kud pobježe ovaj sa većim nalogom na 315 sa ask-a,taman mi stigao fresh cash
već počeo pisat nalog[emo_zacudjen][emo_smijeh][emo_smijeh]
@migra
eto ti ga na 319, pa sta cekas?
Ne baš.
“prosječna cijena izračunava se kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na uređenom tržištu u zadnja tri mjeseca prije javne objave poziva potencijalnim ulagateljima od strane tijela ovlaštenog sukladno odredbama propisa koji uređuje upravljanje i raspolaganje državnom imovinom, računajući od dana koji prethodi danu objave poziva. Međutim, ova cijena neće se uzeti u obzir ako se dionicama ciljnog društva trgovalo u manje od 1/3 trgovinskih dana unutar zadnja tri mjeseca prije dana javne objave poziva potencijalnim ulagateljima od strane tijela ovlaštenog sukladno propisima koji uređuju upravljanje i raspolaganje državnom imovinom, već se u tom slučaju cijena iz stavka 2. ovoga članka uspoređuje s cijenom utvrđenom elaboratom iz članka 22. stavka 3. točke 9. ovoga Zakona, pri čemu je ponuditelj dužan ponuditi višu cijenu.”
Obični prosjek je oko 253 kune
Dionicama se trgovalo u više od 1/3 dana
Koliki je točno ponderirani prosjek ne znam, jer nisam našao formulu za izračun. Mislim da je nešto i manji ali neću izlaziti sa brojkom dok je ne provjerim.
dečki, taj prosjek ovdje stvarno nema nikakve veze, pitanje cijene je od sada pitanje potencijalnih kupaca – koliko ih je i kakvu perspektivu vide…
gorans@
kolega na prosjek vam se pozivaju oni čiji je target za izlazak iz dionice 130-150 kn po njihovim izračunima(koji uključuju toliko parametara da ni ne stanu u samo jedan post),a koliki je tek target za ulazak neusudim se ni pomislit
oni vam sigurno ne vjeruju da će netko platit himr više od tog prosjeka pa zato i na njemu inzistiraju,da pokušaju uvjerit nekog drugog kad već sebe nemogu,jer da mogu postavili bi barem jedan simboličan nalog na bid po 100 kn a koliko ja vidim najniži je 204 kn
nemojte “ubijati” atmosferu,samo klimajte glavom i uživajmo svi zajedno[emo_namigusa][emo_smijeh]
Dečki ja sam samo odgovorio na post prije toga i pitanje/tvrtdnju @funky da je prosjek 290 kn
Napisao vam i kada se prosjek gleda.
Samo ako je cijena po kojoj je pruzimatelj kupio dionicu ispod te cijene.
Ako je po više onda naravno mora objaviti ponudu po većoj cijeni.
Elaborat opet u posebnim slučajevima.
Ne znam zašto mislite da zato što nemam dionicu ne navijam da ponuda bude što veća?
Osim naravno ako kupuje LRH što uopće ne vjerujem, ali tada bi naravno volio da kupe što povoljnije 🙂
Sretno!!
migra, čestitke, daliborpop, postajee smiješni. himr napokon ide u privatizaciju, a maistra i hcvt su jasno demonstrirali koja je cijena za preuzeti dobru turističku tvrtku – book ili iznad booka. kraj priče.
migra, čestitke, daliborpop, postajee smiješni. himr napokon ide u privatizaciju, a maistra i hcvt su jasno demonstrirali koja je cijena za preuzeti dobru turističku tvrtku – book ili iznad booka. kraj priče.
Joj, smiješan si. Da ne napišem neku težu riječ.
Pod pretpostavkom da je HCVT isplaćivao svu svoju dobit, koliki bi mu bio book?
A Maistra je baš primjer povrata na ulaganje u smještajne kapacitete?! Trebat će oho-ho vremena da se uloženo vrati s tim da dioničari vjerojatno nikad neće dočekati fer cijenu na osnovu tog povrata. Ne piši ubuduće o onome što ne razumiješ.