nekom od modela valuacije i procijene vrijednosti može. Tu sam.
Nemojte samo onu sa limenkom coca-cole iz mini bara 🙂

Nadam se da razumijete da to nije tržišna vrijednost tvrtke i da istu određuje tržište tj oni koji dionice prodaju i oni koji ih kupuju.

Ovo se mi samo igramo analitičara i dajemo neku procjenu vrijednosti. Meni su nekako najbolje ove usporedne jer ipak cijene trenutnu situaciju na tržištu.

Nemoj misliti na m2!

A tko sam ja da kažem koliko vrijedi?
Ionako je pravo pitanje kome koliko vrijedi.
Vama (ako kažete da ste kupovali ovih dana) vrijedi sigurno dosta više od 300 kuna po dionici. To je onda barem 60 mil eur cijela tvrtka?
Koliko vrijedi državi?
Danas su napisali kod oglasa za HMST da po njihovoj procijeni isti vrijede 47 mil eur. Doduše obrisali su to za pola sata, pa ne znam što su mislili. Na Imperialu se nisu zabunili pa nisu nigdje ništa napisali.
Kupci će svoje ponuditi. Nažalost ne javno nego u pismima namjere.
Onda će država održati i 2 krug prikupljanja ponuda među ovima koji daju pisma i to opet ne javno. Tek na kraju možda saznamo tko je koliko ponudio i koliko kome vrijedi.

A ako mislite da mi probamo izračunati neku cijenu tj vrijednost tvrtke po nekom od modela valuacije i procijene vrijednosti može. Tu sam.
Nemojte samo onu sa limenkom coca-cole iz mini bara 🙂

Nadam se da razumijete da to nije tržišna vrijednost tvrtke i da istu određuje tržište tj oni koji dionice prodaju i oni koji ih kupuju.

Ovo se mi samo igramo analitičara i dajemo neku procjenu vrijednosti. Meni su nekako najbolje ove usporedne jer ipak cijene trenutnu situaciju na tržištu.

s obzirom na vašu količinu napisanog a dojam je večine prisutnih da je ton u najmanju ruku pesimističan na ovoj temi a da dionicu oupće nemate zar ne smatrate za moralnim da se očitujete o vrijednosti osim one od prije 7 mjeseci “130-150 kn”
pa zar je moguće da vama imovina koja se navodi u FI a iznosi 783 kn po dionici – dug 294 kn = “130-150 kn” stvarno neznam kako bi nazvao takve izračune
za mene ta imovina vrijedi 500 kn što ne znači da će biti
prodano za 500 kn
moj očekivani target je 400-600 kn i smatram to fer cijenom
više od 600 kn nebi me iznenadilo jer je koločep nedavno prodan za > 70.000eur po sobi 3* i nema kampove kao himr
niže od toga nebi se usudio ponuditi nijedan “ozbiljan” investitor
možda vaš obljubljeni vođa D.O. koji je mene i sve druge dioničare lrh svojevremeno jako ljepo preveslao,samo se vi njemu klanjajte i dižite ga u nebesa,daleko ćete dogurati s njime,važno da on vas počasti sa škampima jednom godišnje,jako važno nema šta,očito djeluje
Fi daje nam za pravo vjerovati da ova firma nemora biti prodana,traži se strateški partner a ne kupac “spasitelj”,jer ovu firmu netreba spašavati (može i bez prodaje dalje sama) već je prilika za strateškog partnera
znaju to i zainteresirani kupci i siguran sam da niti ne sanjaju da će ovo kupiti po vaših”130-15kn” niti bi se uopće “blamirali” takvim pokušajem
nitko tko ne ponudi min 400 kn neće ni uću u drugi krug.
dajte već jednom usporedite himr i lrh čijem kultu pripadate na kojoj ste tako euforični pa da vidimo gdje je ta ogromna razlika u vašem stavu
da vidimo te brojeve koji to dokazuju

Mene nažalost Ostoja nije častio škampima, nisam mogao ići na skupštinu.
Ja se očito uopće ne znam izražavati jer 3x nešto napišem i opet isto pitanje.

Evo idem polako:
Ta procijena je bila odgovor na tadašnje tvrdnje da je HCVT maksimalna cijena 200 kuna od strane nekih forumaša i vjerovatno dioničara HIMR. (Nemam volje tražiti dali ste to bili vi i nije bitno)
Po 200 kuna HCVT koji nema duga vrijedio bi 16 mil eur tj 26.000 eur po sobi.
Ja sam onda to prenio na HIMR
Sobe pomnožio sa 26.000 eur
Smještajne jedinice u naselju sa 20.000
Kapm 1.500 eur po “ležaju”

To je ukupno: 36 mil eur
Od toga sam oduzeo dug 26 mil eur
I ostalo je 120 kuna po dionici
Time sam želio dokazati da HCVT vrijedi više a ne HIMR manje!!!

To je metoda usporedne valucije na temelju pretpostavljene transakcije HCVT po 200 kuna. No ja sam tvrdio tada da je cijena za HCVT oko 300 kuna, a da po meni prema nekim drugim valuacijama vrijedi više.

Ako u gornju računicu stavimo onda vrijednosti koje su postignute kod HCVT (300 kn) dobijemo slijedeće
650 soba x 40.000 eur
580 naselje x 30.000 eur
5000 kamp x 1.500 eur
Tu onda ispadne 300 kuna po dionici (kad oduzmemo dug)
Dali vam to odgovara?

No bio bi neozbiljan kada nebi napomenio:
– HCVT hoteli imaju 3,5* , a HIMR 3* u prosjeku
– HCVT hoteli su puni 49%, a HIMR 35%
– HCVT hoteli su na kopnu 10 min od aerodroma, 15 min od Dubrovnika
– HCVT hoteli imaju ADR oko 700 kn, HIMR 580
– HCVT hoteli imaju REVPAR 16.500 eur i zaradu 6150 eur

Ovo je samo usporedna valuacija na temelju jedne transakcije, kupoprodaje HCVT. To je bila tema. I ta procijena je i dalje takva kakva je.
Koliki ćete vi diskont ukalkulirati na ove razlike to je vaša stvar.
Može slobodno i 0 jer će to sve novi vlasnik dovesti na taj nivo u 2-3 sezone prema vašim tvrdnjama pa će zato odmah platiti tu cijenu.

Ja uopće ne govorim o tome kolika će cijena biti postignuta u privatizaciji.
Nemam blagog pojma o tome.
Ali o ovome što sam napisao nešto znam.
Pa ispravite me molim vas u bilo kojem od ovih podataka.
(budući sam sad pisao iz glave sigurno ima nekih grešaka i zaokruženja ali ispravite me u bitnom, nemojte mi sad vaditi da ima 2 sobe više ili manje, ili neke decimale) Sve ove podatke ja sam već negdje postao vrlo precizne ali sada nemam baš vremena da ih tražim ili vadim.

Nemoj misliti na m2!

Mene nažalost Ostoja nije častio škampima, nisam mogao ići na skupštinu.

Evo idem polako:
Ta procijena je bila odgovor na tadašnje tvrdnje da je HCVT maksimalna cijena 200 kuna od strane nekih forumaša i vjerovatno dioničara HIMR. (Nemam volje tražiti dali ste to bili vi i nije bitno)
Po 200 kuna HCVT koji nema duga vrijedio bi 16 mil eur tj 26.000 eur po sobi.
Ja sam onda to prenio na HIMR
Sobe pomnožio sa 26.000 eur
Smještajne jedinice u naselju sa 20.000
Kapm 1.500 eur po "ležaju"

To je ukupno: 36 mil eur
Od toga sam oduzeo dug 26 mil eur
I ostalo je 120 kuna po dionici
Time sam želio dokazati da HCVT vrijedi više a ne HIMR manje!!!

To je metoda usporedne valucije na temelju pretpostavljene transakcije HCVT po 200 kuna. No ja sam tvrdio tada da je cijena za HCVT oko 300 kuna, a da po meni prema nekim drugim valuacijama vrijedi više.

Ako u gornju računicu stavimo onda vrijednosti koje su postignute kod HCVT (300 kn) dobijemo slijedeće
650 soba x 40.000 eur
580 naselje x 30.000 eur
5000 kamp x 1.500 eur
Tu onda ispadne 300 kuna po dionici (kad oduzmemo dug)
Dali vam to odgovara?

No bio bi neozbiljan kada nebi napomenio:
– HCVT hoteli imaju 3,5* , a HIMR 3* u prosjeku
– HCVT hoteli su puni 49%, a HIMR 35%
– HCVT hoteli su na kopnu 10 min od aerodroma, 15 min od Dubrovnika
– HCVT hoteli imaju ADR oko 700 kn, HIMR 580
– HCVT hoteli imaju REVPAR 16.500 eur i zaradu 6150 eur

Ovo je samo usporedna valuacija na temelju jedne transakcije, kupoprodaje HCVT. To je bila tema. I ta procijena je i dalje takva kakva je.
Može slobodno i 0 jer će to sve novi vlasnik dovesti na taj nivo u 2-3 sezone prema vašim tvrdnjama pa će zato odmah platiti tu cijenu

u jednom postu ste napisali da sada ne tražim ali ću ga pronaći ako ćete inzistirati
interpretirat ću vas “da je hcvt plačen i duplo više nebi bilo puno”
dali ste sigurni da mi znamo baš sve detalje te kupoprodaje koje je mnoge pa i vas iznenadila.zašto?uopće se nije znalo da se hcvt prodaje
nije bilo nikakav javni natječaj,možda ima tu još kakvih dogovora između “doktora znanosti”u pregovaranju i prodavača,nekakve vezane trgovine
tako da bi bio vrlo oprezan u povlačenju paralela između himr i hcvt
kod hotela koločep kada se uzme u obzir plačena cijena (36,4 mil kn)+ otplata duga
dobijemo cijenu > 70.000 eur po sobi 3* a nema campove kao himr
po vama avg soba himr-a=35.000
vi u svojoj procijeni navodite 300 kn po dionici imovine him-r
u FI ona se vodi kao nerevalorizirana 500 kn,to je jako velika razlika
vrlo uskoro ćemo imati ponude kupaca pa ćemo vidjeti koliko je oni procijenjuju
dali takve konzervativne metode izračuna vrijednosti imovine primjenjujete i na lrh,čini mi se da baš i ne.

prošle godine sam kupio nekretninu u jednom dalmatinskom selu ne previše razvikanom,prvi red uz more na periferiji sela platio oko 300 eur m2,(oko 500 m2)=1 mil kn,nakon višegodišnjeg traženja ,znači cijena je vrlo približna tržišnoj,kada će biti gotova kuća auto se neće moći okrenut u dvorištu
zar nije vidljivo iz aviona koliko bi to bilo nenormalno da netko postane većinski vlasnik himr ako netko kupi po vaših 300 kn za 85 mil kn pa zar stvarno mislite da himr vrijedi samo 85 gradilišta za kuću u prvom redu do mora pri sljedećoj imovini: 4 hotela,2 tur naselja,2 kampa a sve zajedno na 300.000m2
jako puno računate ali preciznije i objektivnije rezultate ćete dobiti kada logiku,i manje pesimizma unesete u te izračune,kao što to jako dobro znate napraviti na lrh

nemogu se otet dojmu da nemožete prežalit što niste ušli ovdje
21.12.13 avg 247 kn kada je cijena narasla sa 208 u mjesec dana
citiram vas“Nisam (još) vlasnik dionica HIMR i možda ih budem kupovao od vas i po 250 kuna, ili po 150.”

pri kupnji ovog paketa koji će omogućiti većinsko vlasništvo budući kupac će platiti i premiju što vaši izačuni kažu koliku premiju možemo očekivati?

ajmo dosta jbte, prvo smo par stranica raspravljali o aerodromu, sad par stranica o tome što je dalibor rekao ili nije. što bi moja baka rekla – “ako nemate što pametno (i/ili novo) reći, onda nemojte ništa ni govoriti”.

Sve će vas demantirati ponude. Turizam je IN.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

ajmo dosta jbte, prvo smo par stranica raspravljali o aerodromu, sad par stranica o tome što je dalibor rekao ili nije. što bi moja baka rekla – "ako nemate što pametno (i/ili novo) reći, onda nemojte ništa ni govoriti".

na temi aerodroma ste se kao stanovnik raba i zagovornik protiv gradnje
gotovo besplatnog aerodroma i više nego proslavili,pa vaše karakteriziranje nečijeg pisanja kao ne pametnog nema nikakvu težinu,uostalom imate i opciju ignore pa ju i upotrijebite ako mislite da trebate,pazite samo da greškom na ignore nastavite vašeg mentora dalibora[emo_smijesak]

New Report

Close